X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mala jak mnie kopnie w zebra czasem to czuje az chrupia.... :D
    a wczoraj bardzo duzo riboty mialam, brzuch wirczorem bolal ibstwardnial mala dawala mega czadu. pozniej w lozku tez i nagle tak mnie walnela az mi reka podskoczyla i pozniej nic. az sie wystraszylam.. ani smyranie nie pomoglo ani nic. w nocy nic myslalam ze osiwieje. ale rano juz leniuszek sie troszke ruszal to odetchnelam. dzis mam szkole rodzrnia to mi pewnie detektorem sprawdza tetno :)

6sutskjolve431gm.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_konczynka wrote:
    Witam się w kolejnym tygodniu :P
    Wreszcie 3 z przodu :)
    jak ja już nie mogę się doczekać pierwszego spotkania :P
    cały czas myśle do kogo będzie podobna :) mam nadzieję, że do mamusi :P
    bo póki co w każdym śnie to czysty tatuś :P

Sny podobno czyta się odwrotnie :p

Zielona_konczynka lubi tę wiadomość

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam w poradni po wyniki badań i wizytę nfz by je omowic :)
    Rano wstałam i byłam przerażona palce u rąk miałam tak zdretwiale, do teraz przeszło ale nadal to czuję, muszę to zgłosić, położna w poradni mówi że może to być zespół ciesni nadgarstka... Masakraaa

ckai9n73kv974yz0.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natty - no mierzyłam w nocy po insulinie i miałam 93 więc ponad normę, rano tez bez rewelacji 91 no nic mam poczekać kilka dni i może się unormuje.
    PS tez miałam problemy jak słuchałam dietetyczki, jak jadłam późno kolację wówczas cukier w górę szedł oraz kiedy w nocy się budziłam ssało mnie i coś przegryzłam wówczas rano cukier wysoki. Najlepiej było jak zjadałam koło 21-21.30 i spałam cała nockę wówczas cukier był w normie. (ale jak wiadomo ze spaniem w ciąży różnie bywa)

Ja tez słabo sypiam wstaję do toalety 2-3 razy :( a często jak już się obudzę zasypiam nad ranem jak dziś obudziłam się o 2 zasnęłam o 4.

Wczoraj byłam u kumpeli założyła mi te tejpy póki co plecy jakby spokojniej ale na brzuch średnio mi pomaga. Jakoś tak się mało komfortowo czuję. Wiem że można je stosować po porodzie na szybsze obkurczanie brzuszka. Może wówczas zastosuję. Póki co kumpela się śmiała że ładny kolorek mam (Maja z tatusiem pojechali do sklepu i kupili mi różową taśmę :)

Napiszcie mi jak wyglądało Wasze pierwsze spotkanie z położną ? Jechałyście do przychodni/szpitala czy ona do Was do domu przyjechała ? Dziś lub jutro mam dzwonić by się umówić. Ale zastanawiam się mam 2 polecane tylko że jedna daleko i jeśli musiałabym do niej jeździć to mi się nie widzi :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 10:33

iv09mg7ynbajyosc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika moja położna przyjechała do mnie do domu. Umówione byłyśmy tak na prawdę na termin, który jej pasuje bo mi było wszystko jedno. Chciałam tylko by męża nie było, bo rozmawiałyśmy o różnych rzeczach w które On nie musi być wtajemniczony ;) Wcześniej napisałam sobie kartkę z pytaniami, miałam też pustą torbę i obok rzeczy przygotowane do spakowania. Dzięki temu, że położna ze szpitala w którym chce rodzić, spakowałyśmy torbę razem bo ona wiedziała co potrzebne a co nie :) Ogólnie było to bardzo miłe spotkanie. Założyła mi kartę, spisała kilka rzeczy z karty ciąży i gadałyśmy prawie z półtorej godziny.

0202oliwcia lubi tę wiadomość

• Mika2009 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe - nie chcę tu zaśmiecać wątku. Mam kilka pytań stąd zaraz wyśle Ci wiadomość na priva.

Dziewczyny czy Wy tez macie takie bóle krzyży jak na @, brzuch mi nie twardnieje ale ten tępy ból, który rozlewa mi się na biodra aż do kolan :(
    Jak mi nie minie to jadę na IP.
    Wzięłam już nospę, magnez i leżę.

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    czesc dziewczyny wy tez chodzicie tak czesto do wc w nocy? ja srednio co 2-3h :D
    Skąd ja to znam :) w dzień to już w ogóle masakra:)
    Czasami mam wrażenie, że wysikuje więcej niż wypijam :D

czekajacanacud1 lubi tę wiadomość

dqpr3e5e0v8168du.png
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    czesc dziewczyny wy tez chodzicie tak czesto do wc w nocy? ja srednio co 2-3h :D
    O tak :D Wcześniej narzekałam, że raz w nocy muszę wstać na siku, ale to co się teraz dzieje to szok :D Mam już nawet wyrobione pory, przed pójściem spać czyli około 23, poźniej około 2, 5 i jak pośpię dłużej to o 8 :D I zastanawia mnie skąd się to bierze, bo przed samym spaniem już nie piję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 11:48

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India26 wrote:
    Jeny mała mnie tak kopie w nocy, że śni mi się, że rodzę, jak uda mi się na chwile zmrużyć oko..., a w ogóle to pije dużo, ale w ciągu dnia idę 2-3 razy tylko do toalety, a nagle robi się wieczór/noc to chodzę non stop... przerąbane normalnie.
    Zazdroszczę, że w ciągu dnia tak rzadko chce Ci się siku :) Ja pójdę siku przed wyjściem do sklepu, a podczas zakupów już bym chętnie poszła siusiu :D MInimum co 2h w ciągu dnia muszę iść do łazienki :/ A jak nie pójdę, to bardzo mi twardnieje brzuch i boli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 11:52

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    Agnesqe - nie chcę tu zaśmiecać wątku. Mam kilka pytań stąd zaraz wyśle Ci wiadomość na priva.

Dziewczyny czy Wy tez macie takie bóle krzyży jak na @, brzuch mi nie twardnieje ale ten tępy ból, który rozlewa mi się na biodra aż do kolan :(
    Jak mi nie minie to jadę na IP.
    Wzięłam już nospę, magnez i leżę.
    Ja krzyżowych póki co nie mam, ale w nocy pobolewal mnie brzuch jak na miesiączkę...tylko dużo łagodniej:/ trochę się przestraszyłam, ale w sumie jest juz okej...

dqpr3e5e0v8168du.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe - jeszcze raz dziękuję. Mam już położna :) supcio !!

Treselle- no mnie ćmi alle nie bardzo, gorzej plecy tak nisko na pośladach tez ćmi ale z wieksza częstotliwością.
    PS ból mi puścił ale mimo wszystko wieczorem podjadę na IP - wole popanikować niż potem żałować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 11:56

Agnesqe lubi tę wiadomość

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja mam pytanie odnośnie śluzu...zazwyczaj rano po nocy mam go dość sporo...raz jest bardziej wodnisty, czasami nawet trochę rozciągliwy...juz sama nie wiem czy to norma :/

dqpr3e5e0v8168du.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaje mi się że śluz to indywidualna sprawa i ciezko określić ogólną normę. Jeśli nie zauważyłaś nagłej zmiany lub nie masz innych dolegliwości to pewnie jest ok.
    Mój już od dłuższego czasu jest mleczny i mętny, gęsty ale nie rozciągliwy i nie jak galaretka, też mam go sporo.

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Wirus zarzegnany przeszłam go najgorzej :-\ przed nami malowanie.

Czuję się z dnia na dzień coraz gorzej... Mała to szaleje jakby ADHD miała ;-) byle wytrwać do 37tyg...

MałaMi88 lubi tę wiadomość

p19udqk3biqtk3ub.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez juz ciezko... no ale to i juz zaawansowana ciaza. Dziecko pewnie juz ponad 2kg wazy wiec uciska na wnetrznosci. Ostatnio tak sie przekrecil, ze za przeproszeniem wszystkie flaki mnie bola, czekam az brzuch opadnie, ponoc wtedy troche lzej.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie badania w normie, dretwoenoe w palcach spowodowane gromadzeniem się wody, jeżeli po porodzie nie ustąpia będziemy robić badania w kierunku ciesni...
    Moja położna poradziła mi dziś abym nie kupowała żadnych oliwek, żadnych kremow drogeryjnych i Balsamów a tylko i wyłącznie emulsje do kapieli Latopic iewentualny balsam. A co do pupki mówi że bepanten nie wydajny, mało tego drogi i że poleca sudokremu Care and protect:) i się zastanawiam nad tym Latopic

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle śluz mam różny, czasem obficie czasem mniej więc to normalne, pytałam lekarza. On mówił że mega wielkie upały śluzowe trzeba zgłaszać itp ale to już musiałby być szal..
    Anuska dobrze ze wyzdrowoalas :)
    Co do siku to ja wogole prawie w nocy nie chodzę ostatnio bo kilka dni temu chodziłam :) także dzidzia musi być tak ułożona.. Co do bólu to owszem ale taki jaki pisze Basia jakżeby mi flak ami ruszało... Basiu łączę się w bolu:)

ckai9n73kv974yz0.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Dziewczyny, a ja mam pytanie odnośnie śluzu...zazwyczaj rano po nocy mam go dość sporo...raz jest bardziej wodnisty, czasami nawet trochę rozciągliwy...juz sama nie wiem czy to norma :/
    wiesz co zr mnie z nocy tez wypada taki kremowy i czuje jakbym sie posikała. dzis w ogole wstaje i patrze na kostke a tam woda mysle sobie kurde wody mi ida? ale pozniej stwierdzialn ze chyba soe osikałam albo oplułam :D

Treselle lubi tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • Kawuniaa Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sobie radzicie z zaparciami? Mam wrażenie, że odkąd mam pessar jest jeszcze gorzej... Probuje śliwek, wody z cytryną i miodem na czczo, siemie lniane i nic nie pomaga. Myślę nas czopkami, ale trochę się obawiam ewent. skurczy, któraś z was stosowała?

hchy0tc7p7w0bawc.png
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuniaa wrote:
    Jak sobie radzicie z zaparciami? Mam wrażenie, że odkąd mam pessar jest jeszcze gorzej... Probuje śliwek, wody z cytryną i miodem na czczo, siemie lniane i nic nie pomaga. Myślę nas czopkami, ale trochę się obawiam ewent. skurczy, któraś z was stosowała?
    Ja używam czopków z polecenia lekarza. Może nie jest to jakieś rewelacyjne działanie, bo trochę trzeba czekać na efekt, ale czasem nie mam już wyjścia (po żelazie mam duże problemy z zaparciami) :/ Mi inne specyfiki też nie pomagały, kefir piłam litrami i nic.

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
‹‹ 1112 1113 1114 1115 1116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ