Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka03 wrote:
    Teraz czytam o tym konflikcie krwi I troszkę jestem zdziwiona bo mój gin nie pytał się jaka krew ma mój mąż Jest to 1 ciąża

Ja mam Rh-, mąż Rh+, to moja pierwsza ciąża i lekarz powiedział mi, że w takim przypadku nie ma zagrożenia dla dziecka, bo rodzi się zdrowe. Po porodzie jeśli dziecko ma grupę krwi po ojcu (czyli Rh+) podaje się matce immunoglobulinę, żeby w razie czego w drugiej ciąży nie doszło do konfliktu, a co za tym idzie zagrożenia zdrowia i życia dziecka. Jeśli dziecko dziedziczy grupę krwi po matce(czyli Rh-) to podobno nie podaje się immunoglobuliny, ale jak jest naprawdę to do końca nie wiem.

Ja już po wizycie, wszystko w porządku. Córcia waży już 2250g, jet ułożona główką w dół.
    Miałam też KTG, na którym się bardzo źle poczułam, leżenie na plecach jak dla mnie odpada, myślałam, że zemdleję na szczęście po jakimś czasie mi przeszło.

Następna wizyta za 3 tygodnie 13 września.

Dziewczyny dziś lekarz mi lekarz powiedział, że za 3 tygodnie mogłabym już rodzić, i nie byłoby to żadne zagrożenie dla dziecka...3 tygodnie!
    Zszokowało mnie to, bo jeszcze nie jestem w pełni na to gotowa.
    Chyba czas pakować torbę do porodu.

Nie mam jeszcze łóżeczka a wózek będzie dopiero w 2 połowie września.

Z drugiej strony po KTG lekarz, nie przewiduje przedwczesnego porodu, wszystko wyszło prawidłowo, żadnych skurczy.

Badał również szyjkę macicy i tak jak ostatnio miała ponad 4 cm tak teraz skróciła się za 3,4 cm ale lekarz zapewnia, że w tym tygodniu ciąży to normalne.

BurzaHormonów, Treselle, pola89, kiti, Mika2009, Dziobuś lubią tę wiadomość

eikt9n733qx6yvg8.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natikka123 wrote:
    Witajcie.
    Wstawilam na facebooku więc i tu wklejam mój gruby brzuch wyglądający jakbym miała zaraz rodzic;-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6e70c52d8e25.jpg

Co Ty gadasz, śliczny, zgrabny i w sam raz ;)

zpbnzbmh7h9mfz19.png

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi88 wrote:
    Dziewczyny czy ktoras wz Was ma laktator elektryczny easy start. Canpolu?

ja mam, dostałam od kuzynki, mało używany, ale chyba była zadowolona. Ja narazie testowałam na sucho, tzn załączyłam i bawiłam ustawieniami, jeżeli chodzi o odciąganie to narazie nic nie mogę powiedzieć :)

zpbnzbmh7h9mfz19.png

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka03 wrote:
    Dodam że ja mam krew 0+ a mój mąż nie wie

A to nie jest tak, że jak masz rh+ to konflikt nie wystąpi obojętnie co ma mąż?

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    A to nie jest tak, że jak masz rh+ to konflikt nie wystąpi obojętnie co ma mąż?
    Tak, grupa krwi ojca nie ma znaczenia jeśli matka Rh+.
    U nas ja mam +, mąż -, ale nikogo to nie obchodzilor ;)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Pampcia szczepienia na krztusiec były już obowiązkowe jak my byłyśmy szczepione :)

tak tak, ale ja byłam teraz w ciąży szczepiona, tamto juz wygasło

http://mamapediatra.blog.pl/szczepienie-blonica-tezec-krztusiec-w-ciazy/

"Co więcej – zaleca się szczepienie WSZYSTKICH KOBIET w III trymestrze – bez względu na historię szczepienia, czyli bez względu na to ile czasu minęło od poprzedniego szczepienia matki."

oo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 21:45

f2w3dqk3604phf94.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam takie samo info jak almaanies jeśli chodzi o podawanie surowicy, tak u nas mówili na szkole rodzenia :)

ej...mój suwaczek też się popsół :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 21:35

59a17bd566875.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za informacje ☺
    Almaanies ja też jestem przerażona ze za 3 tyg mogę rodzic Stanie ten czas przeleciał i podobnie jak ty nie wszystko zamówione tylko musimy poczekać ma dostawę

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas również błąd serologiczny występuje. A co do matek rh+, które rodzą dzieci rh- to u nich się nic nie dzieje. Moja mama ma +, a ja - :) I tak jak wspominała almaanies w 1 ciąży nic dziecku nie grozi, dopiero po porodzie jeśli ma grupę krwi rh+ podaje się immunoglobine, ale ze względu na przyszłą ciążę :)

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało być wszystko zamówione

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 21:40

JzxGp2.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie mi dziewczyny jak już pierzecie, chodzi mi o ciuszki szczególnie, przy każdym odpruwacie/odcinacie metki? ja w moich ubraniach rzadko kiedy bo to zawsze potem instrukcja prania czy cokolwiek i przede wszystkim mmi nie przeszkadza, a teraz myślę, że Młodego może uwierać

f2w3dqk3604phf94.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    ja mam, dostałam od kuzynki, mało używany, ale chyba była zadowolona. Ja narazie testowałam na sucho, tzn załączyłam i bawiłam ustawieniami, jeżeli chodzi o odciąganie to narazie nic nie mogę powiedzieć :)
    ja mam i bardzo polecam odciągałam nim mleczko intensywnie przez rok. z częściami nie ma problemu bo jak coś się skończy wystarczy napisačemail do canpolu zrobić zdjęcie i kolejnego dnia już jest kurier z częścią

MałaMi88 lubi tę wiadomość

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi88 wrote:
    W moim brakuje membrany. I powiedz mi czy Twoj "ciagnie" bez membrany (w instrukcji oznaczone2) ? Bo nie wiem czy warto dokupywac bo moze ma cos jeszcze uszkodzone? Przyjaciółka mi go dala nowka sztuka tylko brakuje tej jednej rzeczy. A mi glupio pytac jej czy uszkodzony.... Czy to tylko brak tej czesci

zrób zdjęcie laktatora a ci powoemco brakuje i dokupić się nie da ale napisz docanpolu że kupiłaś ich laktator paragon zgubiłaś i niestety dziecko wyrzuciło ci memrankę czy możesz jakoś ją dokupić. bo jest ci to niezbędzne aby ściągačmleko dla drugiego malucha Oni ci powiedzą pewnie żebyś zdjęcie zrobiła no i zrób bez tej części i wsio

MałaMi88 lubi tę wiadomość

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natikka - po pierwsze brzusio w sam raz, ja naprawdę mam mega brzuch ....dziś przede mną u gina była dziewczyna w 33 tc i brzuszek 2 raz mniejszy ode mojego buu
    p.s. Dzięki za kciuki :)

Ja po wizycie i cóż mam wyniki posiewu i nadal grzybek :( czyli leczenie mnie czeka. Żadnych badań dziś nie miałam bo byłam na USG 2 dni temu więc mi odpuścił, za to wizyta za 3 tyg 15 września i wówczas ktg i usg i badanko.

iv09mg7ynbajyosc.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natikka123 wrote:
    U mnie na szczęście ja mam O + a mąż 0- więc nie ma konfliktu. A nie wiem jak to jest jak dziecko się urodzi i by miało 0-. Bo nie znam się na tym w ogóle.

Mika

Powodzenia na wizycie :-)
    to bezpieczna sytuacja :) u mnie podobnie - ja mam A+, mąż A- :) jeśli matka ma grupę - a dziecko +, to przeciwciała matki niejako zwalczają (przy czym taka odpowiedź immunologiczna tworzy się po pierwszym kontakcie z krwi matki i dziecka, więc np. po pierwszym porodzie, po poronieniu)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 04:23

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

JzxGp2.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak sterylizowac przed pierwszym uzyciem ten laktator l, smoczki, butelki?

6sutskjolve431gm.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

JzxGp2.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi88 wrote:
    Ja gumowe elementy laktatora, smoczki, butelki gotowalam przez ok 10min. A pozostale plastikowe czesci (oczywiscie tylko ten lejek) polewalam wrzatkiem.
    i nic sie im nie stalo? tej gumie?

6sutskjolve431gm.png
‹‹ 1140 1141 1142 1143 1144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ