Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiulka03 wrote:Teraz czytam o tym konflikcie krwi I troszkę jestem zdziwiona bo mój gin nie pytał się jaka krew ma mój mąż Jest to 1 ciąża
Ja mam Rh-, mąż Rh+, to moja pierwsza ciąża i lekarz powiedział mi, że w takim przypadku nie ma zagrożenia dla dziecka, bo rodzi się zdrowe. Po porodzie jeśli dziecko ma grupę krwi po ojcu (czyli Rh+) podaje się matce immunoglobulinę, żeby w razie czego w drugiej ciąży nie doszło do konfliktu, a co za tym idzie zagrożenia zdrowia i życia dziecka. Jeśli dziecko dziedziczy grupę krwi po matce(czyli Rh-) to podobno nie podaje się immunoglobuliny, ale jak jest naprawdę to do końca nie wiem.
Ja już po wizycie, wszystko w porządku. Córcia waży już 2250g, jet ułożona główką w dół.
Miałam też KTG, na którym się bardzo źle poczułam, leżenie na plecach jak dla mnie odpada, myślałam, że zemdleję na szczęście po jakimś czasie mi przeszło.
Następna wizyta za 3 tygodnie 13 września.
Dziewczyny dziś lekarz mi lekarz powiedział, że za 3 tygodnie mogłabym już rodzić, i nie byłoby to żadne zagrożenie dla dziecka...3 tygodnie!
Zszokowało mnie to, bo jeszcze nie jestem w pełni na to gotowa.
Chyba czas pakować torbę do porodu.
Nie mam jeszcze łóżeczka a wózek będzie dopiero w 2 połowie września.
Z drugiej strony po KTG lekarz, nie przewiduje przedwczesnego porodu, wszystko wyszło prawidłowo, żadnych skurczy.
Badał również szyjkę macicy i tak jak ostatnio miała ponad 4 cm tak teraz skróciła się za 3,4 cm ale lekarz zapewnia, że w tym tygodniu ciąży to normalne.
BurzaHormonów, Treselle, pola89, kiti, Mika2009, Dziobuś lubią tę wiadomość
-
MałaMi88 wrote:Dziewczyny czy ktoras wz Was ma laktator elektryczny easy start. Canpolu?
ja mam, dostałam od kuzynki, mało używany, ale chyba była zadowolona. Ja narazie testowałam na sucho, tzn załączyłam i bawiłam ustawieniami, jeżeli chodzi o odciąganie to narazie nic nie mogę powiedzieć -
dżdżownica wrote:Pampcia szczepienia na krztusiec były już obowiązkowe jak my byłyśmy szczepione
tak tak, ale ja byłam teraz w ciąży szczepiona, tamto juz wygasło
http://mamapediatra.blog.pl/szczepienie-blonica-tezec-krztusiec-w-ciazy/
"Co więcej – zaleca się szczepienie WSZYSTKICH KOBIET w III trymestrze – bez względu na historię szczepienia, czyli bez względu na to ile czasu minęło od poprzedniego szczepienia matki."
ooWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 21:45
-
U nas również błąd serologiczny występuje. A co do matek rh+, które rodzą dzieci rh- to u nich się nic nie dzieje. Moja mama ma +, a ja - I tak jak wspominała almaanies w 1 ciąży nic dziecku nie grozi, dopiero po porodzie jeśli ma grupę krwi rh+ podaje się immunoglobine, ale ze względu na przyszłą ciążę
-
a powiedzcie mi dziewczyny jak już pierzecie, chodzi mi o ciuszki szczególnie, przy każdym odpruwacie/odcinacie metki? ja w moich ubraniach rzadko kiedy bo to zawsze potem instrukcja prania czy cokolwiek i przede wszystkim mmi nie przeszkadza, a teraz myślę, że Młodego może uwierać
-
BurzaHormonów wrote:ja mam, dostałam od kuzynki, mało używany, ale chyba była zadowolona. Ja narazie testowałam na sucho, tzn załączyłam i bawiłam ustawieniami, jeżeli chodzi o odciąganie to narazie nic nie mogę powiedzieć
MałaMi88 lubi tę wiadomość
synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia
nasz Bartuś
-
MałaMi88 wrote:W moim brakuje membrany. I powiedz mi czy Twoj "ciagnie" bez membrany (w instrukcji oznaczone2) ? Bo nie wiem czy warto dokupywac bo moze ma cos jeszcze uszkodzone? Przyjaciółka mi go dala nowka sztuka tylko brakuje tej jednej rzeczy. A mi glupio pytac jej czy uszkodzony.... Czy to tylko brak tej czesci
zrób zdjęcie laktatora a ci powoemco brakuje i dokupić się nie da ale napisz docanpolu że kupiłaś ich laktator paragon zgubiłaś i niestety dziecko wyrzuciło ci memrankę czy możesz jakoś ją dokupić. bo jest ci to niezbędzne aby ściągačmleko dla drugiego malucha Oni ci powiedzą pewnie żebyś zdjęcie zrobiła no i zrób bez tej części i wsioMałaMi88 lubi tę wiadomość
synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia
nasz Bartuś
-
Natikka - po pierwsze brzusio w sam raz, ja naprawdę mam mega brzuch ....dziś przede mną u gina była dziewczyna w 33 tc i brzuszek 2 raz mniejszy ode mojego buu
p.s. Dzięki za kciuki
Ja po wizycie i cóż mam wyniki posiewu i nadal grzybek czyli leczenie mnie czeka. Żadnych badań dziś nie miałam bo byłam na USG 2 dni temu więc mi odpuścił, za to wizyta za 3 tyg 15 września i wówczas ktg i usg i badanko. -
Natikka123 wrote:U mnie na szczęście ja mam O + a mąż 0- więc nie ma konfliktu. A nie wiem jak to jest jak dziecko się urodzi i by miało 0-. Bo nie znam się na tym w ogóle.
Mika
Powodzenia na wizycieWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 04:23
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy