X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cholera rozpisałam się i mi wcięło post :(

Cześć Mamuśki :)

ad. cc się nie wypowiem bo nie miałam i póki co się nie szykuje ale zobaczymy różnie to bywa...

co do rozstępów to ja już po Mice miałam zmasakrowany brzuch myślałam że gorzej być nie może, a jednak się myliłam wychodzą kolejne rozstępy :(
    Mnie skóra najpierw swędzi a potem pojawiają się "piękne" fioletowe pręgi :( Kremy, balsamy, oliwki g... pomagają (taka moja uroda).

A ja dumna ze siebie jestem wczoraj byłam w rossmanie i kupiłam wreszcie paczkę pampersów (jedyneczki) i mokre chusteczki i jeszcze kremiki i coś do kąpieli dla małej :)
    Mąż jedzie do biedry to dady kupi i zobaczymy co małej spasuje.
    Kurcze nie wiem czemu nie mogę się przemóc, choć szczerze stresuje mnie to że nic nie mam gotowe... na szczęście dziś mąż wrzucił pranie pościeli dla małej (oczywiście będzie na potem - jednak trochę leżakowała więc trza ja z 2 razy przeprać)a ja idę zaraz dalej komodę ogarniać.

A kobietki powiedzcie mi jak oceniacie HIPP BABY SANFT MLECZKO PIELĘGNACYJNE OD 1. DNIA ŻYCIA bo się zastanawiam. Kupiłam już Hippa do kąpieli. Jak by co to starsza wykorzysta a małej zmienię na coś innego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 11:40

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie odnośnie torby do szpitala. Czy nalezy brac ze sobą Octenisept, gaziki i sól fizjologiczna? Bo nigdzie o tym nie piszą i nie wiem....

age.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 nie jestes sama zarówno z rozstępami jak i niegotowością jeszcze z wyprawką, łącze się :) Remont w toku, póki co panele w połowie ułożone, bo mąż musi w pracy być do samego wieczora i znow kolejny tydzien prac w plecy... sypialnia nieskończona... fug w płytkach brak, płytki w łazienkach jeszcze są niedoklejone (po wymianie drzwi kilka rzędów jest do naprawy...) takze ja nie wiem jak my to skończymy :O a chciałam mieć wszystko gotowe przed dzidziusiem, czarno to widzę... jeszcze auto nam się zepsuło, cały czas pod górkę :(

Wczoraj kupiłam własnie paczkę Dady 1 :) ogólnie mam 2 paczki, jeszcze 1 Pampersa, chyba do szpitala i na powrót do domu wystarczy, razem 50 sztuk, a później mąż dokupi, to co przypasuje małemu :)

Mika2009 lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieje już mi lepiej ;) hehe
    a tak serio to współczuje remontu...trzymam kciuki żebyście zdążyli ogarnąć. Małż urlolopiku nie może wziąć ?
    A co się stało z autkiem - mam nadzieję ze nic poważnego.
    Mój teraz miał przymus i śmieję się, że wysłaliśmy Mikę z dziadkami nad morze a mąż musiał wziąć urlopy by się psami zajmować :) Ja nie pójdę na spacer bo rodziców pies czasem szarpnie a mały nie jest ... tak więc mój mąż teraz zajmuje się psami plus właśnie siedzi w ogródku i naprawia taras ;). Staramy się ponadrabiać różne sprawy przed nowym rokiem szkolnym bo potem wpadniemy w kociokwik.

Niesmiała - ja nie biorę, takie rzeczy w szpitalu muszą mieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 12:08

iv09mg7ynbajyosc.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika my używamy hipp żel do mycia, mleczko, oliwke i krem do twarzy dla Młodego. Teściowa nam przywozi z Niemiec, a jak to ona ma w zwyczaju są to hurtowe ilości- 2 miesiące temu 8 żeli do mycia, 4 balsamy, 2 oliwki i 5 kremów.
    Balsam ładnie pachnie, szybko się wchłania tak że młody sam już się smaruje i skóra jest miękka i nie ma żadnych wysypek i innych. Krem do twarzy jest dość gęsty ale też się szybko wchłania.

Mika2009 lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżdżowniczko - bardzo dziękuję w takim razie wezmę i sprawdzimy. Jak spasuje to fajnie :)

dżdżownica lubi tę wiadomość

iv09mg7ynbajyosc.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie już kończycie remonty a mnie to czeka od połowy listopada :( ale już jeżdżę i wybieram żeby później łatwiej mi było zamawiać wszystko przez neta. A narazie mieszkanie wygląda jak po przejściu tornado :/ wszystko stoi wszędzie, a będzie tylko gorzej :/

1JyDp2.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No miał własnie już tydzień i wykorzystalismy na odpoczynek :) A z tym moim złomkiem to chyba świece albo przewody, trzeba ogarnać temat... najlepiej by było kupić nowy, bo ten już ledwo jeździ, ale co się spodziewać po 23 letnim samochodzie... przydałby się jakiś zastrzyk gotówki :D

Ja też nie biorę tych rzeczy, ale to położna mi mówiła, że takie rzeczy do pielęgnacji maluszka to oni zapewniaja, ja mam miec tylko pampersy, pieluchy tetrowe, rożek, ubranka.

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do torby do szpitala ja biore tylko to co na liscie. bez gazikow etc. bez przesady zeby do szpitala zabierac takie rzeczy z domu, moze w ogole najlepiej zeby swoja posciel zabrac? :P

6sutskjolve431gm.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżdżowniczko - w takim razie za remoncik !
    Nadzieja - w takim razie życzę dużego przypływu gotówki !!! :)

A ja zjadłam II śniadanko i zmykam do ogarnięcia rzeczy dla małej.

PS przed chwilka umówiłam się z panią, która sprząta u mojej sąsiadki co by mi w przyszłym miesiącu umyła okna, drzwi i płytki w łazienkach (szkoda trochę kasy ale trudno. Pierwszy raz ktoś mi tak przyjdzie do sprzątania a z tego co wiem dużo nie bierze). Niestety mój mąż mi tego nie ogarnie, ba nawet bez problemu się zgodził byleby sam nie musiał sprzątać ;).

dżdżownica, zocha17.1983 lubią tę wiadomość

iv09mg7ynbajyosc.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 ja też o tym myslalam, żeby kogos wziać do posprzątania, ale w końcu mama, chrzestna, siostra się zadeklarowały to damy rade :) ja bede lżejsze rzeczy robić i bedzie porządek w końcu :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey :)
    Mnie skóra nie swędziała, tylko któregoś dnia nagle patrzę, a tam niespodzianka - rozstępy.
    Ja się muszę przyznać, że dopiero będąc w ciąży i czytając, czy to Was, czy inne fora dowiedziałam się o niektórych rzeczach, jak np. nacinanie krocza, tak to byłam zielona. Dlatego cieszę się jak dzielicie się swoimi przeżyciami, bo wiem, czego mogę się spodziewać.
    Czy któraś z Was ma zagrożenie konfliktu serologicznego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 13:16

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 21:39

Nieśmiała lubi tę wiadomość

JzxGp2.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 21:39

JzxGp2.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Mam pytanie odnośnie torby do szpitala. Czy nalezy brac ze sobą Octenisept, gaziki i sól fizjologiczna? Bo nigdzie o tym nie piszą i nie wiem....

nie trzeba jedynie dla dziecka papmersy i chusteczki (radze dwie paczki mi zabraklo) kremik na odparzenia i ewentualnie ubranka jak szpital nie daje

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi88 wrote:
    coś się stało z moimi suwaczkami :( widzicie je? czy to tylko u mnie?
    Nie widać.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy macie już torby spakowane?
    Przyznam się, że ja już w dużej mierze jestem spakowana. Tylko wrzucić przed wyjściem szczotkę do włosów i klapki muszę ;)
    No i ciągle wybieram kreację dla małego na wyjście :P

Ten mały wariat tak się różnych, że czasem mam wrażenie jakbym musiała za chwilę go wyprzeć...

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie :-) nie pisałam tu bo jakoś na fb mi lżej. My jeszcze nie po remoncie. Dopiero pokoje skończone. Jeszcze kuchnia i łazienka zostały. Nie wiem jakie u was mają w szpitalach ale my tylko chusteczki i pampersy dla małej. A dla siebie tyle co bym brała na normalną hospitalizację plus wiadomo podpaski itp

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane
    Ostatnio tutaj byłam w marcu ale przestałam pisać bo zabardO nakręciłam się negatywnie ilością poronień

Przeczytałam pare stron forum ale nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego

Jestem szcęściarą bo jak narazie dziecko kopie ale jakoś starsznie nie boli Czasami mnie zaboli pochwa ale mam jeszcze duO energi

Ja dopiero zaczynam sie ogarniać w pakowanie torby Mam pytanie czy wy nowe ubranka prałyście czy ńie

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowe ubranka pralam bawet 2x

6sutskjolve431gm.png
‹‹ 1138 1139 1140 1141 1142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ