Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
cholera rozpisałam się i mi wcięło post
Cześć Mamuśki
ad. cc się nie wypowiem bo nie miałam i póki co się nie szykuje ale zobaczymy różnie to bywa...
co do rozstępów to ja już po Mice miałam zmasakrowany brzuch myślałam że gorzej być nie może, a jednak się myliłam wychodzą kolejne rozstępy
Mnie skóra najpierw swędzi a potem pojawiają się "piękne" fioletowe pręgi Kremy, balsamy, oliwki g... pomagają (taka moja uroda).
A ja dumna ze siebie jestem wczoraj byłam w rossmanie i kupiłam wreszcie paczkę pampersów (jedyneczki) i mokre chusteczki i jeszcze kremiki i coś do kąpieli dla małej
Mąż jedzie do biedry to dady kupi i zobaczymy co małej spasuje.
Kurcze nie wiem czemu nie mogę się przemóc, choć szczerze stresuje mnie to że nic nie mam gotowe... na szczęście dziś mąż wrzucił pranie pościeli dla małej (oczywiście będzie na potem - jednak trochę leżakowała więc trza ja z 2 razy przeprać)a ja idę zaraz dalej komodę ogarniać.
A kobietki powiedzcie mi jak oceniacie HIPP BABY SANFT MLECZKO PIELĘGNACYJNE OD 1. DNIA ŻYCIA bo się zastanawiam. Kupiłam już Hippa do kąpieli. Jak by co to starsza wykorzysta a małej zmienię na coś innego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 11:40
-
Mika2009 nie jestes sama zarówno z rozstępami jak i niegotowością jeszcze z wyprawką, łącze się Remont w toku, póki co panele w połowie ułożone, bo mąż musi w pracy być do samego wieczora i znow kolejny tydzien prac w plecy... sypialnia nieskończona... fug w płytkach brak, płytki w łazienkach jeszcze są niedoklejone (po wymianie drzwi kilka rzędów jest do naprawy...) takze ja nie wiem jak my to skończymy a chciałam mieć wszystko gotowe przed dzidziusiem, czarno to widzę... jeszcze auto nam się zepsuło, cały czas pod górkę
Wczoraj kupiłam własnie paczkę Dady 1 ogólnie mam 2 paczki, jeszcze 1 Pampersa, chyba do szpitala i na powrót do domu wystarczy, razem 50 sztuk, a później mąż dokupi, to co przypasuje małemuMika2009 lubi tę wiadomość
-
Nadzieje już mi lepiej hehe
a tak serio to współczuje remontu...trzymam kciuki żebyście zdążyli ogarnąć. Małż urlolopiku nie może wziąć ?
A co się stało z autkiem - mam nadzieję ze nic poważnego.
Mój teraz miał przymus i śmieję się, że wysłaliśmy Mikę z dziadkami nad morze a mąż musiał wziąć urlopy by się psami zajmować Ja nie pójdę na spacer bo rodziców pies czasem szarpnie a mały nie jest ... tak więc mój mąż teraz zajmuje się psami plus właśnie siedzi w ogródku i naprawia taras . Staramy się ponadrabiać różne sprawy przed nowym rokiem szkolnym bo potem wpadniemy w kociokwik.
Niesmiała - ja nie biorę, takie rzeczy w szpitalu muszą mieć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 12:08
-
Mika my używamy hipp żel do mycia, mleczko, oliwke i krem do twarzy dla Młodego. Teściowa nam przywozi z Niemiec, a jak to ona ma w zwyczaju są to hurtowe ilości- 2 miesiące temu 8 żeli do mycia, 4 balsamy, 2 oliwki i 5 kremów.
Balsam ładnie pachnie, szybko się wchłania tak że młody sam już się smaruje i skóra jest miękka i nie ma żadnych wysypek i innych. Krem do twarzy jest dość gęsty ale też się szybko wchłania.Mika2009 lubi tę wiadomość
-
Wszystkie już kończycie remonty a mnie to czeka od połowy listopada ale już jeżdżę i wybieram żeby później łatwiej mi było zamawiać wszystko przez neta. A narazie mieszkanie wygląda jak po przejściu tornado wszystko stoi wszędzie, a będzie tylko gorzej
-
No miał własnie już tydzień i wykorzystalismy na odpoczynek A z tym moim złomkiem to chyba świece albo przewody, trzeba ogarnać temat... najlepiej by było kupić nowy, bo ten już ledwo jeździ, ale co się spodziewać po 23 letnim samochodzie... przydałby się jakiś zastrzyk gotówki
Ja też nie biorę tych rzeczy, ale to położna mi mówiła, że takie rzeczy do pielęgnacji maluszka to oni zapewniaja, ja mam miec tylko pampersy, pieluchy tetrowe, rożek, ubranka. -
Dżdżowniczko - w takim razie za remoncik !
Nadzieja - w takim razie życzę dużego przypływu gotówki !!!
A ja zjadłam II śniadanko i zmykam do ogarnięcia rzeczy dla małej.
PS przed chwilka umówiłam się z panią, która sprząta u mojej sąsiadki co by mi w przyszłym miesiącu umyła okna, drzwi i płytki w łazienkach (szkoda trochę kasy ale trudno. Pierwszy raz ktoś mi tak przyjdzie do sprzątania a z tego co wiem dużo nie bierze). Niestety mój mąż mi tego nie ogarnie, ba nawet bez problemu się zgodził byleby sam nie musiał sprzątać .dżdżownica, zocha17.1983 lubią tę wiadomość
-
Mika2009 ja też o tym myslalam, żeby kogos wziać do posprzątania, ale w końcu mama, chrzestna, siostra się zadeklarowały to damy rade ja bede lżejsze rzeczy robić i bedzie porządek w końcu
-
Hey
Mnie skóra nie swędziała, tylko któregoś dnia nagle patrzę, a tam niespodzianka - rozstępy.
Ja się muszę przyznać, że dopiero będąc w ciąży i czytając, czy to Was, czy inne fora dowiedziałam się o niektórych rzeczach, jak np. nacinanie krocza, tak to byłam zielona. Dlatego cieszę się jak dzielicie się swoimi przeżyciami, bo wiem, czego mogę się spodziewać.
Czy któraś z Was ma zagrożenie konfliktu serologicznego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 13:16
-
Nieśmiała wrote:Mam pytanie odnośnie torby do szpitala. Czy nalezy brac ze sobą Octenisept, gaziki i sól fizjologiczna? Bo nigdzie o tym nie piszą i nie wiem....
nie trzeba jedynie dla dziecka papmersy i chusteczki (radze dwie paczki mi zabraklo) kremik na odparzenia i ewentualnie ubranka jak szpital nie dajesynuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia
nasz Bartuś
-
A wy macie już torby spakowane?
Przyznam się, że ja już w dużej mierze jestem spakowana. Tylko wrzucić przed wyjściem szczotkę do włosów i klapki muszę
No i ciągle wybieram kreację dla małego na wyjście
Ten mały wariat tak się różnych, że czasem mam wrażenie jakbym musiała za chwilę go wyprzeć... -
Witam mamusie nie pisałam tu bo jakoś na fb mi lżej. My jeszcze nie po remoncie. Dopiero pokoje skończone. Jeszcze kuchnia i łazienka zostały. Nie wiem jakie u was mają w szpitalach ale my tylko chusteczki i pampersy dla małej. A dla siebie tyle co bym brała na normalną hospitalizację plus wiadomo podpaski itp
-
Witajcie kochane
Ostatnio tutaj byłam w marcu ale przestałam pisać bo zabardO nakręciłam się negatywnie ilością poronień
Przeczytałam pare stron forum ale nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego
Jestem szcęściarą bo jak narazie dziecko kopie ale jakoś starsznie nie boli Czasami mnie zaboli pochwa ale mam jeszcze duO energi
Ja dopiero zaczynam sie ogarniać w pakowanie torby Mam pytanie czy wy nowe ubranka prałyście czy ńie