X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Hej hej :) dziś w nocy naszly mnie myśli jak dam radę karmić pierwsze noce w szpitalu po cc? Jak to wygląda? Położna pomaga przystawic dziecko? Bo chce żeby mały był że mną. I pewnie mąż będzie ale nie wiem czy On da radę i pomoc.

Na pewno pomogą ci przystawic bo przecież będziesz unieruchomiona kilka godzin, ale zawsze dobrze dopytać o takie rzeczy w szpitalu. Bo co szpital to obyczaj. Ja się np ostatnio dowiedziałam, ze w tym szpitalu w którym chce urodzić kontakt nieprzerwany skora do skory przez 2h jak to zazwyczaj piszą jest niemożliwy i to z logicznych względów - nawet kobieta nie chce tyle leżeć w brudnej piżamie, z rozłożonymi nogami i w wydzielinach porodowych.

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia_2017 wrote:
    Dziewczyny dzieki za info mam nadzieje ze moja córcia sie obroci i wszystko bedzie dobrze. Wszystkie piszecie o dlugosci szyjki mnie lekarz przy badaniach prenatalnych III nie badal pod tym kątem. Az zaczybam sie martwić. Bo w sumie nie wiem jaka u mnie sytuacja.
    Mika w ktorym jestes tygodniu?
    Co do rozstepow na brzuchu i piersiach to poki co nie ma. Stosuje phaemaceris. Ale na udach i tylku mam.

ja jestem obecnie 30 t plus 4

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Barbie24 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mój wielki dzień.Jadę ustalić termin cc.Oby wszystko poszło gładko.Jeśli chodzi o cc to ja się boję wszystkiego :p Ale jeszcze bardziej nie chcę sn, więc wybór jest prosty.
    Cewnik miałam po poprzednim porodzie sn, zakładany po narkozie.Wyjmowanie już czułam normalnie.Nic przyjemnego, takie szczypanie, ale trwa chwilkę i bez problemu da się przeżyć.

dżdżownica lubi tę wiadomość

• Caro Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :**

Widzę, że zaczynają nas nachodzić obawy i lęki :-P Ogólnie to ja Wam powiem, że mimo cc to jakoś jeszcze o tym wszystkim nie myślę. Wiem, że pewnie cała ta otoczka, cewnik, znieczulenie, wkłucie w kręgosłup, potem to leżenie, pionizowanie i kilka pierwszych godzin, może dni będą trudne, ale z drugiej strony to nie mogę się doczekać spotkania z Moją Księżniczką i tylko o tym myślę <3

Co do karmienia i przystawiania do piersi po cc, to moja koleżanka rodziła przez cc jakoś miesiąc temu i było tak, że jak już przewieźli ją na pooperacyjną to tam był Mąż z Córeczką i on, a potem położne pomagały normalnie na leżąco przystawiać. A potem dziecko zabierają, żeby odpocząć i po pionizacji już decyzja należy do kobiety czy jest w stanie się zająć dzieckiem czy mają zabierać np na noc.

Treselle włosy!! Ja mam taaki owłosiony brzuch i one są takie ciemne, że nawet przeszło mi przez głowę że się ogole bo wstyd :-D :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 12:54

Treselle lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    Na pewno pomogą ci przystawic bo przecież będziesz unieruchomiona kilka godzin, ale zawsze dobrze dopytać o takie rzeczy w szpitalu. Bo co szpital to obyczaj. Ja się np ostatnio dowiedziałam, ze w tym szpitalu w którym chce urodzić kontakt nieprzerwany skora do skory przez 2h jak to zazwyczaj piszą jest niemożliwy i to z logicznych względów - nawet kobieta nie chce tyle leżeć w brudnej piżamie, z rozłożonymi nogami i w wydzielinach porodowych.

Ja już pytałam o kontakt skóra do skóry z Tata bo ja pewnie tylko na chwilę dostanę moje Bobo malutkie :) ma nie byc z tym problemu bo bardzo mi na tym zalezy.

1JyDp2.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Hej :**

Widzę, że zaczynają nas nachodzić obawy i lęki :-P Ogólnie to ja Wam powiem, że mimo cc to jakoś jeszcze o tym wszystkim nie myślę. Wiem, że pewnie cała ta otoczka, cewnik, znieczulenie, wkłucie w kręgosłup, potem to leżenie, pionizowanie i kilka pierwszych godzin, może dni będą trudne, ale z drugiej strony to nie mogę się doczekać spotkania z Moją Księżniczką i tylko o tym myślę <3

Co do karmienia i przystawiania do piersi po cc, to moja koleżanka rodziła przez cc jakoś miesiąc temu i było tak, że jak już przewieźli ją na pooperacyjną to tam był Mąż z Córeczką i on, a potem położne pomagały normalnie na leżąco przystawiać. A potem dziecko zabierają, żeby odpocząć i po pionizacji już decyzja należy do kobiety czy jest w stanie się zająć dzieckiem czy mają zabierać np na noc.

Treselle włosy!! Ja mam taaki owłosiony brzuch i one są takie ciemne, że nawet przeszło mi przez głowę że się ogole bo wstyd :-D :-P
    Lepiej nie golić bo będzie jeszcze gorzej :) a tak, zawsze jest szansa ze wyblakna po :D

Caro lubi tę wiadomość

dqpr3e5e0v8168du.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbie24 wrote:
    Dziś mój wielki dzień.Jadę ustalić termin cc.Oby wszystko poszło gładko.Jeśli chodzi o cc to ja się boję wszystkiego :p Ale jeszcze bardziej nie chcę sn, więc wybór jest prosty.
    Cewnik miałam po poprzednim porodzie sn, zakładany po narkozie.Wyjmowanie już czułam normalnie.Nic przyjemnego, takie szczypanie, ale trwa chwilkę i bez problemu da się przeżyć.
    a ktory jestes tc ze juz ustalasz? :)

6sutskjolve431gm.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbie24 wrote:
    O popatrz a jednak, nie gol ich bo będziesz miała kleby później! Weź plastra lepiej do depilacji choćby nawet z Joanny i wyrwij, ale nie gól bo później będziesz miała busz

ckai9n73kv974yz0.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część słonka ja czytam Wam systematycznie ale sie nie udzielam za bardzo na FB tez malo jakos nie mam do tego weny ciężko mi juz i w ogole :-)
    Trzymam kciuki za wasze wizyty i w ogole

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez rzadko sie udzielam ale czyytam was... Mi tez jest bardzo cieZko juz, ale teraz naszedl mnie strach o choroby...bo mojaccorka idzie do przedszkola we wrzesniu a ja pod koniec wrzesnia rodze i boje sie o noworodka...co prawda moja corka chodzila do zlobka ale to nie gwarantuje ze w przedszkolu bedzie mniej chorowala, a nie chce jej trzymac w domu...no zobaczymy jak to bedzie

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś miałam super niespodziankę:) umówiłam się z koleżanką z pracy na kawe, siedzimy przy stoliku,patrzę na kartę i nagle słyszę"sto lat" (bo miałam wczoraj urodziny, ale nie z tego powodu sie umówiłam z koleżanka tylko tak na ploteczki). Patrzę a tu jeszcze 3 koleżanki z pracy, okazało się, ze postanowiły zrobić mi niespodziankę, dostałam kwiaty na urodziny oraz kilka ciuszków dla dziecka. Siedziałyśmy i gadałyśmy chyba z 5 godzin, było super. Zupełnie się nie spodziewałam :) tego mi było trzeba :)

Jeszcze wracając do przystawiania dziecka po cc to widziałam filmik jak położna położyła noworodka leżącej matce na piersi, a ono bez problemu znalazło cyca. Taki instynkt :)

MałaMi88, patulla, pola89, Treselle, madlene88, KasiaHaBe, Ewa25, Agnesqe, Mika2009, Zielona_konczynka, Pampcia, nadziejastru, almaanies, Dziobuś lubią tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • Mandalena Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u mnie (Koszalin) wygladalo po CC:

g.11.35 koniec cesarki- lezalam sama na pooperacyjnej.dwie g. Lezalam i trzeslam sie cała, łącznie z łóżkiem i podlączonym monitorkiem.

g.13.35 polożna przyniosla synka, polozyla go na moich piersiach.główkę podparła ręcznikami papierowymi:( (pierwszy raz go wtedy zobaczylam:(, więc wyszło tak, że mój mąż i rodzice widzieli Go przede mną. Dodam, że przez te 2 h nie można uniesc glowy, tylko na plasko leżeć.

g.po 17 -pielęgniarka pokazala mi prysznic i kazala sie umyć.

Po myciu - na salę, dziecko przywieźli i tyle było pomocy. Nikogo nie obchodziło, że brzuch pocięty, a dziecko prawie 4400 waży. Mialam wrazenie, że jak się wyprostuję to mi sie wszystko otworzy. Dodam ze przebranie pieluszki zajmowało mi wtedy prawie 0,5 h.

Karmienie- na leżąco. Pomagała mi dziewczyna, która była ze mną w pokoju, a urodzila naturalnie.Przekładała synka z pojemnika do mojego łóżka.

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandalena to już się kwalifikuje pod złożenie skargi. Tragedia że kobiety kobietom robią takie świństwa.

BurzaHormonow wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :*

BurzaHormonów, Mandalena lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandalena wrote:
    Jak u mnie (Koszalin) wygladalo po CC:

g.11.35 koniec cesarki- lezalam sama na pooperacyjnej.dwie g. Lezalam i trzeslam sie cała, łącznie z łóżkiem i podlączonym monitorkiem.

g.13.35 polożna przyniosla synka, polozyla go na moich piersiach.główkę podparła ręcznikami papierowymi:( (pierwszy raz go wtedy zobaczylam:(, więc wyszło tak, że mój mąż i rodzice widzieli Go przede mną. Dodam, że przez te 2 h nie można uniesc glowy, tylko na plasko leżeć.

g.po 17 -pielęgniarka pokazala mi prysznic i kazala sie umyć.

Po myciu - na salę, dziecko przywieźli i tyle było pomocy. Nikogo nie obchodziło, że brzuch pocięty, a dziecko prawie 4400 waży. Mialam wrazenie, że jak się wyprostuję to mi sie wszystko otworzy. Dodam ze przebranie pieluszki zajmowało mi wtedy prawie 0,5 h.

Karmienie- na leżąco. Pomagała mi dziewczyna, która była ze mną w pokoju, a urodzila naturalnie.Przekładała synka z pojemnika do mojego łóżka.
    Ja pierdole... Sory że tak klne. Ale co za pomoc? Z kad ty jesteś? Ja bym poruszyła niebo i ziemię a przede wszystkim czemu ty dziecka po porodzie nie widziałaś? Jezu!!!!

ckai9n73kv974yz0.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn, którym pojawiły się już rozstępy. Czy skóra jakoś swedziala zanim coś się pojawiło czy tak nagle bach i rozstęp?

Nie mam nic co prawda, no ale tak się boje ze masakra...jeszcze koleżanka mnie straszy ze jej koleżance wysoczyly przed samym porodem i to na całym brzuchu i ze ma cały pocięty w grubych wkleslych rozstepach...

dqpr3e5e0v8168du.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 21:39

Mandalena lubi tę wiadomość

JzxGp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jakieś chore i nieludzkie że nie dadzą matce dziecka przez 3 godziny. Moja siostra dostała małą na chwilę a potem tata miał z nią kontakt skóra do skóry dopóki siostry nie przywieźli z pooperacyjnej.
    Muszę koniecznie się dowiedzieć jak to będzie w moim szpitalu.

1JyDp2.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie malo udzielam, ale czytam Was codziennie. Ja juz sie kiepsko czuje, boli mnie cale podbrzusze , mam klucia, uciski... Sporo mam takze skurczy przepowiadajacych, a synek bardzo sie rozpycha...

Tez zaczynam miec wiele obaw o kp, jak dam sobie rade z dwojka, co bedzie jak maz zacznie wyjezdzac w delegacje, co jak zacznie sie okres zachorowan i wszyscy bedziemy chorowac. No i porod i ten bol, zeby wszystko poszlo dobrze :P takie tam wesole mysli ;)

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dlatego nie straszmy się dodatkowo tymi okropnymi historiami, bo to nie pomaga żadnej z nas...a każda z nas ma teraz wiele obaw...dosłownie o wszystko...

dqpr3e5e0v8168du.png
  • Ewa25 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie to nie tyle co straszenie. Ale dzięki temu ze ktoś podzieli się swoim przeżyciem drugą osobą weźmie to pod uwagę, sprawdzi w swoim szpitalu ze by potem nie było zaskoczenia. A wiadomo przy pierwszej ciąży niewiadomo czego można spodziewać się.

MałaMi88, Pampcia, Barbie24, Mandalena, Caro lubią tę wiadomość

hchylbetu4umr7yv.png hchylbetznxbei2w.png
‹‹ 1136 1137 1138 1139 1140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ