X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • candela Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawunia, do 3 cm także w normie.
    Ale po tym gruntownym zbadaniu od razu mi się lepiej spało.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an-NajbliFc5FbcszeF20wizyty-000000ffffffxxxxxx17032-1-0-200-green007.gif

22.08(wtorek) Agnesqe (IIIgenetyczne), Mika2009 (IIIgenetyczne), AlicjaaA

24.08(czwartek) almaanies, mimoza, Mika2009
    25.08(piątek) KasiaHaBe, nadziejastru
    28.08(poniedziałek) madlene88, Treselle
    29.08(wtorek) kiti, BurzaHormonow, Caro
    30.08(środa) theagnes87
    31.08(czwartek) Anuśka19
    05.09(wtorek) czekajacanacud1, Natikka123
    06.09(środa) aaniluap, Agnesque, pola89, India26
    08.09(piątek) Barbie24
    11.09(poniedziałek) Caro, patulla
    12.09(wtorek) zuzanna
    15.09(czwartek) Nieśmiała
    27.09(środa) aaniluap
    18.10(środa) aaniluap

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 11:43

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki. Dawno mnie nie było ale trochę w szpitalu byłam i jakoś tak schodzilo.kamienie na woreczku żółciowym mam i jak narazie dieta ale boję się że jak mnie znów zacznie boleć to będzie wcześniejsze rozwiązanie. Po wczorajszej wizycie mala ma 1900 gram . Kolejna wizyta 12 września.

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) dziś w nocy naszly mnie myśli jak dam radę karmić pierwsze noce w szpitalu po cc? Jak to wygląda? Położna pomaga przystawic dziecko? Bo chce żeby mały był że mną. I pewnie mąż będzie ale nie wiem czy On da radę i pomoc.

1JyDp2.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzdzownica ja tak samo mam obawy kto mi bedzie orzystawial a chcialabym jak najczesciej. maz bedzie ale napewno bedzie sie bal takiego malenstwa i bedzie sie musial oswoic
    dodatkowo dzis mi sie cc snila..momennt dawania znieczulenia w kregoslup ze nie moglam wytrzymac i plakalam i pytalam ile jeszcze mi tego podadza :( i tylko o malej myslalam kiedy ja zobacze..
    takze u mnie schizy juz powoli sie zaczynaja

6sutskjolve431gm.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Wam :)

Ja mam ciemniejsze włoski, ale to już od dawna, nie przeszkadza mi to jakos, ale wszyscy mi mówią, że później zblednie :)

Ja miałam krem pharmaceris, masło, olej kokosowy, teraz jeszcze dokupiłam bio oil, ale żałuje, bo śmierdzi mi to ustrojstwo :D no ale przynajmniej szybko się wchłania i fajnie nawilża ;) kiedyś używałam w okresie dojrzewania, drogich specjalistycznych kremów i nic mi to nie dało, takze teoria droższe-lepsze się nie sprawdza. Palmersa miałam próbke i też niestety mi to śmierdzi, więc nie kupowałam.

Ja zaczęłam w tym tygodniu odczuwać więcej bóli, muszę wspomnieć ginowi na wizycie w piątek, może coś tam zaczyna się już przygotowywać do porodu... zastanawiam się też, czy jak na każdej wizycie mam szyjke, dluga, zamknieta, a niektóre z Was mają np. skracającą się to czy finalnie zawsze będziecie szybciej rodziły, czy to z dnia na dzień u mnie może się zadziać coś i mogę być pierwsza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 08:45

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • India26 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki, u mnie dziś deszczowo, spać się chce, ale szkoda życia na takie lenistwo. Właśnie popijam kawkę ;)

Jestem w grupie na fb, ale jakoś tak dziwnie tam jest, no i nie chodzi o was, a o formę tego wszystkiego, jest tam niby porządek i wiadomo co czytam, ale tutaj chyba jakoś lepiej mi się z wami pisze.

Też macie już dość tego wielkiego brzucha? Mnie mała ciągle gdzieś uciska, a to na płuca, a to żebra skopane, o tym że po maleńkim posiłku czuje wszystko w gardle, bo żołądek jest bardzo atrakcyjnym miejscem, żeby się na niego wypiąć już nie wspomnę. Na spacerze nagle łapie się z bólu za brzuch jak postanowi mi wystawić nóżkę. Pytałam męża czy mi pomoże postarać się o szybszy poród, jak już zdam sesje poprawkową, to się zdziwił i mówi, ale po co?
    A tak w ogóle to śmieszny jest, ostatnio mówię, ale grubas ze mnie, to stanął obok i mówi gdzie? no pokaż mi ten tłuszcz, przecież gładziutki masz brzuszek, to gruba nie jesteś :D

59a17bd566875.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolą te kopy właśnie już, najgorzej to miałam w podróży, bo non stop miałam kopanie i nie miałam już jak siedzieć, ciągle wstawałam, spacerowałam po pociągu... no ale z drugiej strony mnie to cieszy, bo wiem, że jest wszystko w porządku.

Ja to się śmieje z mężem, że mam 1 raz większy brzuch od Jego :D

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    dzdzownica ja tak samo mam obawy kto mi bedzie orzystawial a chcialabym jak najczesciej. maz bedzie ale napewno bedzie sie bal takiego malenstwa i bedzie sie musial oswoic
    dodatkowo dzis mi sie cc snila..momennt dawania znieczulenia w kregoslup ze nie moglam wytrzymac i plakalam i pytalam ile jeszcze mi tego podadza :( i tylko o malej myslalam kiedy ja zobacze..
    takze u mnie schizy juz powoli sie zaczynaja

To może poproś o jakieś znieczulenie miejscowe przed wkluciem.
    Ja się bardziej boje cewnika i zamierzam prosić żeby mi go wkładali już po znieczuleniu. Łatwiejsza by była narkoza ale ja się potem bardzo źle czuje i wiem że dziecka bym nie była w stanie wziąć :(

1JyDp2.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też jakoś się nie mogę w grupe na fb wbić, jakoś czuje się głupio pisząc w dwóch miejscach to samo :D i tu mi jakoś lepiej się dzielić całościowo wszystkim :D może się jeszcze przestawie :D

Mandalena lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • Ewa25 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie cc znieczulenie w kręgosłup nie boli . Przynajmniej ja nie mogę nazwać tego bólem. Mi cewnik zakładali po zrobieniu znieczulenia i tego wam życzę. Zdejmowanie go nie było miłe więc myślę że zakładanie może być B.nieprzyjemne. po cc to najlepiej wziąść sobie maleństwo do swojego łóżka i mieć obok. To był trudny czas. Dopóki nie wstałam na nogi to mąż i położna mi podawali córkę. A na drugi dzień już sama . Dużo ułatwiło mi zadanie ze miałam łóżko sterowane pilotem. Myślę że karmienie po cc to najwygodniej będzie na lezaco. A potem już w domu to człowiek zasuwa jak rowerek :) hehe

Mandalena lubi tę wiadomość

hchylbetu4umr7yv.png hchylbetznxbei2w.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    To może poproś o jakieś znieczulenie miejscowe przed wkluciem.
    Ja się bardziej boje cewnika i zamierzam prosić żeby mi go wkładali już po znieczuleniu. Łatwiejsza by była narkoza ale ja się potem bardzo źle czuje i wiem że dziecka bym nie była w stanie wziąć :(
    ja o cewniku bawet nie mysle u nas zakladaja przed znieczuleniem. zapytam o to znieczulenie przed znieczuleniem ale wiesz i tak zrobia jak beda chcieli. ale powien Ci ze troszke juz osrana jestem ta cc.. z jednej str boje sie czy ktos mi nie podwazy tych zasw. a z 2 str ciesze sie na spotkanie z maluchem :)

6sutskjolve431gm.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Widzę obawy się zaczynają noc dziwnego czasu coraz mniej...
    Co do cesarki to tak jak mówicie trzeba poprosisc żeby po znieczuleniu zakładali....
    Mnie te ruchy i kopanie tak bolą już że jak pomyślę że może być mocniej to szok... Niewiem jak ona jest dokładnie ułożona bo jej nóżki są w prawym boku...doslownie nad zebrami w prawym boku....co do porodu to coraz bardziej mnie strach ogarnia, jak i wszystkie, ale nie myślimy o tym!

ckai9n73kv974yz0.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    ja o cewniku bawet nie mysle u nas zakladaja przed znieczuleniem. zapytam o to znieczulenie przed znieczuleniem ale wiesz i tak zrobia jak beda chcieli. ale powien Ci ze troszke juz osrana jestem ta cc.. z jednej str boje sie czy ktos mi nie podwazy tych zasw. a z 2 str ciesze sie na spotkanie z maluchem :)

No ja też już zaczynam o tym myśleć i się stresować. Za 3 tygodnie mam się spotkać z doktorkiem który będzie mnie ciąć więc mam nadzieję że mnie trochę uspokoi. Jak będę coś więcej wiedzieć to może będzie mi lepiej :)

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Hej dziewczyny. Widzę obawy się zaczynają noc dziwnego czasu coraz mniej...
    Co do cesarki to tak jak mówicie trzeba poprosisc żeby po znieczuleniu zakładali....
    Mnie te ruchy i kopanie tak bolą już że jak pomyślę że może być mocniej to szok... Niewiem jak ona jest dokładnie ułożona bo jej nóżki są w prawym boku...doslownie nad zebrami w prawym boku....co do porodu to coraz bardziej mnie strach ogarnia, jak i wszystkie, ale nie myślimy o tym!

Moje Bobo też już się tak wierci że szok. Aż czasami cały brzuch mi się rusza jak w filmie "coś" ;)

madlene88 lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle idę dziś do endokrynologa ale tsh mam 1,5 więc chyba dobre i się nie stresuje.
    A potem będę jeździć i szukać księżniczki celestii z My Little pony bo moja siostrzenica sobie zazyczyla na urodziny :)

1JyDp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli chodzi o cewnik to w tym temacie mogę sie wypowiedzieć jako profesjonalista :p Od dziecka cewników zakładanych miałam ok. 100, jak nie więcej;) Na początku ciąży gdy miałam przewlekłe stany zapalne pęcherza i zaleganie moczu trafiłam na beznadziejnego urologa, który nauczył cewnikowania mojego męża, przez kilka dni, dwa razy dziennie mnie cewnikował. Po czym zaczęłam szukać ratunku u innego urologa, który cewnikowanie do końca ciąży uznał za totalną bzdurę i w końcu mi pomógł. Wracając do samego cewnikowania, kochane moje to zupełnie nie boli. Jest to dość nie przyjemne uczucie, ale rureczka którą wkładają jest taka cieniuteńka i cała obsmarowane specjalnym żelem znieczulającym i dającym poślizg, że to na prawdę nie boli. Rurka jest giętka dopasowuje sie do cewki moczowej, w zasadzie w ogóle jej nie czuć. Jest mały dyskomfort przy wkładaniu, ale to na prawdę nie jest ból:) Jeśli to jest rzecz której sie najbardziej boicie przy cc to zazdroszczę bo zupełnie nie ma sie czego bać:*

Barbie24, czekajacanacud1 lubią tę wiadomość

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agneaque dziękuję za to co napisałaś :) ludzie są jednak w stanie dużo wytrzymać jak nie mają wyboru a co wcześniej się wydawało koszmarem.

Agnesqe lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, widzę że bardzo boicie się porodu ... ja jakoś tak na razie o tym nie myślę, raczej stresuje mnie że mogłabym wcześniej urodzić a niżeli sam poród, który jest do przeżycia.

Do tego jeszcze stresuje się tym że w sumie wszystko mam dla Julci, ale nic nie przygotowane. Muszę się tym koniecznie zająć.

Agnesqe - ja nie miałam takie zwykłego cewnika ale taki włożony do wewnątrz (między pęcherzem a nerką ze względu na kolkę nerkową) i samego zakładania nie pamiętam (chyba stres był większy). A wyciąganie w ogóle nie bolało tylko pierwsza wizyta w WC.

PS. czy wasze dzieciaczki tez są tak nisko ?, nie mogę siedzieć bo mała jakby wchodziła w kanał tak mnie tam gniecie. Cały brzuch miękki tylko to gniecenie.

A ja koleją wizytę mam jutro 24.08.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 10:48

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesque to e takim razie Twój mąż to specjalista w zakładaniu cewnikow:D moja koleżanka miała cc w maju i właśnie z całego cc najgorzej wspomina cewnikowanie :/ widocznie położne robią to mało delikatnie :/

PS. Boli mnie lewe zebro...masakrycznie...zwłaszcza jak biorę mocny wdech ;( chyba mały mnie skopał...w ogóle kopie juz tak, że mam czasami ochotę się rozplakac :/ jakoś juz siły nie mam i chciałabym październik :(

dqpr3e5e0v8168du.png
‹‹ 1135 1136 1137 1138 1139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ