X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candela, a jakaś przyczyna, coś Ci powiedzieli? Trzymam kciuki, żeby było wszystko ok.

Też jestem Paulina, ale imie mi się nie podoba, uparta jestem czasem, wredna nie :D

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Mandalena Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimoza wrote:
    Mi się Laura bardzo podoba. Miałam taką uczennice i jeden chłopiec miał zawsze problem by wymówić jej imię i zawsze się jąkał i trudził i mówił: Raura, Laula, Raula, ale słodkie to było :)

Moj synek ma 3 latka i wszystkich informuje że będzie miał siostrę Larwę ;))

nadziejastru, E_w_c_i_a, Barbie24, pola89, India26, mimoza, Caro, Mika2009, aaniluap, madlene88, Ewa25, Lola83, BurzaHormonów, Natikka123, Treselle, MałaMi88, Dziobuś, Ripley84 lubią tę wiadomość

• mimoza Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbie24 wrote:
    A u mnie wczoraj zagościł pierwszy rozstep na brzuchu.To taka pamiątka na zakonczenie 34 tygodnia...Coś czuję, że brzuch na koniec będę miała w masakrycznym stanie :( A tak o niego dbalam :(

A w innych miejscach masz rozstępy?

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candela spokojnie. Wszystko będzie dobrze. Trzymamy kciuki.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candela - trzymam kciuki.

Ja jestem po wizycie. Mała dziś nie chciała pozować, waży prawie 1500 gram, wszystkie przepływy OK. Szyjka 3,5 cm więc supcio. Pytałam o te bóle miesiączkowe no cóż to skurcze: brać magnez, nospe odpoczywać.
    Ja dodatkowo pytałam o lek który dostałam od swojego gina a którego się obawiałam... czyli salbutamol pani dr. stwierdziła by zaufać mojemu docentowi i brać szczególnie jak mam skurcze. Modle się by wytrzymać do min 34 tc a najlepiej do końca. Jakaś podenerwowana jestem po tej wizycie a niby wszystko OK.

Zielona_konczynka, madlene88 lubią tę wiadomość

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Barbie24 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimoza wrote:
    A w innych miejscach masz rozstępy?

Jeszcze nie mam, ale wszystko przede mną:/ Chociaż w innych miejscach nie przybyło mi w czasie ciąży za dużo ciała.Raczej wszystko poszło w brzuch.Boję się, że na tym jednym rozstępie się nie skończy, bo skórę mam już baaaardzo naciągniętą, a jeszcze kilka tygodni zostało.

Candela - trzymam kciuki, oby wszystko było dobrze.

• mimoza Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbie24 wrote:
    Jeszcze nie mam, ale wszystko przede mną:/ Chociaż w innych miejscach nie przybyło mi w czasie ciąży za dużo ciała.Raczej wszystko poszło w brzuch.Boję się, że na tym jednym rozstępie się nie skończy, bo skórę mam już baaaardzo naciągniętą, a jeszcze kilka tygodni zostało.

Candela - trzymam kciuki, oby wszystko było dobrze.

To mi jedynie na brzuchu do tej pory nie wyszły i nawet mąż się dziwi skąd mi się wzięły na tyłku i udach jak według niego wcale nie przytyłam w tych miejscach. Biust mi urósł o 2 rozmiary, więc nie ma co się dziwić, ze tam są. Ja zwiększyłam częstotliwość wcierania w siebie różnych specyfików i mam nadzieję, że będzie ok.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • Barbie24 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimoza wrote:
    To mi jedynie na brzuchu do tej pory nie wyszły i nawet mąż się dziwi skąd mi się wzięły na tyłku i udach jak według niego wcale nie przytyłam w tych miejscach. Biust mi urósł o 2 rozmiary, więc nie ma co się dziwić, ze tam są. Ja zwiększyłam częstotliwość wcierania w siebie różnych specyfików i mam nadzieję, że będzie ok.

Ja do tej pory smarowałam się 2-3 razy dziennie palmersem, ale kupię coś jeszcze i będę stosować.A Ty czego używasz?

• madlene88 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbie24 wrote:
    Ja do tej pory smarowałam się 2-3 razy dziennie palmersem, ale kupię coś jeszcze i będę stosować.A Ty czego używasz?
    A z palmers co używałas?

ckai9n73kv974yz0.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny palmers jest przeciw rozstępom a na świeże rozstepy jest dobry żel Mustela.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 18:37

1JyDp2.png
  • Barbie24 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    A z palmers co używałas?

Uzywam palmers balsam przeciw rozstepom.W pierwszej ciąży też go używałam i nie mialam nawet jednego rozstepu.Teraz skóra nie wytrzymała, bo brzuch mam znacznie wiekszy.Kupie tą mustele też

• Ewa25 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candela nie denerwuj się . Będzie dobrze. Daj znać co u Ciebie. 3maj się.
    A ja w takim razie czekam do czwartku do wizyty bo tak jak i wy piszecie czuje ze to od zapalenia, jedynie gdzieś z tyłu głowy jest strach . Propo pampersoe chusteczek itd nie wiem czy któraś już wspomniała. Od wczoraj w biedronce jest promocja 7pak chusteczek dada ok. 20 zl ( wychodzi 2,85 za paczkę ) planuje kupić z 10 tych zestawów jak będzie uczulone to jeszcze mam starszą córkę i kurze do wycierania hehe. A pampersy dada 3 w cenie 2. Proszek, mleczko do prania i kapsułki z loveli po ok. 14 zl także jutro przedemna szał zakupów. Ogólnie w gazetce biedronki dużo promocji.

hchylbetu4umr7yv.png hchylbetznxbei2w.png
  • Mandalena Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozstępów, moim zdaniem tanie kremy sa mało warte. Ja używam Elancyl - raz dziennie -oszczednie. Jest drogi, ale skuteczny. W pierwszej ciaży testowalam palmersy itd. Ale ile fatygi samo wtarcie tego kosztuje. A Elancyl to jakby skora sama pila.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my juz po III prenatalnych:) Córkcia idealna, we wszystkich siatkach centylowych na środeczku, waga 1700g. Widzieliśmy takie piękne usteczka, włoski na głowie, wyglądała jak taki prawdziwy dzidzius:) Jest najwspanialsza na świecie. Serduszko, brzuszek, nereczki, główka, raczki, nóżki wszystko super! Ułożona pośladkowo, ale mama juz przestała się tym przejmowac, jest całym moim światem i jeśli chce być tak ułożona, tak jej wygodnie to ok. Dla Niej dam sie nawet pokroić. Nie nastawiam się ani na cesarkę, ani na poród siłami natury, będzie co będzie akurat w tej kwesti decyduje ten mały pulpecik:) Jestem tak jakoś pozytywnie nastawiona, że uśmiecham sie do wyświetlacza telefonu jak to pisze:) Jestem okropnie szczęśliwa, że jest zdrowa i taka piękna!

Ewa25, Zielona_konczynka, dżdżownica, madlene88, mimoza, Mika2009, BurzaHormonów, patulla, pola89, Caro, almaanies, Mandalena, E_w_c_i_a, Dziobuś, Anuśka19, A może by..., nadziejastru, kiti, Pampcia lubią tę wiadomość

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę a ja muszę pralkę kupić. Moja już wiekowa ale myślałam że wytrzyma do przeprowadzki żeby kupiła nową do nowego domu.
    Chyba że macie sposób na takie czarne fafoły które zostają na praniu. Bo czyszczenie, płukanie nic nie daje. A już chora jestem jak wyjmuje pranie.

1JyDp2.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe cieszę się, piękne słowa!!! Radością mnie zaraziłas!i pozytywnym myśleniem! Oby wszystkie mamusie na świecie tak właśnie myślały!!
    Co do seri przeciw rozstępom to ja używam palmers balsamu w dzień a na wieczór po kąpieli smaruje skórę masłem palmers, jest bardzo trudne w rozsmarowaniu ale super nawilża, rano skóra jest nawet nawilżona, ale czy to pomoże? Oby no zobaczymy...tak jak wcześniej wspomniałam, rozstępy mam z wieku dojrzewania, gdybym ich teraz unikla byłabym happy. Ale cóż... Czas pokaze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 19:59

Agnesqe lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Kurczę a ja muszę pralkę kupić. Moja już wiekowa ale myślałam że wytrzyma do przeprowadzki żeby kupiła nową do nowego domu.
    Chyba że macie sposób na takie czarne fafoły które zostają na praniu. Bo czyszczenie, płukanie nic nie daje. A już chora jestem jak wyjmuje pranie.
    Dzownica cb niema na fb?

ckai9n73kv974yz0.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    moja ciotka raz na jakis czas wsadza do prania taka tabletke do zmywarki chyba lidla W5 z jakas stara szmata i na maxa temp tak ja czysci :)

6sutskjolve431gm.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do tych chusteczek to tez je kupilam wlasnie jeden zestaw bo jakby mala byla uczulona to bede kurze scierac :P mam jeszcze dwa op. jakis z pampersa i chyba na poczatek 9op. starczy. chociaz nie mam pojecia ile tego moze schodzic miesiecznie :)

Ewa25 lubi tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesge - no właśnie przypomniałaś mi moja Julia też ma już włoski na główce :)

Agnesqe lubi tę wiadomość

iv09mg7ynbajyosc.png
‹‹ 1133 1134 1135 1136 1137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ