Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
candela, a jakaś przyczyna, coś Ci powiedzieli? Trzymam kciuki, żeby było wszystko ok.
Też jestem Paulina, ale imie mi się nie podoba, uparta jestem czasem, wredna nie -
mimoza wrote:Mi się Laura bardzo podoba. Miałam taką uczennice i jeden chłopiec miał zawsze problem by wymówić jej imię i zawsze się jąkał i trudził i mówił: Raura, Laula, Raula, ale słodkie to było
Moj synek ma 3 latka i wszystkich informuje że będzie miał siostrę Larwę )
nadziejastru, E_w_c_i_a, Barbie24, pola89, India26, mimoza, Caro, Mika2009, aaniluap, madlene88, Ewa25, Lola83, BurzaHormonów, Natikka123, Treselle, MałaMi88, Dziobuś, Ripley84 lubią tę wiadomość
-
Candela - trzymam kciuki.
Ja jestem po wizycie. Mała dziś nie chciała pozować, waży prawie 1500 gram, wszystkie przepływy OK. Szyjka 3,5 cm więc supcio. Pytałam o te bóle miesiączkowe no cóż to skurcze: brać magnez, nospe odpoczywać.
Ja dodatkowo pytałam o lek który dostałam od swojego gina a którego się obawiałam... czyli salbutamol pani dr. stwierdziła by zaufać mojemu docentowi i brać szczególnie jak mam skurcze. Modle się by wytrzymać do min 34 tc a najlepiej do końca. Jakaś podenerwowana jestem po tej wizycie a niby wszystko OK.Zielona_konczynka, madlene88 lubią tę wiadomość
-
mimoza wrote:A w innych miejscach masz rozstępy?
Jeszcze nie mam, ale wszystko przede mną Chociaż w innych miejscach nie przybyło mi w czasie ciąży za dużo ciała.Raczej wszystko poszło w brzuch.Boję się, że na tym jednym rozstępie się nie skończy, bo skórę mam już baaaardzo naciągniętą, a jeszcze kilka tygodni zostało.
Candela - trzymam kciuki, oby wszystko było dobrze.
-
Barbie24 wrote:Jeszcze nie mam, ale wszystko przede mną Chociaż w innych miejscach nie przybyło mi w czasie ciąży za dużo ciała.Raczej wszystko poszło w brzuch.Boję się, że na tym jednym rozstępie się nie skończy, bo skórę mam już baaaardzo naciągniętą, a jeszcze kilka tygodni zostało.
Candela - trzymam kciuki, oby wszystko było dobrze.
To mi jedynie na brzuchu do tej pory nie wyszły i nawet mąż się dziwi skąd mi się wzięły na tyłku i udach jak według niego wcale nie przytyłam w tych miejscach. Biust mi urósł o 2 rozmiary, więc nie ma co się dziwić, ze tam są. Ja zwiększyłam częstotliwość wcierania w siebie różnych specyfików i mam nadzieję, że będzie ok.
-
mimoza wrote:To mi jedynie na brzuchu do tej pory nie wyszły i nawet mąż się dziwi skąd mi się wzięły na tyłku i udach jak według niego wcale nie przytyłam w tych miejscach. Biust mi urósł o 2 rozmiary, więc nie ma co się dziwić, ze tam są. Ja zwiększyłam częstotliwość wcierania w siebie różnych specyfików i mam nadzieję, że będzie ok.
Ja do tej pory smarowałam się 2-3 razy dziennie palmersem, ale kupię coś jeszcze i będę stosować.A Ty czego używasz? -
Candela nie denerwuj się . Będzie dobrze. Daj znać co u Ciebie. 3maj się.
A ja w takim razie czekam do czwartku do wizyty bo tak jak i wy piszecie czuje ze to od zapalenia, jedynie gdzieś z tyłu głowy jest strach . Propo pampersoe chusteczek itd nie wiem czy któraś już wspomniała. Od wczoraj w biedronce jest promocja 7pak chusteczek dada ok. 20 zl ( wychodzi 2,85 za paczkę ) planuje kupić z 10 tych zestawów jak będzie uczulone to jeszcze mam starszą córkę i kurze do wycierania hehe. A pampersy dada 3 w cenie 2. Proszek, mleczko do prania i kapsułki z loveli po ok. 14 zl także jutro przedemna szał zakupów. Ogólnie w gazetce biedronki dużo promocji. -
Co do rozstępów, moim zdaniem tanie kremy sa mało warte. Ja używam Elancyl - raz dziennie -oszczednie. Jest drogi, ale skuteczny. W pierwszej ciaży testowalam palmersy itd. Ale ile fatygi samo wtarcie tego kosztuje. A Elancyl to jakby skora sama pila.
-
nick nieaktualnyHej my juz po III prenatalnych:) Córkcia idealna, we wszystkich siatkach centylowych na środeczku, waga 1700g. Widzieliśmy takie piękne usteczka, włoski na głowie, wyglądała jak taki prawdziwy dzidzius:) Jest najwspanialsza na świecie. Serduszko, brzuszek, nereczki, główka, raczki, nóżki wszystko super! Ułożona pośladkowo, ale mama juz przestała się tym przejmowac, jest całym moim światem i jeśli chce być tak ułożona, tak jej wygodnie to ok. Dla Niej dam sie nawet pokroić. Nie nastawiam się ani na cesarkę, ani na poród siłami natury, będzie co będzie akurat w tej kwesti decyduje ten mały pulpecik:) Jestem tak jakoś pozytywnie nastawiona, że uśmiecham sie do wyświetlacza telefonu jak to pisze:) Jestem okropnie szczęśliwa, że jest zdrowa i taka piękna!
Ewa25, Zielona_konczynka, dżdżownica, madlene88, mimoza, Mika2009, BurzaHormonów, patulla, pola89, Caro, almaanies, Mandalena, E_w_c_i_a, Dziobuś, Anuśka19, A może by..., nadziejastru, kiti, Pampcia lubią tę wiadomość
-
Kurczę a ja muszę pralkę kupić. Moja już wiekowa ale myślałam że wytrzyma do przeprowadzki żeby kupiła nową do nowego domu.
Chyba że macie sposób na takie czarne fafoły które zostają na praniu. Bo czyszczenie, płukanie nic nie daje. A już chora jestem jak wyjmuje pranie. -
Agnesqe cieszę się, piękne słowa!!! Radością mnie zaraziłas!i pozytywnym myśleniem! Oby wszystkie mamusie na świecie tak właśnie myślały!!
Co do seri przeciw rozstępom to ja używam palmers balsamu w dzień a na wieczór po kąpieli smaruje skórę masłem palmers, jest bardzo trudne w rozsmarowaniu ale super nawilża, rano skóra jest nawet nawilżona, ale czy to pomoże? Oby no zobaczymy...tak jak wcześniej wspomniałam, rozstępy mam z wieku dojrzewania, gdybym ich teraz unikla byłabym happy. Ale cóż... Czas pokazeWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 19:59
Agnesqe lubi tę wiadomość
-
dżdżownica wrote:Kurczę a ja muszę pralkę kupić. Moja już wiekowa ale myślałam że wytrzyma do przeprowadzki żeby kupiła nową do nowego domu.
Chyba że macie sposób na takie czarne fafoły które zostają na praniu. Bo czyszczenie, płukanie nic nie daje. A już chora jestem jak wyjmuje pranie. -
dżdżownica wrote:Kurczę a ja muszę pralkę kupić. Moja już wiekowa ale myślałam że wytrzyma do przeprowadzki żeby kupiła nową do nowego domu.
Chyba że macie sposób na takie czarne fafoły które zostają na praniu. Bo czyszczenie, płukanie nic nie daje. A już chora jestem jak wyjmuje pranie.
-
co do tych chusteczek to tez je kupilam wlasnie jeden zestaw bo jakby mala byla uczulona to bede kurze scierac mam jeszcze dwa op. jakis z pampersa i chyba na poczatek 9op. starczy. chociaz nie mam pojecia ile tego moze schodzic miesiecznie
Ewa25 lubi tę wiadomość