X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbie24 wrote:
    Ja do tej pory smarowałam się 2-3 razy dziennie palmersem, ale kupię coś jeszcze i będę stosować.A Ty czego używasz?
    Ja na początku stosowałam Palmers, ale mąż nie cierpiał zapachu i okazał się dla mnie nieskuteczny, bo pojawiły się rozstępy. Przerzuciłam się na Ziaje,ale kolejne się pojawiły więc też muszę zmienić, pewnie na Mustellę. Dorzuciłam raz dziennie smarowanie olejem kokosowym, bo podobno dobry także na te już powstałe rozstępy.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Dzownica cb niema na fb?

Nie mam w ogóle fb ;)

madlene88 lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    moja ciotka raz na jakis czas wsadza do prania taka tabletke do zmywarki chyba lidla W5 z jakas stara szmata i na maxa temp tak ja czysci :)

Tego jeszcze nie próbowałam :) dzięki :)

czekajacanacud1 lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Nie mam w ogóle fb ;)
    A aaa no tak:(

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zauważyłam bardzo duża ilość śluzu... Biały gesty, sporo tego, raz wogole raz sporo.. Ciekawe od czego zależy.
    Zauwazylam jeszcze to iż piersi mi się zaczęły zmieniać, nabrzmiewac bardziej ale to standard, ale sutki takie inne jakby bardziej odstajace...

ckai9n73kv974yz0.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory używałam tak jak Madlene rano balsamu PALMERS, a na noc masla PALMERS. Ostatnio mi się skończyły i mimo że raczej zadowolona byłam bo rozstępów brak to kupiłam ostatnio olej ze słodkich migdałów firmy Nacomi i krem z Musteli przeciw rozstępom...w Gemini duże opakowanie 250 ml 90 zł bodajże, zapach cudny. Poleciła mi ten krem moja gin. Ona strasznie szczupła jest i powiedziała ze bała się rozstępów w ciąży, bo jej mama miała straszne. Używała Musteli i podobno nie ma ani jednego, także Mustela chyba zostanie ze mną do końca :)

Czytam o tych waszych szyjkach u powiem szczerze, że strasznie boje się o moją...wizyta w poniedziałek, mam nadzieje ze wszystko ok.

Dziewczyny, czy wam włoski na brzuchu tez sciemnialy? Czy one wyblakna po? :D

dżdżownica lubi tę wiadomość

dqpr3e5e0v8168du.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    na szczęście fałszywy alarm ale co się nastresowałam to moje.
    Mały waży 2130 i jest mega nakręcony. Ciągle ucieka spod KTG.
    Poza tym szyjka zamknięta aczkolwiek skróciła się przez ostatnie 2 tyg o 1,5 cm.
    Nie jest źle :)

patulla, Nieśmiała, mimoza, Ewa25, E_w_c_i_a, Mika2009, Dziobuś, pola89, czekajacanacud1, Agnesqe, nadziejastru, kiti, Caro lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle szczerze to ja mam klaczki na brzuchu owszem ale czy coemniejsze??? Chyba nie, to raczej brzuch blady hehe, bo cały rok bez słońca, ręce nogi opalona ale brzuch schowany i przez to włoski są jakżeby hmm nierozjasnione od słońca bo na rękach jaśniejsze...

Treselle lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Dziś zauważyłam bardzo duża ilość śluzu... Biały gesty, sporo tego, raz wogole raz sporo.. Ciekawe od czego zależy.
    Zauwazylam jeszcze to iż piersi mi się zaczęły zmieniać, nabrzmiewac bardziej ale to standard, ale sutki takie inne jakby bardziej odstajace...

Też ostatnio zauważyłam u siebie większą ilość śluzu.
    Mnie dziś w nocy obudził ból okresowy, nie był bolesny ale jednak... i trwał tak ok 10 sekund po czym puszczał i za jakiś czas znowu.

eikt9n733qx6yvg8.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    A aaa no tak:(

Chociaż cały czas się bije z myślami czy sobie założyć :)

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Ja do tej pory używałam tak jak Madlene rano balsamu PALMERS, a na noc masla PALMERS. Ostatnio mi się skończyły i mimo że raczej zadowolona byłam bo rozstępów brak to kupiłam ostatnio olej ze słodkich migdałów firmy Nacomi i krem z Musteli przeciw rozstępom...w Gemini duże opakowanie 250 ml 90 zł bodajże, zapach cudny. Poleciła mi ten krem moja gin. Ona strasznie szczupła jest i powiedziała ze bała się rozstępów w ciąży, bo jej mama miała straszne. Używała Musteli i podobno nie ma ani jednego, także Mustela chyba zostanie ze mną do końca :)

Czytam o tych waszych szyjkach u powiem szczerze, że strasznie boje się o moją...wizyta w poniedziałek, mam nadzieje ze wszystko ok.

Dziewczyny, czy wam włoski na brzuchu tez sciemnialy? Czy one wyblakna po? :D

Dobre ceny musteli są na e-farm.pl
    A co do włosków na szczęście zdążyłam sobie brzuch zrobić depilatorem laserowym i nie mam tam nic ;)

1JyDp2.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Chociaż cały czas się bije z myślami czy sobie założyć :)
    No decyzja każdego indywidualna.. Ja np na fejsie dodaje tylko i wyłącznie zdjęcia swoje, mój mąż nie ma Facebooka i też szanuje jego prywatność. Jeżeli chodzi o dziecko to raczej też nie zamierzam dodawać tam zdjęć :)no może jedno.. Chociaż wątpię... że ślubu nie dodawała m, z żadnej uroczystości, jestem anty dzieleniem się tak intymnych chwil.więc szanuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 21:48

ckai9n73kv974yz0.png
  • Kawuniaa Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candela wrote:
    Hej,
    na szczęście fałszywy alarm ale co się nastresowałam to moje.
    Mały waży 2130 i jest mega nakręcony. Ciągle ucieka spod KTG.
    Poza tym szyjka zamknięta aczkolwiek skróciła się przez ostatnie 2 tyg o 1,5 cm.
    Nie jest źle :)
    :-) super, że wszystko ok. Do ilu Ci się skróciła?

hchy0tc7p7w0bawc.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almaanies wrote:
    Też ostatnio zauważyłam u siebie większą ilość śluzu.
    Mnie dziś w nocy obudził ból okresowy, nie był bolesny ale jednak... i trwał tak ok 10 sekund po czym puszczał i za jakiś czas znowu.
    No ja się z takowym wczoraj położyłam... Ale czytałam że to ponoć normalne na tym etapie więc się nie martwiłam

ckai9n73kv974yz0.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candela super, że wszystko dobrze!

U mnie na brzuszku pociemniała taka linia włosków. Mąż nawet kiedyś stwierdził, że mi wyszła linia Negra i mu tłumaczyłam, że to moje włoski.

Ja dzisiaj z 3 razy w ciągu dnia miałam przez kilka minut bóle okresowe, ale może dlatego, że skończył mi się magnez i wczoraj nie zażywałam, dopiero dzisiaj popołudniu.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Treselle szczerze to ja mam klaczki na brzuchu owszem ale czy coemniejsze??? Chyba nie, to raczej brzuch blady hehe, bo cały rok bez słońca, ręce nogi opalona ale brzuch schowany i przez to włoski są jakżeby hmm nierozjasnione od słońca bo na rękach jaśniejsze...
    A wiesz...może masz rację :D mój brzuch tez strasznie blady i może dlatego te włosy takie ciemne się wydają :) nigdy takie nie były :)

dqpr3e5e0v8168du.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś tak rozmawiałam z mężem i mówiłam mu, ze się martwię bo coraz częściej coś mnie zakluje, zaboli itp... mówię że martwię się czy szyjka się nie skraca...a mąż do mnie...nie martw się, napewno jest długa jak szyja żyrafy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 22:17

MałaMi88, madlene88, KasiaHaBe, Barbie24, kiti, Caro lubią tę wiadomość

dqpr3e5e0v8168du.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle faceci to mają pojęcie... Mój ostatnio mi powiedział że nie przyznał się do tego ale bal się troszku sexu i zaczął się doksztalcac...czy,,jest,, daleko od dzidziusia i pytał się czy lekarz mi mówił czy mam dobra ilość wód płodowych? Ja mu ze tak a ten że oo ulżyło mu bo dzidziuś nie czuje wstrząsów i uderzeń podczas kochania....ale się uśmiałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 22:52

Treselle, MałaMi88 lubią tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 21:39

JzxGp2.png
  • Zuzia_2017 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieki za info mam nadzieje ze moja córcia sie obroci i wszystko bedzie dobrze. Wszystkie piszecie o dlugosci szyjki mnie lekarz przy badaniach prenatalnych III nie badal pod tym kątem. Az zaczybam sie martwić. Bo w sumie nie wiem jaka u mnie sytuacja.
    Mika w ktorym jestes tygodniu?
    Co do rozstepow na brzuchu i piersiach to poki co nie ma. Stosuje phaemaceris. Ale na udach i tylku mam.

Zauza
‹‹ 1134 1135 1136 1137 1138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ