Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się i ja, też mam wizytę i z mężem obstawiamy wagę ja mówię, że nie przekroczył 2kg, mąż twierdzi, że przekroczył, zobaczymy kto ma rację
Co do metek to ja poodcinałam te długaśne z lidlowych body i inne, które były jakieś wielkie, tych małych nie i ze spodenek, pajaców, kurtek też nie. Głównie te co kontakt ze skóra mają. Sobie w sumie odcinam z niektórych ubrań, bo wkurzaja mnie te metki przy obcislych rzeczach je widać czasem, albo przy sukienkach i się nieładnie w tym miejscu układa.
Wyparzać będę pewnie w garnku, bo sterylizatora póki co nie kupuje.
-
Witam się kochane powiedzcie mi która z was miała pytanie odnośnie zusu. Właśnie sprawdzalam na pue i nie zaksięgowali nadal mojego l4... Dodam że miałam od 17sierpnia,zawsze im zajmowało to Góra 5dni od daty zwolnienia, na str się wogole to nie wyświetla...
-
Witajcie dziewczyny.
Mam do Was ogromną prośbę, czy mogłybyście napisać przykładowo jakie rzeczy pakujecie do szpitala? Jest tego wiele w necie ale ja chciałabym wiedzieć co u Was w SR radzono. Mnie te zajęcia niestety ominęły bo miałam wyjazd.
Chciałabym już pomału się pakować, po wczorajszej wizycie poczułam powagę sytuacji -
Witam z rana
Wiecie co, poczytałam troche wrzesniowki. Jak przeczytałam, że one sie juz rozpakowują to az mnie brzuch zaczął bolec i serce mi wali. Ale sie zestresowalam. Kurde, boje sie coraz bardziej porodu jakos te ostatnie tygodnie mi strasznie szybko lecą. Boje sie... -
Ale jestem zadowolona dzisiaj, kupiłam używaną wanienkę bebedue, taką składaną za 50 zł w idealnym stanie :)To była ostatnia rzecz póki co na jaką polowałam. Teraz muszę tylko poczekać na te ciuszki od szwagierki i zobaczyć czy coś jeszcze będzie brakować, chciałabym już to mieć, bo coś mnie już strzelać zaczyna, że nie mam tego w szafie poukładanego, wypranego i właśnie pytanie za 100 punktów, czy mi miejsca w szafie wystarczy czy nie będę musiała jeszcze jakiejś szafki kupić!
Robicie już masaż krocza? Ja chcialam zacząć prawie tydzień temu, ale stacjonarnie nie mogę znaleźć nigdzie tego oleku migdałowego, dzisiaj się poddałam i zamówiłam w necie, ale zanim przyjdzie to pewnie się wtorek zrobi, można się masować też np. olejem kokosowym ? Czy myślicie, że podrażni? -
India26 wrote:Ale jestem zadowolona dzisiaj, kupiłam używaną wanienkę bebedue, taką składaną za 50 zł w idealnym stanie :)To była ostatnia rzecz póki co na jaką polowałam. Teraz muszę tylko poczekać na te ciuszki od szwagierki i zobaczyć czy coś jeszcze będzie brakować, chciałabym już to mieć, bo coś mnie już strzelać zaczyna, że nie mam tego w szafie poukładanego, wypranego i właśnie pytanie za 100 punktów, czy mi miejsca w szafie wystarczy czy nie będę musiała jeszcze jakiejś szafki kupić!
Robicie już masaż krocza? Ja chcialam zacząć prawie tydzień temu, ale stacjonarnie nie mogę znaleźć nigdzie tego oleku migdałowego, dzisiaj się poddałam i zamówiłam w necie, ale zanim przyjdzie to pewnie się wtorek zrobi, można się masować też np. olejem kokosowym ? Czy myślicie, że podrażni?
Położna na szkole rodzenia mówiła nam, że może być i oliwa z oliwek i olej kokosowy.
Zwróciła tylko uwagę aby nie wybierać swojego 'ulubionego' bo zna parę, której później kojarzył się on tylko z tym masażem i później jakoś im zbrzydł Nie wiem jak to w praktyce, pewnie też zależy od człowiekaIndia26, MałaMi88 lubią tę wiadomość
Październik 2017 synek -
25.08(piątek) KasiaHaBe, nadziejastru, dżdżownica
28.08(poniedziałek) madlene88, Treselle
29.08(wtorek) kiti, BurzaHormonow, Caro
30.08(środa) theagnes87
31.08(czwartek) Anuśka19
05.09(wtorek) czekajacanacud1, Natikka123
06.09(środa) aaniluap, Agnesque, pola89, India26
08.09(piątek) Barbie24
11.09(poniedziałek) Caro, patulla
12.09(wtorek) zuzanna
13.09(wtorek) almaanies
15.09(czwartek) Nieśmiała, Mika2009
27.09(środa) aaniluap
18.10(środa) aaniluap
madlene88 lubi tę wiadomość
-
dżdżownica wrote:Ja już po wizycie. Ale jestem dziś zniesmaczona pierwszy raz mojemu dr się zdarzyło ze tak w pośpiechu była wizyta. I jakoś niedokładnie pomierzyl że wychodzi że urodze karła z wodoglowiem głowa na 36 tc a kość udowa na 32 tc.
-
Pampcia wrote:tak, ale mną się nie ma co sugerować, mieszkam za granicą
a to Twoja pierwsza ciąża? ja jedną straciłam i dlatego mnie pilnują. Jeśli nie miałaś wcześniej krwawien ani nie byłas w ciąży to przy pierwszej ciąży nic nie robią. Dopiero po porodzie
btw szczepią was w pl na krztusiec? w niemczech chyba to obowiązkowe, candela, kiti? -
dżdżownica wrote:Powiedział że wszystko jest w porządku, ale na wydruku są dziwne te pomiary.
Też ostatnio byłam na dodatkowej wizycie między pacjentkami. Pomiary robione w pośpiechu i też jakieś głupoty powychodziły. Ale skoro ostatnio było ok to teraz na pewno się dziecko tak nie zniekształciło
Podobno to kwestia milimetrów, że lekarz gdzieś zaznaczy trochę za dużo, gdzieś trochę za mało i wychodzą dziwne rzeczy. więc jeśli widziałaś, że robił to w pośpiechu to pewnie z tego to wynika.dżdżownica lubi tę wiadomość
Październik 2017 synek -
dżdżownica wrote:Powiedział że wszystko jest w porządku, ale na wydruku są dziwne te pomiary.
Byłam w 30t0d, główka wyszła na 31t6d, a kość udowa 29t2d i podobno wszystko ok.
dżdżownica lubi tę wiadomość
-
mimoza wrote:Ja na USG III trym prywatnie miałam fajną babkę i wszystko dokładnie mierzyła.
Byłam w 30t0d, główka wyszła na 31t6d, a kość udowa 29t2d i podobno wszystko ok.
Ja chodzę prywatnie i zawsze wizyty były 'kompleksowe' A dziś się spóźnił i biegł na zabieg. Dobrze że chociaż szyjke zmierzył dokładnie, ma prawie 4 cm.
A mi też zawsze noga nieco krótsza wychodziła ale dziś to już przesada. Nie chce karła z wodoglowiem -
Ja czekam do 15 30 na wizytę. Mam nadzieję, że nie będzie opóźnienia bo to sam początek przyjmowania przez lekarza dziś. Zobaczymy jak tam Mała się ma i jak podrosła. Też podczytuje wrześniowki, ale z moimi ostatnimi terminami na 29-31 października to coś czuję, że rozpakuję się jako jedna z ostatnich tutaj..
-
dżdżownica wrote:Ja chodzę prywatnie i zawsze wizyty były 'kompleksowe' A dziś się spóźnił i biegł na zabieg. Dobrze że chociaż szyjke zmierzył dokładnie, ma prawie 4 cm.
A mi też zawsze noga nieco krótsza wychodziła ale dziś to już przesada. Nie chce karła z wodoglowiem
Ja miałam ucznia, który był bardzo niski, tak prawie o głowę od rówieśników i miał nieproporcjonalnie dużą główkę i duuuże oczy, ale nie wyglądał jakoś pokracznie, tylko strasznie słodko. Na sam jego widok miałam ochotę go wyprzytulać. Taki był z niego słodziak, że nawet imię dla mojego synka wybrałam takie samo. Sądzę, że z wiekiem proporcje się wyrównają. Jego tata ma z 190cm więc on pewnie też podskoczy.
Nie ma co się przejmować, dla Ciebie na pewno Twój bobas będzie najpiękniejszy niezależnie, od tego jak będzie wyglądał.
Moja koleżanka chodzi na NFZ i wybrała się kiedyś prywatnie tak dla komfortu psychicznego, bo miała problemy i była w szpitalu. Babka zapytała co i jak, przyłożyła USG na minutę i powiedziała, że wszystko ok i bez sensu robić dokładne badania jak niedawno była w szpitalu. Skasowała 150 zł i po 5 minutach koleżanka wyszła. -
KasiaHaBe - no no z ostatnich to ja jestem ;P haha mój termin cały czas się waha od 21 aż do 31 października. No nic zobaczymy jak będzie oby min. do 37 tc. a potem to już się przejmowac nie będę Czyli jeszcze 6 tyg wytrwać !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 11:37