X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia_2017 wrote:
    Czesc Dziewczyny juz nie moge się doczekac piątkowej wizyty, dibrze ze juz jutro czwartek. Od poniedzialku brzuch mi bardzo twardnieje i staje sie to trudne do wytrzymania. Od wczoraj boli mnie żoładek i mam okropny spadek formy. Wybralam sie na zakupy i mialam problem zeby wrocic do domu. Wisialam na wozku w markecie i marzylam aby gdzies usiąść. Tłumaczę sobie ze to normalne i ze nie mozna godzinami chodzic po sklepach. Mimo wszystko do tej pory bylam w super formie. Teraz od 2h leze przed TV z nogami do gory. Moja cora dalej w pozycji poprzecznej czyje jej pietki w prawym boku. Ciekawe co powie ginekolog. I jak z wagą bo w tygodniu 31 wazyla 1330g. I ciekawa jestem.bardzo co z moja szyjka od 6tyg nie mialam badania.
    Ja też czuję pietki w prawym boku a mała głowkowo była ostatnio ułożona więc może i twoja też...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 23:33

Zuzia_2017 lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta, mam nadzieję, że wszystkie wasze dolegliwości to tylko straszaki i dzidzie wyjdą terminowo :)
    Ja na szczęście nie mam żadnych skurczy, twardnień itp. Tylko te palce drętwieją okropnie i waga się rozpędziła i nie chce zatrzymać :( ale póki co nic nie zapowiada przedwczesnego porodu.
    Mam pytanie, jak często będziecie kąpać dzieciaczki? Ostatnio położna na szkole rodzenia radziła żeby robić to codziennie aby wypracowywać rytuał i oddzielać dzień od nocy. Co o tym myślicie?

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ta waga to.może być różnie :) mój w tydzień przybrał 300g:) nie wiem gdzie on mi się tam mieści biedaczek, nic dziwnego że mu tak spieszno:)
    Ale tutaj w szpitalu dziewczynie prognozowali 4500, a urodziła 4800 :) a lekarz macajac sam brzuch stwierdził, że będzie 4200 :D no i u mnie w szpitalu cesarkę robią od 4500...masakra, ale ja drobna i w ogóle to chyba nie dadzą mi takiego urodzić :(

dqpr3e5e0v8168du.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    Cześć dziewczęta, mam nadzieję, że wszystkie wasze dolegliwości to tylko straszaki i dzidzie wyjdą terminowo :)
    Ja na szczęście nie mam żadnych skurczy, twardnień itp. Tylko te palce drętwieją okropnie i waga się rozpędziła i nie chce zatrzymać :( ale póki co nic nie zapowiada przedwczesnego porodu.
    Mam pytanie, jak często będziecie kąpać dzieciaczki? Ostatnio położna na szkole rodzenia radziła żeby robić to codziennie aby wypracowywać rytuał i oddzielać dzień od nocy. Co o tym myślicie?

Mi położna mówiła że co 2-3 Dzień należy kąpać. Taki rytuał to lepiej robić delikatny masaż i włączać np muzykę poważną. Ale to od ok 2- 3 miesiąca bo dziecko wcześniej i tak nie jest w stanie zakumac ;)

1JyDp2.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam, urodziła któraś w pełnię ;) ?

Co do kąpieli to na początku kąpaliśmy co 2-3 dzień właśnie a rytuały były na przewijaku. Przygaszone światło, muzyczka, masażyk z olejkiem. I tak to w naszym przypadku nic nie dało :P

W ogóle pierwsza kąpiel była po 10 dniach od porodu ;) oczywiście tak nam położna podpowiedziała.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Zawsze można liczyć na to, że usg się trochę myli. Sporo jest pomyłek, czy to błędów pomiaru ;) licząc 200G tygodniowo, to tak średnia, to na miesiąc wychodzi nam 800 G, więc tylko trochę więcej niż 3,5 ;)
    TAk serio to też się trochę obawiam o wagę mojej Klusi, bo większą wypada... Ale co zrobić, damy radę ;)
    Pani przedszkolanka U moich chłopaków urodziła pierwsze dziecko niedawno i 4 kg, mówi, że nie było tak źle :)

Może bym liczyła na błąd pomiarowy, gdyby nie to, że na poprzedniej wizycie też już ważyła 2 kg w 31+6 dni, więc już była duża, no i w 4 tygodnie przybyło jej wtedy kilogram, a teraz znowu 4 tygodnie i kolejny kilogram do przodu...czyli tyje równo.

Gdzie kupujecie ten olej z wiesiołka? (to był z wiesiołka nie?) I jak go się stosuje doustnie? czy jakoś do masażu czy coś? I od którego tygodnia się go bierze?

59a17bd566875.png
  • Barbie24 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę kąpać codziennie, tak samo jak synka.Dziecko lepiej zasypia po kąpieli.Poza tym sama też się kąpie codziennie i nie wyobrażam sobie inaczej.

• baassiia Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja az tak w USG nie wierze po 1 ciazy. Mialam maly brzuch a z usg w 38+2 wychodzilo 3300, a do porodu 3600..., ostatecznie urodzilam w 40+2 3100g, wiec mega rozstrzal. Wczoraj mi wyszlo 3100g i tez szczerze watpie bo ja niska a brzuch wcale nie jakis wielki, aze przeciez gdzies to sie mysi upchnac wszystko.

Moja mama z moja postura mowila, ze jak siedziala to miala taki brzuch, ze kolan nie widziala - ja urodzona 4200 :D takze to.po wielkosci brzucha tez widac

Treselle lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ja az tak w USG nie wierze po 1 ciazy. Mialam maly brzuch a z usg w 38+2 wychodzilo 3300, a do porodu 3600..., ostatecznie urodzilam w 40+2 3100g, wiec mega rozstrzal. Wczoraj mi wyszlo 3100g i tez szczerze watpie bo ja niska a brzuch wcale nie jakis wielki, aze przeciez gdzies to sie mysi upchnac wszystko.

Moja mama z moja postura mowila, ze jak siedziala to miala taki brzuch, ze kolan nie widziala - ja urodzona 4200 :D takze to.po wielkosci brzucha tez widac
    Basia ja mam malutki ten brzuch no może nie aż tak malutki ale do wielkich nie należy. W 34t6d było 2400g więc byle by 3onad do porodu, ale zdaje dobie sprawę z błędów pomiarowych...

ckai9n73kv974yz0.png
  • Zuzia_2017 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Ja też czuję pietki w prawym boku a mała głowkowo była ostatnio ułożona więc może i twoja też...

Madlene super informacja mam nadzieje ze masz racje i jutro lekarz mi to poteierdzi na usg.bylaby to wielka ulga.
    Nie wiem jak wy dziewczyny ale ja wstaje z lozka i ide zrobic racuchy z bananami na sniadanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 09:03

madlene88 lubi tę wiadomość

Zauza
  • Ripley84 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z USG w 36 tyg wyszło 3300 a córka urodziła się w 40 tyg. z wagą 3000.
    Z drugą córką pod koniec to lekarka obmacując mi brzuch pytała ile ważyło pierwsze to powiedziała, że to nie będzie mieć nawet 3 kg i rzeczywiście , miała 2790.
    Młody cały czas tyłkiem do dołu, wczoraj czkał prawie przy spojeniu i ja już taka uradowana ,że się odwrócił a tu dziś rano czka pod prawym żebrem...
    Co do kąpieli to zobaczę jak się będzie mały zachowywał, ja najmłodszego kąpałam co 2-3 dzień bo po prostu nienawidził kąpieli, darł się jakby go ze skóry obdzierali dopiero koło 3 miesiąca to polubił, a tak to go przecierałam wilgotną gąbką...

2b2kvfxmcfdspdwb.png

Wysłany: 7 września 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India26 wrote:
    Może bym liczyła na błąd pomiarowy, gdyby nie to, że na poprzedniej wizycie też już ważyła 2 kg w 31+6 dni, więc już była duża, no i w 4 tygodnie przybyło jej wtedy kilogram, a teraz znowu 4 tygodnie i kolejny kilogram do przodu...czyli tyje równo.

Gdzie kupujecie ten olej z wiesiołka? (to był z wiesiołka nie?) I jak go się stosuje doustnie? czy jakoś do masażu czy coś? I od którego tygodnia się go bierze?

Ja kupuje w aptece internetowej w kapsułkach i stosuję doustnie, tzn będę stosować:)

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełnią objawiła się tym że nie umiałam dodać Było mi strasznie niewygodnie i dopiero wstaje z łóżka

My raczej codziennie będziemy kąpać bo też codziennie ja się kapie i bez kąpieli nie nie zasne
    Za dwa tyg mam w szkole poruszany temat kapeli baby

Dzisiaj mamy wizytę i się nie umiem juz doczekać

w57vtqywo5hbv0t6.png

Wysłany: 7 września 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbie24 wrote:
    Ja będę kąpać codziennie, tak samo jak synka.Dziecko lepiej zasypia po kąpieli.Poza tym sama też się kąpie codziennie i nie wyobrażam sobie inaczej.

Właśnie położna też użyła tych argumentów. No nic, pewnie wyjdzie w praniu :)

Barbie24 lubi tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia_2017 wrote:
    Madlene super informacja mam nadzieje ze masz racje i jutro lekarz mi to poteierdzi na usg.bylaby to wielka ulga.
    Nie wiem jak wy dziewczyny ale ja wstaje z lozka i ide zrobic racuchy z bananami na sniadanie
    Także albo twoje się przekręcilo albo moje hehe

ckai9n73kv974yz0.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ginekolog uważa, że sprzęt się może mylić +-500g i nie sprawdza więc ja nawet nie wiem ile mój Antoś ma :(

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimoza wrote:
    Mój ginekolog uważa, że sprzęt się może mylić +-500g i nie sprawdza więc ja nawet nie wiem ile mój Antoś ma :(

O kurczę Rozumiem że może być bład pomiarowy ale żeby nie sprawdzić Przecież waga dziecka według mnie tez mówi o rozwoju bobasa

madlene88 lubi tę wiadomość

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka03 wrote:
    O kurczę Rozumiem że może być bład pomiarowy ale żeby nie sprawdzić Przecież waga dziecka według mnie tez mówi o rozwoju bobasa
    Popieram w 100%,ufajmy że lekarz wie co robi...

ckai9n73kv974yz0.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błąd błedem, ale orientacyjnie i tak powienien podawać wagę, przynajmniej względem pomiarów swoich wiesz czy mały przybiera prawidłowo :)

Ja te kapsułki dowcipnie bede aplikować na wieczór, a rano doustnie. Czekam właśnie na przesyłkę.

Ja planuje co 2 dzień kąpąć małego :) oczywiscie wyjdzie w praniu wszystko, bo np. bobasa z problemami skórnymi zalecane jest codziennie kąpanie

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny bo nie znalazłam n ach ten olej z wiesiołka

w57vtqywo5hbv0t6.png
‹‹ 1170 1171 1172 1173 1174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ