Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
India26 wrote:Może bym liczyła na błąd pomiarowy, gdyby nie to, że na poprzedniej wizycie też już ważyła 2 kg w 31+6 dni, więc już była duża, no i w 4 tygodnie przybyło jej wtedy kilogram, a teraz znowu 4 tygodnie i kolejny kilogram do przodu...czyli tyje równo.
Gdzie kupujecie ten olej z wiesiołka? (to był z wiesiołka nie?) I jak go się stosuje doustnie? czy jakoś do masażu czy coś? I od którego tygodnia się go bierze?
To moja w 31+5 miała prawie 2300. Także kusia jak nic. Także spokojnie, Twój nie tak duży A teraz ile moja to nie wiem, a wizyta w poniedziałek, zobaczymy ile będzie, o ile gin zechce zobaczyć
-
Kąpałam chłopaków codziennie, nadal prawie codziennie się kąpią. I Klara też będzie kąpana codziennie, wiadomo z jakimiś tam wyjątkami, U nas to był dobry rytuał, że była kąpiel, balsamowanie, ubieranie pizamki, jedzenie i spanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:02
MałaMi88, Mandalena, Barbie24 lubią tę wiadomość
-
Hej, piszecie o wadzę bobasów... ja nie wiem ile moja teraz ma. Dowiem się za tydzień.
Natomiast wielkość brzucha wcale nie świadczy czy dziecko duże czy nie ... ja miałam mega brzuch (pytano się czy to bliźniaki) a Maja 3 kg, siostra brzuch jeszcze większy a jej córa 2700. Nie ma reguły.
Co do kąpieli to będę kąpać co kilka dni. Może i fajny rytuał taka kąpiel dla dzidzi ale z drugiej ważny jest ten naturalny płaszcz lipidowy na skórze dzieciątka. Majkę też kąpałam co kilka dni... natomiast codziennie wieczorem masażyk, muzyczka i też było OK.
A ja chyba będę zmuszona zamówić kołyskę tak na początek ... to cholerne łóżeczko jest tak wielkie i mi się nie mieści a chcę by mała była blisko.
PS. ale mam apetyt od kilku dni... a już się cieszyłam że waga będzie mniejsza jak w poprzedniej ciąży ale teraz. Póki co już mam 10 kg więcej. A jeszcze zostało kilka tyg obym nie przekroczyła 15 kg będę szczęśliwa. -
Kasiulka03 wrote:A dziewczyny bo nie znalazłam n ach ten olej z wiesiołka
Wiesiołek wywołuje skurcze macicy praz poprawia ilość śluzu, jest zalecany w pierwszej fazie cyklu podczas starań o dziecko, ponieważ pomaga plemnikom się przemieszczać i okazuje się, że przy porodzie też może być pomocny. Ja planuje zacząć go zażywać pod koniec ciąży, gdzieś tsk myślę po skończonym 38 tc. Może chwilę wcześniej. Nie wiem na ile to działa, może tylko na podświadomość, ale na pewno nie zaszkodzi -
Ja też ostatnio mam mega apetyt, zwłaszcza na słodkie. Dziecko już takie duże, że pewnie się domaga kalorii Olej z wiesiołka też już biorę, piję siemię lniane i jem 6 daktyli dziennie, bo czytałam że przyspieszają rozwieranie szyjki macicy i skracają poród. Zamówiłam też herbatę z liści malin, ale zamierzam zacząć pić od 38. tygodnia.
Gdańsk, 31 l., kp -
Dziękuję za wyjaśnienia
Ja jestem po wizycie Maluch ma 2,5 kg Szyjka 3,5 cm Lekarz twierdzi że maluch nie będzie zbyt duży maks 3.5 kg oraz że raczej mam nie liczyć na wcześniejsze rozwiązanie Jescze 3 tyg temu była taka obawa ze względu na ilość skurczy przepowiadających jak i skrócenie się szyjki.
Kolejna wizyta 26.092017 r.kiti, MałaMi88, BurzaHormonów, almaanies, Dziobuś lubią tę wiadomość
-
Dla mnie rytuały to jedno a higiena to drugie. Ja kąpie synka codziennie od poczatku. Z wyjątkami tzw. Dnia dziecka. Uważam,że więcej komfortu jest po umyciu niz wycieraniu mokrymi chusteczkami. Sama wiem po sobie. Nie wyobrażam sobie dnia bez umycia (umyć) więc dlaczego dziecku miałabym to fundować, gdzie ono ma jeszcze delikatniejsza skórę... Ale oczywiście to decyzja indywidualna. Mam koleżanki, które kąpią raz na 5 dni i dzieci też zdrowe mają.
Barbie24 lubi tę wiadomość
-
My młodego jak miał 2,5 roku kapalismy codziennie i miał non stop jakąś wysypke, podrażnienia. Smarowalismy to balsamem do atopowego zapalenia skóry a i tak ciągle coś. Szczególnie pośladki, uda. Jak zaczęliśmy to kąpać co 2 dni to wszystkie problemy zniknęły. Także myślę że to kwestia indywidualna i trzeba wybrać najlepszą opcję dla swojego malucha
Mandalena lubi tę wiadomość
-
Ja zamierzam kąpać co 2 dzień, mama tez nas tak kąpała no i wiadomo, ze wyjątki czasem się zdarzą jak upały itd. Sama długo się kąpałam co 2 dzień bo tak byłam nauczona od małego
O właśnie też tą herbatę musze kupić ciekawe czy serio nam pomoga coś te specyfiki, ale warto spróbować
Mam już łóżeczko w pokoiku, mąż pomalował i skręcił Jeszcze tylko zasłonka i jest wszystko tak jak chciałamMałaMi88 lubi tę wiadomość
-
witam sie dziewxzyny, ja tez mam jakas herbatke z herbapolu i jakas z hippa od siostry na laktacje ogolnie cos ostarnio mniej chodze do wc w nocy az jestem w szoku ale moze dlatego ze skonczyly sie upaly i juz nie pije tyle wody
cholerka mialam wizyte we wtorek a ja juz nie moge sie doczekac kolejnej
-
dżdżownica kuruj się
U mnie też dziś słoneczko świeci, właśnie ogarnęłam pranie ciuszków co zostały, bo jakimś cudem nie dałam mamie bodziaków 62 także teraz się suszą
Dziś mamy grilla od męża z pracy, jutro u moich rodziców.
W niedziele jedziemy do Ikei po łóżko do pokoiku, miałam kupować fotel, przeszukałam milion stron, ale stwierdziłam, że płacić za fotel 800+ się nie opłaca, a potem i tak nie bede miala co z nim zrobić, no i tak ogólnie to nie znalazłam fotela, który by mnie szczególnie urzekł. Do łóżka trochę dołożymy kasy, ale później maluszek bedzie miał gdzie spać, także posłuży na kilka lat.
Miłego dnia, weekendu. -
Hej Dziewczyny :*
dzdzownica zdrówka! Pogoda ostatnio Nam nie sprzyja i pewnie takie małe przeziębienia i choróbska się przypałętują. Ja raz tam wstałam rano w zeszły weekend z katarem, ale imbir, cytyrna, miód, herbata i Prenalen dały radę.
MalaMi ja też tak zaszalałam i zrobiłam "coś dla siebie" obcinając dość konkretnie włosy i farbując jasnego brązu na rudy hihi No od razu było mi lepiej. Jeszcze jakby trochę słonka wyszło zza chmur to w ogóle było by cudnie
nadzieja my też z Małżem szukaliśmy odoowiedniej kanapy, fotela, no czegoś co by pasowało do pokoiku by było gdzie usiąść, nakarmić i również nic odpowiedniego nie znaleźliśmy. Bo jak już było coś godnego zainteresowania to cena jak z kosmosu No a za jakiś czas, jak przyjdzie wymiana łóżeczka na łóżko to właściwie byłby to zbędny mebel. Heh.
A co do laktacji to słyszałam, że bardzo dobrze działa Femaltikeradżdżownica, MałaMi88 lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)