X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umbrella82 wrote:
    W pierwszej ciąży pracowałam na KN i mialam normalnie płacone "z góry". Pamiętam tylko,że kadrowa prosiła żebym zgłosiła kiedy urodzę.
    Teraz pracuje w placówce niepublicznej i nie mam pojęcia,jak będzie liczone.
    Dziękuję za odpowiedź.

eikt9n733qx6yvg8.png
  • malwa88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z Was ma odczucie pieczenia/parzenia skóry pod mostkiem/pod piersiami-u mnie głównie pod prawą?

Czuję to od około 3 tygodni. Nie jest to otarcie od stanika ani rozstępy. Czuję pieczenie jakby skóra była zdarta w tym miejscu albo jak ktoś przykładał mi coś gorącego do skóry a co ciekawe jest nienaruszona, nawet nie jest lekko zaczerwieniona. Czy któraś spotkała się z czymś takim?

Październik 2017 synek <3
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbie24 wrote:
    Dżdżownica masz już ustalony termin cc?

Jeszcze nie. W poniedziałek mam wizytę i mam nadzieję że już mi ustali i coś więcej się dowiem jak to będzie wyglądało.

1JyDp2.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki plyn do higieny intymnej polecacie po porodzie? Obecnie uzywam Lactacyd plus, ale nie wiem czy będzie sie nadawal na połóg.

age.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malwa88 wrote:
    Dziewczyny a czy któraś z Was ma odczucie pieczenia/parzenia skóry pod mostkiem/pod piersiami-u mnie głównie pod prawą?

Czuję to od około 3 tygodni. Nie jest to otarcie od stanika ani rozstępy. Czuję pieczenie jakby skóra była zdarta w tym miejscu albo jak ktoś przykładał mi coś gorącego do skóry a co ciekawe jest nienaruszona, nawet nie jest lekko zaczerwieniona. Czy któraś spotkała się z czymś takim?
    To dzidol pcha nozki/pupe u mnieminelo jak, brzuch opadl ;)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Jaki plyn do higieny intymnej polecacie po porodzie? Obecnie uzywam Lactacyd plus, ale nie wiem czy będzie sie nadawal na połóg.
    Ja tez poki.co ten uzywam a zaraz po porodzie tantum rosa wszyscy polecaja + octanisept

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie uczucie zakwasów w dole brzucha? Ja mam cały czas od 2 tygodni i mnie to już męczy...

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India26 wrote:
    IMG201709_qhahxrr.jpg

a mój opadł? wydaje mi się, że tak, ale nie jestem pewna. Tydzień temu miałam problem, żeby wejść po schodach, bo miałam okropną sapkę, teraz mam mniejszą, chociaż wciąż ciężko się wchodzi :D

PS. Za tydzień donoszona ciąża!!! Chciałabym już mieć małą przy sobie, żeby było po wszystkim i w ogóle. Ja też mam zaburzenia jelitowe, od czasu do czasu pobolewa mnie brzuch i boli w krzyżu, może mogę liczyć na trochę wcześniejszy poród niż w terminie.
    Wydaje mi się że masz równie wysoko jak i ja...

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Dziewczyny a macie uczucie zakwasów w dole brzucha? Ja mam cały czas od 2 tygodni i mnie to już męczy...
    Mam wrażenie że czasem mam takie bóle wiezadel

ckai9n73kv974yz0.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola89, ja czuję właśnie takie zakwasy od kilku dni, ciężko wstać z łóżka albo ubrać spodnie :/

Ja do higieny intymnej też używam Lactacyd, zazwyczaj ten podstawowy różowy, a plus lub ten czerwony przeciwgrzybiczy w czasie infekcji. Fajny jest też provag emulsja. Po porodzie planuję opłukiwać się tantum rosa na początku, zależy czy będę cięta czy nie. Bo jeśli tak to pewnie będę się bała tam dotknąć więc i używanie żelu odpadnie.

A mi się już drugi dzień z zrzędu cięzko oddycha, momentami mam wrażenie, że się zaraz uduszę... nie wiem czy to jeszcze w normie czy powinnam się martwić. Mam nadzieję, że dzidzia ma wystarczajaco dużo tlenu...

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to wogole jest juz ciezko...nieraz lapie takiego dola ze plakac mi sie chce...chodzic nie moge bo pod brzuchem mnie kluje...jezdzic samochodem tez nie bo brzuch boli...dzidziol jak nie spi to mi strasznie dokucza...tak wierci mi sie w brzuchu ze mnie to strasznie boli ;(

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• pola89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie... Ale narzekamy :P ale chyba nam się to należy :) pozostaje się cieszyć, że to już niedługo...:)

Mandalena lubi tę wiadomość

30 lat

27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    Pola89, ja czuję właśnie takie zakwasy od kilku dni, ciężko wstać z łóżka albo ubrać spodnie :/
    No u mnie utrzymuje się to właśnie już tak ze 2 tygodnie :/ i niedawno doszły te "zakwasy" w pachwinach i okolicy miednicy

30 lat

Wysłany: 9 września 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby już niedługo, ale mi by się jeszcze z miesiąc przydało pobyć w ciąży. Przy takim stanie rzeczy wydaje się, że to wieczność. A tak się chwaliłam, że super znoszę ciążę, wykrakałam :P

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No juz szalu to nie bedzie do konca. Ja dzis wreszcie lepszy dzien mam, to ogarnelam sporo w mieszkaniu, a tak to na przetrwanie tylko. Mnie jesCze noce bardzo rozwalaja bo corka roznie spi, aze w ciazy tez spanie "z dupy".

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wkleję to co na Facebooka by ewentualnie zebrać więcej opini i sugesti :) Z góry dziękuje za poradę, buziak kochane:*
    W związku z tym, że swoją torbę mam spakowaną Spakowałam też Małą na wyjście ze szpitala. Ponieważ u nas w szpitalu dla dziecka nic nie trzeba tylko na wyjście. Podpowiedzcie mi czy ok;)
    -Bepanthen
    -Pampers
    -Chusteczki nawilżone
    -Krem do twarzy na wiatr i niepogodę
    -Body z długim rękawkiem (wsadziła też z krótkim jeśli byłby cieplejszy dzień)
    -Śpioszki ze stópkami (miałam zabrać spodenki ze stópkami ale nie chce by gniotła gumka w brzuszek)
    -Ciepłe frotowe skarpetki (cieńsze jeśli byłoby cieplej)
    -Niedrapki
    -Dresik- spodenki i bluza zasuwana
    -Czapeczka z uszami (nie bardzo ciepła bo na nią kapturek od bluzy)
    -No i na to wszystko kombinezonik polarowy z kapturem.
    Co o tym myślicie? Jakby co to jeszcze kocyk jest do okrycia

Wysłany: 9 września 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe, pierwsza moja myśl, że trochę dużo warstw ubranek na dzieciątko, ale w sumie to się nie znam. Ja bym chyba pominęła śpiochy ;) czekam na wypowiedź zaprawionych mam :)

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    Agnesqe, pierwsza moja myśl, że trochę dużo warstw ubranek na dzieciątko, ale w sumie to się nie znam. Ja bym chyba pominęła śpiochy ;) czekam na wypowiedź zaprawionych mam :)

No tak tylko co dresik na gołe nóżki? Hmmm może ktoś dzie jeszcze wypowie;) Dużo oczywiście zależy od pogody, jakby było ciepło, to żeczywiście śpioszki można by sobie darować;)
    Dzięki kochana bardzo za opinie :*

• MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 18:47

Agnesqe lubi tę wiadomość

JzxGp2.png

Wysłany: 9 września 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    No tak tylko co dresik na gołe nóżki? Hmmm może ktoś dzie jeszcze wypowie;) Dużo oczywiście zależy od pogody, jakby było ciepło, to żeczywiście śpioszki można by sobie darować;)
    Dzięki kochana bardzo za opinie :*

No wychodzi, że na gołe nóżki + jeszcze założysz kombinezon i pewnie okryjesz kocykiem. To w sumie 3 warstwy, jeśli kierować się tym, zeby ubierać niemowlaka w jedna warstwę więcej niż my jesteśmy, to wg mnie wystarcza. Ale powiem Ci, że dałaś mi powód do rozkminiania :P Ja się jeszcze nie spakowałam, ale myślę, żę ubiorę w bodziaka, pajacyk, kombinezon, tak wpakuję do fotelika i okryję kocykiem. Ale jak wspomniałaś, wszystko zależy od pogody, trzeba będzie podpatrywać mamy na ioddziale, które wyjdą wcześniej, jak one ubierają ;)

zpbnzbmh7h9mfz19.png
‹‹ 1174 1175 1176 1177 1178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ