X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no właśnie, jeszcze pępuszek trzeba ochronić. Tyle do ogarnięcia :P

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem ci co ja spakowalam na wyjscie dla malego...body z dlugim rekawem, skarpety ewentualnie jak bedzie zimno to rajstopki, takie spodnie ala ogrodniczki (nigdy nie wiem czy to sie nazywa spiochy czy pajac) i na to bluza od tych ogrodniczek bo to komplet, na glowe czapke i potem wsadze go w kombinezon taki przejsciowy jesienno/zimowy i do fotelika, jak bedzie zimno to ojryje kocykiem

Agnesqe lubi tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje bardzo kochane:) Chyba zamienię dresik na pajacyka z długim rękawkiem i stópkami. Żeby żeczywiście gumka nie podrażniła pępuszka. Bardzo dziękuje za opinie:*

MałaMi88 lubi tę wiadomość

• Ewa25 Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Hej wkleję to co na Facebooka by ewentualnie zebrać więcej opini i sugesti :) Z góry dziękuje za poradę, buziak kochane:*
    W związku z tym, że swoją torbę mam spakowaną Spakowałam też Małą na wyjście ze szpitala. Ponieważ u nas w szpitalu dla dziecka nic nie trzeba tylko na wyjście. Podpowiedzcie mi czy ok;)
    -Bepanthen
    -Pampers
    -Chusteczki nawilżone
    -Krem do twarzy na wiatr i niepogodę
    -Body z długim rękawkiem (wsadziła też z krótkim jeśli byłby cieplejszy dzień)
    -Śpioszki ze stópkami (miałam zabrać spodenki ze stópkami ale nie chce by gniotła gumka w brzuszek)
    -Ciepłe frotowe skarpetki (cieńsze jeśli byłoby cieplej)
    -Niedrapki
    -Dresik- spodenki i bluza zasuwana
    -Czapeczka z uszami (nie bardzo ciepła bo na nią kapturek od bluzy)
    -No i na to wszystko kombinezonik polarowy z kapturem.
    Co o tym myślicie? Jakby co to jeszcze kocyk jest do okrycia
    Ja córkę rodzilam prywatnie w lutym wiadomo jeszcze zimą. Oni ubierali dziecko do wyjścia i dali kaftanik na długi rękaw na to pół spiochy, sweterek bawełniany cienki, czapeczka bawełniana cienka taka jak po kąpieli zawiazywana na uszka i na to komplet wierzchni z polarku spodnie, bluza i czapka. Dodatkowo okryta kocykiem. Teraz to niewiadomo na jaką pogodę trafimy. Napewno warto przygotować się i mieć spakowane więcej niż mniej. Ogólnie takie dziecko małe przez ok pierwszy tydzień, potrzebuje wiecej ciepla bo jeszcze nie ma uregulowanej cieploty ciała. I dlatego lepiej ubierać ciepłej i ściślej tzn. Opatulac kocykiem czy rozkiem. Ale to tylko na początku bo później to normalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2017, 21:47

Agnesqe lubi tę wiadomość

hchylbetu4umr7yv.png hchylbetznxbei2w.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do luteinowych dziewczyn. Kiedy i jak odstawiacie luteine? Ja mam jeszcze tabletek do 35+4 i gin kazal mi odstawic tak poprostu z dnia na dzien. Ale nie woem czy nie bedzie lepiej moze 3 ostatnie tabletki brac co drugi dzien, zeby organizm sie stopniowo odzwyczail?
    Jak to u Was jest?

age.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 18:47

Nieśmiała lubi tę wiadomość

JzxGp2.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Pytanie do luteinowych dziewczyn. Kiedy i jak odstawiacie luteine? Ja mam jeszcze tabletek do 35+4 i gin kazal mi odstawic tak poprostu z dnia na dzien. Ale nie woem czy nie bedzie lepiej moze 3 ostatnie tabletki brac co drugi dzien, zeby organizm sie stopniowo odzwyczail?
    Jak to u Was jest?

Ja co prawda biorę Duphaston, no ale w gruncie rzeczy to to samo ;-) I gin u mnie jeszcze nic nie wspominał o odstawieniu. W poniedziałek mam wizytę to może będę wiedzieć coś więcej :-)

Nieśmiała lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • candela Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko pamiętajcie, że w wychodzicie ze szpitala z noworodkiem a nie z niemowlakiem. One potrzebują więcej ciepła. Ja biorę body, pajac z długim rękawem, polarowy kombinezon i czapeczke. Jeśli będzie taka wietrzna i wilgotną pogoda jak dziś to jeszcze kocyk wezmę. Przy czym że szpitala do auta mamy jakieś 200 m i jakieś 50 m z parkingu do domu jak już dojedziemy.
    Moje marcowe dziecko przez pierwszy miesiąc spało w domu w body z krótkim rękawem, pajacu z długim rękawem, skarpetkach i śpiworku. Tak nam położna pokazała. Jedna warstwa mniej i synkowi się broda trzęsła z zimna ;)
    Ale jak to mówią - każde dziecko jest inne.

Co do zakwasów to ja mam tak od dobrych 2-3 tygodni

patulla lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z mamusiami których nie ma na fb ;-) kurcze dużo mi się wydaje tych wszystkich warstw. Mam dzieci majowe i lutowe. I to w lutym nie było tak grubo ibiierane. W szpitalu kaftanik pampers i rożek. Na wyjście body z długim ,śpiochy,czapeczka i kombinezon. I przy przejściu z szpitala do auta położna kazała zakryć buźkę cieniutkim kocykiem.

Może się nie znam ,ale nigdy przesadnie dziecku ubrań nie zakładałam . Do dziś nie mam z nimi problemów zdrowotnych. Największa ich choroba to katar :-P

pernilla lubi tę wiadomość

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz kazał odstawić luteine 20.09 z dnia na dzień Tak samo.magnez

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

JzxGp2.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

JzxGp2.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla wyslalam wiadomosc priv ad fb

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi88 wrote:
    Kurcze cos mnie zaczyna brac. Gardlo pobolewa, chrype mam, glowa boli, i czuje ze katar sie zaczyna. Po prostu swietnie :-/

Łączę się z Tobą w bólu :/ ja robię inhalacje i pije mleko z miodem

1JyDp2.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to może też nie jestem najlepszym przykładem bo mój urodził się 3 tygodnie za wcześnie i miał problemy z trzymaniem ciepła. Autentycznie się trząsł. Jego kuzynka natomiast była non stop zgrzana i leżała najchętniej z gołymi stopami ;)

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale już 2 miesiące po porodzie fikał w wózku z gołymi stopami podczas gdy większość dzieci była ubrana w desiki :)
    Trzeba po prostu obserwować. Dorośli też tak mają że jedni to zmarźluchy a innym zł wiecznie gorąco. Mimo wszystko na wyjście że szpitala wolę ubrać ciepłej niż bać się że malucha przewieje.

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to może i ja sie w końcu odezwę ;)

witam wszystkie współtowarzyszko ciążowych dolegliwości :P czytam Was na bieżąco ale jakoś tak nie mam się z czym wtrącić ...dobrze, że wczoraj nie pisałam o byłby to post pełen smutów, masakrycznie się czułam, wszystko co mnie mogło zaboleć to bolało, w dodatku Młody sobie jakąś bonanze urządził w brzuchu. W dodatku opryszczka mi wylazła brrrr

przypomniało mi się do co ubierania, jak mieszkałam w Wielkiej Brytanii, w zimie, gdzie tam wprawdzie zimy nie są tak ciężkie jak u nas ale ja byłam w normalnej zimowej kurtce i nigdy nie zapomnę jak na parkingu przed tesco dziewczynka była w jakiejś kurteczce, sukience i BEZ RAJSTOP czy czegokolwiek :O kto mieszkał chwilę tam to na pewno potwierdzi, dorosłych często się widzi "nieodpowiednio" wg naszej definicji ubranych. I w sumie nie tylko w WB, ale absolutnie nie krytykuje waszego pomysłu na ubieranie bo ja sama jestem z tych co raczej dziecko pewnie przegrzeją niz wychłodzą ;)

a w ogóle powiedzcie mi, czy tylko ja sobie żyję w tej beztroskiej swiadomości? :D niby brzuch urósł, niby wyprawka praktycznie gotowa, niby wiem co się szykuje ( za mniej niż miesiąc!) a jakoś dalej to wszystko do mnie nie dociera! :D

MałaMi88, Zuzia_2017 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3604phf94.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubierania to ja nie należę do tych co przegrzewaja dziecko. Wiadomo jak jest -20 to trzeba się opatulic ale uważam że spocic się jest gorzej niż lekko zmarznac. Nie dotyczy to nóg bo buty muszą być ciepłe i porządne żeby nogi nie przemokly.
    A położna mi mówiła że maluszka w wózku ubieramy tylko w jedną warstwę więcej niż siebie. I w 7 dobie życia na spacer już się powinni iść.

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze wam powiem jak przy remontach i kupowaniu trzeba się naszukac i nie brać tego co się wydaje najlepsze na pierwszy rzut oka.
    Blaty do kuchni w Ikei- niby najtańszy i najprostszy wybór. Cena 1300 za mb, a kamieniarz na zamówienie zrobi za 450 za mb. A przy 6 metrach różnica w cenie zwala z nóg.

1JyDp2.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja juz wieczorami mam.skurcze przepowiadajace seriami i czop mini ciutkami zdarzy sie na boeliznie wiec u mnie juz blizej niz dalej ;)

Jutro powinnam miec wynik gbs a w srode fryzjer :D i moge rodzic :p

Nie ukrywam, ze ja juz pomalu czekam bo jutro 38+0 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 11:42

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
‹‹ 1175 1176 1177 1178 1179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ