X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cheysula wrote:
    Kochane urodziłam, dużo za wcześnie jednak lekarze ratowali i mnie i naszą córcie. Helenka przyszła na świat 5 września przez cc. Teraz walczymy razem z nią, trzymajcie proszę za nią kciuki.
    Gratulacje i trzymamy kciuki za was!!!

ckai9n73kv974yz0.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny:*

cheysula Gratulacje <3 Dużo zdrówka dla Maluszka i dla Ciebie! :**

Co do butów to również mam ten problem.. Najgrosze jest to, że jest teraz na dworze chłodno a jedynymi butami którymi się ratowałam przy wyjściu były baletki. Jedne jedyne. I to z koronki. No a w taką pogodę to raczej bym wyglądała dziwnie :-P No i właśnie od wczoraj myślę w czym ja mam iść dzisiaj do gina.. Niby na siłę wcisnę adidasy, ale to godzinie chodzenia jak się ściągam to stopy wyglądają jak dwie bańki. O botkach mogę zapomnieć narazie.. Mimo iż faktycznie na pierwszy rzut oka wcale nie wyglądają na spuchnięte. O jej, takie uroki ciążowe ;-) Albo i nawet uroki ciąży na finiszu hehe.

W ogóle patrzę przez okno, a tam typowy jesienny poranek. Szaro, buro i do tego wszechobecna mgłaaaa.. Mam nadzieję, że pogoda szykuję dla Nas słońce od października i załączy tryb "Polska Złota Jesień" :-)

smeg basia u Was to już tuż tuż :-D

India ale chodzi Ci o taki śpiworek do spania? Powiem Ci, że ja mam jeden w domu, dostałam od siostry. Ale gdyby nie to, to nie wiem czy bym kupowała. Podobno niektóre dzieci nie lubią i nie tolerują śpiworków. Ja się sama zastanawiałam czy byłoby mi wygodnie spać w takim czymś, więc myślę że Mała może mieć też pewne objekcje :-P

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheysula, gratulacje i powodzenia, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze, trzymajcie się :)

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheysula bedzie dobrze trzymamy kciuki buziaki dla Was

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cheysula wrote:
    Kochane urodziłam, dużo za wcześnie jednak lekarze ratowali i mnie i naszą córcie. Helenka przyszła na świat 5 września przez cc. Teraz walczymy razem z nią, trzymajcie proszę za nią kciuki.
    Gratulacje :* zdrówka dla Was :)

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 18:48

JzxGp2.png
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cheysula wrote:

Gratulacje :) dużo zdrówka dla Was :)
    Trzymam kciuki :)

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cheysula gratulacje :)

ja na wyjscie mysle, body krótki rekaw, pajac i kombinezon, czapeczka, ewentualnie kocyk w pogotowiu, zobaczymy jaka pogoda :)

ogólnie to ja nie mam żadnych bóli od jakiegoś czasu (wcześniej te kłucia w pochwie), żadnych kłuć, żadnych wycieków z cycków, masaż sutków tez nic nie powoduje, żadnych skurczy przepowiadajacych, wczoraj koleżanka mnie widziała i mówiła, że brzuch o wiele niżej niż wczesniej, coś w tym może być, bo z oddychaniem też nie mam problemów :D także patrząc na to wszystko to ja chyba nie urodzę wcale i gdyby nie brzuch to bym nie wiedziała, że w ciąży jestem :D

wczoraj kupiłam łóżko w ikei zamiast fotela, takze łózko bd moim miejscem karmienia maleństwa, wolałam dołożyć 200zł i mieć coś co mi posłuży, a potem dziecko będzie tam spało, a fotel to ani by mi nigdzie potem nie pasował, ani nie byłby potrzebny i ceny dla mnie są kosmiczne, żeby fotel kosztował 800+

Miłego dnia ;)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • patulla Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cheysula wrote:
    Gratuluję i trzymajcie się dzielnie :)
    Jak będziesz miała ochotę i siły to napisz coś więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2017, 10:22

Mandalena lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png

Wysłany: 11 września 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru, pozazdrościć braku dolegliwości, a do tp masz jeszcze parę tygodni, nie śpiesz się tak ;)
    skoro się dobrze czujesz to korzystaj z życia, bo już niedługo zmieni się nie do poznania :P

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheysuala dużo zdrówka dla Was Mała napewno świetnie sobie poradzi

Ja też zrezygnowalam z fotela Cena 800 zł a tak naprawdę nie wiem czy będzie mi się chciało za każdym razem iść do pokoju gdzie jest fotel My będziemy mieć fotel z balkonu ratanowe Kupiłam tylko poszewka na poduszki

Wydaje mi się ze te fotele ładnie wyglądają i tyle

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no korzysaj to kwestia indywidualna, bo co tu korzystać z takim brzuchem treningu biegowego nie zrobię, a to mnie uszczęśliwia, chciałabym już wyglądać jak przed ciążą :D Dłuży mi się teraz, a brak objawów zbliżającego porodu powoduje, że wydaje mi się, że opóźni się dużo ten poród... Chce już przytulić maleństwo, karmić, przewijać i cieszyć się macierzyństwem i w tych dobrych i w tych trudnych chwilach, inaczej bym się nie decydowała jeszcze na dzieci :) Czekam z niecierpliwością.

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Mandalena Ekspertka

Wysłany: 11 września 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Burza- popieram...
    Korzystaj, to znaczy odpoczywaj, spaceruj idz do kina, czytaj książki, gazety, sluchaj muzyki, obejrzyj sezon ulubionego serialu, graj w karty przez internet, spij ile wlezie, jedz rzeczy ktorych podczas karmienia będzie Ci żal, ze nie mozesz,pooglądaj zdjecia z wesela, po prostu bądź dla siebie samej, bo juz nigdy nie bedziesz sama dla siebie.

Ostatnio jak sobie myślalam czego bym sobie sama poradzila majac juz doswiadczenie z pierwsza ciążą, to stwietdziłam, ze wlasnie tego- korzystania.

Milego dnia i fantastycznego samopoczucia dla wszystkich!

Zuzia_2017 lubi tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabisonka wrote:
    Basia ja pytałam o siarę hahaha :D Czy dużo więcej jej jest po tym masażu sutków? :D
    Jak masuje leci kropelka za kropelka, rano plama na staniku spora. Ja nie tak dawno rodzila 1 dziecko mimo, ze nie karmila dlugo to jakies tam szczatki pokarmu caly czas byly, wiec stad tak teraz duzo

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tak czytam o waszych wyciekach to kurcze u mnie nic, raz jak scisnelam piers to wyszlo takie malenkie kropeczki biale, wielkosci jak szpilka ale nic poza tym

6sutskjolve431gm.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    jak tak czytam o waszych wyciekach to kurcze u mnie nic, raz jak scisnelam piers to wyszlo takie malenkie kropeczki biale, wielkosci jak szpilka ale nic poza tym
    Ja tak jak napisalam jestem "swiezo" po pierwszym porodzie stad siary sporo. Ogolnie to mialam b.duzo mleka i spory biust jak na moje gabaryty. No ale i tak za przeproszeniem gowno z tego bo moja miala mega problemy gastrologiczne i sie moj pokarm pogarszal jej stan.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png

Wysłany: 11 września 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się nie mogę doczekać córeczki, ale staram się uzbroić w cierpliwość, choć momentami mam dość ciąży nie tylko dlatego, że chciałabym już tulić maleństwo, ale też przez te dolegliwości, a przecież wcale nie mam ich wiele, bo waściwie to najgorsze jest drętwienie palcy. Także podziwiam dziewczyny, które się borykają z permamentną zgagą, zaparciami i innymi nieprzyjemnościami.
    a co do figury... nigdy nie uważałam sie za chudzinkę i zawsze miałam kilka nadprogramowych kilo, ale w porównaniu z tym co jest teraz, jak oglądam zdj sprzed ciązy to sobie myślę z lekką nostalgią "jaka byłam chuda...". Jednak punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :D

zpbnzbmh7h9mfz19.png

Wysłany: 11 września 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:

Nie przejmuj się, u mnie też sucho. Na wszystko przyjdzie pora ;)

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów- ja też w miarę dobrze przechodzę ciąże ale męczy mnie ta nieporadność, ociężałość i wyczekiwanie

Mi jeszcze nic nie wycieka z piersi. Brak objawów nadchodzącego porodu jest też katuszą. Lekarz powiedział, żeby odstawić magnez i luteinę 20.09 ale kusi mnie troszkę wcześniej bo nie wyobrażam sobie, żebym mogła przenosić ciąże. Idealnie byłoby urodzić bobasa pod koniec września

Kobietki jakie polecacie wkładki laktacyjne. Jest tego na rynku multum a chciałabym takie sprawdzone?

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów- ja też w miarę dobrze przechodzę ciąże ale męczy mnie ta nieporadność, ociężałość i wyczekiwanie

Mi jeszcze nic nie wycieka z piersi. Brak objawów nadchodzącego porodu jest też katuszą. Lekarz powiedział, żeby odstawić magnez i luteinę 20.09 ale kusi mnie troszkę wcześniej bo nie wyobrażam sobie, żebym mogła przenosić ciąże. Idealnie byłoby urodzić bobasa pod koniec września

Kobietki jakie polecacie wkładki laktacyjne. Jest tego na rynku multum a chciałabym takie sprawdzone?

w57vtqywo5hbv0t6.png
‹‹ 1177 1178 1179 1180 1181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ