X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka03 wrote:
    To duży chłopak będzie mój w 35 tyg miał 2500

Ten dr lubi "optymistycznie" mierzyć :) mój dr prowadzący ciążę dwa tyg temu zmierzył na 2100 więc raczej aż tak szybko nie urósł ;)

1JyDp2.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 18:48

JzxGp2.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam że uporalam sie z praniem a znajoma ma mi 6 reklamówek ubrań przywieźć
    Cieszę się tylko ze ja juz nie mam je gdzie dawać a z drogiej strony boje się o jjakość a nie chce kogoś urazić nie biorąc ich

Mnie czeka jeszcze prasowanie Na samą myśl mi słabo Chyba poprisze mamę aby mi trochę pomogła bo nie wydole

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiekszosc mam juz poprane i uprasowane...torba spakowana od miesiaca stoi bo mialam skurcze juz wczesniej...ale sie wyciszyly...teraz zostaje mi czekac az ktos do mnie przyjedzie i zajmie sie corka a ja moge rodzic...bo jak zacznie sie teraz to bym musiala mala brac z nami na ip do sxpitala i by siedziala z nami dopoki mnie by nie przyjeli na oddzial

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pralam w balsamie do prania Dzidziuś i płyn do płukania Dzidziuś. Płyn daje chociażby dlatego, żeby ubrania były miękkie. Chyba wszystko pralam w 40 st., może coś w 60 st. I wszystko poprasowane i czeka już w szafie ;)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dziś przywieźli pralkę :) :D
    Właśnie testuje pierwsze pranie z suszeniem :)
    Jak się uporam z praniem które leży od tygodnia to biorę się za ubranka :) I nie będę musiała prasowac :D :D :D

MałaMi88, almaanies, kiti lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 18:49

JzxGp2.png
  • Ewa25 Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaHaBe wrote:
    Smeg trzymamy kciuki i czekamy na informacje!

Ja się czuję mega ociężała, cieżko mi się wcisnąć w większość ubrań czy butów, a krótki spacer z psem jest dla mnie jak ostry trening. W nocy mąż się przestraszył, że coś się dzieje a ja tylko się zasapałam próbując wstać z łóżka i iść do łazienki.

Mam pytanie do Was - w końcu zabrałam się za segregowanie rzeczy do prania i w tym tygodniu mam nadzieje, że się z tym uporam. W czym pierzecie rzeczy dla Maluchów i w jakiej temperaturze? Używacie płynu do płukania? Co osoba to inne zdanie. A część rzeczy mam do prania w zimnej wodzie, część w 30, 40, 60 i 95 stopniach. Jak to ogarnąć? :O
    Ja piore w 40 stopniach płyn i proszek z loveli. Na koniec włączam program parowania. Prasuje na maxymalnej temperaturze i parze żelazka.

hchylbetu4umr7yv.png hchylbetznxbei2w.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekleje z FB ;-)
    Melduję się po wizycie :-)
    Mamka tak się denerwowała wagą, a tu Tosia przykoksiła w 2tyg 600g :-O Dzisiaj mamy 34+5 a Mała ma 2600g <3 Gin sprawdził przepływy we wszystkich tętnicach i mózgu i wszystko wyszło prawidłowo. Szyjka zamknięta. AFI w normie. Jedyne co to muszę pokontrolować ciśnienie. Dostałam profilaktyczną dawkę leku na początek. Zazwyczaj miałam niskie, a od tyg mi skacze i dzisiaj na wizycie 147/89. Jutro muszę zrobić poziom elektrolitów i badanie moczu na obecność białka. CC będzie po skończonym 38tc. W okolicy 5.10. Dokładnie ustali i da skierowanie na wizycie 26.09. Chyba że ciśnienie zacznie wariować to wtedy będziemy myśleć o przyśpieszeniu. Noo to chyba wsio :-)

pola89, czekajacanacud1, Mandalena, kiti lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    A mi dziś przywieźli pralkę :) :D
    Właśnie testuje pierwsze pranie z suszeniem :)
    Jak się uporam z praniem które leży od tygodnia to biorę się za ubranka :) I nie będę musiała prasowac :D :D :D

dzdzownica to czekam na relacje z testowania. Jaki model? Od jakiegos czasu o takiej marze i czas chyba spelnic swoje marzenia :P

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam L4 (chodzące), prawdopodobnie była u mnie kontrola dwa razy i nikt mnie nie zastał w domu. Co w takiej sytuacji mogą mi robić? Nie byłam ani u lekarza, ani w aptece. Nie mam jak poświadczyć, że robiłam zakupy bo nie zbieram paragonów. Czy mogą wstrzymać mi pensje?

eikt9n733qx6yvg8.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almaanies wrote:
    Dziewczyny, mam L4 (chodzące), prawdopodobnie była u mnie kontrola dwa razy i nikt mnie nie zastał w domu. Co w takiej sytuacji mogą mi robić? Nie byłam ani u lekarza, ani w aptece. Nie mam jak poświadczyć, że robiłam zakupy bo nie zbieram paragonów. Czy mogą wstrzymać mi pensje?

Jak dostaniesz pismo żeby wyjaśnić to odpisz im że spałaś w tym czasie ponieważ źle się czułaś. Nie pisz że byłaś w sklepie bo teoretycznie nie możesz robić zakupów bo jesteś chora.
    Ja tak miałam i uznali bo w ustawie jest napisane że to oni muszą udowodnić że źle wykorzystujesz zwolnienie, a skoro byłaś e domu i spałaś to wykorzystujesz je prawidłowo. A tego już nie sprawdza i muszą przyjąć Twoje wyjaśnienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 06:49

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    dzdzownica to czekam na relacje z testowania. Jaki model? Od jakiegos czasu o takiej marze i czas chyba spelnic swoje marzenia :P

Ja też od dawna o takie marzyłam :) zdecydowałam się na pralko-suszarke LG bo ma program antyalergiczny i jakiś tam innowacyjny system bezpośredniego silnika i jest bardzo cicha. Są chyba 3 modele ale różnią się wielkością i pojemnością tylko.
    Wczoraj jakieś tam dresy wrzucilam i po prostu rewelacja. Zero zagniecen mimo wirowaniu na 1000 obrotów. A moja stara pralka to nawet przy 400 gniotla. A do tego jest taka ładna :D

Ewa25, Lola83, MałaMi88 lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Jak dostaniesz pismo żeby wyjaśnić to odpisz im że spałaś w tym czasie ponieważ źle się czułaś. Nie pisz że byłaś w sklepie bo teoretycznie nie możesz robić zakupów bo jesteś chora.
    Ja tak miałam i uznali bo w ustawie jest napisane że to oni muszą udowodnić że źle wykorzystujesz zwolnienie, a skoro byłaś e domu i spałaś to wykorzystujesz je prawidłowo. A tego już nie sprawdza i muszą przyjąć Twoje wyjaśnienia.

Dziękuję kochana za odpowiedź. Mogę napisać że spałem nawet podczas tych dwóch wizyt? Czy to oznacz, że za październik mogą mi wstrzymać kasę czy racz raczejdo tej pory to uda mi się wyjaśnić?

eikt9n733qx6yvg8.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almaanies wrote:
    Dziękuję kochana za odpowiedź. Mogę napisać że spałem nawet podczas tych dwóch wizyt? Czy to oznacz, że za październik mogą mi wstrzymać kasę czy racz raczejdo tej pory to uda mi się wyjaśnić?
    ale skad wiesz ze byla kontrol? zostaeili jakis papier?
    bo jak nie to skad ta pewnosc?

6sutskjolve431gm.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almaanies wrote:

A Tobie wypłaca ZUS czy pracodawca?
    Jeśli nie dostałaś żadnego pisma o wstrzymaniu wypłaty do wyjaśnienia to nie mogą nie wypłacić. I spokojnie możesz napisać że nawet śpisz codziennie. Ja nawet napisałam że wyłączam domofon żeby mi nikt nie przeszkadzał gdy śpię. (Co jest z resztą prawda).

1JyDp2.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra kontrola z ZUS w ciąży trochę chyba przesadzają
    Napewno muszą wysłać psami o wstrzymaniu wypłaty do wyjaśnienia postępowania

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny. U mnie id dziś według belly ciąża donoszona.
    Almaanies tak jak dzownica mówi spałas. A z racji że masz bezsenność noce nadrabia w dzień! I taka wersje chcą usłyszeć. A papierek!? Zostawili?bo napisałaś że prawdopodobnie byli...

KasiaHaBe, Anuśka19, kiti lubią tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • Ewa25 Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesada z kontrolami szczególnie ze to końcówka ciąży. Dziewczyny chciałabym dołączyć na fb . Pomozecie ?

hchylbetu4umr7yv.png hchylbetznxbei2w.png
  • Mandalena Ekspertka

Wysłany: 12 września 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabawny artykul o imionach

http://www.tvn24.pl/r/artykul/byla-zara-jest-jeronimo-martins-bedzie-tesco-albo-tesko-boimy-sie-tylko-jezusa-i-adolfa,770802.html

Do, bylam wczoraj na Warsztatach MAMO to JA.jeśli zastanawoacie się czy isc w swoim mieście, to polecam. Zwłaszcza tematy, takie jak: pierwsza pomoc, szczepienia. Mozna sie czegoś dowiedziec.
    Ah i kilkanascie nagrod bylo do wygrania

‹‹ 1179 1180 1181 1182 1183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ