X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla wysłałam wiadomość dot fb

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabisonka wrote:
    Dziewczyny, a jak ogólnie Wasze samopoczucia? Czujecie już strach przed zbliżającym się nieubłagalnie porodem? :D bo ja pomału zaczynam panikować :D

Ja jakoś nie panikuję bardzo. Jakoś staram się od siebie odsuwać myśl o tym, al jak mi zostanie 2 tygodnie do porodu, to pewnie zacznę.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 12 września 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem spokojna, wtedy gdy nie słucham mojej mamy ani teściowej. Jedna mówi, że po co prać tak szybko, że kupiliśmy za dużo rzeczy, że jeszcze dużo czasu, że Mała jest mała więc będzie małym noworodkiem, że jeden koc i dwie pieluchy tetrowe wystarczą, a druga że mało czasu, że dziecko będzie duże i mamy za mało większych ubranek, że mamy za mało niezbędnych rzeczy, że mam czekać już spakowana w gotowości.. chyba dostanę rozdwojenia jaźni :P

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś przyszedł mi wiesiołek oeparol z apteki, więc od dziś go suplementuje...Biorę go 3x2, mam nadzieję że mi pomoże na sprawniejszy poród, bo pierwszy byl masakryczny, mimo że pilam herbatę z liści malin...tak teraz postawiłam na masaż krocza (nie wiem czy to dobrze wykonuje, ale troche boli) i na wiesiołka...A odnośnie masażu, to mam tak duży brzuch że mogę go wykonywać tylko jedną ręką bo dwiema nie da rady...:)

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    dziś przyszedł mi wiesiołek oeparol z apteki, więc od dziś go suplementuje...Biorę go 3x2, mam nadzieję że mi pomoże na sprawniejszy poród, bo pierwszy byl masakryczny, mimo że pilam herbatę z liści malin...tak teraz postawiłam na masaż krocza (nie wiem czy to dobrze wykonuje, ale troche boli) i na wiesiołka...A odnośnie masażu, to mam tak duży brzuch że mogę go wykonywać tylko jedną ręką bo dwiema nie da rady...:)

Ja tez wykonuje masaż tez nie jestem pewna czy dobrze I tez tak szczypiorniści Nie komfortowe to jest Max daje rse robić 8 min Ja masaż robie na leżące z ugietymi kolanami wtedy daje rare 2 palcami

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się masuję na półleżąco, też jedną ręką, faktycznie jest to mało komfortowe, mam nadzieję, ze pomoże. Choć wciąż wisi nade mną widmo cesarki, bo na dzisiejszej wizycie łożysko wciąż było nisko. Nie zakrywa ujścia, niby jest 6 cm od szyjki, za dwa tygodnie ma się sprawa rozstrzygnąć.
    A poza tym wszystko ok, Blanka waży około 2700, więc przez 2 tyg przybrała około pół kg. Idąc tym tokiem przy porodzie może mieć jakieś 3700! Byleby nie więcej niż 4kg ;P
    Szyjka zamknięta, więc nic nie zwiastuje przedwczesnego porodu, jest super :))
    Kolejna wizyta za 2 tygodnie, czyli 26.
    A i dziś miałam pobrany wymaz na GBS, jutro mąż podrzuci do labolatorium, bo dostałam próbkę do ręki.

kiti lubi tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almaanies wrote:
    Właśnie wróciłam z poczty, na szczęście to pomyłka.
    Dostałam wczoraj wiadomość na maila o liście poleconym, a że to list nadany z mojej miejscowości to od razu pomyślałam o zusie bo niczego innego się nie spodziewałam.
    Nie było mnie w domu kilka dni, bo byłam u rodziców, natomiast mąż był i powiedział, że dwa razy ktoś dzwonił do drzwi a on nie otworzył bo sam był na zwolnieniu z powodu problemów z kręgosłupem. Na szczęśćcie to fałszywy alarm.
    No i ulga:)

almaanies lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    Ja się masuję na półleżąco, też jedną ręką, faktycznie jest to mało komfortowe, mam nadzieję, ze pomoże. Choć wciąż wisi nade mną widmo cesarki, bo na dzisiejszej wizycie łożysko wciąż było nisko. Nie zakrywa ujścia, niby jest 6 cm od szyjki, za dwa tygodnie ma się sprawa rozstrzygnąć.
    A poza tym wszystko ok, Blanka waży około 2700, więc przez 2 tyg przybrała około pół kg. Idąc tym tokiem przy porodzie może mieć jakieś 3700! Byleby nie więcej niż 4kg ;P
    A i dziś miałam pobrany wymaz na GBS, jutro mąż podrzuci do labolatorium, bo dostałam próbkę do ręki.
    Bardzo dobre wiadomości :)

BurzaHormonów lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:

Ja też od dziś seplementuję. Rano 1 tabletki w południe druga. Do tego wczoraj wieczorem wycisnęłam jedna kapsułkę na dłoń i wykonywałam masaż krocza. Herbaty z liści malin jeszcze nie piję, może od przyszłego tygodnia zacznę.

Dziś czuję bardzo mocne ruchy dziecka, jakieś takie hmm inne niż zazwyczaj, na szczęście jutro wizyta bo już zaczynam się denerwować.

eikt9n733qx6yvg8.png
  • Zuzia_2017 Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandalena wrote:
    Mam pytanie, czy któras z Was planuje pobrać krew pępowinową?

Jeśli tak to w jakiej firmie i jakie poniesie koszty. Czy macie rozeznanie gdzie najtaniej i najlepiej?
    Hej my planujemy pobrac krew pepowinowa i kawalki sznura pepowinowego. Zdecydowalismy sie na PBKM polski bank komorek macierzystych z uwago na duze doświadczenie nie sa tani. Placimy 880 za zestaw pobraniowy i ok. 1600 za preparowanie probek.po roku chyba 550 za przechowywanie. Osobiscie obdzwonilam 4 firmy i zdecydowalam sie na ich oferte.Teraz maja jakies promocje. Pozdrawiam

Zauza
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:

Ja w 34 tyg tez mualam nisko łożysko ale po 2 tyg się ładnie podniosło ;)

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia_2017 wrote:
    Hej my planujemy pobrac krew pepowinowa i kawalki sznura pepowinowego. Zdecydowalismy sie na PBKM polski bank komorek macierzystych z uwago na duze doświadczenie nie sa tani. Placimy 880 za zestaw pobraniowy i ok. 1600 za preparowanie probek.po roku chyba 550 za przechowywanie. Osobiscie obdzwonilam 4 firmy i zdecydowalam sie na ich oferte.Teraz maja jakies promocje. Pozdrawiam

Faktycznie mają największe doświadczenie. Gdybyśmy pobierali to z pewnością tam Jednakże ceny krów pisałaś doSC niskie My mamy ofertę ponad 3500 zł za krew i sznur. A przechowanie ponad 600 Ciekawe skąd taka różnica cenowa

w57vtqywo5hbv0t6.png

Wysłany: 13 września 2017, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka03 wrote:
    Ja w 34 tyg tez mualam nisko łożysko ale po 2 tyg się ładnie podniosło ;)

Mam nadzieję że i mi się podniesie jeszcze chociaż kilka cm, niby na tej wysokości nie jest źle, jak stwierdziła moja ginka, ale nie rodze u niej, więc pewnie wszystko będzie zależało na jakiego lekarza trafię. I tak jest progres, bo w 24 tc całkowicie zakrywało ujście

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to myślałam że jestem mega wyluzowana a tak na prawdę to zaczynam się bać porodu :/
    Że niby drugi poród jest nagroda za pierwszy ale zawsze zdarzają się wyjątki. A jak ja będę tym wyjątkiem?
    Czekamy też na moją mamę. Jak przyjedzie to mogę rodzić. Wcześniej nie mielibyśmy co z małym zrobić. I to mnie dodatkowo stresuje.

Z odczuć przedporodowych czuje mocny ucisk na krocze i... Odbyt. Przepraszam za dosłowność ;) mam wrażenie jakbym nosiła między nogami piłkę lekarska. To chyba dziecko już nisko, prawda?

Ja chcę już być po...

Ewa25 lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamuśki, a ja się zaczęłam zastanawiać, bo boli mnie spojenie łonowe tak na wysokości wzgórka, szczególnie jak przekręcam się w łóżku albo z zmieniam pozycję do siedzącej/stojącej z leżącej, no i przeczytałam w necie, że może się rozejść i może być przeciwwskazaniem do porodu naturalnego, macie lub miałyście podobne objawy?

59a17bd566875.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Ja się wczoraj chwaliłam, że się nie boję, a poszłam na 16 na dzień otwarty do szpitala i mnie taki strach obleciał :P Co do ucisku na odbyt, to ja przedwczoraj czułam jak mój Młody szalał. Miałam wrażenie, że już się chce wydostać na świat i się pcha tam na dół. Coś z 3 razy mi się już tak zdarzyło i dodatkowo czułam ból w dole pleców.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png

Wysłany: 13 września 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India26 wrote:
    Dzień dobry mamuśki, a ja się zaczęłam zastanawiać, bo boli mnie spojenie łonowe tak na wysokości wzgórka, szczególnie jak przekręcam się w łóżku albo z zmieniam pozycję do siedzącej/stojącej z leżącej, no i przeczytałam w necie, że może się rozejść i może być przeciwwskazaniem do porodu naturalnego, macie lub miałyście podobne objawy?

Mnie też pobolewa od jakiegoś tygodnia, właśnie w tych momentach co napisałaś lub podczas ubierania. Czasem bardziej, czasem mniej. Takie odczucie jakbym miała zakwasy. Myślę, że nie ma co się martwić póki ból jest do zniesienia, a w necie zawsze opisują skrajności. Po prostu nasze ciało przygotowuje się do porodu. Ja sobie już jakiś czas temu odpuściłam czytanie takich rzeczy :)

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an-NajbliFc5FbcszeF20wizyty-000000ffffffxxxxxx17032-1-0-200-green007.gif

13.09(środa) almaanies
    14.09(czwartek) Gabisonka
    15.09(piątek) Nieśmiała, Mika2009, patulla
    18.09(poniedziałek) madlene88
    19.09(wtorek) Natikka123
    20.09(środa) Agnesqe
    21.09(czwartek) Anuśka19
    22.09(piątek) nadziejastru
    23.09(sobota) Dziobuś
    26.09(wtorek) Caro, BurzaHormonów
    27.09(środa) aaniluap
    03.10(środa) czekajacanacud1
    04.10(środa) Dziobuś
    18.10(środa) aaniluap

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 09:34

madlene88 lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India26 wrote:
    Myślę, że to normalny objaw na tym etapie o ile jakoś strasznie nie boli, bo wtedy to faktycznie może być coś nie tak. Ale jeżeli po prostu "czuć" spojenie to to raczej norma.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    an-NajbliFc5FbcszeF20wizyty-000000ffffffxxxxxx17032-1-0-200-green007.gif

13.09(środa) almaanies
    14.09(czwartek) Gabisonka
    15.09(piątek) Nieśmiała, Mika2009, patulla
    18.09(poniedziałek) madlene88
    19.09(wtorek) NAtikka123
    21.09(czwartek) Anuśka19
    22.09(piątek) nadziejastru
    23.09(sobota) Dziobuś
    26.09(wtorek) Caro, BurzaHormonów
    27.09(środa) aaniluap
    03.10(środa) czekajacanacud1
    04.10(środa) Dziobuś
    18.10(środa) aaniluap

Słonko ja mam wizytę 20 ;)

patulla lubi tę wiadomość

‹‹ 1181 1182 1183 1184 1185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ