Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny, ja już po wizycie. Córka waży 2600g, ktg prawidłowe, żadnych skurczy.
Szyjka nadał długa i zamknięta, wg lekarza do porodu jeszcze daleko. Miałam dziś pobrany wymaz w kierunki paciorkowca. Jutro jadę zawieźć do szpitala. Ogólnie wszystko w porządku
Następna wizyta 27.09Barbie24, Dziobuś, Anuśka19, madlene88, Caro, kiti lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny oj dawno mnie tu nie bylo no i termin porodu mi sie zmienil z 5 października na 28 września ale ze wczesniej byly poronienia i ciaza jest jaknto okreslila moja gin problematyczna to za tydzien w środę 20 września bede juz tulić moja 2 córeczkę Natalke . Powodzenia dziewczyny
Mandalena, Ewa25, Caro, kiti, kaka470 lubią tę wiadomość
-
Mandalena wrote:Dzisiaj byłamnna Szkole Rodzenia i dowiedzialam sie ze do znieczulenia potrzebny jest anestezjolog i pielęgniarka anestozjologiczna.
Druga sprawa: według prowadzącej im bardziej mamy bolesne miesiączki tym bardziej bolesny nas czeka poród.
W takim razie mój poród będzie zdecydowanie bolesny. Miesiączki miałam zawsze mega bolesne, brałam najmocniejsze środki przeciwbólowe a i tak wiłam się z bóluWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 20:57
-
Hej laseczki ja dziś cały dzień w biegu, a teraz robię pierwsze "dzieciowe" pranie tzn mój szlafrok do szpitala i kolorowe kocyki.
Jak tam czytam że całe oddziały porodowe nie mają znieczulenia albo po chamsku nie chcą dawać to aż włos się jeży na głowie. XXI wiek a porody jak w średniowieczu. Dobrze że jeszcze do cc dają znieczulenie -
Witam sie po wizycie. Szyjka zgładzona, główka bardzo nisko, moja godzina 0 zbliża sie wielkim krokiem
Maja waży 2750, ma dużo włosów na głowie, jest dobrze dotleniona, przepływy idealne.
Mam nadzieje ze chociaz z 2 tygodnie wytrzymamMałaMi88, almaanies, Dziobuś, madlene88, dżdżownica, Anuśka19, pola89, nadziejastru, KasiaHaBe, Caro, kiti lubią tę wiadomość
Szczęśliwa mama Majeczki :*
Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015 -
E_w_c_i_a wrote:Witam sie po wizycie. Szyjka zgładzona, główka bardzo nisko, moja godzina 0 zbliża sie wielkim krokiem
Maja waży 2750, ma dużo włosów na głowie, jest dobrze dotleniona, przepływy idealne.
Mam nadzieje ze chociaz z 2 tygodnie wytrzymam -
Ja znieczulenia nie miałam ale to dlatego, że jak już nie mogłam wytrzymać i poszłam o nie poprosić to się okazało, że jestem już przy 8 cm
ale, że szycie boli to pierwsze słyszę. Bez znieczulenia czy jak?
Nie jestem przekoanana co do tej tezy o korelacji bolesnych miesiączek z porodem. Ja w czasie okresu bez tabletek ani rusz a poród był owszem bolesny ale skoro wytrzymałam z decyzją o znieczuleniu do 8 cm to jednak do zniesienia.
MałaMi, mnie to powala chamstwo na porodówkach...Jak tak można traktować, jakby nie patrzeć, klienta?
Ewcia to gorąco się u Ciebie robi
Ja mam jutro wizytę. Mam nadzieję, że już się coś ruszyło
-
Kasiulka03 wrote:Ewcia a skąd wiesz ze ma duzo włosów na głowie to widać na usg?
Kasiulka03 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mama Majeczki :*
Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015 -
Dokładnie. To bardzo subiektywne i trzeba polegać na słowu ciężarnej. Jak ma niski próg bólu to powie że ma bardzo bolesne miesiączki a ból porodowy jest nie do wytrzymania. Inna z wysokim progiem bólu powie że okres ma znośny a i poród da się przeżyć.
Mandalena lubi tę wiadomość