Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
BurzaHormonów wrote:Jakbyś teraz urodziła to i tak najprawdopodobniej nie miałabyś go przy sobie, bo pewnie byłby w inkubatorze. Cierpliwości Każda sie doczeka.
Ja sie nie nakręcam co do bolesności porodu, nie zastanawiam się jak będzie bolało, bo nie wiem, nie da się tego przewidzieć. Jeśli nie będę w stanie wytrzymać to poproszę o znieczulenie, jeśli nie dostanę to trudno. To będzie trwało tylko kilka godzin, a nawet jeśli kilkanaście to nagroda będzie wielka dlatego skupiam się pierwszych dniach razem, czytam o pielęgnacji i laktacji, czyli o tym na co mam wpływ.
Pięknie powiedziane. Mam takie samo podejście-może wynika to z tego, że jest to mój pierwszy poród ale będzie co będzie. Nie mamy na to wpływu więc skupmy się na tym na czym mamy wpływ.
Zawsze tak mówię moim pracownikom ale teraz się rozmarzyłam. Chętnie bym wróciła do pracy a ja jestem dopiero 1 m-ce na L4BurzaHormonów lubi tę wiadomość
-
Jej dziewczyny, ale mnie wzięło, mam ochotę sprzątać, prać, prasować itp. itd., ale po wczoraj miałam wieczorem bóle mięśni, więc staram się opanować
Ktoś wie jak tam poród Smeg? Jak się czują mama i maluszek?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 12:09
smeg lubi tę wiadomość
-
Ja też dziś posprzatałam, podłogi myłam, szorowałam prysznic, jak głupia się umęczyłam ale jakos tak teraz mi lepiej po tym, lubie tą czystość po sprzątaniu, a potem znów sierść itd. to znów się bałagan robi
2 tygodnie temu się nachyliłam i coś mi strzeliło w łopatce, mąż wymasował i przeszło, a od wczoraj znów mam taka bolesnosc w tym miejscu, masakra jakaś... mam nadzieje, że mi to przejdzie kiedyś całkiem, a nie tak wraca co jakiś czas
Ja to tez się nie mogę już doczekać i bym chciała mieć maleństwo, ale to nie tak, że chce urodzić przed terminem, po prostu już bym chciała ten czas ciągle do tego pokoiku wchodzę i przesiaduje już chce tych zmian i tego całego macierzyństwa, choć wiem, że zatęsnie za chwilami beztroski, ale to tez całkiem normalne. Koleżanka z bloku obok też już wyczekuje, wczoraj była na spacerze ze swoim 3 tygodniowym synkiem i właśnie będziemy we dwie niedługo spacerowaćIndia26, pola89, almaanies, KasiaHaBe, MałaMi88, Dziobuś lubią tę wiadomość
-
India, Nadziejastru
Ja też mam fazę na sprzątanie mycie oknien wczoraj, a dzisiaj pranie i prasowanie firan, jutro zasłon w całym 2-piętrowym domu, więc trochę tego jest
I jutro w ramach nagrody sesja brzuszkowa! koleżanka w dobrej cenie robi 140 zł za ok. 50 ujęć w tym 20 wywołanych w formacie do albumuAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
I mój wysyp porodów się zaczął na dobre! W tamtym tygodniu kuzynka męża, w tym tygodniu sąsiadka, na dniach termin ma szwagierki szwagierka (), koniec września/początek października moja kuzynka i szwagierka, no i później w końcu moja kolej, koleżanki z pracy i koleżanki ze szkolnych lat a w listopadzie jeszcze męża kuzynka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 16:25
MałaMi88, nadziejastru lubią tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Haha mnie też dopadł w końcu syndrom wicia gniazda
7 pran zrobiłam od wczoraj. Wszystkie kocyki, ręczniki, pieluszki i część ubranek wyprane. Do tego pakuje do kartonów rzeczy które nie będą nam potrzebne do przeprowadzki w grudniu i mąż zawiezie do brata to zyskamy trochę miejsca.
I pojechałam sobie dziś na giełdę kwiatowa i kupiłam wielki pęk słonecznikowpola89, MałaMi88, almaanies, Zuzia_2017, Caro, nadziejastru lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny Ja dzisiaj miałam wizytę i nie jestem z niej zadowolona, ponieważ lekarz nie zrobił mi badania szyjki, ani nie pobral Gbs. Twierdzi, że i tak niedługo urodzę więc badanie szyjki jest niepotrzebne. A wszystkie badania będę miała już w szpitalu przed porodem. Dał mi skierowanie na Usg za 2 tyg, bo na ostatnim maleństwo miało zbyt mały obwód brzuszka i jeżeli było by coś niepokojącego to będę mieć jeszcze jedną wizytę.
Dzisiaj odpadła mi też część czopa, dlatego jestem bardziej zła, że nie zbadał mi tej szyjki. -
U mnie po wizycie na ktg cisza ale za to szyjka miękka, długa na 2cm z 2 cm rozwarciem także chyba powoli coś zaczyna się dziać. Maluszek waży 2750
pola89, kiti, Anuśka19, aaniluap, MałaMi88, patulla, KasiaHaBe, Caro, E_w_c_i_a, nadziejastru, dżdżownica lubią tę wiadomość
-
15.09(piątek) Nieśmiała, Mika2009, patulla
18.09(poniedziałek) madlene88
19.09(wtorek) Natikka123
20.09(środa) Agnesqe
21.09(czwartek) Anuśka19
22.09(piątek) nadziejastru, KasiaHaBe
23.09(sobota) Dziobuś, Zuzia_2017
26.09(wtorek) Caro, BurzaHormonów
27.09(środa) aaniluap, almaanies
03.10(środa) czekajacanacud1
04.10(środa) Dziobuś
06.10(piątek) pola89
18.10(środa) aaniluap
-
Gabisonka wrote:Chyba pod koniec mają już nas gdzieśZauza
-
Witamy się w 37 tc
To ja właśnie mam odwrotne wrażenie co do podejścia lekarza pod koniec. Może dlatego że już chodzę do tego który będzie mnie ciąć. Czuje ze musi miec reke na pulsie i wszystko dokladnie wiedziec. Ostatnio na zwykłej wizycie nawet przepływy w tętnicach macicznych mierzył.
GBS ujemnyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 08:24
almaanies, aaniluap, kiti, Caro, Dziobuś, madlene88, MałaMi88 lubią tę wiadomość
-
Cześć laski :
Ja właśnie siedzę i czekam w kolejce do lekarza i tak mnie naszlo, zeby Was zapytac..
Jakie kombinezony szykujecie na wyjscie? Takie zwykłe z polaru czu takie zimowe ze w środku polar i na wierzchu jeszcze ala pikowanie?
Bo ja mam zimowy, i sie zastanawiam czy nie będzie za cieply ma październik i czy nie kupic tylko z polaru -
Ja kupiłam w smyku polarowy. Wydaje się być ciepły. Kupiłam rozmiar 62 wiec liczę ze jeszcze na wiosnę się przyda . A na zimę planuje jeszcze zakupić gruby taki jak kurtka. Zawsze jakby było bardzo zimno w październiku maluszka można przykryć kocykiem.ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI , 28.04.16 2 IUI