Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam sie i ja
U mnie pogoda nijaka, pochmurno a duszno, ciemno az w mieszkaniu..
Ja mam jutro ciążę donoszoną, ale im blizej porodu tym bardziej sie czuje nie gotowa i zaniepokojona i wogole strach mnie oblatuje... Boje sie chyba bardziej niz na początku ciąży... Jeszcze wczoraj sobie obejrzałam filmik z porodu na you tube, ale taki pozytywny, zadnego hardkora... Troche mnie ten filmik podbudowal ze dam rade, ale straxh i tak jest
Patulla, według mnie listę wizyt mozemy sobie odpuscic faktycznie. I tak przeciez zdajemy relacje po wizytach ale to tylko moje zdanie, może reszta dziewczyn mysli inaczej.
Milego dnia Wam zycze, bo moj to dzisiaj jakies flaki z olejemMałaMi88, Anuśka19 lubią tę wiadomość
-
witam Mamunie!
u nas pogoda też licha, ja czuję się dobrze, nadal latam i załatwiam pełno spraw boję się troszkę tego ktg - może pójdę pod koniec tygodnia lub na początku przyszłego
a propo list - wizyt chyba nie ma sensu uaktualniać, ale narodziny - tak! nawet nie wiecie, jak się cieszę, że już koniec września, a tak wiele z nas nadal w dwupaku! zawsze to lepiej dla Maleństw ja co prawda już donoszona (ola boga! każdy skurcz to palpitacja serca!), ale umawiam się z Kacperkiem, że ma siedzieć minimum do 7 października, a najlepiej po 9 - bo jeszcze chociaż brwi chcę zrobić u kosmetyczki
a dziś serio - sfinalizuję pakowanie torby do szpitala już trochę zaczęłam...mam dwie duże torby! czy Wy też pakujecie się jak na trzytygodniowe wczasy?
btw - ile wersji ubioru przygotowujecie dla Maleństwa na wyjście? 1? 2? 3?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 10:38
-
Co do torby to ja tez mam mega walizke. Praktycznie wszystko szpital zapewnia, ale ja jestem taka, ze wole miec swoje na w razie wu
Wszystko co ma isc do torby mam ulozone i naszykowane, ale jeszcze nie wkladam do walizki. Nie chcem zapeszyc, ze sie spakuje i zaraz na drugi dzien sie zacznie akcja mysle, ze za tydzien juz to powkladam do walizki. Narazie jeszcze sie boje
Co do ubranek na wyjscie to naszykuje 2 zestawy, mniejszy 56 i większy 56 -
Hej. U mnie przebija się słonko. I nawet dosc przyjemnie sie zrobiło.
A ja mam nerwa i jeśli lekarka na nfz dzis bedzie to.ide skontrolować wagę Małej bo o malejacych dzieciach nie słyszałam... mam tylko.nadzieje ze lekarka w szpitalu sie walnela z pomiarami. -
hej dziewczyny, mam do Was pytanie, ok 9 rano zaczeły mi się sączyć wody, sączyć to może mało powiedziane, wymieniam cały czas podpaske i nie wiem czy jechać do szpitala to sprawdzić? nie chce też panikować...gbs mam dodatni
jak radzicie? -
gingera wrote:hej dziewczyny, mam do Was pytanie, ok 9 rano zaczeły mi się sączyć wody, sączyć to może mało powiedziane, wymieniam cały czas podpaske i nie wiem czy jechać do szpitala to sprawdzić? nie chce też panikować...gbs mam dodatni
jak radzicie?Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
cały czas miałam takie wyobrażenie, że muszą "chlusnąć"
-
Dziś o 2.24 urodził się mój drugi synek Nikodem.
Poród SN 3370 g 52 cm szczęścia
Leży sobie obok mnie a ja nie mogę uwierzyć że to jużelpiss87, pola89, Mika2009, KasiaHaBe, Pampcia, aaniluap, czekajacanacud1, Ripley84, Nieśmiała, Dziobuś, madlene88, Anuśka19, MałaMi88, Barbie24, India26, Agnesqe, kiti, Zielona_konczynka, malwa88, mimi87, Natikka123, almaanies, Zuzia_2017, E_w_c_i_a, baassiia, Caro, AlicjaaA lubią tę wiadomość
-
candela wrote:Dziś o 2.24 urodził się mój drugi synek Nikodem.
Leży sobie obok mnie a ja nie mogę uwierzyć że to jużAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
candela wrote:Dziś o 2.24 urodził się mój drugi synek Nikodem.
Leży sobie obok mnie a ja nie mogę uwierzyć że to już
Gratulacje! -
Gingera jedź do.szpitala musisz dostac antyniotyk !! Trzymam kciukiq pewnie juz dzis przytulisz maluszka.
Candela
GRATULACJE !!!
Ps. Ktora tu pisala ze jeszcze dziewczyny w dwupaku - haha
I sie.zaczęło ... teraz niechy tylko te co jeszcze nie donosily przekrocza magiczny 37 tc i niech dzieciaczki zdrowe bez problemów przychodzą na światWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 12:51
MałaMi88 lubi tę wiadomość
-
gingera wrote:hej dziewczyny, mam do Was pytanie, ok 9 rano zaczeły mi się sączyć wody, sączyć to może mało powiedziane, wymieniam cały czas podpaske i nie wiem czy jechać do szpitala to sprawdzić? nie chce też panikować...gbs mam dodatni
jak radzicie?