X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wercia2601 wrote:
    U mnie był 5 tydz i 5 dzień i nie było widać. Lekarz mówił,ze za wcześnie i mam przyjść za 10 dni,jak zacznie się 7 tydz
    Kurcze, bo ja również mam wizytę w środę o będzie to 5t+5. A tak chciałabym już usłyszeć serduszko

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej wiecie jesli chodzi o zachowanie to ja sie strasznie wredna zrobilam....przy synku spokojna bardzo bylam w ciazy hehe

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie jest tak, że się kochamy, ale robimy tak, że ja nie mam orgazmu. Wystarczy mi delikatniejsza prztjemność. W pierwszej ciąży zaszalelśmy to podczas orgazmu bardzo odczułam te skurcze macicy właśnie. Normalnie jakby na kilka sekund skamieniała aż podbrzusze się uniosło i jakoś po tej akcji boję się takich skurczy. Muszę zapytać o to gina.
    Co do badań to chcuałam isć do pierwszego lepszego gina na nfz,.żeby tylko dostać skierowanie na badania, ale u mnie wszędzie są terminy, a jeden który przyjmuje z marszu to da mi tylko na krew i mocz. Według niego te wszystkie tsh itd są niepotrzebne. Właśnie do niego chodziłam w pierwszej ciąży z polecenia kolezanki i do 10tc miałam tylko zrobione krew, mocz, wzw b, kiłę. Masakra.
    Więc mam plan taki, żeby do niego isć i jakoś go przekonać na skierowanie na wiekszą ilość badań. A jak się nie uda to zrobię sama prywatnie.

madlene88, Kimmy lubią tę wiadomość

age.png
  • wercia2601 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Ej wiecie jesli chodzi o zachowanie to ja sie strasznie wredna zrobilam....przy synku spokojna bardzo bylam w ciazy hehe
    ja dla swojego jestem czasem podła a pozniej mi głupio. ostatnio mój stwierdził, że zrobił swoje i już nie jest mi potrzebny, bo go tak traktuję xD kocham Go za tą cierpliwość do mnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 20:49

KaroLove, Diddlina lubią tę wiadomość

03.02 (36dc)- beta hcg 347.1
    06.02 (39dc)- beta hcg 907.3
    09.02 (42dc)- beta hcg 2526
    f2w3rjjg30up0lds.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma się co stresować... Weźmy porozmawiajmy, np. o tym kiedy brzuszki będą widoczne:D Ja już teraz mam brzuszek :D (pewnie małą nadwagę mam, ale nie chcę o tym widzieć) :P No i w końcu urodziłam już dwójkę dzieci i co nie co zostało :/

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malwa88 wrote:
    ooo, nie słyszałam o takiej możliwości. To wyrównanie to dobra wola pracodawcy czy obowiązek?

Zdecydowanie to obowiązek pracodawcy. Zwolnienie może być nawet od lekarza rodzinnego. Dopiero gdy chce się dostać wyrównanie do 100% trzeba złożyć wniosek i zaświadczenie od ginekologa ze w okresie zwolnienia bylo się w ciazy.
    Pracuje w kadrach i placach, wiec to pewne informacie.

02502cdf1c.png
  • wercia2601 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabisonka wrote:
    Kurcze, bo ja również mam wizytę w środę o będzie to 5t+5. A tak chciałabym już usłyszeć serduszko

Każda z nas jest inna. U Ciebie może już coś być. To bardzo wczesna ciąża. Moja siostra w 5 tyg też miała tylko pęcherzyk

Gabisonka lubi tę wiadomość

03.02 (36dc)- beta hcg 347.1
    06.02 (39dc)- beta hcg 907.3
    09.02 (42dc)- beta hcg 2526
    f2w3rjjg30up0lds.png

• kasia2903 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Dziewczyny co do progesteronu podobno niema sensu robić 1 raz, gdyż ma tendencję skokowa,musiałybysmy powtarzać badanie 3dni minimum pod rząd aby móc ocenić.Ale to porównywanie to tylko w granicach niższych norm natomiast jeżeli ktoś ma np 4 a norma od np 19 no to tu niema co badać bo aż takiego spadku niemoze mieć z dnia na dzień i wiadomo wtedy że jest b.niski
    Ja.zrobiłam sobie progesteron na.własną rękę i wyszedł bardzo nisko..powiedziałam to gin i powiedział że nikt tego badania nie zleca. Nie potrzeba się nakrecac

ciągłanadzieja
    ajnr79d.png[/url]
    w4sq0dw4gz8fxpcs.png

• Nieśmiała Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o swoich humorkach lepiej się nie wypowiadam :-D biedny ten mój Chłop :-P

wercia2601, Diddlina lubią tę wiadomość

age.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Hahahah :D
    No też się sama z tego uśmiałam bo płakać nie będę hahahaha

ckai9n73kv974yz0.png
  • E_w_c_i_a Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy też macie takie ciągniecie w dole brzucha? już mam tego dosyć, jestem tam cała spięta, nie mogę się rozluźnić :( kiedy to minie??? czy można wziąć jakąś nospe?

niby przyrost BHCG jest w normie, ale nie potrafię się przez ten brzuch zacząć cieszyć. Ciągle mam w głowie poronienie :-(

Chciałabym się wpisać nieśmiało na 21 października ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 20:57

Kimmy lubi tę wiadomość

Szczęśliwa mama Majeczki :*
    Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_w_c_i_a, no spę można. Ciągnięcia są normalne raczej na tym etapie (u jednych słabiej, u innych mocniej)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki... macie juz cos dla kruszynek? Wiem, ze jestesmy na bardzo wczesnym etapie, ale lekko mnie korcą takie małe skarpetusie. Chcialabym kupić "na szczęście" ale mój D mnie powstrzymuje, ze nie wolno itp.
    Ciągnięć w podbzuszu nie mam, ale wydaje mi się że to dość nornalne odczucia

age.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natikka123 wrote:
    Madlene

OK będziemy cie ochrzanialy jak zaczniesz przesadzać bo każda z nas potrzebuje chyba tego co jakiś czas ;-) Zresztą mój też mnie ochrzania że przesadzam z panikowaniem.
    I o to właśnie proszę hehe cieszę sie

ckai9n73kv974yz0.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam trochę małych ciuszków w kartonie (po chłopakach, uniwersalne) ;)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    A tak z innej beczki... macie juz cos dla kruszynek? Wiem, ze jestesmy na bardzo wczesnym etapie, ale lekko mnie korcą takie małe skarpetusie. Chcialabym kupić "na szczęście" ale mój D mnie powstrzymuje, ze nie wolno itp.

Ja mam dwie szuflady ślicznych ubranek. Jak ktoś tak długo się stara o dziecko to zawsze coś wpadnie w ręce żeby kupić:)

1JyDp2.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Hehehehe

Ja prawdę mówiąc rzadko mam, więc fajnie przeczytać, że ktoś też nie ma czasami ;)
    My teraz co kilka dni jak jeże, czyli ostrożnie :D
    Czasami? U mnie to ostatnio ciężko mi dogodzić hehe a mówią że w ciąży wszystko lepiej ukrwione.Oj tam oj tam

ckai9n73kv974yz0.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Czasami? U mnie to ostatnio ciężko mi dogodzić hehe a mówią że w ciąży wszystko lepiej ukrwione.Oj tam oj tam
    U mnie i w ciąży i bez słabe "ukrwienie" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 21:10

madlene88 lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wercia2601 wrote:
    ja dla swojego jestem czasem podła a pozniej mi głupio. ostatnio mój stwierdził, że zrobił swoje i już nie jest mi potrzebny, bo go tak traktuję xD kocham Go za tą cierpliwość do mnie
    Haha skąd ja to znam ;_; haha :D

madlene88 lubi tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • Diddlina Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Ja mam już wszystko... Nie byłam w stanie niczego oddać.
    Tylko jak będzie dziewczynka to będę dokupywala troszkę ubranek. Większość mam uniwersalne ale cześć to typowo chłopięce. A jak będzie dziewczynka to chciałabym też kilka sukieneczek i różowych ubranek.

Antosia 10tc[*] 17.03.2017 :(
    Tomuś 39tc [*] 6.03.2016 :(
‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ