Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
No u mnie jest tak, że się kochamy, ale robimy tak, że ja nie mam orgazmu. Wystarczy mi delikatniejsza prztjemność. W pierwszej ciąży zaszalelśmy to podczas orgazmu bardzo odczułam te skurcze macicy właśnie. Normalnie jakby na kilka sekund skamieniała aż podbrzusze się uniosło i jakoś po tej akcji boję się takich skurczy. Muszę zapytać o to gina.
Co do badań to chcuałam isć do pierwszego lepszego gina na nfz,.żeby tylko dostać skierowanie na badania, ale u mnie wszędzie są terminy, a jeden który przyjmuje z marszu to da mi tylko na krew i mocz. Według niego te wszystkie tsh itd są niepotrzebne. Właśnie do niego chodziłam w pierwszej ciąży z polecenia kolezanki i do 10tc miałam tylko zrobione krew, mocz, wzw b, kiłę. Masakra.
Więc mam plan taki, żeby do niego isć i jakoś go przekonać na skierowanie na wiekszą ilość badań. A jak się nie uda to zrobię sama prywatnie.madlene88, Kimmy lubią tę wiadomość
-
KaroLove wrote:Ej wiecie jesli chodzi o zachowanie to ja sie strasznie wredna zrobilam....przy synku spokojna bardzo bylam w ciazy hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 20:49
KaroLove, Diddlina lubią tę wiadomość
03.02 (36dc)- beta hcg 347.1
06.02 (39dc)- beta hcg 907.3
09.02 (42dc)- beta hcg 2526
-
malwa88 wrote:ooo, nie słyszałam o takiej możliwości. To wyrównanie to dobra wola pracodawcy czy obowiązek?
Zdecydowanie to obowiązek pracodawcy. Zwolnienie może być nawet od lekarza rodzinnego. Dopiero gdy chce się dostać wyrównanie do 100% trzeba złożyć wniosek i zaświadczenie od ginekologa ze w okresie zwolnienia bylo się w ciazy.
Pracuje w kadrach i placach, wiec to pewne informacie.
-
Gabisonka wrote:Kurcze, bo ja również mam wizytę w środę o będzie to 5t+5. A tak chciałabym już usłyszeć serduszko
Każda z nas jest inna. U Ciebie może już coś być. To bardzo wczesna ciąża. Moja siostra w 5 tyg też miała tylko pęcherzykGabisonka lubi tę wiadomość
03.02 (36dc)- beta hcg 347.1
06.02 (39dc)- beta hcg 907.3
09.02 (42dc)- beta hcg 2526
-
madlene88 wrote:Dziewczyny co do progesteronu podobno niema sensu robić 1 raz, gdyż ma tendencję skokowa,musiałybysmy powtarzać badanie 3dni minimum pod rząd aby móc ocenić.Ale to porównywanie to tylko w granicach niższych norm natomiast jeżeli ktoś ma np 4 a norma od np 19 no to tu niema co badać bo aż takiego spadku niemoze mieć z dnia na dzień i wiadomo wtedy że jest b.niski
-
Dziewczyny czy Wy też macie takie ciągniecie w dole brzucha? już mam tego dosyć, jestem tam cała spięta, nie mogę się rozluźnić
kiedy to minie??? czy można wziąć jakąś nospe?
niby przyrost BHCG jest w normie, ale nie potrafię się przez ten brzuch zacząć cieszyć. Ciągle mam w głowie poronienie
Chciałabym się wpisać nieśmiało na 21 październikaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 20:57
Kimmy lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mama Majeczki :*
Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015 -
A tak z innej beczki... macie juz cos dla kruszynek? Wiem, ze jestesmy na bardzo wczesnym etapie, ale lekko mnie korcą takie małe skarpetusie. Chcialabym kupić "na szczęście" ale mój D mnie powstrzymuje, ze nie wolno itp.
Ciągnięć w podbzuszu nie mam, ale wydaje mi się że to dość nornalne odczucia -
Nieśmiała wrote:A tak z innej beczki... macie juz cos dla kruszynek? Wiem, ze jestesmy na bardzo wczesnym etapie, ale lekko mnie korcą takie małe skarpetusie. Chcialabym kupić "na szczęście" ale mój D mnie powstrzymuje, ze nie wolno itp.
Ciągnięć w podbzuszu nie mam, ale wydaje mi się że to dość nornalne odczucia
Ja mam dwie szuflady ślicznych ubranek. Jak ktoś tak długo się stara o dziecko to zawsze coś wpadnie w ręce żeby kupić -
patulla wrote:Hehehehe
Ja prawdę mówiąc rzadko mam, więc fajnie przeczytać, że ktoś też nie ma czasami
My teraz co kilka dni jak jeże, czyli ostrożnie -
madlene88 wrote:Czasami? U mnie to ostatnio ciężko mi dogodzić hehe a mówią że w ciąży wszystko lepiej ukrwione.Oj tam oj tam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 21:10
madlene88 lubi tę wiadomość
-
wercia2601 wrote:ja dla swojego jestem czasem podła a pozniej mi głupio. ostatnio mój stwierdził, że zrobił swoje i już nie jest mi potrzebny, bo go tak traktuję xD kocham Go za tą cierpliwość do mnie
madlene88 lubi tę wiadomość
-
Nieśmiała wrote:A tak z innej beczki... macie juz cos dla kruszynek? Wiem, ze jestesmy na bardzo wczesnym etapie, ale lekko mnie korcą takie małe skarpetusie. Chcialabym kupić "na szczęście" ale mój D mnie powstrzymuje, ze nie wolno itp.
Ciągnięć w podbzuszu nie mam, ale wydaje mi się że to dość nornalne odczucia
Tylko jak będzie dziewczynka to będę dokupywala troszkę ubranek. Większość mam uniwersalne ale cześć to typowo chłopięce. A jak będzie dziewczynka to chciałabym też kilka sukieneczek i różowych ubranek.Antosia 10tc[*] 17.03.2017
Tomuś 39tc [*] 6.03.2016