Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A może by... wrote:
Asiu a ginekologa masz prywatnie czy na NFZ? Jak później planujesz się z nim widzieć? Badania będziesz robić płatne? Ja poczekam ze swoimi badaniami na skierowanie. Przede wszystkim myślę że sporo oszczędze a ponadto dopiero co tydzień temu robiłam tsh progesteron i oczywiście betę więc i tak wydałem prawie 100 zł. U mnie lekarz w medicoverze później po zleceniu badań je komentuje więc będę wiedzieć szybki jak coś będzie nie tak. Wizytę mam w piątek więc w razie czego w sobotę pójdę robić badania.
Ja będę chodzić na pewno prywatnie, a może dodatkowo na nfz żeby mieć skierowania na badania. Zależy mi baaaardzo na jednym lekarzu, który jest też ordynatorem szpitala. Znajoma, która jest położną, mówiła, że jest zdecydowanie nalepszy w okolicy, trochę kosztują wizyty u niego, ale na tym nie ma co oszczędzać. -
iza776 wrote:Smeg Pokazał się grafik na luty do dr Sniadeckiego 28.02 bodajże. Możesz się umówić online
Kciuki za wszystkie bety!
Gdańsk, 31 l., kp -
kaka470 wrote:Ja już odebrałam ale wydaje mi się że chyba mało przyrosło chociaż sprawdzałam według kalendarza i niby w normie denerwuje się
24.01-12 dp 46,7
26.01-14dp 75,3Wpinka lubi tę wiadomość
-
Ja jestem po pierwszej wizycie, jest pecherzyk żółtkowy w macicy. Ogólnie kiepsko się czuje bo zaczynają się mdłości.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
orientalna wrote:Średni dwudniowy przyrost to 161 mlU/ml .
Kaka, skoro kalkulator pokazuje ci, że norma, to normaSakota, kaka470, Pchelkaaa lubią tę wiadomość
-
HCG podwaja się co 2 dni 20 godzin (68 godzin).
Średni dwudniowy przyrost to 75 mlU/ml (63%) (w normie).
Przyrost hormonu HCG jest w normie. Uzyskany wynik z dużym prawdopodobieństwem świadczym o tym, że Twoja ciąża rozwija się prawidłowo.
tak mam notatkę w kalkulatorze przyrostu bety , napisałam do mojego gin jeszcze bo i tak miałam dać mu znać zobaczymy co On napiszeWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 15:37
-
kochane ja dzisiaj byłam na szkoleniu i ledwie co wysiedziałam,zawroty głowy jak wyszłam z samochodu ,ziewałam cały czas,kupiłam drożdżowke bo bym zwymiotowała.Tzn takie odczucie a brak wymiotów...Znacie jakies sposoby bo od 1 rozpoczynam prace przy kwalifikacji wojskowej i nie moge sobie pozwolic na nieobecność...
-
kaka470 wrote:Ja już odebrałam ale wydaje mi się że chyba mało przyrosło chociaż sprawdzałam według kalendarza i niby w normie denerwuje się
24.01-12 dp 46,7
26.01-14dp 75,3Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 15:52
kaka470 lubi tę wiadomość
-
madlene88 wrote:kochane ja dzisiaj byłam na szkoleniu i ledwie co wysiedziałam,zawroty głowy jak wyszłam z samochodu ,ziewałam cały czas,kupiłam drożdżowke bo bym zwymiotowała.Tzn takie odczucie a brak wymiotów...Znacie jakies sposoby bo od 1 rozpoczynam prace przy kwalifikacji wojskowej i nie moge sobie pozwolic na nieobecność...
Kochana, imbir jest świetny na te sprawy. Możesz go dosypać np. do jogurtu. Ja nie miałam nudności w ciąży, ale w poprzedniej pracy tak, więc pomogło.
-
Od razu pisze, ze nie zaracam sie do osob po poronieniach.
Wg mnie jesli lekarz nie zalecil, to nie robie tej bety. Tylko potem kobiety siedza i sie porownuja do statystyk. Ciaza biegnie swoim rytmem i jak nie ma plamien to po co powtarzac. Jeszcze rozumiem raz zrobic zeby potwierdzic ciaze, ale nastepne to juz nie wiem. Cieszcie sie dziewczyny ciaza, a te wyniki niestety ale nic nie zmienia jesli chodzi o utrzymanie lub nie ciazy. Lepiej troche relaksu, odpoczynku a nie nakrecanie spirali.orientalna, Pchelkaaa, Alfa_Centauri, patulla, dobuska, Est lubią tę wiadomość