Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, a propo badania dopochwowego przy mężu. Jak miałam takie badanie podczas pierwszej ciąży (niestety bardzo wcześniej poroniłam, była chyba biochemiczna), to mój mąż był ze mną. Odbyło się to bardzo przyzwoicie tzn. badanie odbyło się "za kotarką", więc mąż nic nie widział, a za to przed i po mógł sam porozmawiać z lekarzem i zapytać, o co chciał. Wydaje mi się, że to ważne, żeby tatuś od początku miał kontakt z lekarzem prowadzącym, nie sądzicie? W przyszłym tygodniu też ze mną idzie i mam nadzieję, że będzie to wyglądać podobnie. Pozdrawiam!
Pchelkaaa lubi tę wiadomość
-
A może by... wrote:Jeśli masz możliwość to rób w diagnostyce. Ja miałam 2 razy wyniki po 3 godzinach. jak zrobiłam o 7 badania to wyniki już o 10, o 11.30 to były 14,50 i wcześniejsze też koło 10 robiłam to były już o 15 (mogły być wcześniej natomiast wtedy nie wiedziałam, że się tak szybko pojawiają). Przynajmniej oszczędzisz sobie trochę stresu.
To chyba zależy gdzie diagnostyka ma miejsce moja jedzie na krakówWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 19:07
-
Z tego co mi wiadomo nie ma za szybkich przyrostów przy dużym przyroscie może być ciąża bliźniacza i podobno przy dziewczynkach wieksza jest beta
Tak więc nie ma co się martwić i doszukiwać złych stron!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 20:33
Kimmy lubi tę wiadomość
-
Ja przy poniedziałkowej becie robiłam też progesteron, ale do tej pory nie ma wyniku Mimo wynik bety był praktycznie po godzinie od badania. Muszę jutro zadzwonić i zapytać o co chodzi. Wizyta u gina już we wtorek, nie mogę się doczekać Chociaż na serduszko się nie nastawiam, za wcześnie.
Z objawów to mam od kilku dni koszmarne wzdęcia. Wczoraj czułam też lekko bolesne skurcze macicy i brałam nospę. Na szczęście nie mam nudności, mam nadzieję że tak pozostanie, bo za tydzień lecę służbowo do USA i słabo byłoby rzygać podczas 13-godzinnego lotu Wiecie może, czy bramki na lotniskach są bezpieczne w ciąży? Chodzi mi o takie prześwietlające człowieka, w których staje się w rozkroku z podniesionymi do góry rękami, nie te zwykłe wykrywacze metalu. Nie wiem, czy mogę dać się skanować, czy muszę zgłosić się na macanko u strażnika
Gdańsk, 31 l., kp