Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Anuśka19 wrote:Jeśli masz możliwość kup
Moja córka miała bezdech jak miała miesiąc. Nie chciałabym tego przeżywać drugi raz
Moja mam kupiła takie urządzenie jak urodziła się moja siostra i muszę powiedzieć że dobrze się sprawdziło , więc też będę chciała zakupićAnuśka19 lubi tę wiadomość
-
Nadziejastru ja tak bardziej z ciekawości pytam bo sama nie mam zamiaru pobierać Ale jeśli ktoś jest tym zainteresowany to dobrze by było zgłębić temat. Poczytać w późnym odpepnianiu noworodka i tego korzyściach i dowiedzieć się jak dokładnie to pobranie wygląda. Bo jeśli to jest tak krew o której myślę to ja bym się nie zdecydowała..
-
nadziejastru wrote:Właśnie tak przeglądam z ciekawości i są właśnie te zestawy 2 w 1, że monitoring oddechu + niania. Z Babysense 5 dosyć drogie 599zł, a właśnie z Angelcare 345 zł
znaczna różnica cenowa
Mój prawie 1,5roku temu kosztował 570zl -
Właśnie mi zależy na bezpieczeństwie maluszka, bo pewnie będę panikowała ze wszystkim, bo wszystko będzie dla mnie nowym doświadczeniem
Chciałabym też żeby maleństwo z nami w pokoju było tak może do 3 miesiąca, a potem już żeby przesypiało noce w swoim pokoiku. Ale już zaczęłam wybiegać w przyszłość, udzieliło mi się po tych warsztatach, tyle tam było kobiet bliskich rozwiązania i ze swoimi maluszkami
-
Hej dziewczyny. Nie bardzo wiem co mam o tym mysleć. Dzisiaj przypyliło mnie do łazienki na dłuższe posiedzenie. Niestety ja mam z tym problem
no i w trakcie poleciało ze mnie trochę krwi
Boje się ze przez ciśnienie mogłam naruszyć krwiaka. Od dwóch dni już było prawie ok. Dzisiaj już nawet plamień za bardzo nie miałam dopóki się nie zdarzył ten incydent. Teraz to na kibel się będę bała siadać zeby sie wypróżnic
Aniołek - 8.04.2016 - 10 tydz
Szymon - 14.03. 2017 - 9 tydz
Obecnie: Acard, Clexane, Kwas foliowy 5 mg, Duphaston, Witaminy z grupy B, SymvitalMama
-
nadziejastru wrote:Chciałabym też żeby maleństwo z nami w pokoju było tak może do 3 miesiąca, a potem już żeby przesypiało noce w swoim pokoiku.
Haha dobry żart, się uśmiałamoczywiście życzę Ci śpiącego maluszka Ale tak na prawdę nie masz za bardzo no ta wpływu
mój np zaczął przesypiac jak miał 1,5 msca ale to pewnie dlatego że musiał przejść na mm
ja na przykład chwale sobie spanie w jednym łóżku
smeg lubi tę wiadomość
-
Jako trochę doświadczona mama to przyznam się, że nie miałam detektora tętna płodu, monitora oddechu, niani, podgrzewacza do butelek itp.... I nie odczuwałam braku tych gadżetów... Ale jak ktoś ma za dużo pieniędzy to może wydać, czemu nie...
Najlepsze urządzenie jakie miałam i uważam, że było mega przydatne to laktator
Druśka91, naczynia krwionośne są przekrwione i może po prostu jakieś pękłoNa przyszłość to musisz zadbać o to, aby nie trzeba było dłużej siedzieć, może czopki glicerynowe by pomogły (mnie one ratowały po pierwszym porodzie, kiedy bolała mnie wszystko i bałam się nawet siku zrobić... ale to inna historia)
-
dżdżownica wrote:Dziewczyny a jak u was jest z nerwami? Ja nigdy do spokojnych nie należałam ale teraz bardzo szybko się irytuje i podnosze głos z byle powodu. Mam nadzieję że to nie zaszkodzi malenstwu:(
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny... Mam dzisiaj okropny dzień... W robocie tak się okropnie zdenerwowałam, miałam okropny dzień. Gdy popełniłam w pracy błąd podeszłam do tego zbyt emocjonalnie, trzęsłam sie, spociłam i mega denerwowałam... Ta robota mnie wykończy... A może nawet nie praca tylko PRACODAWCA
Dziewczyny jak radzicie sobie ze stresem?
-
nick nieaktualny
-
Veira wydaje mi się że jeśli masz monitor oddechu to wtedy video niania to bardziej gadżet. W moim np jest opcja ze mogę ciągle słuchać dźwięków z sypialni i słyszę każdy jego oddech i szelest jak się rusza (jest też opcja reakcji na dźwięk ze niania włącza się dopiero jak dziecko płacze Ale ja z tego nie korzystałam bo nie wiem czy niania usłyszy np jak mu się uleje i będzie się krztusil). U mnie wiem że by było zbędne to video mimo że mój syn był zagrożony bezdechami z racji wady wrodzonej. Na szczęście nigdy mu się nie zdarzyło
edit: gdybym miała wybierać monitor albo video to wybralabym monitorWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 18:24
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny