X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Paaat1988 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Jeśli masz możliwość kup :-) Moja córka miała bezdech jak miała miesiąc. Nie chciałabym tego przeżywać drugi raz :-O

Moja mam kupiła takie urządzenie jak urodziła się moja siostra i muszę powiedzieć że dobrze się sprawdziło , więc też będę chciała zakupić :)

Anuśka19 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg8qb54afp.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejastru ja tak bardziej z ciekawości pytam bo sama nie mam zamiaru pobierać Ale jeśli ktoś jest tym zainteresowany to dobrze by było zgłębić temat. Poczytać w późnym odpepnianiu noworodka i tego korzyściach i dowiedzieć się jak dokładnie to pobranie wygląda. Bo jeśli to jest tak krew o której myślę to ja bym się nie zdecydowała.. :)

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Właśnie tak przeglądam z ciekawości i są właśnie te zestawy 2 w 1, że monitoring oddechu + niania. Z Babysense 5 dosyć drogie 599zł, a właśnie z Angelcare 345 zł :) znaczna różnica cenowa

Mój prawie 1,5roku temu kosztował 570zl :O

wff2k6nl4cdo77as.png

• Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy Antosia, Mąż Marcela... Co do dziewczynki problem jest wszyscy się znowu nastawili na chłopca bo Kubuś chce brata :-)

p19udqk3biqtk3ub.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi zależy na bezpieczeństwie maluszka, bo pewnie będę panikowała ze wszystkim, bo wszystko będzie dla mnie nowym doświadczeniem :) Chciałabym też żeby maleństwo z nami w pokoju było tak może do 3 miesiąca, a potem już żeby przesypiało noce w swoim pokoiku. Ale już zaczęłam wybiegać w przyszłość, udzieliło mi się po tych warsztatach, tyle tam było kobiet bliskich rozwiązania i ze swoimi maluszkami :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawcia31 wrote:
    Idę prywatnie na 16:40 do lekarza. Ten lekarz tak chaotycznie gadal ze szok. Dziewczyny cala sie trzęsę
    Czekamy na wieści :-)

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Druśka91 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Nie bardzo wiem co mam o tym mysleć. Dzisiaj przypyliło mnie do łazienki na dłuższe posiedzenie. Niestety ja mam z tym problem :( no i w trakcie poleciało ze mnie trochę krwi :( Boje się ze przez ciśnienie mogłam naruszyć krwiaka. Od dwóch dni już było prawie ok. Dzisiaj już nawet plamień za bardzo nie miałam dopóki się nie zdarzył ten incydent. Teraz to na kibel się będę bała siadać zeby sie wypróżnic :/

Aniołek - 8.04.2016 - 10 tydz
    Szymon - 14.03. 2017 - 9 tydz
    Obecnie: Acard, Clexane, Kwas foliowy 5 mg, Duphaston, Witaminy z grupy B, SymvitalMama
    7u22rjjgvtn9wleb.png
  • wercia2601 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) ja dziś przespalam prawie cały dzień z przerwą na 4 talerze pomidorowej :D

Maximmum, Bella_Bella lubią tę wiadomość

03.02 (36dc)- beta hcg 347.1
    06.02 (39dc)- beta hcg 907.3
    09.02 (42dc)- beta hcg 2526
    f2w3rjjg30up0lds.png

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u was jest z nerwami? Ja nigdy do spokojnych nie należałam ale teraz bardzo szybko się irytuje i podnosze głos z byle powodu. Mam nadzieję że to nie zaszkodzi malenstwu:(

1JyDp2.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Chciałabym też żeby maleństwo z nami w pokoju było tak może do 3 miesiąca, a potem już żeby przesypiało noce w swoim pokoiku.

Haha dobry żart, się uśmiałam :D oczywiście życzę Ci śpiącego maluszka Ale tak na prawdę nie masz za bardzo no ta wpływu :P mój np zaczął przesypiac jak miał 1,5 msca ale to pewnie dlatego że musiał przejść na mm :/ ja na przykład chwale sobie spanie w jednym łóżku :D

smeg lubi tę wiadomość

wff2k6nl4cdo77as.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako trochę doświadczona mama to przyznam się, że nie miałam detektora tętna płodu, monitora oddechu, niani, podgrzewacza do butelek itp.... I nie odczuwałam braku tych gadżetów... Ale jak ktoś ma za dużo pieniędzy to może wydać, czemu nie... ;)
    Najlepsze urządzenie jakie miałam i uważam, że było mega przydatne to laktator ;)

Druśka91, naczynia krwionośne są przekrwione i może po prostu jakieś pękło :/ Na przyszłość to musisz zadbać o to, aby nie trzeba było dłużej siedzieć, może czopki glicerynowe by pomogły (mnie one ratowały po pierwszym porodzie, kiedy bolała mnie wszystko i bałam się nawet siku zrobić... ale to inna historia)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Dziewczyny a jak u was jest z nerwami? Ja nigdy do spokojnych nie należałam ale teraz bardzo szybko się irytuje i podnosze głos z byle powodu. Mam nadzieję że to nie zaszkodzi malenstwu:(
    OO to u mnie na odwrót do spokojnych nigdy nie nalerzalam,ale teraz oaza spokoju :-)

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Veira Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion to dla dzieczynki mamy wybrane Marta, a dla chlopaka albo Rafał albo Marcin. A bedziecie kupować video nianię? Bo się właśnie zastanawiam czy warto bo jest dużo droższa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny... Mam dzisiaj okropny dzień... W robocie tak się okropnie zdenerwowałam, miałam okropny dzień. Gdy popełniłam w pracy błąd podeszłam do tego zbyt emocjonalnie, trzęsłam sie, spociłam i mega denerwowałam... Ta robota mnie wykończy... A może nawet nie praca tylko PRACODAWCA :/ Dziewczyny jak radzicie sobie ze stresem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do imion to dla dziewczynki mamy: Amelia, a dla synka: Krzysiu ❤❤❤

Kimmy lubi tę wiadomość

• Maximmum Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veira wydaje mi się że jeśli masz monitor oddechu to wtedy video niania to bardziej gadżet. W moim np jest opcja ze mogę ciągle słuchać dźwięków z sypialni i słyszę każdy jego oddech i szelest jak się rusza (jest też opcja reakcji na dźwięk ze niania włącza się dopiero jak dziecko płacze Ale ja z tego nie korzystałam bo nie wiem czy niania usłyszy np jak mu się uleje i będzie się krztusil). U mnie wiem że by było zbędne to video mimo że mój syn był zagrożony bezdechami z racji wady wrodzonej. Na szczęście nigdy mu się nie zdarzyło :)

edit: gdybym miała wybierać monitor albo video to wybralabym monitor :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 18:24

wff2k6nl4cdo77as.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe, melisa, melisa, melisa... no i może jeszcze magnez do tego.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Agnesqe, melisa, melisa, melisa... no i może jeszcze magnez do tego.

No dobrze ale co codziennie rano przed wyjściem do pracy melisę pic? Czy mieć w pracy i jak tylko jak jest jakaś sytuacja stresująca to pażyć melisę ?;)

• Maximmum Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe urlop albo zwolnienie :) takie stresy teraz niewskazane :*

wff2k6nl4cdo77as.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximmum wrote:
    Agnesqe urlop albo zwolnienie :) takie stresy teraz niewskazane :*

Kochana i co ja powiem mojemu pracodawcy? Dlaczego wolne po co wolne?

‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ