Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kimmy wrote:
-
Wracając do wątku z imonami, ja jestem w kropce, zrobiłam z przyjaciółkami, a potem jeszcze z bratem i jego dziewczyną liste, a mój mąż wszystkie damskie odrzucił, z męskich to się zastanawiamy nad Hubertem i Norbertem, bo reszta też wykreślona
Ciężki temat będzie przede mną. No a mój brat oczywiście tak się cieszy że zostanie wójkiem, że chciałby żeby się nazywał Budziwój
o zgrozo
Maximmum, Another lubią tę wiadomość
-
Kimmy wrote:Na to wygląda
pewnie gdybyś jutro albo pojutrze poszła już by było serduszko
mam normalna wizyte we wtorek wiec licze ze bedzie juz dzidzis z.serduszkiem
-
Anuska u mnie nie było źle
coś źle przeczytalas
mój zaczął przesypiac całe noce jak miał 1,5 miesiąca
wiadomo że bywały okresy ze budził się np 2 razy na mleko albo żeby wziąć go do łóżka Ale nigdy nie mogłam narzekać na nasze noce
Anuśka19 lubi tę wiadomość
-
Maximmum wrote:A imię wybrałam Jagoda
mąż nie do końca przekonany Ale w końcu pęknie
dla syna nie wymyslalam bo wydaje mi się że będzie dziewczynka, a poza tym i tak nie mam pomysłu
Mój mąż chce bardzo JagodęJa nawet jestem w stanie przekonać się do tego pomysłu chociaż bardziej chciałam Zuzię
Natomiast od miesiąca jedyne jogurty jakie dostaję do pracy to jagodowe a ostatnio w lodówce leżała jagodzianka
i zapowiedział placek z jagódkami
Ja się chyba poddam bo przecież 7 miesięcy na jagodach to nie pociągnę
Maximmum, nadziejastru, Another, Natikka123 lubią tę wiadomość
-
Anuśka19 wrote:Czekamy na wieści
-
India26 wrote:Wracając do wątku z imonami, ja jestem w kropce, zrobiłam z przyjaciółkami, a potem jeszcze z bratem i jego dziewczyną liste, a mój mąż wszystkie damskie odrzucił, z męskich to się zastanawiamy nad Hubertem i Norbertem, bo reszta też wykreślona
Ciężki temat będzie przede mną. No a mój brat oczywiście tak się cieszy że zostanie wójkiem, że chciałby żeby się nazywał Budziwój
o zgrozo
mniensie podoba Igor, Szymon..... nienwiem dla corki moze Milena? Nie wiem takie pierwsze na mysl mi wskoczyly...
-
Kawcia na tej następnej wizycie to już wszystkiego się dowiesz
szybko zleci
A może by kiedyś nawet bym nie pomyślała o tym imieniu Ale inne moje faworyty w rodzinie ponadawane a ta Jagódka tak wyjątkowo dla mnie brzmia Twój mąż to widzę bardzo kreatywny
-
dżdżownica wrote:Maximum ma rację. Daj zwolnienie bo na l4 nie może Cie zwolnić. A jeśli masz umowę na czas określony to pewnie z 2- tygodniowym wypowiedzeniem. Więc może dać Tobie teraz wypowiedzenie bo ochrona zaczyna się po 3 miesiącu.
-
Agnesqe wrote:Dziewczyny momęt momęt to co nie muszę czekać do 3 miesiąca żeby zgłosić, że jestem w ciąży? Wszyscy bliscy mi mówili, że należy sie wstrzymać, ze kobieta jest chroniona dopiero od 3 miesiąca ciąży... Mam umowę o prace do końca sierpnia, na pełen etat.
Nie może zwolnić kobiety w ciąży, tu chodzi o to, że jeśli umowa Ci się kończy w sierpniu, a zaszłabyś w ciążę w lipcu i powiedziała pracodawcy, to wtedy Ci umowa nie przedłuży się do porodu, a on ma prawo Cie zwolnić, zgodnie z końcem umowy na czas określony- ponieważ w dniu zakończenia umowy na czas określony ciąża jest młodsza niż 3 miesiące. A Ty jesteś w innej sytuacji.Anuśka19, Gabisonka lubią tę wiadomość
-
Maximmum wrote:Anuska u mnie nie było źle
coś źle przeczytalas
mój zaczął przesypiac całe noce jak miał 1,5 miesiąca
wiadomo że bywały okresy ze budził się np 2 razy na mleko albo żeby wziąć go do łóżka Ale nigdy nie mogłam narzekać na nasze noce
-
nadziejastru wrote:Nie może zwolnić kobiety w ciąży, tu chodzi o to, że jeśli umowa Ci się kończy w sierpniu, a zaszłabyś w ciążę w lipcu i powiedziała pracodawcy, to wtedy Ci umowa nie przedłuży się do porodu, a on ma prawo Cie zwolnić, zgodnie z końcem umowy na czas określony- ponieważ w dniu zakończenia umowy na czas określony ciąża jest młodsza niż 3 miesiące. A Ty jesteś w innej sytuacji.
-
Skąd wy macie informacje, że kobieta jest chroniona po 3 miesiącu ciąży? To jest nieprawda! Nie wprowadzajcie w błąd. Wyżej wyjaśniłam jak to się odnosi do umowy. Ja mam też na czas określony i pracodawca już ze zwolnienia wywnioskował, że jestem w ciąży. A co do informowania o ciąży to też nieprawda, ze musisz poinformować do 3 miesiąca, możesz to zrobić wtedy, kiedy Ty chcesz.
-
Co do zwolnienia to Anuśka19 i Nadziejastru mają rację, poruszałam dziś tę kwestię z moją przyjaciółką, która jest prawniczką. A w kwestii imion to córeczka będzie miała na imię Melania, a synek Kornel lub Dorian...cała reszta imion została przez mojego odrzucona
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 19:38
Anuśka19 lubi tę wiadomość
-
nadziejastru wrote:Skąd wy macie informacje, że kobieta jest chroniona po 3 miesiącu ciąży? To jest nieprawda! Nie wprowadzajcie w błąd. Wyżej wyjaśniłam jak to się odnosi do umowy. Ja mam też na czas określony i pracodawca już ze zwolnienia wywnioskował, że jestem w ciąży. A co do informowania o ciąży to też nieprawda, ze musisz poinformować do 3 miesiąca, możesz to zrobić wtedy, kiedy Ty chcesz.
teraz tak z ciekawości tylko i rzeczywiście tak nie jest. Nie interesowałam się tym ponieważ od stycznia nie pracuje przez wypadek samochodowy meza