Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Agnesqe nie powiedzialas jeszcze szefowi ze w ciąży jesteś? Hmm..
Ja powiedziałam ale ja za tydzień idę na zwolnienie (chociaż szefowi powiedziałam ze to zależy od lekarza). Ja dopiero drugi tydzień chodzę do pracy po urlopie macierzyńskim. Myślałam że mnie zabije jak mu powiedziałam o ciąży Ale zwolnić mnie nie może mam umowę na czas nieokreślony. Ale w pierwszej ciąży też szybko powiedziałam bo stwierdziłam ze nigdy nie wiem czy coś się nie stanie. Nawet poronienie. To też bym szybko do pracy nie wróciła. A szef przynajmniej wiedział że będzie musiał się za kimś na moje miejsce rozglądać. No ale nie wiem jaka jest Twoja sytuacja więc ciężko radzić -
Agnesqe wrote:Czy tak dużo melisy nie zaszkodzi? Obawiam sie przy ciągłym zmęczeniu i zasypaniu, po tylu melinach usnę na stojąco. Tyle będzie ze mnie w pracy ;p A co to jest ta Rada Maximmum?
To jedna melisa w pracy, najwyżej im tam przyśnieszi w domu na dobranoc
-
Hej
U mnie po imbifenie jest znacznie lepiej dodatkowo wspomagam się sokiem z grejpfrutkow i woda z cytryna
Przespalam prawie cały dzień
Witam nowe dziewczyny
Co do zdrowego odżywiania to ja bym bardzo chciała ale naprawdę ę czasami się nie da. Nie będę się zmuszala żeby cały dzień jeść warzywa i owoce bo czasami jedyne co mogłam przełknąć to herbatniki czy krakersy.
Fast food ów to ja zawsze unikalam więc jedzenie ich w ciąży mi nie grozi
-
nick nieaktualnyMaximmum wrote:Agnesqe nie powiedzialas jeszcze szefowi ze w ciąży jesteś? Hmm..
Ja powiedziałam ale ja za tydzień idę na zwolnienie (chociaż szefowi powiedziałam ze to zależy od lekarza). Ja dopiero drugi tydzień chodzę do pracy po urlopie macierzyńskim. Myślałam że mnie zabije jak mu powiedziałam o ciąży Ale zwolnić mnie nie może mam umowę na czas nieokreślony. Ale w pierwszej ciąży też szybko powiedziałam bo stwierdziłam ze nigdy nie wiem czy coś się nie stanie. Nawet poronienie. To też bym szybko do pracy nie wróciła. A szef przynajmniej wiedział że będzie musiał się za kimś na moje miejsce rozglądać. No ale nie wiem jaka jest Twoja sytuacja więc ciężko radzić
Kochana umowa na czas określona do sierpnia... Puki nie będzie 3 miesiąc, nic nie mowię bo mnie zwolni...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 18:40
-
Kimmy wrote:Hej
U mnie po imbifenie jest znacznie lepiej dodatkowo wspomagam się sokiem z grejpfrutkow i woda z cytryna
Przespalam prawie cały dzień
Witam nowe dziewczyny
Co do zdrowego odżywiania to ja bym bardzo chciała ale naprawdę ę czasami się nie da. Nie będę się zmuszala żeby cały dzień jeść warzywa i owoce bo czasami jedyne co mogłam przełknąć to herbatniki czy krakersy.
Fast food ów to ja zawsze unikalam więc jedzenie ich w ciąży mi nie grozizwłaszcza te z marketów czy warzywniaków
-
melonek wrote:Zerknęłam, że pisałyście o serze pleśniowym... przeczytałam gdzieś kiedyś, że taki na ciepło z grilla czy piekarnika już jest spoko, to prawda?
I wiadomo, że ryb wędzonych na zimno nie można, ale te na gorąco już tak więc niby taka wędzona makrela będzie spoko, ale czytałam, że ogólnie makrela nie jest polecana. To samo z tuńczykiem z puszki, też niby się nie powinno. Co o tym myślicie?
polecałabym odpuścić wszystkie ryby z puszek, bo trafiają tam ryby lekko gorszej jakości niż te, które możemy kupić świeżeinfo z pierwszej ręki( jestem prawie weterynarzem
)
-
Maximmum wrote:Haha dobry żart, się uśmiałam
oczywiście życzę Ci śpiącego maluszka Ale tak na prawdę nie masz za bardzo no ta wpływu
mój np zaczął przesypiac jak miał 1,5 msca ale to pewnie dlatego że musiał przejść na mm
ja na przykład chwale sobie spanie w jednym łóżku
Znaczy właśnie źle się wyraziłam, chodziło mi tylko o to, że będzie teoretycznie spał w innym pokoju, a ja będę po prostu latać x razy w razie płaczu, karmienia i innych do drugiego pokoju, ale to wszystko na razie teoria, w praktyce zobaczymy za parę miesięcy -
Druśka91 wrote:Hej dziewczyny. Nie bardzo wiem co mam o tym mysleć. Dzisiaj przypyliło mnie do łazienki na dłuższe posiedzenie. Niestety ja mam z tym problem
no i w trakcie poleciało ze mnie trochę krwi
Boje się ze przez ciśnienie mogłam naruszyć krwiaka. Od dwóch dni już było prawie ok. Dzisiaj już nawet plamień za bardzo nie miałam dopóki się nie zdarzył ten incydent. Teraz to na kibel się będę bała siadać zeby sie wypróżnic
Też miałam tak, byłam u lekarza i stwierdził lekko powiększone hemoroidy, dostałam maść,ale nie zdążyłam jej użyć, bo okazało się, że jestem w ciąży i jest niewskazana, też nie bardzo wiem co na to poradzić, dużo wody, dużo błonnika, jabłka? -
Ja mam umowę do listopada, ale po porodzie, wiem, że mnie zwolni, kawał ch
niestety
ale przestałam się przejmować tym, więcej zdrowia w sumie tam tracę, w związku z dużym stresem, trzeba będzie szukać czegoś nowego
madlene88 lubi tę wiadomość
-
Agnesqe wrote:Kochana umowa na czas określona do sierpnia... Puki nie będzie 3 miesiąc, nic nie mowię bo mnie zwolni...
Teraz jak już jesteś w ciąży, to nie może Cię zwolnić, umowa przedłuży Ci się automatycznie do dnia porodu, ponieważ w sierpniu już będziesz ponad 3 miesiąc -
nick nieaktualnyDziewczyny momęt momęt to co nie muszę czekać do 3 miesiąca żeby zgłosić, że jestem w ciąży? Wszyscy bliscy mi mówili, że należy sie wstrzymać, ze kobieta jest chroniona dopiero od 3 miesiąca ciąży... Mam umowę o prace do końca sierpnia, na pełen etat.
-
Dziewczyny bylam dzisiaj na usg bo plamiłam troszeczke, na szczesciecjest ok. Lekarz nic nie mierzyl ale powiedzial, ze jest pecherzyk z cialkiem i bardzo skabo widocznym echem zarodka. Czy to znaczy, ze juz zaczyns bic.serduszko??
-
nick nieaktualnynadziejastru wrote:Ja mam umowę do listopada, ale po porodzie, wiem, że mnie zwolni, kawał ch
niestety
ale przestałam się przejmować tym, więcej zdrowia w sumie tam tracę, w związku z dużym stresem, trzeba będzie szukać czegoś nowego
Ja po macieżyńskim raczej tez nie będę miała czego szukać w aktualnym miejscu pracy... -
Agnesqe wrote:Dziewczyny momęt momęt to co nie muszę czekać do 3 miesiąca żeby zgłosić, że jestem w ciąży? Wszyscy bliscy mi mówili, że należy sie wstrzymać, ze kobieta jest chroniona dopiero od 3 miesiąca ciąży... Mam umowę o prace do końca sierpnia, na pełen etat.
-
Agnesqe oj to właśnie nie wiem czy może Cię zwolnić mimo wszystko wczesniej. Na T
Twoim miejscu bym się dowiedziała jak najszybciej bo jeśli i tak jesteś chroniona to po co się męczyć w takiej atmosferze. Albo po prostu przynieś zwolnienie i walnij na stół, na l4 nie może Cię zwolnić -
karola_aa wrote:Dziewczyny bylam dzisiaj na usg bo plamiłam troszeczke, na szczesciecjest ok. Lekarz nic nie mierzyl ale powiedzial, ze jest pecherzyk z cialkiem i bardzo skabo widocznym echem zarodka. Czy to znaczy, ze juz zaczyns bic.serduszko??
pewnie gdybyś jutro albo pojutrze poszła już by było serduszko
karola_aa lubi tę wiadomość