X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • patulla Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    No dobrze ale co codziennie rano przed wyjściem do pracy melisę pic? Czy mieć w pracy i jak tylko jak jest jakaś sytuacja stresująca to pażyć melisę ?;)
    I tak, i tak może być;)
    Rada Maximmum zdecydowanie lepsza ;)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tak dużo melisy nie zaszkodzi? Obawiam sie przy ciągłym zmęczeniu i zasypaniu, po tylu melinach usnę na stojąco. Tyle będzie ze mnie w pracy ;p A co to jest ta Rada Maximmum?

• Maximmum Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe nie powiedzialas jeszcze szefowi ze w ciąży jesteś? Hmm..
    Ja powiedziałam ale ja za tydzień idę na zwolnienie (chociaż szefowi powiedziałam ze to zależy od lekarza). Ja dopiero drugi tydzień chodzę do pracy po urlopie macierzyńskim. Myślałam że mnie zabije jak mu powiedziałam o ciąży Ale zwolnić mnie nie może mam umowę na czas nieokreślony. Ale w pierwszej ciąży też szybko powiedziałam bo stwierdziłam ze nigdy nie wiem czy coś się nie stanie. Nawet poronienie. To też bym szybko do pracy nie wróciła. A szef przynajmniej wiedział że będzie musiał się za kimś na moje miejsce rozglądać. No ale nie wiem jaka jest Twoja sytuacja więc ciężko radzić :)

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • patulla Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Czy tak dużo melisy nie zaszkodzi? Obawiam sie przy ciągłym zmęczeniu i zasypaniu, po tylu melinach usnę na stojąco. Tyle będzie ze mnie w pracy ;p A co to jest ta Rada Maximmum?
    czyli zwolnienie :D

To jedna melisa w pracy, najwyżej im tam przyśniesz ;) i w domu na dobranoc ;)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    U mnie po imbifenie jest znacznie lepiej dodatkowo wspomagam się sokiem z grejpfrutkow i woda z cytryna :)

Przespalam prawie cały dzień :)

Witam nowe dziewczyny

Co do zdrowego odżywiania to ja bym bardzo chciała ale naprawdę ę czasami się nie da. Nie będę się zmuszala żeby cały dzień jeść warzywa i owoce bo czasami jedyne co mogłam przełknąć to herbatniki czy krakersy.
    Fast food ów to ja zawsze unikalam więc jedzenie ich w ciąży mi nie grozi

f5b59272af.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximmum wrote:
    Agnesqe nie powiedzialas jeszcze szefowi ze w ciąży jesteś? Hmm..
    Ja powiedziałam ale ja za tydzień idę na zwolnienie (chociaż szefowi powiedziałam ze to zależy od lekarza). Ja dopiero drugi tydzień chodzę do pracy po urlopie macierzyńskim. Myślałam że mnie zabije jak mu powiedziałam o ciąży Ale zwolnić mnie nie może mam umowę na czas nieokreślony. Ale w pierwszej ciąży też szybko powiedziałam bo stwierdziłam ze nigdy nie wiem czy coś się nie stanie. Nawet poronienie. To też bym szybko do pracy nie wróciła. A szef przynajmniej wiedział że będzie musiał się za kimś na moje miejsce rozglądać. No ale nie wiem jaka jest Twoja sytuacja więc ciężko radzić :)

Kochana umowa na czas określona do sierpnia... Puki nie będzie 3 miesiąc, nic nie mowię bo mnie zwolni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 18:40

• Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    Hej
    U mnie po imbifenie jest znacznie lepiej dodatkowo wspomagam się sokiem z grejpfrutkow i woda z cytryna :)

Przespalam prawie cały dzień :)

Witam nowe dziewczyny

Co do zdrowego odżywiania to ja bym bardzo chciała ale naprawdę ę czasami się nie da. Nie będę się zmuszala żeby cały dzień jeść warzywa i owoce bo czasami jedyne co mogłam przełknąć to herbatniki czy krakersy.
    Fast food ów to ja zawsze unikalam więc jedzenie ich w ciąży mi nie grozi
    Haha a owoce i warzywa to niby takie zdrowe ;-) zwłaszcza te z marketów czy warzywniaków ;-)

p19udqk3biqtk3ub.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melonek wrote:
    Zerknęłam, że pisałyście o serze pleśniowym... przeczytałam gdzieś kiedyś, że taki na ciepło z grilla czy piekarnika już jest spoko, to prawda?

I wiadomo, że ryb wędzonych na zimno nie można, ale te na gorąco już tak więc niby taka wędzona makrela będzie spoko, ale czytałam, że ogólnie makrela nie jest polecana. To samo z tuńczykiem z puszki, też niby się nie powinno. Co o tym myślicie?

polecałabym odpuścić wszystkie ryby z puszek, bo trafiają tam ryby lekko gorszej jakości niż te, które możemy kupić świeże ;) info z pierwszej ręki( jestem prawie weterynarzem :P)

59a17bd566875.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximmum wrote:
    Haha dobry żart, się uśmiałam :D oczywiście życzę Ci śpiącego maluszka Ale tak na prawdę nie masz za bardzo no ta wpływu :P mój np zaczął przesypiac jak miał 1,5 msca ale to pewnie dlatego że musiał przejść na mm :/ ja na przykład chwale sobie spanie w jednym łóżku :D

Znaczy właśnie źle się wyraziłam, chodziło mi tylko o to, że będzie teoretycznie spał w innym pokoju, a ja będę po prostu latać x razy w razie płaczu, karmienia i innych do drugiego pokoju, ale to wszystko na razie teoria, w praktyce zobaczymy za parę miesięcy :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druśka91 wrote:
    Hej dziewczyny. Nie bardzo wiem co mam o tym mysleć. Dzisiaj przypyliło mnie do łazienki na dłuższe posiedzenie. Niestety ja mam z tym problem :( no i w trakcie poleciało ze mnie trochę krwi :( Boje się ze przez ciśnienie mogłam naruszyć krwiaka. Od dwóch dni już było prawie ok. Dzisiaj już nawet plamień za bardzo nie miałam dopóki się nie zdarzył ten incydent. Teraz to na kibel się będę bała siadać zeby sie wypróżnic :/

Też miałam tak, byłam u lekarza i stwierdził lekko powiększone hemoroidy, dostałam maść,ale nie zdążyłam jej użyć, bo okazało się, że jestem w ciąży i jest niewskazana, też nie bardzo wiem co na to poradzić, dużo wody, dużo błonnika, jabłka? :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximmum było aż tak żle??? odpukać moje dwa cuda przesypiały od razu prawie całą noc :-) jak poszły spać koło 20 to budziły mnie cichym skomleiem koło 4 rano :-) dlatego gdyby trafiły się bliźniaki myślę było by dobrze ;-)

p19udqk3biqtk3ub.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam umowę do listopada, ale po porodzie, wiem, że mnie zwolni, kawał ch :) niestety :) ale przestałam się przejmować tym, więcej zdrowia w sumie tam tracę, w związku z dużym stresem, trzeba będzie szukać czegoś nowego :)

madlene88 lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Kochana umowa na czas określona do sierpnia... Puki nie będzie 3 miesiąc, nic nie mowię bo mnie zwolni...

Teraz jak już jesteś w ciąży, to nie może Cię zwolnić, umowa przedłuży Ci się automatycznie do dnia porodu, ponieważ w sierpniu już będziesz ponad 3 miesiąc :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Do 12 tc pracodawcą może ale nie musi przedłużyć umowę.

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny momęt momęt to co nie muszę czekać do 3 miesiąca żeby zgłosić, że jestem w ciąży? Wszyscy bliscy mi mówili, że należy sie wstrzymać, ze kobieta jest chroniona dopiero od 3 miesiąca ciąży... Mam umowę o prace do końca sierpnia, na pełen etat.

• karola_aa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bylam dzisiaj na usg bo plamiłam troszeczke, na szczesciecjest ok. Lekarz nic nie mierzyl ale powiedzial, ze jest pecherzyk z cialkiem i bardzo skabo widocznym echem zarodka. Czy to znaczy, ze juz zaczyns bic.serduszko??

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Ja mam umowę do listopada, ale po porodzie, wiem, że mnie zwolni, kawał ch :) niestety :) ale przestałam się przejmować tym, więcej zdrowia w sumie tam tracę, w związku z dużym stresem, trzeba będzie szukać czegoś nowego :)

Ja po macieżyńskim raczej tez nie będę miała czego szukać w aktualnym miejscu pracy...

• Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Dziewczyny momęt momęt to co nie muszę czekać do 3 miesiąca żeby zgłosić, że jestem w ciąży? Wszyscy bliscy mi mówili, że należy sie wstrzymać, ze kobieta jest chroniona dopiero od 3 miesiąca ciąży... Mam umowę o prace do końca sierpnia, na pełen etat.
    Masz obowiązek do 3 miesiąca ciąży poinformować pracodawcę o ciąży.Ale jeśli umowa Ci się kończy przed porodem pracodawca ma obowiązek ją przedłużyć do dnia porodu,pod warunkiem ze w chwili końca umowy jesteś w 12tyg

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe oj to właśnie nie wiem czy może Cię zwolnić mimo wszystko wczesniej. Na T
    Twoim miejscu bym się dowiedziała jak najszybciej bo jeśli i tak jesteś chroniona to po co się męczyć w takiej atmosferze. Albo po prostu przynieś zwolnienie i walnij na stół, na l4 nie może Cię zwolnić :D

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_aa wrote:
    Dziewczyny bylam dzisiaj na usg bo plamiłam troszeczke, na szczesciecjest ok. Lekarz nic nie mierzyl ale powiedzial, ze jest pecherzyk z cialkiem i bardzo skabo widocznym echem zarodka. Czy to znaczy, ze juz zaczyns bic.serduszko??
    Na to wygląda :) pewnie gdybyś jutro albo pojutrze poszła już by było serduszko :)

karola_aa lubi tę wiadomość

f5b59272af.png
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ