X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimoza wrote:
    A tam masz raz przecinek, a raz kropkę??
    aa i chodziło mi o przecinek podany w moim wyniku... no nie wiem

p19udqk3biqtk3ub.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Zerknęłam sobie na bętę w pierwszej ciąży. W 4t2d miałam 1860. Przy założeniu wzrostu o 70% wtedy w 5t1d mialabym ponad 9tys.
    Wiem,.że kazda ciąża jest inna, mogla byc teraz póżniej owulacja, późne zagnieżdzenie itd ale - zlinczujcie mnie - strach jest.
    Nieśmiała, ja jestem dzisiaj w 5t1d, robiłam badanie w środę i miałam 1373 a wczoraj wyszło mi 3101, ale wydaje mi się, że chyba jest ok, bo przyrost mam prawie 130%, a to on się liczy. Idę w sobotę do ginekologa to się dowiem :D. Czekając na wizytę na NFZ do 10 marca, bym się chyba nerwowo skończyła :P

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • Karola27! Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie drogie mamy jedzcie dalej fast foody, na zdrowie! Skoro zdrowa żywność nie przekonuje do rozsądku to bardzo słabe podejście. To że jesteśmy w ciąży nie daje nam taryfy ulgowej na kalorie i "śmieciowe" jedzenie. Ale to sprawa każdej z Was.

E_w_c_i_a, Diddlina, Ewcia_92 lubią tę wiadomość

34bw9n73whljcg6j.png

endometrioza
    06.2016 ciąża biochemiczna
    09.2016 ciąża biochemiczna
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimoza wrote:
    Nieśmiała, ja jestem dzisiaj w 5t1d, robiłam badanie w środę i miałam 1373 a wczoraj wyszło mi 3101, ale wydaje mi się, że chyba jest ok, bo przyrost mam prawie 130%, a to on się liczy. Idę w sobotę do ginekologa to się dowiem :D. Czekając na wizytę na NFZ do 10 marca, bym się chyba nerwowo skończyła :P
    Ooo mimoza właśnie o to mi się rozchodzi ze wy macie w tys wyniki a ja mam te skubane przecinki i wychodzi mi w setkach...

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola27! wrote:
    W takim razie drogie mamy jedzcie dalej fast foody, na zdrowie! Skoro zdrowa żywność nie przekonuje do rozsądku to bardzo słabe podejście. To że jesteśmy w ciąży nie daje nam taryfy ulgowej na kalorie i "śmieciowe" jedzenie. Ale to sprawa każdej z Was.
    Karola możesz mi wymienić co masz na myśli pisząc zdrowe jedzenie??? Mówisz o tych warzywach i owocach pełnych pestycydów i chemii??? czy może uważasz ze to co spakowane we woreczki foliowe ma prawo się nazywać zdrowe??? Czy może mówisz o szynkach których 70% to woda??? Szczerze mamy 21wiek... w epoce kamienia łupanego możemy mówić o zdrowej żywnosi,nie teraz.

Bella_Bella lubi tę wiadomość

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Agula92 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt chyba tu nie mówi o regularnym obżeraniu się w Mc, czy KFC. Fakt, jest to śmieciowe jedzenie, ale myślę, że jak ma się ogromną zachciankę raz w miesiącu to nic się nie stanie. Ciąża ciążą, ale nie przesadzajmy

Anuśka19, Bella_Bella lubią tę wiadomość

• Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula92 wrote:
    Nikt chyba tu nie mówi o regularnym obżeraniu się w Mc, czy KFC. Fakt, jest to śmieciowe jedzenie, ale myślę, że jak ma się ogromną zachciankę raz w miesiącu to nic się nie stanie. Ciąża ciążą, ale nie przesadzajmy
    Dokładnie ;-) ja żeby nie te puste kalorie w ciąży wyschłabym na wiór ... w każdej przytylam po 7kg... jak się okazało po opuszczeniu porodówki miałam odpowiednio 15kg i 12kg mniej... nie wyobrażam sobie ile by było mnie mniej gdybym tych pustych kalorii czasem nie zjadla :-p

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Dziewczyny ja wiem jestem jak blondynka z kawałów w tym momencie ale nie kminie nic a nic z tej bety :-/ możecie mi to wytłumaczyć???
    nie pojmuje jak mógł być dwudniowy przyrost 774 skoro wynik był 448,700 no chyba ze ten przecinek ma tam znaczenie a ja to zle odczytuje :-/

https://zapodaj.net/841afbd4a88b6.png.html

774 to jest przyrost dwudniowy. Różnice masz podaną na początku tej tabelki.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozsądku :D Tak jesteśmy złymi mamami i codziennie opychamy się pizzą, hamburgerami, frytkami i pijemy cole z dużą ilością cukru a potem głośno bekamy :D

Mi to się śmiać chce czasem z osób, które zachwalają zdrową żywność i uważają, że pozostali jedząc schabowego albo bigos bądź czasem frytki tak bardzo nie mają rozumu... (tyle tłuszczu i pustych kalorii)

Nie oszukujmy się, wszyscy tu byli za dzieciaka karmieni przez rodziców paróweczkami gotowanymi lub kanapkami, uwaga z białym pieczywem! :) Bo prostu kiedyś nie było za dużego wyboru, a jak już to trzeba było mieć bardzo dużo pieniążków żeby pozwolić sobie na rarytasy :D

Dobrze, że świadomość spożywanych produktów rośnie, ale zarzucanie komuś braku rozsądku jest nie na miejscu. Wszyscy mamy dostęp do Internetu, książek i innych źródeł i wiemy co to jest jedzenie :) i każdy świadomie sięga po produkty, które spożywa :)

Anuśka19 lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    774 to jest przyrost dwudniowy. Różnice masz podaną na początku tej tabelki.
    ale to się ma nijak jedno do drugiego ... skoro drugi wynik to 448,700 to skad przyrost 774??? no może nie kminie ale 774 jest większe niż 448,700 ???

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    ale to się ma nijak jedno do drugiego ... skoro drugi wynik to 448,700 to skad przyrost 774??? no może nie kminie ale 774 jest większe niż 448,700 ???

Olej to co jest za przecinkiem tak prościej mówiąc. I w pierwszym wyniku i w drugim.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • E_w_c_i_a Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny teraz tak mówicie dopóki nic się nie dzieje, tu ciasteczko, tam burgerek a jak dostaniecie cukrzycy ciążowej to dopiero będziecie srać po gaciach :D ale tak jak mówicie to indywidualna sprawa każdej z nas :D

Szczęśliwa mama Majeczki :*
    Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wtedy przyrost jednodniowy jest na początku tabelki a na końcu taki jaki dopiero będzie po dwóch dniach. Ja tak to widzę.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Rozsądku :D Tak jesteśmy złymi mamami i codziennie opychamy się pizzą, hamburgerami, frytkami i pijemy cole z dużą ilością cukru a potem głośno bekamy :D

Mi to się śmiać chce czasem z osób, które zachwalają zdrową żywność i uważają, że pozostali jedząc schabowego albo bigos bądź czasem frytki tak bardzo nie mają rozumu... (tyle tłuszczu i pustych kalorii)

Nie oszukujmy się, wszyscy tu byli za dzieciaka karmieni przez rodziców paróweczkami gotowanymi lub kanapkami, uwaga z białym pieczywem! :) Bo prostu kiedyś nie było za dużego wyboru, a jak już to trzeba było mieć bardzo dużo pieniążków żeby pozwolić sobie na rarytasy :D

Dobrze, że świadomość spożywanych produktów rośnie, ale zarzucanie komuś braku rozsądku jest nie na miejscu. Wszyscy mamy dostęp do Internetu, książek i innych źródeł i wiemy co to jest jedzenie :) i każdy świadomie sięga po produkty, które spożywa :)
    Ja to się pizza opycham regularnie 2 razy w tygodniu kochana :-D a jak się rozpedze z robieniem ciasta to dwie blachy duże jednorazowo... ale mam wytłumaczenie tam samo zdrowie jest bo przecież sama robie ;-) warzyw daje bardzo dużo ,,a one takie dobre i zdrowe :-p to se tlumacze ze mogę :-D znowu mam glupawke :-p

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Olej to co jest za przecinkiem tak prościej mówiąc. I w pierwszym wyniku i w drugim.
    Bella mnie się wydaje ze ja mam jakos inaczej podany ten wynik ,,,bo jakby tak przesunąć ten przecinek o jedno miejsce w prawo,, to i by się prawie wsio zgadzalo... wyniki bylu by odpowiednio 57.810=578,1 i 448,700= 4487,00 no może ja zle rozumuje hmm??

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_w_c_i_a wrote:
    Dziewczyny teraz tak mówicie dopóki nic się nie dzieje, tu ciasteczko, tam burgerek a jak dostaniecie cukrzycy ciążowej to dopiero będziecie srać po gaciach :D ale tak jak mówicie to indywidualna sprawa każdej z nas :D

Nie można też nagle radykalnie zmienić diety w ciąży. Zresztą tak jak dziewczyny piszą, co jest zdrowe jak wszędzie chemia.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_w_c_i_a wrote:

Polecam rozszerzyć wiedzę na temat cukrzycy ciążowej. Główną przyczyną jest gospodarka hormonalna organizmu kobiety, który jest bardzo obciążony przez ciążę.

O dziwo nie zjedzenie hamburgera bądź frytek 2x w miesiącu :D

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Maximmum Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaka odpoczywaj :* wiem że z takim maluchem nie jest łatwo Ale dzieci wyczuwaja takie sytuacje :) ja w listopadzie miałam operacje i nie mogłam mojego podnosić i on jakoś tak to szybko zaakceptował i się nie domagał :) jak chciał się ponosić to szedł do taty a jak chciał do mnie to czekał aż usiade na podłodze i wtedy się tulil :) będzie dobrze :*

Co do spania w jednym łóżku to my w sumie od początku razem spaliśmy. Przed porodem tez sie bałam ze przygniote albo coś Ale jak pierwsza noc byliśmy w domu i polozylismy się wieczorem do łóżka razem to tak zostaliśmy :D a ze mały budził się co godzinę to nie było sensu go odkładać :P ja bardzo lubiłam z nim spać :) Bob spał o wiele spokojniej i rzadko pobudki były :) dopiero od jakiegoś miesiąca spi cała noc w łóżeczku bo mąż już marudzil że dla niego miejsca nie ma bo Mały go po głowie kopie Ale prawdę mówiąc gdyby syn nie był gotowy do samodzielnego spania i zasypiana to bym go zostawiła. Mówiąc gotowy mam na myśli to ze bez problemu przyjął to ze zasypia w swoim łóżeczku bo jak próbowałam kilka tygodni wcześniej to płakał więc dałam spokój :)

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • Bella_Bella Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Bella mnie się wydaje ze ja mam jakos inaczej podany ten wynik ,,,bo jakby tak przesunąć ten przecinek o jedno miejsce w prawo,, to i by się prawie wsio zgadzalo... wyniki bylu by odpowiednio 57.810=578,1 i 448,700= 4487,00 no może ja zle rozumuje hmm??

A nie przypadkiem 57 i 448? W jakim odstępie czasu robiłaś te dwa badania?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zalamana siedzę i rycze z moim M Jak wstałam z łóżka to polecialo bardzo dużo skrzepy krew , moja kruszynka , nie mam.juz nadziei ze bedzie dobrze :-( jadę do szpitala

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ