X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerknęłam sobie na bętę w pierwszej ciąży. W 4t2d miałam 1860. Przy założeniu wzrostu o 70% wtedy w 5t1d mialabym ponad 9tys.
    Wiem,.że kazda ciąża jest inna, mogla byc teraz póżniej owulacja, późne zagnieżdzenie itd ale - zlinczujcie mnie - strach jest.

Karola27! lubi tę wiadomość

age.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Zerknęłam sobie na bętę w pierwszej ciąży. W 4t2d miałam 1860. Przy założeniu wzrostu o 70% wtedy w 5t1d mialabym ponad 9tys.
    Wiem,.że kazda ciąża jest inna, mogla byc teraz póżniej owulacja, późne zagnieżdzenie itd ale - zlinczujcie mnie - strach jest.
    W 2 pierwszych nie miałam pojęcia ze jest cos takiego jak beta... w pierwszej nawet testu nie robiłam,bo nie miałam potrzeby :-p teraz mnie strach przeleciał bo w 4t3d mialam tylko 448,700

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    W 2 pierwszych nie miałam pojęcia ze jest cos takiego jak beta... w pierwszej nawet testu nie robiłam,bo nie miałam potrzeby :-p teraz mnie strach przeleciał bo w 4t3d mialam tylko 448,700
    Zastanawiałam się ostatnio czy przecinek ma znaczenie, bo laboratoria róznie podaja wyniki hmm?

p19udqk3biqtk3ub.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diddlina wrote:
    Kaka u mnie też w 5t+5d tylko pecherzyk i to taki malusi 3mm...

Byliśmy wczoraj u ginekolog 4t+1d i nasze maleństwo też 3 mm ;)

• Diddlina Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Byliśmy wczoraj u ginekolog 4t+1d i nasze maleństwo też 3 mm ;)
    Ale pecherzyk czy zarodek? U mnie tylko pecherzyk 3mm

Antosia 10tc[*] 17.03.2017 :(
    Tomuś 39tc [*] 6.03.2016 :(
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Hej dziewczyny... Mam dzisiaj okropny dzień... W robocie tak się okropnie zdenerwowałam, miałam okropny dzień. Gdy popełniłam w pracy błąd podeszłam do tego zbyt emocjonalnie, trzęsłam sie, spociłam i mega denerwowałam... Ta robota mnie wykończy... A może nawet nie praca tylko PRACODAWCA :/ Dziewczyny jak radzicie sobie ze stresem?

Zwolnij tempo i odpocznij ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Druśka91 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem. Na chwile obecna sobie nie wyobrazam spac z niemowlakiem ale może mi sie to zmieni jak zarwe kilka nocek pod rzad...

Aniołek - 8.04.2016 - 10 tydz
    Szymon - 14.03. 2017 - 9 tydz
    Obecnie: Acard, Clexane, Kwas foliowy 5 mg, Duphaston, Witaminy z grupy B, SymvitalMama
    7u22rjjgvtn9wleb.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Kochana i co ja powiem mojemu pracodawcy? Dlaczego wolne po co wolne?

Po prostu zwolnienie, powiedz lekarzowi ze masz bardzo stresująca pracę, powiedz jak się czujesz.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Diddlina Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druśka91 wrote:
    No nie wiem. Na chwile obecna sobie nie wyobrazam spac z niemowlakiem ale może mi sie to zmieni jak zarwe kilka nocek pod rzad...
    Ja w łóżku raczej też nie ale my planowaliśmy na początku miec dziecko w naszej sypialni w koszyku Mojżesza. A potem może dostawka albo łóżeczko na jakiś czas w sypialni. Na noc raczej nie chciałabym mieć dziecka w innym pokoju. Przynajmniej na początku. Ale ja jestem i będę przewrazliwiona także u nas będą te wszystkie "zbędne" gadżety do monitorowania oddechu

Antosia 10tc[*] 17.03.2017 :(
    Tomuś 39tc [*] 6.03.2016 :(
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Kochana umowa na czas określona do sierpnia... Puki nie będzie 3 miesiąc, nic nie mowię bo mnie zwolni...

Nie zwolni Cię w ciąży. Ale najlepiej idź na zwolnienie bo i tak będzie stres,nawet jak już powiesz.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_aa wrote:
    Dziewczyny bylam dzisiaj na usg bo plamiłam troszeczke, na szczesciecjest ok. Lekarz nic nie mierzyl ale powiedzial, ze jest pecherzyk z cialkiem i bardzo skabo widocznym echem zarodka. Czy to znaczy, ze juz zaczyns bic.serduszko??

Nie, to znaczy że zaczyna być widać zarodek :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India26 wrote:
    a tak w ogóle, to myślałyście już o kremach na rozstępy? Wiem, że niby od 4 miesiąca, ale dużo znajomych mówi, żeby smarować się od razu. Ja póki co smaruje się oliwką w żelu i balsamem do suchej skóry.

Jeśli chcesz stosować coś na rozstępy to musisz uważnie czytać ulotki i skład. większość można dopiero od drugiego trymestru. Skład większości jest za silny. Uważam że teraz wystarczy oliwka, która używasz, później pomysl o czymś konkretnym ;)

Pchelkaaa, India26 lubią tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Pchelkaaa Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corka spala z Nami od poczatku (kp) nie wyobrazalam sobie inaczej, na poczatku karmilam na siedzaco czyli musialam wstac podniesc malenstwo przystawic i nie zasnac- a zdarzalo sie karmic nawet 30 min. Jak nauczylysmy sie juz kp na lezaco i brzuch po cieciu mnie tal nie bolal to tylko mala kweknela to od razu piers na wierzch i jadla a ja sobie drzemalam :) od poczatku nie podnosilam jej do odbicia w nocy wiec nie bylo problemu z wybudzaniem przy odkladaniu :) od kiedy zaczelam tak karmic nie pamietam co to nieprzespana noc. Jak zaczela sie juz rozpychac w nocy i wiecej miejsca zajmowac to odkrecilismy jeden bok lozeczka i zeobilismy dostawke. Spi tak do dzis, pomimo przejscia na mm ;)

smeg lubi tę wiadomość

km5s4z17bhx29iyi.png
    zud3ugpj1x4j4oxc.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Nawet bardzo, ale przy tym niesamowicie kochany.

Co do kremu na rozstępy to ja używam od samego początku. Mąż jak to mówi, smaruje mi kakaowy brzuszek bo używam palmersa a on faktycznie kakaem pachnie ;)

Palmers jest zalecany od 2 trymestru. Nie jestem pewna ale sprawdź na opakowaniu.

Pchelkaaa lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaka470 wrote:
    Witam sie i ja znow , plamienia sie nasiliły wiec pojechalam do lekarza zrobil usg i ciąża niby rowija sie prawidłowo jest pecherzyk i ciałko żółte martwi mnie ze ciąża prawidłowa a nie ma jeszcze zarodka a nie wspomnę o serduszku :-( generalnie odkleja się kosmowka nie wiem co to oznacza???? I jest krwiak boje się dostalam duposhon i mocniejszy kwas foliowy i leżeć ,leżeć i jeszcze raz leżeć ale jak jak tu brzdąc 14 miesieczny zaczyna chodzic , muszę wierzyć że bedzie dobrze , choć sama nie wiem przed chwilą byl taki miały skrzep jak bylam w wc , oczewiscie jestem w kontrakcie z doktorem

Nie bagatelizuj leżenia, w tym wypadku nawet nie powinnaś siedzieć. Do maluszka poproś kogoś o pomoc. Trzymam za Was kciuki ❤

kaka470 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Pchelkaaa Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez wydaje mi sie ze palmers i mustella od 2 trymestru.

Ja nadrobilam Was tak cokolwiek, wieczorem jedynie mam troche czasu, a wtedy tak muli forum, ze az sie odechciewa.

km5s4z17bhx29iyi.png
    zud3ugpj1x4j4oxc.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaka470, leż i odpoczywaj, może ktoś Ci pomóc przy dziecku? Ode mnie również kciuki zaciśnięte :*

U mnie przyszła już część wyników krwi, m. in. beta HCG ponad 96 tysięcy :) Więc już jestem trochę spokojniejsza mimo że nie widziałam jeszcze serduszka ;)

kaka470, Kimmy lubią tę wiadomość

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wiem jestem jak blondynka z kawałów w tym momencie ale nie kminie nic a nic z tej bety :-/ możecie mi to wytłumaczyć???
    nie pojmuje jak mógł być dwudniowy przyrost 774 skoro wynik był 448,700 no chyba ze ten przecinek ma tam znaczenie a ja to zle odczytuje :-/

https://zapodaj.net/841afbd4a88b6.png.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 22:02

p19udqk3biqtk3ub.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Dziewczyny ja wiem jestem jak blondynka z kawałów w tym momencie ale nie kminie nic a nic z tej bety :-/ możecie mi to wytłumaczyć???
    nie pojmuje jak mógł być dwudniowy przyrost 774 skoro wynik był 448,700 no chyba ze ten przecinek ma tam znaczenie a ja to zle odczytuje :-/

https://zapodaj.net/841afbd4a88b6.png.html
    A tam masz raz przecinek, a raz kropkę??

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimoza wrote:
    A tam masz raz przecinek, a raz kropkę??
    no tak ale to nie zmienia prawie nic przyrost się zmienil teraz na 779.3

p19udqk3biqtk3ub.png
‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ