X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerknęłam sobie na bętę w pierwszej ciąży. W 4t2d miałam 1860. Przy założeniu wzrostu o 70% wtedy w 5t1d mialabym ponad 9tys.
    Wiem,.że kazda ciąża jest inna, mogla byc teraz póżniej owulacja, późne zagnieżdzenie itd ale - zlinczujcie mnie - strach jest.

Karola27! lubi tę wiadomość

age.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Zerknęłam sobie na bętę w pierwszej ciąży. W 4t2d miałam 1860. Przy założeniu wzrostu o 70% wtedy w 5t1d mialabym ponad 9tys.
    Wiem,.że kazda ciąża jest inna, mogla byc teraz póżniej owulacja, późne zagnieżdzenie itd ale - zlinczujcie mnie - strach jest.
    W 2 pierwszych nie miałam pojęcia ze jest cos takiego jak beta... w pierwszej nawet testu nie robiłam,bo nie miałam potrzeby :-p teraz mnie strach przeleciał bo w 4t3d mialam tylko 448,700

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    W 2 pierwszych nie miałam pojęcia ze jest cos takiego jak beta... w pierwszej nawet testu nie robiłam,bo nie miałam potrzeby :-p teraz mnie strach przeleciał bo w 4t3d mialam tylko 448,700
    Zastanawiałam się ostatnio czy przecinek ma znaczenie, bo laboratoria róznie podaja wyniki hmm?

p19udqk3biqtk3ub.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diddlina wrote:
    Kaka u mnie też w 5t+5d tylko pecherzyk i to taki malusi 3mm...

Byliśmy wczoraj u ginekolog 4t+1d i nasze maleństwo też 3 mm ;)

• Diddlina Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Byliśmy wczoraj u ginekolog 4t+1d i nasze maleństwo też 3 mm ;)
    Ale pecherzyk czy zarodek? U mnie tylko pecherzyk 3mm

Antosia 10tc[*] 17.03.2017 :(
    Tomuś 39tc [*] 6.03.2016 :(
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Hej dziewczyny... Mam dzisiaj okropny dzień... W robocie tak się okropnie zdenerwowałam, miałam okropny dzień. Gdy popełniłam w pracy błąd podeszłam do tego zbyt emocjonalnie, trzęsłam sie, spociłam i mega denerwowałam... Ta robota mnie wykończy... A może nawet nie praca tylko PRACODAWCA :/ Dziewczyny jak radzicie sobie ze stresem?

Zwolnij tempo i odpocznij ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Druśka91 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem. Na chwile obecna sobie nie wyobrazam spac z niemowlakiem ale może mi sie to zmieni jak zarwe kilka nocek pod rzad...

Aniołek - 8.04.2016 - 10 tydz
    Szymon - 14.03. 2017 - 9 tydz
    Obecnie: Acard, Clexane, Kwas foliowy 5 mg, Duphaston, Witaminy z grupy B, SymvitalMama
    7u22rjjgvtn9wleb.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Kochana i co ja powiem mojemu pracodawcy? Dlaczego wolne po co wolne?

Po prostu zwolnienie, powiedz lekarzowi ze masz bardzo stresująca pracę, powiedz jak się czujesz.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Diddlina Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druśka91 wrote:
    No nie wiem. Na chwile obecna sobie nie wyobrazam spac z niemowlakiem ale może mi sie to zmieni jak zarwe kilka nocek pod rzad...
    Ja w łóżku raczej też nie ale my planowaliśmy na początku miec dziecko w naszej sypialni w koszyku Mojżesza. A potem może dostawka albo łóżeczko na jakiś czas w sypialni. Na noc raczej nie chciałabym mieć dziecka w innym pokoju. Przynajmniej na początku. Ale ja jestem i będę przewrazliwiona także u nas będą te wszystkie "zbędne" gadżety do monitorowania oddechu

Antosia 10tc[*] 17.03.2017 :(
    Tomuś 39tc [*] 6.03.2016 :(
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Kochana umowa na czas określona do sierpnia... Puki nie będzie 3 miesiąc, nic nie mowię bo mnie zwolni...

Nie zwolni Cię w ciąży. Ale najlepiej idź na zwolnienie bo i tak będzie stres,nawet jak już powiesz.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_aa wrote:
    Dziewczyny bylam dzisiaj na usg bo plamiłam troszeczke, na szczesciecjest ok. Lekarz nic nie mierzyl ale powiedzial, ze jest pecherzyk z cialkiem i bardzo skabo widocznym echem zarodka. Czy to znaczy, ze juz zaczyns bic.serduszko??

Nie, to znaczy że zaczyna być widać zarodek :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India26 wrote:
    a tak w ogóle, to myślałyście już o kremach na rozstępy? Wiem, że niby od 4 miesiąca, ale dużo znajomych mówi, żeby smarować się od razu. Ja póki co smaruje się oliwką w żelu i balsamem do suchej skóry.

Jeśli chcesz stosować coś na rozstępy to musisz uważnie czytać ulotki i skład. większość można dopiero od drugiego trymestru. Skład większości jest za silny. Uważam że teraz wystarczy oliwka, która używasz, później pomysl o czymś konkretnym ;)

Pchelkaaa, India26 lubią tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Pchelkaaa Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corka spala z Nami od poczatku (kp) nie wyobrazalam sobie inaczej, na poczatku karmilam na siedzaco czyli musialam wstac podniesc malenstwo przystawic i nie zasnac- a zdarzalo sie karmic nawet 30 min. Jak nauczylysmy sie juz kp na lezaco i brzuch po cieciu mnie tal nie bolal to tylko mala kweknela to od razu piers na wierzch i jadla a ja sobie drzemalam :) od poczatku nie podnosilam jej do odbicia w nocy wiec nie bylo problemu z wybudzaniem przy odkladaniu :) od kiedy zaczelam tak karmic nie pamietam co to nieprzespana noc. Jak zaczela sie juz rozpychac w nocy i wiecej miejsca zajmowac to odkrecilismy jeden bok lozeczka i zeobilismy dostawke. Spi tak do dzis, pomimo przejscia na mm ;)

smeg lubi tę wiadomość

km5s4z17bhx29iyi.png
    zud3ugpj1x4j4oxc.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Nawet bardzo, ale przy tym niesamowicie kochany.

Co do kremu na rozstępy to ja używam od samego początku. Mąż jak to mówi, smaruje mi kakaowy brzuszek bo używam palmersa a on faktycznie kakaem pachnie ;)

Palmers jest zalecany od 2 trymestru. Nie jestem pewna ale sprawdź na opakowaniu.

Pchelkaaa lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaka470 wrote:
    Witam sie i ja znow , plamienia sie nasiliły wiec pojechalam do lekarza zrobil usg i ciąża niby rowija sie prawidłowo jest pecherzyk i ciałko żółte martwi mnie ze ciąża prawidłowa a nie ma jeszcze zarodka a nie wspomnę o serduszku :-( generalnie odkleja się kosmowka nie wiem co to oznacza???? I jest krwiak boje się dostalam duposhon i mocniejszy kwas foliowy i leżeć ,leżeć i jeszcze raz leżeć ale jak jak tu brzdąc 14 miesieczny zaczyna chodzic , muszę wierzyć że bedzie dobrze , choć sama nie wiem przed chwilą byl taki miały skrzep jak bylam w wc , oczewiscie jestem w kontrakcie z doktorem

Nie bagatelizuj leżenia, w tym wypadku nawet nie powinnaś siedzieć. Do maluszka poproś kogoś o pomoc. Trzymam za Was kciuki ❤

kaka470 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Pchelkaaa Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez wydaje mi sie ze palmers i mustella od 2 trymestru.

Ja nadrobilam Was tak cokolwiek, wieczorem jedynie mam troche czasu, a wtedy tak muli forum, ze az sie odechciewa.

km5s4z17bhx29iyi.png
    zud3ugpj1x4j4oxc.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaka470, leż i odpoczywaj, może ktoś Ci pomóc przy dziecku? Ode mnie również kciuki zaciśnięte :*

U mnie przyszła już część wyników krwi, m. in. beta HCG ponad 96 tysięcy :) Więc już jestem trochę spokojniejsza mimo że nie widziałam jeszcze serduszka ;)

kaka470, Kimmy lubią tę wiadomość

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wiem jestem jak blondynka z kawałów w tym momencie ale nie kminie nic a nic z tej bety :-/ możecie mi to wytłumaczyć???
    nie pojmuje jak mógł być dwudniowy przyrost 774 skoro wynik był 448,700 no chyba ze ten przecinek ma tam znaczenie a ja to zle odczytuje :-/

https://zapodaj.net/841afbd4a88b6.png.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 22:02

p19udqk3biqtk3ub.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Dziewczyny ja wiem jestem jak blondynka z kawałów w tym momencie ale nie kminie nic a nic z tej bety :-/ możecie mi to wytłumaczyć???
    nie pojmuje jak mógł być dwudniowy przyrost 774 skoro wynik był 448,700 no chyba ze ten przecinek ma tam znaczenie a ja to zle odczytuje :-/

https://zapodaj.net/841afbd4a88b6.png.html
    A tam masz raz przecinek, a raz kropkę??

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimoza wrote:
    A tam masz raz przecinek, a raz kropkę??
    no tak ale to nie zmienia prawie nic przyrost się zmienil teraz na 779.3

p19udqk3biqtk3ub.png
‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ