Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Zerknęłam sobie na bętę w pierwszej ciąży. W 4t2d miałam 1860. Przy założeniu wzrostu o 70% wtedy w 5t1d mialabym ponad 9tys.
Wiem,.że kazda ciąża jest inna, mogla byc teraz póżniej owulacja, późne zagnieżdzenie itd ale - zlinczujcie mnie - strach jest.Karola27! lubi tę wiadomość
-
Nieśmiała wrote:Zerknęłam sobie na bętę w pierwszej ciąży. W 4t2d miałam 1860. Przy założeniu wzrostu o 70% wtedy w 5t1d mialabym ponad 9tys.
Wiem,.że kazda ciąża jest inna, mogla byc teraz póżniej owulacja, późne zagnieżdzenie itd ale - zlinczujcie mnie - strach jest. -
Anuśka19 wrote:W 2 pierwszych nie miałam pojęcia ze jest cos takiego jak beta... w pierwszej nawet testu nie robiłam,bo nie miałam potrzeby :-p teraz mnie strach przeleciał bo w 4t3d mialam tylko 448,700
-
nick nieaktualny
-
Agnesqe wrote:Hej dziewczyny... Mam dzisiaj okropny dzień... W robocie tak się okropnie zdenerwowałam, miałam okropny dzień. Gdy popełniłam w pracy błąd podeszłam do tego zbyt emocjonalnie, trzęsłam sie, spociłam i mega denerwowałam... Ta robota mnie wykończy... A może nawet nie praca tylko PRACODAWCA
Dziewczyny jak radzicie sobie ze stresem?
Zwolnij tempo i odpocznij -
No nie wiem. Na chwile obecna sobie nie wyobrazam spac z niemowlakiem ale może mi sie to zmieni jak zarwe kilka nocek pod rzad...Aniołek - 8.04.2016 - 10 tydz
Szymon - 14.03. 2017 - 9 tydz
Obecnie: Acard, Clexane, Kwas foliowy 5 mg, Duphaston, Witaminy z grupy B, SymvitalMama
-
Druśka91 wrote:No nie wiem. Na chwile obecna sobie nie wyobrazam spac z niemowlakiem ale może mi sie to zmieni jak zarwe kilka nocek pod rzad...Antosia 10tc[*] 17.03.2017
Tomuś 39tc [*] 6.03.2016 -
karola_aa wrote:Dziewczyny bylam dzisiaj na usg bo plamiłam troszeczke, na szczesciecjest ok. Lekarz nic nie mierzyl ale powiedzial, ze jest pecherzyk z cialkiem i bardzo skabo widocznym echem zarodka. Czy to znaczy, ze juz zaczyns bic.serduszko??
Nie, to znaczy że zaczyna być widać zarodek -
India26 wrote:a tak w ogóle, to myślałyście już o kremach na rozstępy? Wiem, że niby od 4 miesiąca, ale dużo znajomych mówi, żeby smarować się od razu. Ja póki co smaruje się oliwką w żelu i balsamem do suchej skóry.
Jeśli chcesz stosować coś na rozstępy to musisz uważnie czytać ulotki i skład. większość można dopiero od drugiego trymestru. Skład większości jest za silny. Uważam że teraz wystarczy oliwka, która używasz, później pomysl o czymś konkretnymPchelkaaa, India26 lubią tę wiadomość
-
Corka spala z Nami od poczatku (kp) nie wyobrazalam sobie inaczej, na poczatku karmilam na siedzaco czyli musialam wstac podniesc malenstwo przystawic i nie zasnac- a zdarzalo sie karmic nawet 30 min. Jak nauczylysmy sie juz kp na lezaco i brzuch po cieciu mnie tal nie bolal to tylko mala kweknela to od razu piers na wierzch i jadla a ja sobie drzemalam
od poczatku nie podnosilam jej do odbicia w nocy wiec nie bylo problemu z wybudzaniem przy odkladaniu
od kiedy zaczelam tak karmic nie pamietam co to nieprzespana noc. Jak zaczela sie juz rozpychac w nocy i wiecej miejsca zajmowac to odkrecilismy jeden bok lozeczka i zeobilismy dostawke. Spi tak do dzis, pomimo przejscia na mm
smeg lubi tę wiadomość
-
A może by... wrote:Nawet bardzo, ale przy tym niesamowicie kochany.
Co do kremu na rozstępy to ja używam od samego początku. Mąż jak to mówi, smaruje mi kakaowy brzuszek bo używam palmersa a on faktycznie kakaem pachnie
Palmers jest zalecany od 2 trymestru. Nie jestem pewna ale sprawdź na opakowaniu.Pchelkaaa lubi tę wiadomość
-
kaka470 wrote:Witam sie i ja znow , plamienia sie nasiliły wiec pojechalam do lekarza zrobil usg i ciąża niby rowija sie prawidłowo jest pecherzyk i ciałko żółte martwi mnie ze ciąża prawidłowa a nie ma jeszcze zarodka a nie wspomnę o serduszku
generalnie odkleja się kosmowka nie wiem co to oznacza???? I jest krwiak boje się dostalam duposhon i mocniejszy kwas foliowy i leżeć ,leżeć i jeszcze raz leżeć ale jak jak tu brzdąc 14 miesieczny zaczyna chodzic , muszę wierzyć że bedzie dobrze , choć sama nie wiem przed chwilą byl taki miały skrzep jak bylam w wc , oczewiscie jestem w kontrakcie z doktorem
Nie bagatelizuj leżenia, w tym wypadku nawet nie powinnaś siedzieć. Do maluszka poproś kogoś o pomoc. Trzymam za Was kciuki ❤kaka470 lubi tę wiadomość
-
Kaka470, leż i odpoczywaj, może ktoś Ci pomóc przy dziecku? Ode mnie również kciuki zaciśnięte :*
U mnie przyszła już część wyników krwi, m. in. beta HCG ponad 96 tysięcyWięc już jestem trochę spokojniejsza mimo że nie widziałam jeszcze serduszka
kaka470, Kimmy lubią tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
Dziewczyny ja wiem jestem jak blondynka z kawałów w tym momencie ale nie kminie nic a nic z tej bety
możecie mi to wytłumaczyć???
nie pojmuje jak mógł być dwudniowy przyrost 774 skoro wynik był 448,700 no chyba ze ten przecinek ma tam znaczenie a ja to zle odczytuje
https://zapodaj.net/841afbd4a88b6.png.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 22:02
-
Anuśka19 wrote:Dziewczyny ja wiem jestem jak blondynka z kawałów w tym momencie ale nie kminie nic a nic z tej bety
możecie mi to wytłumaczyć???
nie pojmuje jak mógł być dwudniowy przyrost 774 skoro wynik był 448,700 no chyba ze ten przecinek ma tam znaczenie a ja to zle odczytuje
https://zapodaj.net/841afbd4a88b6.png.html