X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sezon na infekcje w pełni. Zobaczę, co w poniedziałek powie lekarz, ale powoli przymierzam się do myśli, że po zobaczenia serduszka popracuje jeszcze ze dwa tygodnie i pójdę na zwolnienie

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • melonek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś tu wczoraj pisała, że ma dość duży cukier... ja też właśnie się boję cukrzycy ;/ przed ciążą w styczniu miałam 95 więc niby w normie, ale gin powiedział, że w ciąży taki wynik byłby za wysoki i kazał zrobić jeszcze raz. Wątpię, żeby teraz nagle będzie niższy. No ale zobaczymy.

Ja jestem strasznie zmęczona i myślę o zwolnieniu na tydzień czy dwa żeby odpocząć. Nie za bardzo wyobrażam sobie całkiem zrezygnować z pracy ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 07:45

thgf9n73vx4bobyi.png
    56505fea16.png
  • kawcia31 Znajoma

Wysłany: 17 lutego 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY BLAGAM O POMOC W TEJ SPRAWIE JESTEM ZALAMANA Pracowałam od września do 26 Stycznia przez agencje pracy na umowe o prace tymczasowa. Dnia 26 stycznia podpisalam wypowiedzenie za porozumieniem stron poniewaz zwalniali wszystkich z mojej miejscowosci( okres wypowiedzenia mijal 4 lutego). Dnia 16.02.2017 dowiedzialam sie ze jestem w 6 tygodniowej ciazy bliźniaczej. Dodam jeszcze ze umowe mialam podpisana do 21,03,2018 roku co w takiej sytuacji moge zrobić ?

Nikola urodzona 30.04.2008
    ................................................................................................................................................44efd164f0.png
  • melonek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawcia no jak na moje to niezbyt możesz coś zrobić.. podpisałaś wypowiedzenie, jak je podpisywałaś to nawet w ciąży nie byłaś.

thgf9n73vx4bobyi.png
    56505fea16.png
  • Mamao Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuję w przedszkolu do południa, a później mam zajęcia w szkole językowej. Jak tylko dowiedziałam się o ciąży, przestałam chodzić do przedszkoli, jednak ten okres jest ryzykowny, dzieci przychodzą chore z gilami do pasa, albo gruźliczym kaszlem

Lorry lubi tę wiadomość

W 11cs udało się !!! :)
    aligoastenoteratozoospermia:(
    Teraz już tylko teratozoospermia, ale chłopacy dali radę :)
    thgfflw1344684dz.png
  • Mamao Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucięło mi połowę

thgfflw1344684dz.png
  • Mamao Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu t samo, siedzę w labo czekając na betę.

thgfflw1344684dz.png
  • Lorry Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hatfe wrote:
    sezon na infekcje w pełni. Zobaczę, co w poniedziałek powie lekarz, ale powoli przymierzam się do myśli, że po zobaczenia serduszka popracuje jeszcze ze dwa tygodnie i pójdę na zwolnienie

Mi przedwczoraj lekarz zaproponował zwolnienie, chociaż do 14 tyg ,żeby przejść ten okres 11/12 tyg kiedy poroniłam poprzednią ciążę. Nie wzięłam, bo i tak mam ferie. Potem pójdę jeden tydzień do pracy...potem lekarz i chyba zwolnienie na jakiś czas tak jak proponował.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 08:21

hchyflw1m99nu5ry.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa91 wrote:
    Nie ostatniej wizycie lekarz pozwolił mi śmiało pracować , bo ja chciałam raczej, mówił że nie ma przeciwwskazań. Wtedy dobrze się czułam , a teraz takie mdłości mnie męczą że nie wiem ile jeszcze wytrzymam . Zastanawiam się czy nie iść tak na jakieś dwa tygodnie a potem znowu wrócić i może do świąt wielkanocnych popracować. Nie wiem sama. Zobaczę co teraz lekarz powie. Ja pracuję w edukacji wczesnoszkolnej

Hej, ja również edukacja wczesnoszkolna, plan mam taki, że pracuję do końca roku szkolnego ale jak to wyjdzie w praktyce zobaczymy. Mam umowę do końca sierpnia.

eikt9n733qx6yvg8.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hatfe wrote:
    Początkowo chciałam pracować do około 5-6 miesiaca, lekarz też mówi, że nie jest zwolennikiem zwolnień, ale, że trzeba uważać na infekcje. No właśnie...ja pracuje w szkole podstawowej, co chwilę ktoś mnie opluwa

No właśnie i to jest najgorsze, te infekcje, na mnie też co chwile ktoś kicha, kaszle, dzieci zasmarkane, chore przychodzą do szkoły. W tej chwili i mnie dopadło choróbsko mam całe zatoki zawalone. Na zwolnienie póki co nie idę leczę się naturalnymi sposobami w domu, mam nadzieję, że w weekend dojdę do siebie.

eikt9n733qx6yvg8.png
  • Lorry Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almaanies wrote:
    Hej, ja również edukacja wczesnoszkolna, plan mam taki, że pracuję do końca roku szkolnego ale jak to wyjdzie w praktyce zobaczymy. Mam umowę do końca sierpnia.

Ja z pewnością nie. Mam troszkę lat i jedno poronienie za sobą. Nie mam za bardzo czasu na " ewentualne ryzyko". Poza tym pracuję w kilku miejscach codziennie po 12 godzin, więc to nie byłoby rozsądne. :-) ( ja uczę wos, przedsiębiorczość i muzyka)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 09:24

hchyflw1m99nu5ry.png
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almaanies wrote:

Ja też mam do końca sierpnia, po cichu liczę teraz na umowę na stałe, ale zobaczymy.

preg.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa91 wrote:
    Ja też mam do końca sierpnia, po cichu liczę teraz na umowę na stałe, ale zobaczymy.

U mnie w szkole jest teraz bardzo kiepska sytuacja, jeżeli chodzi o etaty i nie liczę na stałą umowę.

eikt9n733qx6yvg8.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same nauczycielki ;)
    Mi umowa skończyła się w styczniu, więc mam wolne. Więc pracy będę szukać pewnie od przyszłego września.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawcia31 wrote:
    DZIEWCZYNY BLAGAM O POMOC W TEJ SPRAWIE JESTEM ZALAMANA Pracowałam od września do 26 Stycznia przez agencje pracy na umowe o prace tymczasowa. Dnia 26 stycznia podpisalam wypowiedzenie za porozumieniem stron poniewaz zwalniali wszystkich z mojej miejscowosci( okres wypowiedzenia mijal 4 lutego). Dnia 16.02.2017 dowiedzialam sie ze jestem w 6 tygodniowej ciazy bliźniaczej. Dodam jeszcze ze umowe mialam podpisana do 21,03,2018 roku co w takiej sytuacji moge zrobić ?

Hej, ja sprawdzę to ale wg mnie możesz cofnąć to rozwiązanie. Muszę sprawdzić w kodeksie pracy a nie chce robić tego w kancelarii. Od kiedy liczy Ci się ciąża? Bo chyba przed tym terminem.

Tutaj art. Tak na szybko znaleziony w necie.

http://serwisy.gazetaprawna.pl/praca-i-kariera/artykuly/863296,ciaza-przed-zwolnieniem-jak-cofnac-wypowiedzenie-umowy-o-prace.html

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Paaat1988 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Ja biorę normalną dawkę,ale gin mi nic nie mówiła o witaminach, bierzecie już witaminy coś w stylu MamaDHA? Ja właśnie jeszcze nie, a może już to wskazane?

Ja biorę właśnie mama dha od jakiś 2 tygodni , mój lekarz mi przepisał ponieważ mówi że jest w tych tabletkach jakiś kwas foliowy w innej postaci , który podobno da się przyswoić. Jest jakaś teoria która mówi że ok 50% kobiet nie metabolizuje tej podstawowej wersji kwasu foliowego. Tu fajny artykuł http://mamaginekolog.pl/planowanie-ciazy-1-czyli-o-kwasie-foliowym/ .

Swoją drogą zakochałam się w blogu Mamaginekolog :) Polecam !

f2w3rjjg8qb54afp.png
  • E_w_c_i_a Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melonek wrote:
    Któraś tu wczoraj pisała, że ma dość duży cukier... ja też właśnie się boję cukrzycy ;/ przed ciążą w styczniu miałam 95 więc niby w normie, ale gin powiedział, że w ciąży taki wynik byłby za wysoki i kazał zrobić jeszcze raz. Wątpię, żeby teraz nagle będzie niższy. No ale zobaczymy.

A mierzyłaś już cukier? Ja w labie miałam teraz 99,6 a glukometrem 108-112! Więc jest masakra. Ale jestem pod opieką dietetyczki i teraz zmieniam system jedzenia - 5 mniejszych posiłków i ostatni o 21. Wcześniej jadłam 3 większe posiłki i ostatni był o 18.

Szczęśliwa mama Majeczki :*
    Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hatfe wrote:
    Początkowo chciałam pracować do około 5-6 miesiaca, lekarz też mówi, że nie jest zwolennikiem zwolnień, ale, że trzeba uważać na infekcje. No właśnie...ja pracuje w szkole podstawowej, co chwilę ktoś mnie opluwa
    Ja mam zamiar do czerwca pracować normalnie . ....później już nie będę miała wyjścia hehe

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki. Dołącze się do Was. Czekam do poniedziałku na potwierdzenie ciąży na pierwszym USG. Nie wiem czy już cos będzie wtedy widać no ale kazal mi lekarz przyjść 40 dni licząc od daty ostatniej miesiączki wiec to wypada wtedy. Już nie mogę się doczekać. A Wam kiedy było widać na USG już cos? Oprocz tego ze czasem troszkę brzuch oboli jak na okres to nie mam zaadnych objawow typu mdlosci, bol piersi. Piersi troszkę były wrażliwsze jak zaczelam brac ultrogestan a pojakims czasie przestalam odczuwać. Nie wiem czy to dobrze ze zadnych objawow nie mam? Wiem ze nie wszystkie cos czuja ale do czasu usg się stresować będę.

Kimmy, kiti lubią tę wiadomość

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • PazdziernikowaMama Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już od 8 w pracy.. zuzanna , ciesz się, że na razie ból piersi Cię omija, bo ja aż beczę z bólu :P W pierwszej ciąży miałam to samo.... Modlę się żeby tylko takich wymiotów nie było jak za pierwszym razem, bo chcę do końca ciąży pracować :)

n59ydf9h5739w1oo.png

bhywx1hpndslmkne.png
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ