X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    To kiedy sie to serduszko moze pokazac?? Kurczę...

Pod koniec 6 tygodnia bądź w 7 tygodniu na pewno już.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove ja mam w środę wizytę i ginekolog ustaliła ze serduszko już powinno być. Ty masz tak jak ja więc też pewnie zobaczysz ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_aa wrote:
    Dziewczyny na takie problemy brac magnez :) dziala przeciwskurczowo :)

Biorę magnez cały czas, niestety nie działa :(

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w niedzielę miałam brzuch taki spięty, napiety, ale nie bolało. No spe można wziąć

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Paaat1988 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Czytałam was leżąć i mam bardzo wielki strach w sobie i wcale nie wymyślam,dzis tj około poł godziny temu [przez okres około 40 minut bardzo bolał mnie brzuch,byl wzdęty napchany,twardy ,podobny ból był do bolesnych wzdęć także masakra.Tak bolał ze ledwie go dotkłam boje sie bardzo,czy któras tak miała?

Mnie dzisiaj też od samego rana boli i kłuje :/ Miejmy nadzieje , że to zalicza się do normy ...

f2w3rjjg8qb54afp.png
  • Paaat1988 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druśka91 wrote:
    A ja właśnie wróciłam od lekarza. Krwiak sie zmniejsza. Pecherzyk rośnie w tej chwili ma już 16mm. Pojawił sie zarodek ale nie ma jeszcze bicia serca. I to mnie martwi. Byłam przekonana ze dzisiaj juz je zobacze. Zaczełam juz 6 tydzien przeciez :( lekarz twierdzi ze ciaza rozwija sie obrazkowo ale jakos nie jestem przekonana. Któraś z wam tak miała ze o tej porze nie biło jeszcze serduszko?

Bardzo dużo jest takich przypadków , dzisiaj nawet rozmawiałam z klientką, która jest w zaawansowanej ciąży - 7 miesiąc - i mówiła , że jej córcia dopiero się pokazała z serduszkiem w 9 tygodniu !
    Na różnych forach też było sporo takich przypadków. 6 tydzień to na prawdę bardzo wcześnie.. Głowa do góry :)

Druśka91 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg8qb54afp.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaszłam się przywitać. Trochę wypadłam z tematów i tych kilku dni nie nadrobię. Bardzo nas tu dużo..:-)

Gratuluję pozytywnych wizyt, ja na swoją wciąż czekam do 6 marca..będzie chyba ok 8 tydzień te pierwsze usg, ale może i dobrze, że kazał mi tyle czekać.

Byłam u swojego gina i jak w poprzedniej ciąży dostałam duphaston. Pytanie do dziewczyn, które też go biorą- czy też powoduje u was mega wahania nastrojów? Ja jestem po tym leku z rana jak kopa siana nierozgarnięta, zbiera mi się na płacz z byle powodu, nie mogę się na niczym skupić, a w pracy z takimi objawami to nie za ciekawie.. Nie pamietam by przy pierwszej ciąży tak mi się po tych lekach działo.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zauważyłam żadnych zmian, biorę Duphaston 3x1.

Muszę kupić te suszone śliwki w takim razie jak pomagają :D

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Ja nie zauważyłam żadnych zmian, biorę Duphaston 3x1.

Ja mam tylko jedną dziennie.. Może swój własny progesteron mam wysoki, a te tabletki mi jeszcze podnoszą nasilając objawy.. No nie wiem już, bo w miarę upływu dnia to wszystko przechodzi i staję się "normalna" ;-) Może spróbuję brać po południu, sprawdzę, czy to wina tabletek czy kwestia porannego zgąbczenia mózgu ;-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Najprawdopodobniej będzie miała z zusu ale nie jestem pewna. Zależy też co uważamy za "zostać na lodzie" bo mnie na przykład 1000zl nic nie daje, nawet na rachunki nie starczyloby. Poza tym jestem zdania ze skoro kobieta pracuje, zarabia to powinno zawsze się liczyć średnia, ale w naszym kraju jest jak jest. Musimy jakoś sobie radzić.
    Kochana wychodzę z założenia że lepiej 1000 jak nic :-P nie wiem u Nas sami prywaciarze,wiec wiesz jak jest najnizsza na umowie i tyle... Ja jestem klasa średnia...hahah nie wstydzę się tego ;-) i maks macierzyński jaki bym mogla liczyc to chyba 1080... ale nie jestem pewna bo teraz i najnizsza poszla w góre :-p

p19udqk3biqtk3ub.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    KaroLove ja mam w środę wizytę i ginekolog ustaliła ze serduszko już powinno być. Ty masz tak jak ja więc też pewnie zobaczysz ;)
    <3 na która idziesz? Ja dopiero po pracy....czyt. około 15 :( sfiksuje w środę hehe

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    <3 na która idziesz? Ja dopiero po pracy....czyt. około 15 :( sfiksuje w środę hehe
    O to ja w poniedziałek to pewnie zobaczę tylko pęcherzyk :-) a może dwaaaaaaaa???? :-D

Kimmy lubi tę wiadomość

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy zmienisz mi termin?? Bo przez ten bałagn początkowy termin się zmienil na 21.10 :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 23:26

Kimmy lubi tę wiadomość

p19udqk3biqtk3ub.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    O to ja w poniedziałek to pewnie zobaczę tylko pęcherzyk :-) a może dwaaaaaaaa???? :-D
    Ja też marze o 2 :D ale będzie co będzie najważniejsze żeby choc u tego jednego serduszko bilo i sie dobrze rozwijała ciąża <3 wgl. ...to dalej nie wierzę że się udało a tak serio to pierwszy test zrobiłam 5 lutego i był pozytywny hehe

Anuśka19 lubi tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak myślałam czy czuje co będzie. ....marzy mi siedziewczynka ale chyba chłopca znów urodzę. Wiem ze jeszcze za wcześnie na takie rozmyślania, w pierwszej ciazy około 16 tyg wiedziałam (przeczucie) ze to ON. :)

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    I tak myślałam czy czuje co będzie. ....marzy mi siedziewczynka ale chyba chłopca znów urodzę. Wiem ze jeszcze za wcześnie na takie rozmyślania, w pierwszej ciazy około 16 tyg wiedziałam (przeczucie) ze to ON. :)
    Wczoraj ogładałam film o poczeciu plci dzieciatka itd... i tak se pomyslalam matko skad wujek google ma informacje ze możemy mieć wpływ na plec dzieciatka??? no tak tylko czasem stosunku... pare dni przed dziewczynka ,po chlopiec... aczkolwiek to takie trochę ryzyko planując dziewczynke :-) Bo może to trochę potrwać :-) zawsze powtarzam wszystko jedno co byle Bozia zdrowie dala :-)

KaroLove lubi tę wiadomość

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc witam się wieczorem.
    Zrobiłam drugą betę, oto wyniki:
    15.02 - 4558
    17.02 - 8477.
    Czyli wzrost o 90% :-)

Anuśka19, smeg, karola_aa, Demetria, mimoza, Kimmy lubią tę wiadomość

age.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa91 wrote:
    Dziewczyny, mamaginekolog napisała ciekawy artykuł o krwawieniach w ciąży, warto przeczytać :)

http://mamaginekolog.pl/krwawienie-w-pierwszym-trymestrze-czy-oznacza-poronienie/
    Właśnie przeczytałam ten artykuł i weszłam na forum, żeby wstawić link, ale widzę, że już mnie ubiegłaś :D Fajnie wyjaśnione, nie spodziewałam się, że krwiaki są tak częste w ciąży.

karola_aa, Asiaa91 lubią tę wiadomość

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaaA wrote:
    Zaszłam się przywitać. Trochę wypadłam z tematów i tych kilku dni nie nadrobię. Bardzo nas tu dużo..:-)

Gratuluję pozytywnych wizyt, ja na swoją wciąż czekam do 6 marca..będzie chyba ok 8 tydzień te pierwsze usg, ale może i dobrze, że kazał mi tyle czekać.

Byłam u swojego gina i jak w poprzedniej ciąży dostałam duphaston. Pytanie do dziewczyn, które też go biorą- czy też powoduje u was mega wahania nastrojów? Ja jestem po tym leku z rana jak kopa siana nierozgarnięta, zbiera mi się na płacz z byle powodu, nie mogę się na niczym skupić, a w pracy z takimi objawami to nie za ciekawie.. Nie pamietam by przy pierwszej ciąży tak mi się po tych lekach działo.

To nie wina tego leku tylko hormonów :) Duphaston nie powoduje wahań nastroju, może ewentualnie zwiększać nudności jak bierze się go dłuższy czas.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Kochana wychodzę z założenia że lepiej 1000 jak nic :-P nie wiem u Nas sami prywaciarze,wiec wiesz jak jest najnizsza na umowie i tyle... Ja jestem klasa średnia...hahah nie wstydzę się tego ;-) i maks macierzyński jaki bym mogla liczyc to chyba 1080... ale nie jestem pewna bo teraz i najnizsza poszla w góre :-p

Ja też do klasy wyższej nie należę, po prostu kredyt na mieszkanie mamy i dlatego tak to ujelam ;) Tak, najniższa poszła w górę, powinnaś mieć aneks do umowy po tej podwyżce.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ