X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaat1988 wrote:
    Co do badań prenatalnych ... Wybieracie się ?
    Ja cały czas się zastanawiam..
    Strasznie się przejmuje wszystkim i boję się że gdyby wyszło coś nie tak, to całą ciążę bym się stresowała .. A słyszałam wiele przypadków nawet wśród znajomych , że badania wykazywały ponadprzeciętne ryzyko na np zespół Downa a dzieci były zdrowe..
    Wydaje mi się że takie na prawdę duże wady może wychwycić i zwykłe usg..
    Ja i tak bym nie usunęła ciąży więc w sumie co to za różnica ...
    Sama nie wiem.. Jakie macie zdanie na ten temat ?

Ja będę robić na pewno.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hatfe wrote:
    Słuchajcie, czy któraś z WAS wie, dlaczego suwaczek mi się zatrzymał i od dwóch dni nie przesuwa? Chyba muszę jeszcze raz dodać

Być może zły link skopiowalas. Trzeba ten z bbcode.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

India będzie Ci się należeć becikowe i kosiniakowe i potem w zależności od dochodow mogą być zasiłki np rodzinny i 500+ :) spokojnie na lodzie nie zostaniesz :)

Ja będę robić prenatalne w sumie bardziej z ciekawości. Syn urodził się z wadą i mimo prenatalnych dowiedziałam się dopiero po porodzie. I tak jest bardzo małe prawdopodobieństwo tej samej wady.. A przynajmniej jest fajna pamiątka z usg 3d/4d :D

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaat1988 wrote:
    Biorąc pod uwagę że jesteś w 5 tygodniu to jeszcze na prawdę masz co najmniej 2 tygodnie spokoju w oczekiwaniu na zarodek i serduszko ..
    Jeżeli chcesz to zrób sobie betę w poniedziałek i np w środę - to powinno Cie uspokoić :)

Ona jest w 6 tygodniu ;) 5+4 ;)

KaroLove lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Veira Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaat1988 wrote:
    Co do badań prenatalnych ... Wybieracie się ?
    Ja cały czas się zastanawiam..
    Strasznie się przejmuje wszystkim i boję się że gdyby wyszło coś nie tak, to całą ciążę bym się stresowała .. A słyszałam wiele przypadków nawet wśród znajomych , że badania wykazywały ponadprzeciętne ryzyko na np zespół Downa a dzieci były zdrowe..

Ja będe robić na pewno. Bo oprócz sprawdzania prawdopodobieństwa choroby lekarz dokładniej ogląda dzidziusia i ocenia stan serca, nerek itp

• patulla Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Kochane mamusie mam pytanie techniczne. Tak siedzicie na tym forum, korzystając z laptopa czy z telefonu? Tzn chodzi mi o to, że : Mój mąż cały czas mi dokucza mówiąc, że trzymam ten telefon, czy laptopa przy brzuchu...
    Jakie wy macie podejście do tego?
    Ja główne z telefonu korzystam i mąż też marudzi... co ja cięgle w nim robie ;)

Kimmy lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Kochane mamusie mam pytanie techniczne. Tak siedzicie na tym forum, korzystając z laptopa czy z telefonu? Tzn chodzi mi o to, że : Mój mąż cały czas mi dokucza mówiąc, że trzymam ten telefon, czy laptopa przy brzuchu...

Ja korzystam z telefonu, nie trzymam go przy brzuchu :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja takie techniczne pytanie mam... prenatalne badania, to macie na myśli papa? Bo usg genetyczne i później połówkowe to standardowo wszyscy mają...

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • gosiak1982 Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Czytam Was codziennie :) Byłam dziś na krzywej cukrowej i wytrzymałam cale 20 minut :( a potem pooooszłooooo... Będę musiała powtórzyć cale to picie i na samą myśl mi słabo. Kolejną wizytę mam na 4.03, to będzie 9 tydzień :)

Kimmy lubi tę wiadomość

• patulla Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam zrobić morfologie i mocz... I tak sobie siedzę rano i myślę, że to sobota, a w poniedziałek idę do gina... hehe... I jak pójdę w poniedziałek to pewnie nie będzie wyniku... eh... głupia ja... Ciążowe rozkojarzenie i zapominanie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 10:45

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    A co do suwaczka. Nie mam pojęcia ale kliknij w mój i tam zrób. Mi się przesuwa normalnie tylko pokazuje ciąże młodsza o 1 dzien. Nie wiem czemu bo wg innego kalendarza i jak sama liczyłam to mam 5 i 5 dni ...no ale okej. ;)

Zrobiłam nowy i działa;) Dzięki:)

KaroLove, Bella_Bella lubią tę wiadomość

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • India26 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Kosiniakowe, czyli przez rok 1000 co miesiąc. I no becikowe jak dochody nie przekraczają 1922 na osobe w rodzinie (czy jakoś tak) i ewentualnie drugi 1000 jeżeli dochody nie przekraczają 700(700 z haczykiem na soobe w rodzinie) i w tym przypadku też przysługuje rodzinne, czyli niecałe 100 zł na jeno dziecko. Jeżeli dochody nie przekraczają 800 na osobę w rodzinie to 500+.

ooo, ale super! :) na drugi tysiąc ani 500+ się nie łapie, ale pierwsze dwa jak najbardziej :) ale super!!!

a to Kosiniakowe przepada jak się podejmie prace? chciałam iść do pracy jak maluch skończy pół roku.

59a17bd566875.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India26 wrote:
    ooo, ale super! :) na drugi tysiąc ani 500+ się nie łapie, ale pierwsze dwa jak najbardziej :) ale super!!!

a to Kosiniakowe przepada jak się podejmie prace? chciałam iść do pracy jak maluch skończy pół roku.

Tego akurat nie wiem, pewnie tak, bo to jest dla osób, które nie mogą skorzystać z macirzyńskiego... Zobaczysz jeszcze, czy będziesz tak szybko chciała maluszka zostawić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 10:55

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiak1982 wrote:
    Hej dziewczyny. Czytam Was codziennie :) Byłam dziś na krzywej cukrowej i wytrzymałam cale 20 minut :( a potem pooooszłooooo... Będę musiała powtórzyć cale to picie i na samą myśl mi słabo. Kolejną wizytę mam na 4.03, to będzie 9 tydzień :)

A nie lepiej zrobić hemoglobine glikowana? Zamiast pić to świństwo? Też ocenia jakie jest ryzyko cukrzycy i to nawet lepiej bo 3 miesiące wstecz obrazuje poziomy cukru we krwi.

1JyDp2.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Tego akurat nie wiem, pewnie tak, bo to jest dla osób, które nie mogą skorzystać z macirzyńskiego... Zobaczysz jeszcze, czy będziesz tak szybko chciała maluszka zostawić :)

Wiem, że brzmi to nierealnie dla większości z was, ale nie chciałabym wypaść z rytmu,w związku z tym, że medycyna idzie wciąż do przodu to kilka miesięcy bez styczności z zawodem może Cię skreślić, a mam cudowną teściową, która odchowała już 4 wnuków mojej szwagierki. Poza tym z tego co wiem, można sobie załatwić staż dłuższy gdzie chodzi się z rana na 3 godziny i pod wieczór na 4, a pomiędzy 2-3 godziny przerwy.

smeg lubi tę wiadomość

59a17bd566875.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India26 wrote:
    Wiem, że brzmi to nierealnie dla większości z was, ale nie chciałabym wypaść z rytmu,w związku z tym, że medycyna idzie wciąż do przodu to kilka miesięcy bez styczności z zawodem może Cię skreślić, a mam cudowną teściową, która odchowała już 4 wnuków mojej szwagierki. Poza tym z tego co wiem, można sobie załatwić staż dłuższy gdzie chodzi się z rana na 3 godziny i pod wieczór na 4, a pomiędzy 2-3 godziny przerwy.
    Jeżeli masz kogoś zaufanego to zmienia postać rzeczy ;) Nic tylko życzyć znalezienia fajnej pracy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 11:05

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała być z maleństwem jak najdłużej, to jest bardzo ważny czas zarówno dla dziecka jak i matki i nie wyobrażam sobie zeby mi go odebrano. No chyba że nie miałabym wyjścia i musiała już iść do pracy. Ale to nie wiem co by się musiało stać.

preg.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Jeżeli masz kogoś zaufanego to zmienia postać rzeczy ;) Nic tylko życzyć znalezienia fajnej pracy ;)

Gdziekolwiek nie będzie będzie fajna :) Chcę być weterynaryjnym kardiologiem, więc wyzwanie ciężkie, ale szczerze to kocham.

Kimmy, Bella_Bella, smeg lubią tę wiadomość

59a17bd566875.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze ktos tez ma taki problem i cos poradzi. Mialam tylko minimalne mdlosci teraz juz nic, za to od kilku dni okropna niestrawnosc :( co zjem bo brzuch jak balon i wzdecia :(
    Dzis od rana jablko i maly wafelek a czuje sie jakbym polknela pizze :( ma ktos tez tak?

Wiem, ze mozna espumisan i pije herbate z kopru. Macie jakies pomysly?

No nic nie moge zjesc bo potem sie strasznie mecze i te gazy, ze strach do ludzi wyjsc :(

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:

No ja trzymam na brzuchu laptopa, ale już zarządziłam, że trzeba kupić podstawkę na nóżkach :) Teraz na stole go mam, ale czasem się kładę z lapkiem, telefon raczej w górze trzymam, w sumie telefon śpi koło mnie, służy jako budzik :D

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ