Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Paaat1988 wrote:Co do badań prenatalnych ... Wybieracie się ?
Ja cały czas się zastanawiam..
Strasznie się przejmuje wszystkim i boję się że gdyby wyszło coś nie tak, to całą ciążę bym się stresowała .. A słyszałam wiele przypadków nawet wśród znajomych , że badania wykazywały ponadprzeciętne ryzyko na np zespół Downa a dzieci były zdrowe..
Wydaje mi się że takie na prawdę duże wady może wychwycić i zwykłe usg..
Ja i tak bym nie usunęła ciąży więc w sumie co to za różnica ...
Sama nie wiem.. Jakie macie zdanie na ten temat ?
Ja będę robić na pewno. -
Hej
India będzie Ci się należeć becikowe i kosiniakowe i potem w zależności od dochodow mogą być zasiłki np rodzinny i 500+spokojnie na lodzie nie zostaniesz
Ja będę robić prenatalne w sumie bardziej z ciekawości. Syn urodził się z wadą i mimo prenatalnych dowiedziałam się dopiero po porodzie. I tak jest bardzo małe prawdopodobieństwo tej samej wady.. A przynajmniej jest fajna pamiątka z usg 3d/4d -
Paaat1988 wrote:Biorąc pod uwagę że jesteś w 5 tygodniu to jeszcze na prawdę masz co najmniej 2 tygodnie spokoju w oczekiwaniu na zarodek i serduszko ..
Jeżeli chcesz to zrób sobie betę w poniedziałek i np w środę - to powinno Cie uspokoić
Ona jest w 6 tygodniu5+4
KaroLove lubi tę wiadomość
-
Paaat1988 wrote:Co do badań prenatalnych ... Wybieracie się ?
Ja cały czas się zastanawiam..
Strasznie się przejmuje wszystkim i boję się że gdyby wyszło coś nie tak, to całą ciążę bym się stresowała .. A słyszałam wiele przypadków nawet wśród znajomych , że badania wykazywały ponadprzeciętne ryzyko na np zespół Downa a dzieci były zdrowe..
Ja będe robić na pewno. Bo oprócz sprawdzania prawdopodobieństwa choroby lekarz dokładniej ogląda dzidziusia i ocenia stan serca, nerek itp -
Agnesqe wrote:Kochane mamusie mam pytanie techniczne. Tak siedzicie na tym forum, korzystając z laptopa czy z telefonu? Tzn chodzi mi o to, że : Mój mąż cały czas mi dokucza mówiąc, że trzymam ten telefon, czy laptopa przy brzuchu...
Jakie wy macie podejście do tego?
Kimmy lubi tę wiadomość
-
Agnesqe wrote:Kochane mamusie mam pytanie techniczne. Tak siedzicie na tym forum, korzystając z laptopa czy z telefonu? Tzn chodzi mi o to, że : Mój mąż cały czas mi dokucza mówiąc, że trzymam ten telefon, czy laptopa przy brzuchu...
Ja korzystam z telefonu, nie trzymam go przy brzuchu -
Hej dziewczyny. Czytam Was codziennie
Byłam dziś na krzywej cukrowej i wytrzymałam cale 20 minut
a potem pooooszłooooo... Będę musiała powtórzyć cale to picie i na samą myśl mi słabo. Kolejną wizytę mam na 4.03, to będzie 9 tydzień
Kimmy lubi tę wiadomość
-
A ja miałam zrobić morfologie i mocz... I tak sobie siedzę rano i myślę, że to sobota, a w poniedziałek idę do gina... hehe... I jak pójdę w poniedziałek to pewnie nie będzie wyniku... eh... głupia ja... Ciążowe rozkojarzenie i zapominanie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 10:45
-
KaroLove wrote:A co do suwaczka. Nie mam pojęcia ale kliknij w mój i tam zrób. Mi się przesuwa normalnie tylko pokazuje ciąże młodsza o 1 dzien. Nie wiem czemu bo wg innego kalendarza i jak sama liczyłam to mam 5 i 5 dni ...no ale okej.
Zrobiłam nowy i działa;) Dzięki:)KaroLove, Bella_Bella lubią tę wiadomość
Droga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
Efekt: Zdrowa córka!!!))
Droga po drugiego Potwora:
6 inseminacji
I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty -
patulla wrote:Kosiniakowe, czyli przez rok 1000 co miesiąc. I no becikowe jak dochody nie przekraczają 1922 na osobe w rodzinie (czy jakoś tak) i ewentualnie drugi 1000 jeżeli dochody nie przekraczają 700(700 z haczykiem na soobe w rodzinie) i w tym przypadku też przysługuje rodzinne, czyli niecałe 100 zł na jeno dziecko. Jeżeli dochody nie przekraczają 800 na osobę w rodzinie to 500+.
ooo, ale super!na drugi tysiąc ani 500+ się nie łapie, ale pierwsze dwa jak najbardziej
ale super!!!
a to Kosiniakowe przepada jak się podejmie prace? chciałam iść do pracy jak maluch skończy pół roku. -
India26 wrote:ooo, ale super!
na drugi tysiąc ani 500+ się nie łapie, ale pierwsze dwa jak najbardziej
ale super!!!
a to Kosiniakowe przepada jak się podejmie prace? chciałam iść do pracy jak maluch skończy pół roku.
Tego akurat nie wiem, pewnie tak, bo to jest dla osób, które nie mogą skorzystać z macirzyńskiego... Zobaczysz jeszcze, czy będziesz tak szybko chciała maluszka zostawić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 10:55
-
gosiak1982 wrote:Hej dziewczyny. Czytam Was codziennie
Byłam dziś na krzywej cukrowej i wytrzymałam cale 20 minut
a potem pooooszłooooo... Będę musiała powtórzyć cale to picie i na samą myśl mi słabo. Kolejną wizytę mam na 4.03, to będzie 9 tydzień
A nie lepiej zrobić hemoglobine glikowana? Zamiast pić to świństwo? Też ocenia jakie jest ryzyko cukrzycy i to nawet lepiej bo 3 miesiące wstecz obrazuje poziomy cukru we krwi. -
patulla wrote:Tego akurat nie wiem, pewnie tak, bo to jest dla osób, które nie mogą skorzystać z macirzyńskiego... Zobaczysz jeszcze, czy będziesz tak szybko chciała maluszka zostawić
Wiem, że brzmi to nierealnie dla większości z was, ale nie chciałabym wypaść z rytmu,w związku z tym, że medycyna idzie wciąż do przodu to kilka miesięcy bez styczności z zawodem może Cię skreślić, a mam cudowną teściową, która odchowała już 4 wnuków mojej szwagierki. Poza tym z tego co wiem, można sobie załatwić staż dłuższy gdzie chodzi się z rana na 3 godziny i pod wieczór na 4, a pomiędzy 2-3 godziny przerwy.smeg lubi tę wiadomość
-
India26 wrote:Wiem, że brzmi to nierealnie dla większości z was, ale nie chciałabym wypaść z rytmu,w związku z tym, że medycyna idzie wciąż do przodu to kilka miesięcy bez styczności z zawodem może Cię skreślić, a mam cudowną teściową, która odchowała już 4 wnuków mojej szwagierki. Poza tym z tego co wiem, można sobie załatwić staż dłuższy gdzie chodzi się z rana na 3 godziny i pod wieczór na 4, a pomiędzy 2-3 godziny przerwy.
Nic tylko życzyć znalezienia fajnej pracy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 11:05
-
Ja bym chciała być z maleństwem jak najdłużej, to jest bardzo ważny czas zarówno dla dziecka jak i matki i nie wyobrażam sobie zeby mi go odebrano. No chyba że nie miałabym wyjścia i musiała już iść do pracy. Ale to nie wiem co by się musiało stać.
-
patulla wrote:Jeżeli masz kogoś zaufanego to zmienia postać rzeczy
Nic tylko życzyć znalezienia fajnej pracy
Gdziekolwiek nie będzie będzie fajnaChcę być weterynaryjnym kardiologiem, więc wyzwanie ciężkie, ale szczerze to kocham.
Kimmy, Bella_Bella, smeg lubią tę wiadomość
-
Moze ktos tez ma taki problem i cos poradzi. Mialam tylko minimalne mdlosci teraz juz nic, za to od kilku dni okropna niestrawnosc
co zjem bo brzuch jak balon i wzdecia
Dzis od rana jablko i maly wafelek a czuje sie jakbym polknela pizzema ktos tez tak?
Wiem, ze mozna espumisan i pije herbate z kopru. Macie jakies pomysly?
No nic nie moge zjesc bo potem sie strasznie mecze i te gazy, ze strach do ludzi wyjsc
-
No ja trzymam na brzuchu laptopa, ale już zarządziłam, że trzeba kupić podstawkę na nóżkachTeraz na stole go mam, ale czasem się kładę z lapkiem, telefon raczej w górze trzymam, w sumie telefon śpi koło mnie, służy jako budzik