X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspominalyscie o detektorze oddexhu to spory wydatek, ale jest na allegro duzo uzywanych. Ja przy pierwszym dziecku nie mialam, ale teraz zakupie bo spalam jak ptak na galezi i caly czas zagladalam jak tulko pisnela, a corcia miala problemy z brzuszkiem wiec mnie to wykanczalo

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India studiujesz weterynarie? Boże to było moje marzenie :D

Patulla mówisz o ust genetycznym tym w 3d? Bo ono nie jest robione każdemu. Te prenatalne refundowane są tylko dla tych które mają 35+ lat albo jeśli w poprzedniej ciąży były jakieś wady genetyczne. Ale zdarza się że lekarze dają skierowania i np coś zmyslaja żeby nie płacić :) jak dostaniesz skierowanie to jest na te w 11-14tc i od razu na te po 20 tyg. Chodzi mi tylko o te prenatalne usg 3d bo polowkowe i usg 1 trym mają wszyscy.

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja napewno będę robiła wszystkie możliwe badania. Chcę wiedzieć jeśli coś będzie nie tak bo niektóre choroby można jeszcze w brzuchu wyleczyć.

Karola27!, Bella_Bella lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • Karola27! Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie masz problemów z jedzeniem to bym radziła Tobie zheść coś konkretnego niż tylko jabłko i wafelek. Wtedy Twój żołądek to doceni i ty się lepiej poczujesz.

34bw9n73whljcg6j.png

endometrioza
    06.2016 ciąża biochemiczna
    09.2016 ciąża biochemiczna
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na telefonie tylko bo laptop niewygodny przy maluchu i już kilka klawiszy mężowi urwał :P

Ja się cieszę ze mogę z moim zostać w domu. Od stycznia miał iść do żłobka Ale nie skończyli budowy i chyba dopiero od września ruszy Ale to nawet lepiej. W środę biorę zwolnienie i będziemy razem w domku. I z drugim też będę kombinować żeby być do 2rz.

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • India26 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximmum wrote:

Tak, ja też o tym marzyłam odkąd skończyłam 9 lat :), teraz mam już sprecyzowane mocno marzenia, więc od ponad pół roku zagłębiam się w tajniki pod okiem świetnej ekipy lekarskiej w jednej z przychodni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 11:24

Maximmum, Kimmy lubią tę wiadomość

59a17bd566875.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola27! wrote:
    Jeśli nie masz problemów z jedzeniem to bym radziła Tobie zheść coś konkretnego niż tylko jabłko i wafelek. Wtedy Twój żołądek to doceni i ty się lepiej poczujesz.
    Super rada... wczoraj zjadlam kanpke z szynka i serkiem na sniadanie to do 16 sie meczylam... przeciez napisalam, ze mam mega niestrawnosc i nic nie moge zjezc, eh...

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Ja będę robić na pewno.
    ja zrobie amnio tylko jesli cos bedzie zle na usg

• patulla Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximmum wrote:

Patulla mówisz o ust genetycznym tym w 3d? Bo ono nie jest robione każdemu. Te prenatalne refundowane są tylko dla tych które mają 35+ lat albo jeśli w poprzedniej ciąży były jakieś wady genetyczne. Ale zdarza się że lekarze dają skierowania i np coś zmyslaja żeby nie płacić :) jak dostaniesz skierowanie to jest na te w 11-14tc i od razu na te po 20 tyg. Chodzi mi tylko o te prenatalne usg 3d bo polowkowe i usg 1 trym mają wszyscy.

Raczej zwykłe usg miałam na myśli to, które jest "obowiązkowe" ok. 12tc i kolejne po 20 tc, które też mają za zadanie wykryć nieprawidłowości...
    I tak doptywałam z ciekawości raczej...

Ja nie będę robić dodatkowych jeżeli lekarz nie zaleci... Moim zdanie to dodatkowy stres i zamartwianie się...

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fb grupy, to mi się już nie chce tam udzielać, faktycznie lepiej by było, jakbyśmy miały osobną grupę na fb i tylko z belly. :)

Dziś przyszła babka, zapytała na forum czy jej wolno fikołki, stanie na głowie, szpagaty, podskoki? Bo ma występ i nie chce zawieść dziewczyn, coś w tym stylu. Jest w ciąży, początek, u lekarza nie była, 4 ciąża. (tańczy od 3 lat, 5x w tygodniu).

Udzieliłam odpowiedzi a propo konsultacji z lekarzem, bo w sumie nie wie czy z ciążą wszystko w porządku, czy się kosmówka nie oddziela, to zaczęła zachowywać się jak jakaś idiotka, sorry za wyrażenie. Najpierw pyta, potem i tak wie lepiej, że nie będzie leżeć przez całą ciąże (chociaż nikt tam nie wspominał o tym, żeby leżała), że ja to niedoświadczona bo to pierwsza ciąża no śmiech na sali :D po co w ogóle pytać, a potem skwitowała, że nie tego się spodziewała i opuszcza grupę :D śmiech na sali :D

Też biegam x lat, a ciąże mam zagrożoną po raz drugi i muszę leżeć. Ona wyczytała w internetach, że Ci co ćwiczą to mogą wszystko, to nie wiem po co w ogóle pyta na forum... i jeszcze tym bardziej, że to 4 ciąża, to powinna wiedzieć, że każda ciąża jest inna.

Kurczę tu każda z nas chucha na siebie, mamy o wiele poważniejsze problemy na głowie, a tu takie podejście :) Musiałam Wam to napisać, bo mi to się ciśnienie podniosło.

Zdecydowanie jestem za naszym forum :)

Co do herbat, to ja piję w sumie czarną, bo lubię z cukrem i cytrynką, ale 1, góra dwie dziennie. Może kupię jakąś herbatę dedykowaną dla kobiet w ciąży, ale muszę się dowiedzieć :)

Lorry, Kimmy lubią tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • patulla Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Super rada... wczoraj zjadlam kanpke z szynka i serkiem na sniadanie to do 16 sie meczylam... przeciez napisalam, ze mam mega niestrawnosc i nic nie moge zjezc, eh...

Nie wiem czy na niestrawoność pomoże, bo to na zgagę bardziej.... może rennie... herbata miętowa... ciężko radzić... albo może jakieś ćwiczenia (przysiady), żeby pobudzić pracę jelit?

baassiia lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Lorry Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam skierowanie na PAPPE bo jestem po 35 r.ż. ale zrobię także inne. Zastanawiamy się właśnie czy amniopunkcje czy test NIFTY. Amnio przy wskazaniu jest refundowany a test nie i cena jest spora. I ammio jest inwazyjne a test tylko z krwi bada sie DNA ( plus taki testu, ze podaje już płeć dziecka, ale to mniej wazne). Poczekamy na Pappe a potem na pewno ktores badanie zrobimy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 11:34

hchyflw1m99nu5ry.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Co do fb grupy, to mi się już nie chce tam udzielać, faktycznie lepiej by było, jakbyśmy miały osobną grupę na fb i tylko z belly. :)

Dziś przyszła babka, zapytała na forum czy jej wolno fikołki, stanie na głowie, szpagaty, podskoki? Bo ma występ i nie chce zawieść dziewczyn, coś w tym stylu. Jest w ciąży, początek, u lekarza nie była, 4 ciąża. (tańczy od 3 lat, 5x w tygodniu).

Udzieliłam odpowiedzi a propo konsultacji z lekarzem, bo w sumie nie wie czy z ciążą wszystko w porządku, czy się kosmówka nie oddziela, to zaczęła zachowywać się jak jakaś idiotka, sorry za wyrażenie. Najpierw pyta, potem i tak wie lepiej, że nie będzie leżeć przez całą ciąże (chociaż nikt tam nie wspominał o tym, żeby leżała), że ja to niedoświadczona bo to pierwsza ciąża no śmiech na sali :D po co w ogóle pytać, a potem skwitowała, że nie tego się spodziewała i opuszcza grupę :D śmiech na sali :D

Też biegam x lat, a ciąże mam zagrożoną po raz drugi i muszę leżeć. Ona wyczytała w internetach, że Ci co ćwiczą to mogą wszystko, to nie wiem po co w ogóle pyta na forum... i jeszcze tym bardziej, że to 4 ciąża, to powinna wiedzieć, że każda ciąża jest inna.

Kurczę tu każda z nas chucha na siebie, mamy o wiele poważniejsze problemy na głowie, a tu takie podejście :) Musiałam Wam to napisać, bo mi to się ciśnienie podniosło.

Zdecydowanie jestem za naszym forum :)

Co do herbat, to ja piję w sumie czarną, bo lubię z cukrem i cytrynką, ale 1, góra dwie dziennie. Może kupię jakąś herbatę dedykowaną dla kobiet w ciąży, ale muszę się dowiedzieć :)
    brawo :) ta idiotka to ja ;) jestes przewrazliwiona i tyle,to twoja piersza ciaza wiec poniekąd rozumiem

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badań prenatalnych, to będę robić te co trzeba, a dodatkowe? Tylko jeśli będę miała ku temu zalecenia od lekarza.

patulla lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • patulla Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejastru... mi też jakoś ta fb grupa nie odpowiada... I za jakiś czas można pomyśleć o "naszej" grupie ;)

Kimmy lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:
    brawo :) ta idiotka to ja ;) jestes przewrazliwiona i tyle,to twoja piersza ciaza wiec poniekąd rozumiem

W sumie to było najlepsze określenie, bo zero czytania ze zrozumieniem :) Starałam się doradzić, ale na marne, więc był to zbędny wysiłek :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    W sumie to było najlepsze określenie, bo zero czytania ze zrozumieniem :) Starałam się doradzić, ale na marne, więc był to zbędny wysiłek :)
    wez przyhamuj dziewczyno,ja ciebie nie obrazam,wiec zwyczajnie sie odwal.

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Moze ktos tez ma taki problem i cos poradzi. Mialam tylko minimalne mdlosci teraz juz nic, za to od kilku dni okropna niestrawnosc :( co zjem bo brzuch jak balon i wzdecia :(
    Dzis od rana jablko i maly wafelek a czuje sie jakbym polknela pizze :( ma ktos tez tak?

Wiem, ze mozna espumisan i pije herbate z kopru. Macie jakies pomysly?

No nic nie moge zjesc bo potem sie strasznie mecze i te gazy, ze strach do ludzi wyjsc :(

Ja mam tak jak jem produkty mleczne :/ też w sumie nie wiem co najlepsze na to, a może te śliwki suszone, też pomogą?

baassiia lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie się dowiedziałam, że moja babcia zmarła. Pogrzeb w poniedziałek. Co myślicie na temat udzialu w pogrzebie w takiej wczesnej ciąży?

age.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:
    wez przyhamuj dziewczyno,ja ciebie nie obrazam,wiec zwyczajnie sie odwal.

Naśmiewanie się z dziewczyn, które są niedoświadczone, bo to ich 1 ciąża albo przewrażliwione raczej nie jest miłe.

Oczywiście nie mam zamiaru dyskutować więcej z taką osobą :D

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ