X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i Syn chcieliśmy pieska albo kotka na początku,nie było możliwości bo 2 razy w roku do niemiec jeździliśmy... Hmm ale teraz jak pytałam to i tak się m nie zgadza.. :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 12:55

p19udqk3biqtk3ub.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy Twój avatar za każdym razem mnie rozczula, jest świetny, musisz częściej pisać! :)

Wizyta oby była bezproblemowa i tylko Cię uspokoiła, trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 12:56

Kimmy lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dodatek jeszcze trzeba szukać mieszkania jak najszybciej a nikt z nas nie ma do tego teraz zupełnie głowy...

f5b59272af.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Ja i Syn chcieliśmy pieska albo kotka na początku,nie było możliwości bo 2 razy w roku do niemiec jeździliśmy... Hmm ale teraz jak pytałam to i tak się m nie zgadza.. :-(

Trzeba go postawić przed faktem dokonanym :D Mój tata się nigdy nie zgadzał, dlatego koty przemycałyśmy z siostrą w pokoju, gdzieś po tygodniu nam wyskoczył skubaniec i akurat przed nogi taty :D Pierwsza reakcja- nie będzie żadnych zwierząt, proszę go wynieść, potem ulubione miejsce drzemki kota był brzuch taty i tak o to kotek został :)

Anuśka19 lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Kimmy Twój avatar za każdym razem mnie rozczula, jest świetny, musisz częściej pisać! :)

Wizyta oby była bezproblemowa i tylko Cię uspokoiła, trzymam kciuki :)
    Dziękuję. Jest jeszcze taki sam avatarek tylko dzieci blondyni są na nim :P w sumie powinnam mieć ten inny z blondynkami bo my oboje mamy jasne włosy naturalnie.
    Naturalnie bo ja aktualnie mam ciemne

f5b59272af.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    Na dodatek jeszcze trzeba szukać mieszkania jak najszybciej a nikt z nas nie ma do tego teraz zupełnie głowy...

Kurczę no z tym mieszkaniem to niefajnie, że też się zgrało w czasie z tym, że właściciel chce sprzedać teraz właśnie... domyślam się, że ciężko teraz jeszcze o tym mieszkaniu teraz myśleć, tym bardziej, że teraz jest trudno cokolwiek znaleźć w miarę dobrym stanie, a przystępnej cenie... Wiem, bo teraz część znajomych szukało i tak z pół roku im się zeszło zanim się zdecydowali, z tym, że oni kupowali.

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja też sobie wyobrażałam spacery z psem przy wózku hahahaha :D Ale to jest niemozliwe chociażby dlatego że zejść z dzieckiem i takim ciagnacym psem po schodach 4 piętra to samobójstwo :P już nie mówię o wózku bo ja mój wózek w aucie w bagażniku ciągle trzymam :)

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Kurczę no z tym mieszkaniem to niefajnie, że też się zgrało w czasie z tym, że właściciel chce sprzedać teraz właśnie... domyślam się, że ciężko teraz jeszcze o tym mieszkaniu teraz myśleć, tym bardziej, że teraz jest trudno cokolwiek znaleźć w miarę dobrym stanie, a przystępnej cenie... Wiem, bo teraz część znajomych szukało i tak z pół roku im się zeszło zanim się zdecydowali, z tym, że oni kupowali.
    Nas właśnie nie stać żeby kupić nowe a w kredyt nie chcemy się pakować :/
    Jeśli nic nie będzie w Krk w podobnej cenie to będziemy szukać po za Krakowem to może znajdzie się coś szybciej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 13:06

f5b59272af.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Kochane mamusie mam pytanie techniczne. Tak siedzicie na tym forum, korzystając z laptopa czy z telefonu? Tzn chodzi mi o to, że : Mój mąż cały czas mi dokucza mówiąc, że trzymam ten telefon, czy laptopa przy brzuchu...
    Jakie wy macie podejście do tego?
    Ja tylko z telefonu korzystam ;)

f5b59272af.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    Jestem i kocią i psią mamą :)

Jaką decyzje podjełaś co do kuwety?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    Nas właśnie nie stać żeby kupić nowe a w kredyt nie chcemy się pakować :/
    Jeśli nic nie będzie w Krk w podobnej cenie to będziemy szukać po za Krakowem to może znajdzie się coś szybciej

Kimmy!! Jesteś z Karkowa ?? Ja też ;)

Kimmy lubi tę wiadomość

• Kimmy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Dziewczyny właśnie się dowiedziałam, że moja babcia zmarła. Pogrzeb w poniedziałek. Co myślicie na temat udzialu w pogrzebie w takiej wczesnej ciąży?
    Bardzo mi przykro :(
    Ja pewnie bym chciała być na pogrzebie babci i poszłabym.
    To wszystko zależy jak ty się czujesz. Czy będziesz w stanie pójść

Na pewno nie wierz w żadne zabobony o kobietach w ciazy na pogrzebie bo ostatnio czytalam o zabobonach i głowa mała :o

f5b59272af.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Jaką decyzje podjełaś co do kuwety?
    Mąż czyści a jak go nie ma to ja w rękawiczkach.

f5b59272af.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    Mąż czyści a jak go nie ma to ja w rękawiczkach.

A jakie wyniki toxo ?

• Kimmy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    A jakie wyniki toxo ?
    Przebytej już wcześniej. A ty?
    Od kota naprawdę ciężko się zarazić.
    Musiałoby się wymieniać kuwete, nie umyć rąk a potem coś zjeść...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 13:29

f5b59272af.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przechodziłam i nie przechodzę aktualne. W poniedziałek powtarzam badanie :/ Postanowiłam, że co miesiąc będę sprawdzać ;)

Kimmy lubi tę wiadomość

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Troszke Was przestudiowałam ;-) co do 2tysiaca becikowego byłam pewna że je wycofali,ale może rzeczywiście jeszcze jest :-) Co do oszczędzania się w ciąży i fikołków tanców itd. wydaje mi się to sprawż indywidualną ;-) Organizm każdej mamy jest inny i przewrażliwienie nie ma nic do rzeczy :-) W ciąży z córką robiłąm wszystko i nic ;-) tzn jak to na wsi :-) rąbałam drzewo itd. :-p z synkiem przez pierwszy miesiąc nie wiedzac wogole ze w ciąży jestem jedzilam rowerem codziennie 30km :-) gdzy się dowiedziałam zmniejszyłam trase do 15 dziennie.. jezdzilam do lasu na jagody uwielbiam to ! ;-) rąbałam drzewo chodziłam w pole :-) i dzidzie jak najbardziej zdrowe :-) teraz no cóż leże chucham i dmucham :-) hehe dlaczego??? bo póki co nie mam innego zajecia,ciezko mi się wziasc do mojego rekodziela,nie mam weny ostatnio ;-) także myśle że wyzywanie się od "różnych" takich nie ma sensu :-) Bo w razie gdyby "coś' czego nie życze to każda z Nas będzie obwiniać siebie przecież. Ja planowałam w tym roku jeszcze jechać na truskawki :-D ha ale mnie teraz skrytykujecie... hehe ale nie pojade... nie sadziłam ze uda nam się w 2 cyklu no i w maju to już brzuszka raczej bym nie ukryla :-)
    Co do komputera ... hmmm od kad pamiętam zawsze trzymam go na udach... ale tez będę musiala ten nawyk zmienić

A i tak dla sprostowania, ja też jestem zdania, że każdy podejmuje własne decyzje, a potem za nie ponosi odpowiedzialność. :) Tylko jeśli ktoś zadaje pytanie na forum, to znaczy, że szuka pomocy, wsparcia, odpowiedzi? I w końcu jest to forum, a każdy ma swoje zdanie na ten temat, to ja nie rozumiem czemu, wtedy ja zostałam ironicznie sprostowana, że to moja 1 ciąża i to ja się nie znam i jestem przewrażliwiona... To po co w ogóle zadawać pytanie na forum, skoro ma się już odpowiedź na to?

Jest to moja druga ciąża, jedną straciłam i zasugerowałam opcję, żeby skonsultować z lekarzem dla bezpieczeństwa maluszka te fikołki i podskoki (rozumiem, że występ jest ważny i pewnie długo nad tym się ktoś przygotowywał, ale też skoro wiem, że jestem w ciąży, a nie byłam jeszcze u lekarza to mam możliwość to skonsultować i nieważne czy jest to moja 1 czy 10 ciąża), a zostało to odebrane jakbym nie wiem co takiego napisała, stąd moje zdenerwowanie tą całą zbędną w tym momencie dla mnie dyskusją. Jak ja zadaje pytanie na forum, to liczę się z tym, że każdy ma swoje zdanie i może je wyrazić, więc nie wiem po co taki zamęt siać, lepiej nie pytać, skoro się nie potrafi wysłuchać innych osób :)

Lubię sport i jeśli miałabym ku temu zezwolenie od lekarza a ciąża nie byłaby zagrożona pewnie bym gu uprawiała dalej tylko z mniejszym naciskiem, spokojnie, tak jak organizm mi na to pozwala. Mam koleżankę, którą przebiegła maraton w ciąży, ale wszystko pod okiem lekarza i trenera. A skoro własne moje zdanie zostało odebrane bez zrozumienia i jeszcze z takim podejściem to ja już nie chce z taką osobą dyskutować, bo nie widzę sensu. :)

Anuśka19, Natikka123 lubią tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Nie przechodziłam i nie przechodzę aktualne. W poniedziałek powtarzam badanie :/ Postanowiłam, że co miesiąc będę sprawdzać ;)

Ja właśnie z wyników toxo, mam, że przechodziłam, ale nie mam pojęcia kiedy.
    IgG- 112, a IgM 0,03

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak se myśle kazałam Kimmy zmienić termin,haha a co będzie jak się w poniedziałek okaże ,że ciąża starsza niż mi się wydaje??? haha... ale mam urojenia :-p

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Paaat1988 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Ona jest w 6 tygodniu ;) 5+4 ;)

Ja też bym tak policzyła ale jest masa kobitek na fb , które mają inne zdanie na ten temat :) Mi to pasuje bo to by oznaczałao, że jestem w 8 tyg ciąży i jeszcze tylko ok 4 tyg wiekszego stresu :)

Uważam że nawet zakładając że jest to 6 tydzień to jest czas ok 2 tyg (na prawde mase jest takich przypadkow) zeby pojawil się zarodek i serduszko :)

f2w3rjjg8qb54afp.png
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ