Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i Syn chcieliśmy pieska albo kotka na początku,nie było możliwości bo 2 razy w roku do niemiec jeździliśmy... Hmm ale teraz jak pytałam to i tak się m nie zgadza.. :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 12:55

p19udqk3biqtk3ub.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy Twój avatar za każdym razem mnie rozczula, jest świetny, musisz częściej pisać! :)

Wizyta oby była bezproblemowa i tylko Cię uspokoiła, trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 12:56

Kimmy lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dodatek jeszcze trzeba szukać mieszkania jak najszybciej a nikt z nas nie ma do tego teraz zupełnie głowy...

f5b59272af.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Ja i Syn chcieliśmy pieska albo kotka na początku,nie było możliwości bo 2 razy w roku do niemiec jeździliśmy... Hmm ale teraz jak pytałam to i tak się m nie zgadza.. :-(

Trzeba go postawić przed faktem dokonanym :D Mój tata się nigdy nie zgadzał, dlatego koty przemycałyśmy z siostrą w pokoju, gdzieś po tygodniu nam wyskoczył skubaniec i akurat przed nogi taty :D Pierwsza reakcja- nie będzie żadnych zwierząt, proszę go wynieść, potem ulubione miejsce drzemki kota był brzuch taty i tak o to kotek został :)

Anuśka19 lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Kimmy Twój avatar za każdym razem mnie rozczula, jest świetny, musisz częściej pisać! :)

Wizyta oby była bezproblemowa i tylko Cię uspokoiła, trzymam kciuki :)
    Dziękuję. Jest jeszcze taki sam avatarek tylko dzieci blondyni są na nim :P w sumie powinnam mieć ten inny z blondynkami bo my oboje mamy jasne włosy naturalnie.
    Naturalnie bo ja aktualnie mam ciemne

f5b59272af.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    Na dodatek jeszcze trzeba szukać mieszkania jak najszybciej a nikt z nas nie ma do tego teraz zupełnie głowy...

Kurczę no z tym mieszkaniem to niefajnie, że też się zgrało w czasie z tym, że właściciel chce sprzedać teraz właśnie... domyślam się, że ciężko teraz jeszcze o tym mieszkaniu teraz myśleć, tym bardziej, że teraz jest trudno cokolwiek znaleźć w miarę dobrym stanie, a przystępnej cenie... Wiem, bo teraz część znajomych szukało i tak z pół roku im się zeszło zanim się zdecydowali, z tym, że oni kupowali.

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja też sobie wyobrażałam spacery z psem przy wózku hahahaha :D Ale to jest niemozliwe chociażby dlatego że zejść z dzieckiem i takim ciagnacym psem po schodach 4 piętra to samobójstwo :P już nie mówię o wózku bo ja mój wózek w aucie w bagażniku ciągle trzymam :)

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Kurczę no z tym mieszkaniem to niefajnie, że też się zgrało w czasie z tym, że właściciel chce sprzedać teraz właśnie... domyślam się, że ciężko teraz jeszcze o tym mieszkaniu teraz myśleć, tym bardziej, że teraz jest trudno cokolwiek znaleźć w miarę dobrym stanie, a przystępnej cenie... Wiem, bo teraz część znajomych szukało i tak z pół roku im się zeszło zanim się zdecydowali, z tym, że oni kupowali.
    Nas właśnie nie stać żeby kupić nowe a w kredyt nie chcemy się pakować :/
    Jeśli nic nie będzie w Krk w podobnej cenie to będziemy szukać po za Krakowem to może znajdzie się coś szybciej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 13:06

f5b59272af.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Kochane mamusie mam pytanie techniczne. Tak siedzicie na tym forum, korzystając z laptopa czy z telefonu? Tzn chodzi mi o to, że : Mój mąż cały czas mi dokucza mówiąc, że trzymam ten telefon, czy laptopa przy brzuchu...
    Jakie wy macie podejście do tego?
    Ja tylko z telefonu korzystam ;)

f5b59272af.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    Jestem i kocią i psią mamą :)

Jaką decyzje podjełaś co do kuwety?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    Nas właśnie nie stać żeby kupić nowe a w kredyt nie chcemy się pakować :/
    Jeśli nic nie będzie w Krk w podobnej cenie to będziemy szukać po za Krakowem to może znajdzie się coś szybciej

Kimmy!! Jesteś z Karkowa ?? Ja też ;)

Kimmy lubi tę wiadomość

• Kimmy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Dziewczyny właśnie się dowiedziałam, że moja babcia zmarła. Pogrzeb w poniedziałek. Co myślicie na temat udzialu w pogrzebie w takiej wczesnej ciąży?
    Bardzo mi przykro :(
    Ja pewnie bym chciała być na pogrzebie babci i poszłabym.
    To wszystko zależy jak ty się czujesz. Czy będziesz w stanie pójść

Na pewno nie wierz w żadne zabobony o kobietach w ciazy na pogrzebie bo ostatnio czytalam o zabobonach i głowa mała :o

f5b59272af.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Jaką decyzje podjełaś co do kuwety?
    Mąż czyści a jak go nie ma to ja w rękawiczkach.

f5b59272af.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    Mąż czyści a jak go nie ma to ja w rękawiczkach.

A jakie wyniki toxo ?

• Kimmy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    A jakie wyniki toxo ?
    Przebytej już wcześniej. A ty?
    Od kota naprawdę ciężko się zarazić.
    Musiałoby się wymieniać kuwete, nie umyć rąk a potem coś zjeść...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 13:29

f5b59272af.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przechodziłam i nie przechodzę aktualne. W poniedziałek powtarzam badanie :/ Postanowiłam, że co miesiąc będę sprawdzać ;)

Kimmy lubi tę wiadomość

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Troszke Was przestudiowałam ;-) co do 2tysiaca becikowego byłam pewna że je wycofali,ale może rzeczywiście jeszcze jest :-) Co do oszczędzania się w ciąży i fikołków tanców itd. wydaje mi się to sprawż indywidualną ;-) Organizm każdej mamy jest inny i przewrażliwienie nie ma nic do rzeczy :-) W ciąży z córką robiłąm wszystko i nic ;-) tzn jak to na wsi :-) rąbałam drzewo itd. :-p z synkiem przez pierwszy miesiąc nie wiedzac wogole ze w ciąży jestem jedzilam rowerem codziennie 30km :-) gdzy się dowiedziałam zmniejszyłam trase do 15 dziennie.. jezdzilam do lasu na jagody uwielbiam to ! ;-) rąbałam drzewo chodziłam w pole :-) i dzidzie jak najbardziej zdrowe :-) teraz no cóż leże chucham i dmucham :-) hehe dlaczego??? bo póki co nie mam innego zajecia,ciezko mi się wziasc do mojego rekodziela,nie mam weny ostatnio ;-) także myśle że wyzywanie się od "różnych" takich nie ma sensu :-) Bo w razie gdyby "coś' czego nie życze to każda z Nas będzie obwiniać siebie przecież. Ja planowałam w tym roku jeszcze jechać na truskawki :-D ha ale mnie teraz skrytykujecie... hehe ale nie pojade... nie sadziłam ze uda nam się w 2 cyklu no i w maju to już brzuszka raczej bym nie ukryla :-)
    Co do komputera ... hmmm od kad pamiętam zawsze trzymam go na udach... ale tez będę musiala ten nawyk zmienić

A i tak dla sprostowania, ja też jestem zdania, że każdy podejmuje własne decyzje, a potem za nie ponosi odpowiedzialność. :) Tylko jeśli ktoś zadaje pytanie na forum, to znaczy, że szuka pomocy, wsparcia, odpowiedzi? I w końcu jest to forum, a każdy ma swoje zdanie na ten temat, to ja nie rozumiem czemu, wtedy ja zostałam ironicznie sprostowana, że to moja 1 ciąża i to ja się nie znam i jestem przewrażliwiona... To po co w ogóle zadawać pytanie na forum, skoro ma się już odpowiedź na to?

Jest to moja druga ciąża, jedną straciłam i zasugerowałam opcję, żeby skonsultować z lekarzem dla bezpieczeństwa maluszka te fikołki i podskoki (rozumiem, że występ jest ważny i pewnie długo nad tym się ktoś przygotowywał, ale też skoro wiem, że jestem w ciąży, a nie byłam jeszcze u lekarza to mam możliwość to skonsultować i nieważne czy jest to moja 1 czy 10 ciąża), a zostało to odebrane jakbym nie wiem co takiego napisała, stąd moje zdenerwowanie tą całą zbędną w tym momencie dla mnie dyskusją. Jak ja zadaje pytanie na forum, to liczę się z tym, że każdy ma swoje zdanie i może je wyrazić, więc nie wiem po co taki zamęt siać, lepiej nie pytać, skoro się nie potrafi wysłuchać innych osób :)

Lubię sport i jeśli miałabym ku temu zezwolenie od lekarza a ciąża nie byłaby zagrożona pewnie bym gu uprawiała dalej tylko z mniejszym naciskiem, spokojnie, tak jak organizm mi na to pozwala. Mam koleżankę, którą przebiegła maraton w ciąży, ale wszystko pod okiem lekarza i trenera. A skoro własne moje zdanie zostało odebrane bez zrozumienia i jeszcze z takim podejściem to ja już nie chce z taką osobą dyskutować, bo nie widzę sensu. :)

Anuśka19, Natikka123 lubią tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Nie przechodziłam i nie przechodzę aktualne. W poniedziałek powtarzam badanie :/ Postanowiłam, że co miesiąc będę sprawdzać ;)

Ja właśnie z wyników toxo, mam, że przechodziłam, ale nie mam pojęcia kiedy.
    IgG- 112, a IgM 0,03

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak se myśle kazałam Kimmy zmienić termin,haha a co będzie jak się w poniedziałek okaże ,że ciąża starsza niż mi się wydaje??? haha... ale mam urojenia :-p

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Paaat1988 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Ona jest w 6 tygodniu ;) 5+4 ;)

Ja też bym tak policzyła ale jest masa kobitek na fb , które mają inne zdanie na ten temat :) Mi to pasuje bo to by oznaczałao, że jestem w 8 tyg ciąży i jeszcze tylko ok 4 tyg wiekszego stresu :)

Uważam że nawet zakładając że jest to 6 tydzień to jest czas ok 2 tyg (na prawde mase jest takich przypadkow) zeby pojawil się zarodek i serduszko :)

f2w3rjjg8qb54afp.png
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ