X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyjątkowo dużo osób na tym wątku :)

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona koniczynka witaj :)

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki przyrost będzie w październiku :)

Diddlina lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_konczynka wrote:
    Witam Was wszystkie serdecznie :))
    Termin mam na 26.10 czy mogę do Was dołączyć? :)

Hura!!! Wkońcu ktoś jest po mnie ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robię smaka na kolejną rzecz ;) Właśnie robię budyń ;)

Diddlina, Bella_Bella lubią tę wiadomość

Wysłany: 18 lutego 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    A jaki przyrost będzie w październiku :)

Kolejki na porodówkach hehe :)

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • Agula92 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Dziewczyny robię smaka na kolejną rzecz ;) Właśnie robię budyń ;)

mmmm zjadłabym ;D Kurcze..większość z Was ma już 6,7 tydzień, widziałyście serduszka, a ja dopiero wybieram się do lekarza 6 marca. Wtedy to już na pewno powinno być serduszko. Stresuje mnie ta niewiedza, co się dzieje w moim brzuchu i czy wszystko ok ;/

Wysłany: 18 lutego 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś przeczucia co do płci dziecka ?

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pierwszej wizycie :) Wszystko idealnie. Serducha nie widać, ale już za kilka dni powinno być :) Lekarz wyliczył wstępnie poród na 20.10, więc 2 dni później, niż mi tutaj wyszło. Mi pan doktor profilaktycznie dał receptę na Duphaston i w razie potrzeby kazał stosować.
    Co do przeczuć, to czuję, że to będzie chłopiec :)

Pozdrawiam dziewczyny z Krakowa, ja też oddycham tym smogiem.

Maximmum, Diddlina, Kimmy lubią tę wiadomość

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj mam straszną ochotę na kwaśne. Wczoraj zakupiłam sobie kwaśne żelki, dzisiaj własnie wcinam zupę ogórkową. Jeszcze kefir mogę jeść. Od patrzenia na inne rzeczy robi mi się mdło.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_konczynka wrote:

A słyszałyście o tej teorii @mamaginekolog, że jeśli zarodek zagnieżdża się po prawej stronie to chłopiec, a po lewej to dziewczynka ;p ??

• Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximmum wrote:
    Diddlina chyba coś pomieszalas z tym usg. Usg prenatalne 3d/4d jest płatne bez skierowania a skierowania nie dostają wszyscy. Pierwsze jest 11-14tc drugie jakoś po 20tc. A za darmo (jeśli ktoś chodzi na NFZ) jest usg 2d pierwszego trymestru (około 11tc) i polowkowe około 20tc. Niektórzy to mylą Ale jak się pójdzie na te prenatalne to widać różnice już na monitorze. Nie wiem jak z pomiarami ( co dokładnie mierzą na NFZ 2d) bo ja ciąże prowadzę prywatnie i i i tak co wizytę miałam usg
    hmmm... Jest w ogóle Usg prenatalne??? Dla mnie Usg 3d i 4d to jest po prostu Usg bardziej luksusowe.. nie nazywa się to u Nas prenatalnym... z regóły robią je u Nas mamy po to by mieć piękną wyraźną pamiątke bo sprzet po prostu lepszy. I zdjęcia wyraźniejsze, tylko tyle ... Za tą przyjemność się u nas płacie od 250 do 350zl

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_konczynka wrote:

Ja jakoś jestem przekonana ze będzie dziewczynka :) już nawet jak coś mówię do męża to mówię "ona" lub "Jagódka" :D w pierwszej ciąży byłam przekonana ze będzie syn i jest :D zobaczymy czy teraz też się sprawdzi :D
    A Ty jak myślisz co u Ciebie? :)

wff2k6nl4cdo77as.png

• India26 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie nowe mamuśki :)

Ja mam przeczucie, że chłopak będzie, chociaż bardzo bym chciała dziewczynkę. Mój mąż mówi, że będzie chłopak, ale on chce chłopaka, więc ciężko go brać na serio, bo to taki ''twardy typ'' :D

59a17bd566875.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    A słyszałyście o tej teorii @mamaginekolog, że jeśli zarodek zagnieżdża się po prawej stronie to chłopiec, a po lewej to dziewczynka ;p ??
    To ja powinnam mieć dziewczynkę :P
    Ale od pierwszego dnia mam jakieś przeczucie, że to chłopiec. Mój mąż zwraca się do mojego brzucha Antoś :D

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska w moim szpitalu piszą o tym jako badaniu prenatalnym.

wff2k6nl4cdo77as.png

• Diddlina Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximmum wrote:
    Diddlina chyba coś pomieszalas z tym usg. Usg prenatalne 3d/4d jest płatne bez skierowania a skierowania nie dostają wszyscy. Pierwsze jest 11-14tc drugie jakoś po 20tc. A za darmo (jeśli ktoś chodzi na NFZ) jest usg 2d pierwszego trymestru (około 11tc) i polowkowe około 20tc. Niektórzy to mylą Ale jak się pójdzie na te prenatalne to widać różnice już na monitorze. Nie wiem jak z pomiarami ( co dokładnie mierzą na NFZ 2d) bo ja ciąże prowadzę prywatnie i i i tak co wizytę miałam usg
    Tak tak ja wiem, że bodajże po 35 roku życia są darmowe. Ale chodziło mi o to, że raczej nie znam osoby która rezygnuje z tego usg genetycznego? Czy można go tak po prostu nie mieć? Co wtedy? Zwykle krótkie usg? Żadnych pomiarów?
    To że płatne jest dla większości to wiem bo też płaciłam Razem z pappa 350.

Antosia 10tc[*] 17.03.2017 :(
    Tomuś 39tc [*] 6.03.2016 :(
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximmum wrote:
    Anuska w moim szpitalu piszą o tym jako badaniu prenatalnym.
    Nie zgadzam się badanie prenatalne to badanie prenatalne.a Usg to jest Usg... nie trafia to do mnie... Moja znajoma chodzi prywatnie do gina i za każdym razem ma wykonywane Usg tym luksusowym sprzętem :-/ nawet panie nie w ciąży maja robione nim Usg?? więc co one też maja prenatalne Usg??? hm musze poszukać o tym USG prenatalnym

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Diddlina Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Tak czytałam ale to może tylko lekarz powiedzieć po której jest stronie bo na zdjęciu to może być na odwrót.

A ona też kiedyś powiedziała że teoria na dziewczynke przed owulacja i na chłopca w owulacje to mit. Ze gdyby tak było to wszystkie dzieci z in vitro musiały by być chłopcami

Antosia 10tc[*] 17.03.2017 :(
    Tomuś 39tc [*] 6.03.2016 :(

Wysłany: 18 lutego 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximmum wrote:
    Ja jakoś jestem przekonana ze będzie dziewczynka :) już nawet jak coś mówię do męża to mówię "ona" lub "Jagódka" :D w pierwszej ciąży byłam przekonana ze będzie syn i jest :D zobaczymy czy teraz też się sprawdzi :D
    A Ty jak myślisz co u Ciebie? :)

ja bardzo chciałabym dziewczynkę, synka już mam :) a zawsze chciałam mieć parkę :)

Maximmum lubi tę wiadomość

3i49io4p7lvf8hsy.png
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ