Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Agnesqe wrote:Dziewczyny robię smaka na kolejną rzecz
Właśnie robię budyń
mmmm zjadłabymKurcze..większość z Was ma już 6,7 tydzień, widziałyście serduszka, a ja dopiero wybieram się do lekarza 6 marca. Wtedy to już na pewno powinno być serduszko. Stresuje mnie ta niewiedza, co się dzieje w moim brzuchu i czy wszystko ok ;/
-
Ja po pierwszej wizycie
Wszystko idealnie. Serducha nie widać, ale już za kilka dni powinno być
Lekarz wyliczył wstępnie poród na 20.10, więc 2 dni później, niż mi tutaj wyszło. Mi pan doktor profilaktycznie dał receptę na Duphaston i w razie potrzeby kazał stosować.
Co do przeczuć, to czuję, że to będzie chłopiec
Pozdrawiam dziewczyny z Krakowa, ja też oddycham tym smogiem.Maximmum, Diddlina, Kimmy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Maximmum wrote:Diddlina chyba coś pomieszalas z tym usg. Usg prenatalne 3d/4d jest płatne bez skierowania a skierowania nie dostają wszyscy. Pierwsze jest 11-14tc drugie jakoś po 20tc. A za darmo (jeśli ktoś chodzi na NFZ) jest usg 2d pierwszego trymestru (około 11tc) i polowkowe około 20tc. Niektórzy to mylą Ale jak się pójdzie na te prenatalne to widać różnice już na monitorze. Nie wiem jak z pomiarami ( co dokładnie mierzą na NFZ 2d) bo ja ciąże prowadzę prywatnie i i i tak co wizytę miałam usg
-
Zielona_konczynka wrote:Macie jakieś przeczucia co do płci dziecka ?
Ja jakoś jestem przekonana ze będzie dziewczynkajuż nawet jak coś mówię do męża to mówię "ona" lub "Jagódka"
w pierwszej ciąży byłam przekonana ze będzie syn i jest
zobaczymy czy teraz też się sprawdzi
A Ty jak myślisz co u Ciebie? -
Agnesqe wrote:A słyszałyście o tej teorii @mamaginekolog, że jeśli zarodek zagnieżdża się po prawej stronie to chłopiec, a po lewej to dziewczynka ;p ??
Ale od pierwszego dnia mam jakieś przeczucie, że to chłopiec. Mój mąż zwraca się do mojego brzucha Antoś -
Maximmum wrote:Diddlina chyba coś pomieszalas z tym usg. Usg prenatalne 3d/4d jest płatne bez skierowania a skierowania nie dostają wszyscy. Pierwsze jest 11-14tc drugie jakoś po 20tc. A za darmo (jeśli ktoś chodzi na NFZ) jest usg 2d pierwszego trymestru (około 11tc) i polowkowe około 20tc. Niektórzy to mylą Ale jak się pójdzie na te prenatalne to widać różnice już na monitorze. Nie wiem jak z pomiarami ( co dokładnie mierzą na NFZ 2d) bo ja ciąże prowadzę prywatnie i i i tak co wizytę miałam usg
To że płatne jest dla większości to wiem bo też płaciłam Razem z pappa 350.Antosia 10tc[*] 17.03.2017
Tomuś 39tc [*] 6.03.2016 -
Maximmum wrote:Anuska w moim szpitalu piszą o tym jako badaniu prenatalnym.
nawet panie nie w ciąży maja robione nim Usg?? więc co one też maja prenatalne Usg??? hm musze poszukać o tym USG prenatalnym
-
Agnesqe wrote:A słyszałyście o tej teorii @mamaginekolog, że jeśli zarodek zagnieżdża się po prawej stronie to chłopiec, a po lewej to dziewczynka ;p ??
A ona też kiedyś powiedziała że teoria na dziewczynke przed owulacja i na chłopca w owulacje to mit. Ze gdyby tak było to wszystkie dzieci z in vitro musiały by być chłopcamiAntosia 10tc[*] 17.03.2017
Tomuś 39tc [*] 6.03.2016 -
Maximmum wrote:Ja jakoś jestem przekonana ze będzie dziewczynka
już nawet jak coś mówię do męża to mówię "ona" lub "Jagódka"
w pierwszej ciąży byłam przekonana ze będzie syn i jest
zobaczymy czy teraz też się sprawdzi
A Ty jak myślisz co u Ciebie?
ja bardzo chciałabym dziewczynkę, synka już mama zawsze chciałam mieć parkę
Maximmum lubi tę wiadomość