Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella_Bella wrote:Nie wiem czy lekarz dobrze zareaguje na Twoje "chcę". Niektórzy lekarze nie lubią jak im się wchodzi w kompetencje. Miałam takiego jednego, delikatnie dałam mu znać że czegoś potrzebuje i się wielce oburzyl bo przecież on wie lepiej.
Bella_Bella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymimoza wrote:To ja powinnam mieć dziewczynkę
Ale od pierwszego dnia mam jakieś przeczucie, że to chłopiec. Mój mąż zwraca się do mojego brzucha Antoś
Nie wiem czy to jest prawda, sama Nicol tego nie wie ;p Mój mąż też jest święcie przekonany, że będzie syn ;p
-
Zielona_konczynka wrote:Macie jakieś przeczucia co do płci dziecka ?
i nawet teraz mnie do slodkiego bardziej ciagnie ale chyba chlopiec. Chyba....tego sie moze w marcu dowiem na prenatalnych...
-
Anuska ja też chodzę prywatnie i mój gin też ma ten sprzęt w gabinecie Ale robi tylko 2d . Żeby było 3d/4d to musi przełączyć Ale tego nie robi. Wszystkie pacjentki mają usg 2d.
na stronie mojego szpitala np jest informacja o badaniach prenatalnych i wymienione są : usg 3d/4d , test pappa itd.. A poza tym nie każdy lekarz robi 3d/4d. Mój ma sprzęt w gabinecie Ale sam nie robi od tego jest inny lekarz który się gm zajmuje.. -
Maximmum wrote:To tak jak ja
i zawsze chciałam żeby pierwszy był syn
To masz identycznie jak jaja też w pierwszej ciąży miałam przeczucie że będzie syn i chciałam syna
a teraz chciałabym mieć córkę ... wszystko się okaże czy i teraz będzie tak jak chce
Maximmum lubi tę wiadomość
-
Anuśka19 wrote:Nie zgadzam się badanie prenatalne to badanie prenatalne.a Usg to jest Usg... nie trafia to do mnie... Moja znajoma chodzi prywatnie do gina i za każdym razem ma wykonywane Usg tym luksusowym sprzętem
nawet panie nie w ciąży maja robione nim Usg?? więc co one też maja prenatalne Usg??? hm musze poszukać o tym USG prenatalnym
Warto też pójść do lekarza z certyfikatem, który jest specjalistą w tej dziedzinie. Nie każdy ma taki certyfikat.
orientalna lubi tę wiadomość
Antosia 10tc[*] 17.03.2017
Tomuś 39tc [*] 6.03.2016 -
Maximmum wrote:Anuska ja też chodzę prywatnie i mój gin też ma ten sprzęt w gabinecie Ale robi tylko 2d . Żeby było 3d/4d to musi przełączyć Ale tego nie robi. Wszystkie pacjentki mają usg 2d.
na stronie mojego szpitala np jest informacja o badaniach prenatalnych i wymienione są : usg 3d/4d , test pappa itd.. A poza tym nie każdy lekarz robi 3d/4d. Mój ma sprzęt w gabinecie Ale sam nie robi od tego jest inny lekarz który się gm zajmuje..
orientalna lubi tę wiadomość
-
Diddlina wrote:Prenatalne trwa znacznie dłużej niż takie zwykłe usg ginekologiczne. Wtedy lekarz wszystko dokładnie mierzy. I wyklucza główne wady.
Warto też pójść do lekarza z certyfikatem, który jest specjalistą w tej dziedzinie. Nie każdy ma taki certyfikat.
-
Diddlina wrote:Prenatalne trwa znacznie dłużej niż takie zwykłe usg ginekologiczne. Wtedy lekarz wszystko dokładnie mierzy. I wyklucza główne wady.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMamao wrote:Agnese, jakby co to my na takim samym etapie
Byłaś już na usg? Widziałaś cokolwiek?
Tak byliśmy, w tym tygodniu w środę. Przez usg dopochwowe zobaczyliśmy 3mm pęcherzyk. Był we właściwym miejscu. Kolejną wizytę mamy 1 marca, gin mówiła, że może wtedy już będzie serduszko