X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i w temacie, kolezanka dala corke wczesniej bo nacisk otoczenia i teraz jest w 2 klasie i dziecko nie rozumie polecen w, ksiazeczkach... meczy sie mocno.
    postanowila ja zostawi w 2 klasie bo z czasem te roznice moga sie poglebiac, a przede wszystkim niechec dziecka do szkoly. Takze wszyscy eksperci w rzadzie zapewniali, ze taki dostosowany program trele morele, a na koncu dziecko po dupie dostaje bo w szkole dostanie latke tłuka, a po prostu jest za male na dany program nauczania...

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    No ok, ale jak doczytasz madlene miala zle doswiadczenie w takiej sytuacji.

Ja też miałam w październiku. Ciąża obumarla w 9tc. Ale takim denerwowaniem się i ciągłym stresem może zaszkodzić dziecku bardziej.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:
    po co zabierac dzieciństwo?to jeszxze male dzieci,zwykle emocjonalnie nie gotowe,moj syn (6 klasa) ma klase mieszana i te dzieci mlodsze nawet teraz sa bardziej dziecinne,jest ogromna przepasc.
    Nie zawsze tak jest. W mojej klasie wych. dzieci młodsze radzą sobie lepiej. Tak jak pisałam wszystko zależy od dziecka.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moim zdaniem to zależy od dziecka, ja w wieku 5 lat już znałam literki i zaczynałam czytać, ale mama ze mną dużo czytała, malowała i pisała, mi się podobała "nauka", do przedszkola nie chodziłam. Wszystkiego mnie mama uczyła. :) Część dzieci się rozwija wolniej i może mieć problemy, wtedy jest różnica, a część się rozwija szybciej i nie ma różnicy między takimi dzieciaczkami, ale to rodzic decyduje o swoim dziecku, więc trzeba obserwować dziecko i nie słuchać innych (koleżanka wysłała, to i ja tak zrobię), bo każde dziecko jest inne i samodzielnie trzeba podjąć decyzję.

Dla mnie to nie jest żadne zabieranie dzieciństwa, ja lubiłam chodzić do szkoły i nie mogłam się doczekać pójścia do niej, a jak byłam chora, to było mi smutno, że nie jestem z dzieciakami w szkole :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 10:32

natty85, Kimmy, smeg lubią tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Witajcie dziewczynki :)
    Ja wczoraj zaliczyłam pierwsze przytulanie porcelany :( miałam taka ochotę na sos koperkowy że najadlam się jak bąk i zaraz wszystko oddałam:(
    A dziś byłam w przedszkolu na rozmowie czy dawać 6 latka do szkoły i dalej nie wiem jaka decyzję podjąć. Co myślicie?

Ja bym też nie dawała.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skusilyscie sie juz na jakies zakupy ciuszkowe?

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam do jak najpóźniejszego czasu, bo wszystko się jeszcze może zdarzyć, nie chce potem żałować, ale oglądam i mnie kusi :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • patulla Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie myślę o zakupach, ale nie powiem - kusi :)
    I jakby nie patrzeć to mam wózek, łóżeczko, trochę ciuszków uniwersalnych po chłopakach (większość wydałam). A w razie dziewczynki :D to siostra ma pełno ciuchów po swoich pannach, także wystarczy, że powiem, że dziewczynka - to na drugi dzień mogę mieć pełno ciuchów ;)
    Także będzie mi brakować tylko parę rzeczy...

baassiia lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Dziękuję za to No nieumiem tego wytłumaczyć czemu piersi sklesly itd więc Muszę się upewnić,to normalne że niebola cały czas, modlę siw żeby dzieciaczek mnie tylko Straszył!

Madlene, wiem, że dopóki sama nie sprawdzisz to nie uwierzysz, że wszystko jest w porządku, ale chciałabym Ci tylko powiedzieć, że mnie od niedzieli przestały boleć piersi (a kilka dni wcześniej ból już stopniowo też był mniejszy). We wtorek oczywiście poszłam do lekarza i z dzidzią wszystko w porządku. Gin powiedziała mi, że objawy mogą już ustępować, tym bardziej ból piersi..nie muszą boleć całą ciążę.
    Jak zszedł ze mnie cały stres to już wracając do domu czułam, że znów zaczynają pobolewać, a w nocy ból rozkręcił się na full :) więc chyba stres spowodował też blokadę objawów..
    Wierzę więc, że wszystko będzie u Ciebie w jak najlepszym porządku :)

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    A moim zdaniem to zależy od dziecka, ja w wieku 5 lat już znałam literki i zaczynałam czytać, ale mama ze mną dużo czytała, malowała i pisała, mi się podobała "nauka", do przedszkola nie chodziłam. Wszystkiego mnie mama uczyła. :) Część dzieci się rozwija wolniej i może mieć problemy, wtedy jest różnica, a część się rozwija szybciej i nie ma różnicy między takimi dzieciaczkami, ale to rodzic decyduje o swoim dziecku, więc trzeba obserwować dziecko i nie słuchać innych (koleżanka wysłała, to i ja tak zrobię), bo każde dziecko jest inne i samodzielnie trzeba podjąć decyzję.

Dla mnie to nie jest żadne zabieranie dzieciństwa, ja lubiłam chodzić do szkoły i nie mogłam się doczekać pójścia do niej, a jak byłam chora, to było mi smutno, że nie jestem z dzieciakami w szkole :)
    tu nie chodzi o nauke,tylko o rozwoj emocjonalny,ja bym jednak w zerowce przedszkolnej zostawila.

• Morenadenna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Skusilyscie sie juz na jakies zakupy ciuszkowe?
    ja w ogole po tym nie mysle,kompletnie :)

• India26 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh... ostatnio co noc wstaje 2 razy na siku... w ogóle się nie wysypiam przez to, cały dzień jestem nieprzytomna. Też tak macie? Jak wstawałam raz to jeszcze jako tako było, ale teraz to masakra jakaś. Do tego mam okropne koszmary...

59a17bd566875.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wstałam o 3 i do 5 nie mogłam zasnąć...

Mam głupie pytanie. Dziewczyny ktore mają tylko mdłości, czy same prowokowałyście wymioty? Było lepiej?

age.png
  • PazdziernikowaMama Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:

Mam głupie pytanie. Dziewczyny ktore mają tylko mdłości, czy same prowokowałyście wymioty? Było lepiej?

Oooo niebo lepiej, mdłości po porannych wymiotach na chwilę obecną nie mam, tylko położyłabym się teraz spać :P

n59ydf9h5739w1oo.png

bhywx1hpndslmkne.png
  • Sasanka1990 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:

Ja nie prowokowałam, wolałam cierpieć mdłości niż ryzykować że przy torsjach krwiak sie oberwie :(

Natomiast teraz już od jakiegoś tygodnia mi lżej, czasem mi sie robi niedobrze ale już prawie normalnie jem! :)
    Może odbije wagę bo spadłam 4 kg i jak wieszak wyglądam :( ważę 46 kg :( przy wzroście 163cm;/

3IUI :(
    1 ICSI 05.2016r. Aniołek [*] cp. :( 2 IVF-ICSI :( 3IVF-ICSI :( 4 IVF-ICSI :(
    5 IVF-IMSI 4.03.2017r. Aniołek 9tc [*]
  • patulla Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka1990 wrote:
    Ja nie prowokowałam, wolałam cierpieć mdłości niż ryzykować że przy torsjach krwiak sie oberwie :(

Natomiast teraz już od jakiegoś tygodnia mi lżej, czasem mi sie robi niedobrze ale już prawie normalnie jem! :)
    Może odbije wagę bo spadłam 4 kg i jak wieszak wyglądam :( ważę 46 kg :( przy wzroście 163cm;/
    Jak można tyle ważyć?? :D Uwzględniając te 4kg, to i tak, jak można ważyć 50 kg??? :D
    Ja to chyba małe słoniątko jestem :( I niestety mimo tego, że raczej normalni jem, mam jakiś 2,5 kg na plusie :/

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Jak można tyle ważyć?? :D Uwzględniając te 4kg, to i tak, jak można ważyć 50 kg??? :D
    Ja to chyba małe słoniątko jestem :( I niestety mimo tego, że raczej normalni jem, mam jakiś 2,5 kg na plusie :/
    ja tez mimo,ze jem malo i mdlosci mnie mecza ale cycki chyba tylw waza :D

• Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, troche sie obawiam prowokowania samej wymiotów. A jeszzze wczoraj mówiłam mojemu D że od kilku dni nic mnie nie mdli, no to mam ;-)

A i zauważyłam coś dziwnego, przepraszam za bezpośredniość, ale jeśli zrobię "dwójkę" to mdłości przechodzą znacznie. Też macie takie powiązanie?

age.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi to noestety u mnie jest źle. Przy 172cm ważyłam przed ciażą prawie 77kg, a teraz 75kg. Mimo ze wygladam normalnie

age.png
  • Sasanka1990 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    No wlasnie, troche sie obawiam prowokowania samej wymiotów. A jeszzze wczoraj mówiłam mojemu D że od kilku dni nic mnie nie mdli, no to mam ;-)

A i zauważyłam coś dziwnego, przepraszam za bezpośredniość, ale jeśli zrobię "dwójkę" to mdłości przechodzą znacznie. Też macie takie powiązanie?

Ja jak mialam takie ekstremalne nudnosci to "dwojka" tez jakos dziwnie dawala ulge i mniej mdlilo..
    Wiec nie jestes osamotniona w tej kwestii:)

3IUI :(
    1 ICSI 05.2016r. Aniołek [*] cp. :( 2 IVF-ICSI :( 3IVF-ICSI :( 4 IVF-ICSI :(
    5 IVF-IMSI 4.03.2017r. Aniołek 9tc [*]
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ