X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam chwile że nie mogę uwierzyć we własne szczęście i to co się dzieje. Za chwilkę będą w nad dwa serduszka w tym jedno takie maleńkie i delikatne. To od nas zależy teraz to maleńkie życie które w nas rośnie. Chciałabym poczuć pierwsze kopniaczki a tu tyle czekać trzeba.

Kimmy lubi tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze maleństwo wrote:
    A mam takie małe pytanie :) dziewczyny czy jesli przed ciąża używałam laser LUMEA znaczy to nie jest typowy laser tylko tam jakieś światło to czy teraz jak sie dowiedziałam ze jestem w ciąży moge dalej go używać ? Wiem ze nie wiedziałam ze jestem w ciąży i używałam go i teraz nie wiem czy dalej moge z niego korzystać
    Ja mam ten laser LUMEA i tez go uzywalam nie wiedzac ze jestem w cizy. I z tego co wiem nie wolno go stosowac w ciazy (chyba tak bylo nawet w instrukcji napisane).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 11:04

• paula_89 Znajoma

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igaa wrote:
    Czesc Dziewczyny, moge doloaczyc? Ja dopiero po pozytywnych sikancach, jeszcze bety nie robilam. Termin wg aplikacji ciazowej: 6/10.
    Pozdrowienia!!

Iga,

Mamy ten sam termin wg. aplikacji :D

• Wpinka Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Jak tam u Was objawy? Przyznam, że trochę się dziwię, bo mdłości zero, za to jakieś takie zmęczenie i generalnie problemy z żołądkiem. Poza tym, cicho sza... Któraś z Was jeszcze tak ma? W czwartek idę na pierwszą wizytę u lekarza, więc ciekawe, co tam zobaczę :). Pozdrawiam i udanego dnia życzę!

a88e25d763.png
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igaa wrote:
    Ja mam ten laser LUMEA i tez go uzywalam nie wiedzac ze jestem w cizy. I z tego co wiem nie wolno go stosowac w ciazy (chyba tak bylo nawet w instrukcji napisane).

Witam wszystkie nowe dziewczyny. Z każdym dniem nasze stadko sie powiększa :) Mam teraz tyle stron do nadrobienia ... :)

Igaa, Pierwsze maleństwo, producenci nigdy nawet nie testowali wpływu tego typu urzadzeń na kobietach w ciąży (z powodu zbyt wysokich kosztów takich testów i ewentualnych gigantycznych odszkodowań), dlatego w instrukcji każdego laserowego urządzenia powinna znaleźć sie informacja, żeby nie stosowac go w ciąży. Tak samo w przypadku wszelkich urządzeń kosmetycznych wykorzystujących laser, fale kawitacyjne czy prądy (np. urządzenie do peelingu kawitacyjnego, prądy d'Arsonvala itp.).

Inną sprawą jest mozliwość obniżononej skutecznosci dzialalnia laseru przy okazji zmian hormonolanych spowodowanych ciążą. Jesli nieswiadomie go użyłyście to nic się nie stało, ale nie warto się przejmowac i stresować przy nastepnych próbach. Najlepiej zaprzestać stosowanie na czas tych pięknych miesięcy a przy karmieniu piersią skonsultować sprawę z lekarzem:)

Igaa, Pierwsze maleństwo lubią tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Witam wszystkie nowe dziewczyny. Z każdym dniem nasze stadko sie powiększa :) Mam teraz tyle stron do nadrobienia ... :)

Igaa, Pierwsze maleństwo, producenci nigdy nawet nie testowali wpływu tego typu urzadzeń na kobietach w ciąży (z powodu zbyt wysokich kosztów takich testów i ewentualnych gigantycznych odszkodowań), dlatego w instrukcji każdego laserowego urządzenia powinna znaleźć sie informacja, żeby nie stosowac go w ciąży. Tak samo w przypadku wszelkich urządzeń kosmetycznych wykorzystujących laser, fale kawitacyjne czy prądy (np. urządzenie do peelingu kawitacyjnego, prądy d'Arsonvala itp.).

Inną sprawą jest mozliwość obniżononej skutecznosci dzialalnia laseru przy okazji zmian hormonolanych spowodowanych ciążą. Jesli nieswiadomie go użyłyście to nic się nie stało, ale nie warto się przejmowac i stresować przy nastepnych próbach. Najlepiej zaprzestać stosowanie na czas tych pięknych miesięcy a przy karmieniu piersią skonsultować sprawę z lekarzem:)

Alfa_Centauri masz racje, nie testowali tego urzadzenia na ciezarnych i tez moim zdaniem lepiej zaprzestac na czas ciazy. Nie martwie sie za bardzo tym urzywaniem laseru kiedy nie wiedzialam ze jestem w ciazy, to byl moj wybor, dopuszczalam w jakims stopniu mozliwosc ciazy. Jesli chodzi o stosowanie w czasie ciazy to bardziej problemem moze byc to o czym wspomnialas - zmiany hormonalne i jak one wplywaja na wrazliwosc skory :)

Alfa_Centauri lubi tę wiadomość

• Kimmy Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, Igaa cześć dziewczyny :)

U mnie dzisiaj też pojawił się ból brzucha okresowy i jajniki od czasu do czasu dają się we znaki. No i jestem mega śpiąca ..

Igaa lubi tę wiadomość

f5b59272af.png

Wysłany: 30 stycznia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na marginesie to spytam, czy byłas zadowolona z jego działania? Rozważałam zakup ale zawsze były wazniejsze potrzeby więc sie nie skusiłam.

Pierwsze maleństwo lubi tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    A tak na marginesie to spytam, czy byłas zadowolona z jego działania? Rozważałam zakup ale zawsze były wazniejsze potrzeby więc sie nie skusiłam.

Podepne się pod pytanie

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • melonek Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... nie leczę się na tarczycę, ale na początku stycznia robiłam badania i miałam 2,74.. jestem ciekawa ile wyjdzie teraz.

Wpinka, ja też nie mam mdłości póki co, główny objaw u mnie to ból brzucha, taki jakbym miała okres ;/ I piersi bolą na tyle, że nawet jak schodzę po schodach to je czuje.

thgf9n73vx4bobyi.png
    56505fea16.png
  • gosiak1982 Znajoma

Wysłany: 30 stycznia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za miłe powitanie :) Brzuch i plecy nadal bolą ale o dziwo po spacerze o wiele mniej! Jak chodzę czy stoję jest ok, bóle nasilają się przy leżeniu. Czyżby czekało mnie 9 miesięcy spania na stojąco? :D

• Pierwsze maleństwo Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem bardzo zadowolona z tego lasera chodz do końca nie stosowałam ponieważ dowiedziałam sie o ciąży a to masz stosować przez 2 miesiące co dwa tyg ale niestety nie zdążyła zakończyć :) moze ta cena jak jest w tych momentach jest za drogo jak na takie działanie ale nie żałuje ze go kupiłam :) tak ze polecam po urodzeniu na zakup tego lasera Lumea z philips :) jest troszkę czasochłonne oczywiście bo zanim nogę cała zrobisz to sie z tym pobawisz ale ja jestem na TAK. Juz po pierwszym stosowaniu widziałam mała różnice a jak bym skończyła na pewno bym miała spokój z włoskami na ciele przez pare tyg a nawet miesięcy :)

3jgxdqk3xw3b1905.png[/link]
  • Pierwsze maleństwo Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiak1982 wrote:
    Dzięki za miłe powitanie :) Brzuch i plecy nadal bolą ale o dziwo po spacerze o wiele mniej! Jak chodzę czy stoję jest ok, bóle nasilają się przy leżeniu. Czyżby czekało mnie 9 miesięcy spania na stojąco? :D

Gosiek ja zaś mam problem ze spaniem strasznie wczesnie sie budzeni nie moge dalej zasnac :( a bóle krzyżowe mam jak siedzę :D czyli jednym słowem nie jest mi pisane siedziec na tyłku tylko stać i chodzić :D

3jgxdqk3xw3b1905.png[/link]
  • patrycja32 Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula_89 wrote:
    Iga,

Mamy ten sam termin wg. aplikacji :D

Też mam termin na 6 październik :)

Dziewczyny u mnie podobnie mega senność i zmęczenie, chodzę spać razem z córcią ok 20 stej
    Do tego brzuch pobolewa i krzyże. Metaliczny posmak i brak apetytu.

Ktoś pisał o Hashimoto, ja rozwinęłam te chorobę w pierwszej ciąży i to dziecku nie szkodzi. Trzeba tylko regularnie kontrolować hormony i odpowiednio modyfikować leki, a po porodzie dziecko też powinno mieć zrobione badanie tarczycy.
    Jeśli któraś ma problemy z tarczycą to radzę już załatwić sobie u rodzinnego skierowanie do endokrynologa, bo niestety nawet w ciąży są dość długie terminy na NFZ.

Igaa lubi tę wiadomość

12.2015 narodziny córeczki
    10.2016 Aniołek
    24.01.2017 2 kreski :)
    QgjOp1.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melonek wrote:
    A może by... nie leczę się na tarczycę, ale na początku stycznia robiłam badania i miałam 2,74.. jestem ciekawa ile wyjdzie teraz.

Wpinka, ja też nie mam mdłości póki co, główny objaw u mnie to ból brzucha, taki jakbym miała okres ;/ I piersi bolą na tyle, że nawet jak schodzę po schodach to je czuje.

To u mnie była powyżej 3 czasami sięgała do 4 natomiast endokrynolog wdrożył leczenie i spadło do 2.5 to zwiększył jeszcze dawkę żeby osiągnęła poniżej 2. Podobno to jest najzdrowsza wartość dla kobiety w wieku rozrodczym. Kazał zrobić kolejne badania po 4 tygodniach więc jeszcze 2. Mam nadzieję wydebic skierowanie na to tsh od ginekolog w medicoverze ale nie wiem czy się uda.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:

Ja tez jestem zadowolona. Mam ta Lumee juz prawie dwa lata i nie zaluje. Zwlaszcza okolice bikin, nogi jeszcze jakos zwyklym depilatorem dawalam rade ale bikini- masakra. Ja nigdy nie bylam super systematyczna jesli chodzi o urzywanie tego "lasera", pewnie jesli bym byla to rezultaty byly by jeszcze lepsze :) ale zawsze jak zblizaly sie wakacje czy urlop w cieplosci to Lumia szla w ruch i nawet jak jej uzwywalam niecaly miesiac przed to rezultatay byly dobre. Wiadomo, to zalezy od koloru wlosow i skory (ja jestem dosyc blada, wlosy jasny braz)ale ogolnie polecam :)

Wysłany: 30 stycznia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się pochwalę, bo udało mi się przyspieszyć wizytę u endokrynologa na jutrzejszy termin w ramamch pakietu z Luxmedu. Organizacyjnie można uznać to za cud, bo do tego lekarza są ogromne kolejki i nawet prywatnie czeka się kilka miesięcy.

Od roku leczę sie na tarczycę i jestem pacjentką problemową z Hashimoto i nadczynnością. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Tyle się naczytałam o komplikacjach w ciąży z tego powodu że mnie aż zemdliło z nerwów. Czy wy też buszujecie po sieci czytając o możliwych powikłaniach i potwornościach czy tylko mi tak odwaliło na starość? To moja pierwsza ciąża, a nie potrafię przestać się tym zadręczać i cieszyć tak do końca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 13:24

Kimmy, Pchelkaaa lubią tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche juz nas jest z tym terminem na 6/10.
    Ja dzisaj dalam znac do mojej kliniki ze testy sa pozytywne (ciaza po IUI) i ustalili mi wizyte na pierwsze USG- 16 luty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    To ja się pochwalę, bo udało mi się przyspieszyć wizytę u endokrynologa na jutrzejszy termin w ramamch pakietu z Luxmedu. Organizacyjnie można uznać to za cud, bo do tego lekarza są ogromne kolejki i nawet prywatnie czeka się kilka miesięcy.

Od roku leczę sie na tarczycę i jestem pacjentką problemową z Hashimoto i nadczynnością. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Tyle się naczytałam o komplikacjach w ciąży z tego powodu że mnie aż zemdliło z nerwów. Czy wy też buszujecie po sieci czytając o możliwych powikłaniach i potwornościach czy tylko mi tak odwaliło na starość? To moja pierwsza ciąża, a nie potrafię przestać się tym zadręczać i cieszyć tak do końca.
    Alfa, ja jeszcze nie szukam w internetach info o powiklaniach (pewnie to przyjdzie z czasem), ale jeszcze boje sie cieszysc z tych pozytywnych testow... to tez jest moja pierwsza ciaza o ktora sie troche staralam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 13:32

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

U mnie duzo mniej mdlosci niz w pierwszej ciazy, przez to duzo wiecej niepokoju :( Natomiast piersi mega dokuczaja.

Mozna wpisac mi wizyte na 22 lutego.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ