Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiulka nie trzeba byc na czczo robiła badania popołudniu i wyszło mi.. lekarze mówili mi ze to bie ma znaczenia jak ma wyjsć to wyjdzie.
W środku czuje sie taka cały czas pełna nie moge spac nie wiem czy przez nerwy strach czy tak juz mi zostanie przez jeszcze 8mies? Wrr tak bym sobie podpala a tu nic nie da sie.. nawet ostatnio nic nie jem jakos nie dam rady.. a jak cos zjem czuje ze zaraz pęknę i koniec.. jak miałam słabość do słodyczy teraz nawet całego batona nie potrafię zjeść ale z tego to akurat sie ciesze bo moze (mam taka nadzieje) ze duzo nie przytyje i nie bede wyglądać jak świnka[/link] -
A mam takie małe pytanie dziewczyny czy jesli przed ciąża używałam laser LUMEA znaczy to nie jest typowy laser tylko tam jakieś światło to czy teraz jak sie dowiedziałam ze jestem w ciąży moge dalej go używać ? Wiem ze nie wiedziałam ze jestem w ciąży i używałam go i teraz nie wiem czy dalej moge z niego korzystać[/link]
-
melonek wrote:Ja właśnie wróciłam z bety i tsh przy okazji. Boję się co mi wyjdzie z tarczycą, bo chyba mam troszkie tsh za wysokie
Melonek pewnie za wysokie masz ale to nic groźnego trzeba byc dobrej mysli w którym tyg jestes ? I kiedy do lekarza idziesz ?[/link] -
Pierwsze maleństwo wrote:Melonek pewnie za wysokie masz ale to nic groźnego trzeba byc dobrej mysli w którym tyg jestes ? I kiedy do lekarza idziesz ?
Dziś wychodzi 4t 0 dni :p więc początek 5. No właśnie jeszcze się nie zapisałam, jestem na etapie myślenia do jakiego lekarza iść bo mieszkamy tu od niedawna i nie za bardzo się orientuje. Myślałam, żeby iść tak za 2 tygodnie. Zobaczymy jeszcze jakie wyniki mi wyjdą. -
melonek wrote:Dziś wychodzi 4t 0 dni :p więc początek 5. No właśnie jeszcze się nie zapisałam, jestem na etapie myślenia do jakiego lekarza iść bo mieszkamy tu od niedawna i nie za bardzo się orientuje. Myślałam, żeby iść tak za 2 tygodnie. Zobaczymy jeszcze jakie wyniki mi wyjdą.
Melonek, a jakie masz tsh? Bierzesz jakieś leki? -
Dla mnie to męczące jest tak wstawanie o 5 6 Max do 7 rano sie pomęczę pozniej juz sie nie da nawet leżeć.. a ja pracuje przeważnie do 23 i tak nie za bardzo mi odpowiadają te poranne godziny do wstawania mam nadzieje ze to sie zmieni po wizycie u lekarza[/link]
-
Hej dziewczyny! Gratuluję wszystkim październikowym mamusiom i nieśmiało dołączam do wątku Wreszcie doczekałam się dwóch kreseczek, choć ten cykl spisałam na straty. Brzuch od 24 dc bolał jak na @ a tu taka niespodzianka. Wczorajszy test z 29 dc kreska blada ale widoczna, dzisiejszy już mocniejsza krecha. Termin z ostatniej miesiączki mam na 7.10. Martwi mnie to, że brzuch cały czas boli a najgorzej jest z krzyżem-bardzo mnie męczy ten ból. Biorę nospę i luteinę 2xdziennie. Wizytę mam umówioną na 6t6d, zapisywałam się w innym celu a tu taka niespodzianka Z objawów jest jeszcze ciągłe parcie na pęcherz i to co mnie niepokoi to takie uczucie, jakby chciało mi się na "dwójeczkę". Ma ktoś podobnie?
A może by..., Kimmy lubią tę wiadomość
-
Witaj Gosiak super że kolejnej się udało! Bardzo cieszy ze nasza gromadka się powiększa. Oby tak dalej. Melonku nie napisałaś czy miałaś już jakieś badania tsh że myślisz że za wysokie? Ja też leczę tarczycę i mam nadzieję, że lekarz dobrze przypisuje mi leki. Koleżanka która ma hashimoto przeszła u niego całą ciążę i ma zdrowego synka
-
nick nieaktualny
-
Gosiak gratulacje ból brzucha i jajników to raczej normalne mnie tez strasznie jajniki bolały jak by na @ a tu z głupa test zrobiony i dwie kreseczki chodz mnie az tak jajniki i brzuch nie bolał i czułam ze cos jest nie tak ale nigdy bym sie nie spodziewała ze to objawy ciąży krzyże tez mnie bolą od jakiegoś czasu ale ból do wytrzymania póki co nie chce sie faszerować żadnymi lekami póki lekarz mi nie zaleci. Brzuszek do tej pory go czuje jeść przez to nie moge ale dla mnie to lepiej staram sie cos wepchnąć do tego brzucha ale cieżko bo ciagle pełny tak ze Gosiek bólem brzucha sie nie przejmuj
A jesli chodzi o parcie na pęcherz mam ten sam objaw co Ty Gosiek ale zbytnio sie tym nie przejmuje[/link] -
Az dziwne rzeczy dzieją sie teraz w naszych organizmach nigdy bym sie nie spodziewała ze az tak to wszystko bedziemy czuć będąc w ciąży to jest moja pierwsza ciąża nie planowana a dopiero teraz zaczyna do mnie dochodzić ze trzeba zacząć o siebie dbać i dzidziusia ze tam cos jest ze z tego bedzie cos co bedzie z naszej krwi piękne uczucie chodz sa mega obawy[/link]