Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
KaroLove wrote:Możesz zacząć u mnie
(zrywać gary)
A fasolka była zwinięta w klebuszek, takie odniosłam wrażenie tylko główka była i ten brzuszekNieśmiała, nie stresuj się, dzidzia sobie rośnie i myśli co to mama tyle stresu jej daje
-
Morenadenna wrote:bedzie dobrze:) dziewczyny czy wy wszystkir jestescie po jakis przejsciach,ze tak sie stresujecie?i nie pytam zlosliwie
Ja mam dwójkę chłopaków, jedyne moje przejścia to w późniejszej ciąży skurcz i skracająca się szyjka i zagrożenie porodem przedwczesnym
-
Morenadenna wrote:bedzie dobrze:) dziewczyny czy wy wszystkir jestescie po jakis przejsciach,ze tak sie stresujecie?i nie pytam zlosliwie
ja niestety tez, w dodatku mam pojutrze wizyte i teraz sobie jeszcze gorzej wkrecam po tym co czytam(bo moja byla ostatnio prawie tydzien mlodsza)...w zeszlym roku mniej wiecej na tym samym etapie sie skonczyla moja radoscWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 21:25
-
KaroLove wrote:
bella 6 dni?
To było tak że z wizyty na wizytę wynikało że maleństwo rozwija się bardzo wolno, najpierw było ok wg om a potem 3 dni młodsza, 4 dni, 6dni. Serduszko biło ale bardzo słabo. Niestety Maleństwo nie dało rady. Jak poszłam na wizytę na początku 10 tc to okazało się, że serduszko już nie bije i dzidziuś już nie wygląda jak dzidziuś. Było ciężko to przeżyć bo czekaliśmy na nie prawie rok. Ale wierzę, że tak się stało lepiej dla maleństwa, niż miałoby byc ciężko chore. Na szczęście miałam wizyty bardzo często wtedy bo mój organizm nie odnotował co się stało i ciągle miałam mdłości i inne objawy. -
Lola83 wrote:Staram sie nie myslec... tez mi sie wydaje, ze juz czas i tak kraze wokol niego od 2 dni i czekam na dobra okazje
A powiedzialas do kiedy chcesz pracowac?14.02 - 4mm serduszko
07.03 - 2cm szczęścia
04.04 - 8,2cm i prawdopodobnie będzie Elena
02.05 - wizyta
-
Nie nadrobię wszystkiego bo zasypiam ale gratuluję serduszek
Madlene88 nie wiem czy mierzenie ma jeszcze sens na tym etapie?nie znam się ale nie wydaje mi się żeby taki mały spadek oznaczał coś niepokojącego14.02 - 4mm serduszko
07.03 - 2cm szczęścia
02.05 - wizyta
-
Zielona_konczynka wrote:Do kiedy chcecie pracować?
Ja chciałam do wakacji minimum, ale mam takie mdłości i bóle brzucha że już na l4 jestem..Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 21:51
14.02 - 4mm serduszko
07.03 - 2cm szczęścia
02.05 - wizyta
-
Zielona_konczynka wrote:Do kiedy chcecie pracować?
Ja chciałam do wakacji minimum, ale mam takie mdłości i bóle brzucha że już na l4 jestem..
Co do objawów mdłości i w ogole to u mnie sie właśnie zaczęły kosmiczne tak od 6tc i trwają nadal nawet w nocy trzymaj kciuki abyś szybko sie lepiej poczulaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 22:30
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Witam Was w kolejny dzień
Jak samopoczucie?
A propo bezsenności.. Od 3 nie śpię, wstałam na siku i usnąć nie mogę, mąż i pies sobie śpią grzecznie a ja się męczędodatkowo jestem głodna jak wilk, ale jeszcze leki na tarczyce trzeba wziąć...
-
Bella a u mnie było tak że na pierwszej wizycie większy A teraz ze mniejszy.....Tak bardzo się boję ze moje maleństwo tez nie da rady
eh dola mam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 06:35
-
nadziejastru wrote:KaroLove dla mnie to nie ma co porównywać, każdy zarodek rozwija się indywidualnie, nie stresuj się niepotrzebnie
Akurat każdy zarodek rozwija się mniej więcej tak samo, dlatego ciażę określa się po wielkości zarodka.
Różnice wynikają z tego, że to liczenie z om musi miec jakies zalozenia, czyli zaklada sie np, że Twoj cykl ma 28 dni, owulacja byla w 14 dniu, a zarodek zagniezdzal się 6 dni. Ale jesli owulacje mialas w 16 dniu, zarodek zagniezdzal sie 8 dni (moze sie zagdniezdzac 4-12 dni) to masz juz zarodek o 4 dni mlodszy niz termin om. A w skrajnym przypadku jak mialas owu w 20 dniu i zarodek zagniezdzal się 12 dni, to masz nawet 12 dni różnicy. Mama ginekolog to fajnie opisuje. To samo moze byc w druga strone. Jak mialas owu w 10 dniu, a zarodek zagniezdzal sie 4 dni, to masz ciazunie 4 dni "starsza".
Przynajmniej ja tak to rozumiemlekarzem nie jestem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 07:33
Piotruś
Helenka