X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diddlina wrote:
    A jak u Was z imionami? Jesteśmy zgodni z tatusia i czy nie? Macie już jakieś pewniaki?

My się nie zgadzaliśmy na początku i te imiona odpadły, a potem wszystkie po kolei patrzyliśmy i wybraliśmy wspólnie, mamy aktualnie po 3 opcje dla dziewczynki i dla chłopczyka :)

Zielona_konczynka lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas bedzie Franek albo... no wlasnie! moze Agatka..

Diddlina lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Diddlina Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Zosia albo Kornelia. A dla chłopca Michał albo Jaś. To takie kompromisy.;)
    Mężowi podoba się strasznie Franek ale mi nie. A mi znowu bardzo się podoba Basia a jemu nie.

Lola teraz doczytałam, że u was akurat Franek :) mi się zdrobnienie podoba Franuś ale tylko to zdrobnienie a wiadomo, że przez całe życie tak nie będę mówić do dziecka :P no i nie dam się przekonać meżowi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 17:46

Antosia 10tc[*] 17.03.2017 :(
    Tomuś 39tc [*] 6.03.2016 :(
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Ja nie robię nic poza usg. I myślałam zawsze, że niedawno byłam w ciąży, a tu tyle nowości. Wtedy słyszałam jedynie o papa i amniopunkcji, ale nie zaglebialam się co to, do czego to. A teraz dochodzą jeszcze inne testy i robię tylko wielki oczy... Rozumiem jeżeli ktoś ma dużo kasy i da mu to pewnego rodzaju spokój to proszę bardzo. Mnie to nie jest potrzebne.
    a czy zdajesz sobie sprawe,ze nawet jesli ktos nie chce usunac to wiedza o chorobie dziecka jest bardzo wazna,po pierwsze rodzice moga sie oswoic z ta mysla,znalezc lekarzy,ewentualne terapue,wybrac odpowiedni szpital,czesto zaraz po porodzie trzeba wykonac skomplikowane operacje itp

• Morenadenna Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym chciala Edka ale maz sie nie zgadza ale go urabiam ;) albo Gniewko a dla dziewczynki nie wi3m

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chłopczyk na 80% Julek, pozostałe typy Ksawery, Mikołaj :)

Dziewczynka na 80% Maja (wiem, że jest popularne, ale mi się już podoba to imię co najmniej od 10 lat, więc nie przeszkadza mi to), pozostałe typy Alicja i Klara :)

Mąż chciał Nicole dla dziewczynki, ale mi się to strasznie nie podoba, kojarzy z osobą, za którą zbytnio nie przepadam również i odpadło :)

Mi z kolei podobało się Blanka też dla dziewczynki, ale mężowi się kojarzy Blanka z wielkim zielonym stworem z gry komputerowej i odpadło też :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 17:51

Diddlina, Natikka123 lubią tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • patulla Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:
    a czy zdajesz sobie sprawe,ze nawet jesli ktos nie chce usunac to wiedza o chorobie dziecka jest bardzo wazna,po pierwsze rodzice moga sie oswoic z ta mysla,znalezc lekarzy,ewentualne terapue,wybrac odpowiedni szpital,czesto zaraz po porodzie trzeba wykonac skomplikowane operacje itp
    No coś Ty? Naprawdę?
    Jeżeli lekarz zaleca zrobienie czegoś dodatkowego to zrobię.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziewczynka na 100% Zuzia. Już od 2 lat jesteśmy pewni. A chłopiec Antek raczej :)

1JyDp2.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas teraz kolej męża na wybór imienia i Władysław albo Kordula :D

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam Lilianę ale mąż się nie zgadza, więc będzie Amelia albo Krzysiu :)

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam jeszcze jedno pytanie do Was. Chcecie rodzic naturalnie czy przez cesarke?

1JyDp2.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    No coś Ty? Naprawdę?
    Jeżeli lekarz zaleca zrobienie czegoś dodatkowego to zrobię.
    wiesz jak mialam dwadziesciakilka lat to tez myslalam jak ty...potem ryzyko bardzo sie zwieksza

• Morenadenna Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    A mam jeszcze jedno pytanie do Was. Chcecie rodzic naturalnie czy przez cesarke?
    3 urodzilam naturalnie i terax tez oczywiscie chce.cesarka na życzenie to totalna głupota

Zielona_konczynka, patulla, Bella_Bella lubią tę wiadomość

• Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:

Pierwsze rodziłam naturalnie i kolejne też chce rodzić naturalnie. Mam nadzieje że będę mogła bo cesarki nie chce

Bella_Bella lubi tę wiadomość

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:
    3 urodzilam naturalnie i terax tez oczywiscie chce.cesarka na życzenie to totalna głupota

Dlaczego to głupota?

1JyDp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety najprawdopodobniej cesarkę... Ale zobaczymy;)

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wolała naturalnie, ale nie wiadomo jak będzie, teraz moja przyjaciółka będzie miała cesarkę planowaną, ponieważ dzidziuś się nie przekręcił główką... a też chciała naturalnie, dwie znajome znowu miały cesarkę, ponieważ nie miały w ogóle rozwarcia, w sensie na 1 palec tylko i szybka decyzja o cesarce była... nie da się przewidzieć :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Ja bym wolała naturalnie, ale nie wiadomo jak będzie, teraz moja przyjaciółka będzie miała cesarkę planowaną, ponieważ dzidziuś się nie przekręcił główką... a też chciała naturalnie, dwie znajome znowu miały cesarkę, ponieważ nie miały w ogóle rozwarcia, w sensie na 1 palec tylko i szybka decyzja o cesarce była... nie da się przewidzieć :)

No może być cesarke na zyczenie

1JyDp2.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Dlaczego to głupota?
    cesarskie ciecie to operacja,jest niedobra dla matki i dziecka,bol po porodzie,pozniejsza laktacja,powiklania,dziecko ma wieksze ryzyko wystapienia nieprawidlowego napuecia miesniowego,zaburzen si,przechodzac przez kanal rodny styka sie z flora w pochwie co dziala uodparniajaco itd

Mandalena, Bella_Bella lubią tę wiadomość

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:
    cesarskie ciecie to operacja,jest niedobra dla matki i dziecka,bol po porodzie,pozniejsza laktacja,powiklania,dziecko ma wieksze ryzyko wystapienia nieprawidlowego napuecia miesniowego,zaburzen si,przechodzac przez kanal rodny styka sie z flora w pochwie co dziala uodparniajaco itd

A z drugiej strony zwichniete bioderka, podduszenia pepowina, u matki pęknięcia krocza. A z laktacja to mit. Wszystko ma śwoje plusy i minusy dlatego się zastanawiam.

1JyDp2.png
‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ