X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Dziewczyny, a czy to prawda, że jak kobieta w ciąży nie ma wymiotów i mdłości to będzie chłopiec?:)

Nie :) moja siostra w żadnej ciąży nawet raz nie wymiotowala a ma dziewczynkę i chłopca:)

1JyDp2.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Dziewczyny, a czy to prawda, że jak kobieta w ciąży nie ma wymiotów i mdłości to będzie chłopiec?:)

Moja mama miała dwie bezobjawowe ciąże, kompletnie nic jej nie dolegało. I ma dwie córki :-)

Treselle lubi tę wiadomość

age.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest raczej genetycznie uwarunkowane. Moja mama nie miała mdłości, moja siostra też nie i ja też mam sporadycznie. Raz wymiotowalam po sosie koperkowym:) ale tyle go zjadłam że pewnie i bez ciąży bym go oddala ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 20:00

1JyDp2.png
  • Carmen24 Debiutantka

Wysłany: 10 marca 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z imieniem dla dziewczynki jest mały kłopot chcieliśmy Alicję ale chyba nie przejdzie może Patrycja zobaczymy. Też chce kolejnego bobasa urodzić naturalnie choć w ostatnim byłam nacinana i ciężko znosiłam jak się goiło

o148gu9r446kwueb.png

o14890bv44onksia.png

• KaroLove Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam bezobjawowa i mam syna ale mam koleżanki co wymiotowaly jak szewc i też synów mają.

Ps. Siedzę i myślę a czaszka mi dymi. Ale już doszłam do tego czemu maluch o 8 dni młodszy! Wiem kiedy była implantacja (mierzylam temperaturę) i prowadziłam kalendarzyk i tak. Owulacje mialam rzeczywiście 17 dc tak jak normalnie.....A jeśli licząc ze 2 lutego mialam implantacje (temperatura mi spadla wtedy a 5 lutego już miałam dodatni test) to wychodzi 7 t i 1 dzień czyli WSZYSTKO PASUJE! Koniec i kropka. Głowa aż mnie boli z tego rozmyślania haha (bo wiecie, martwilam się czy oby maluszek się dobrze rozwija i takie tam. Z reszta , wiecie o czym pisze)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 20:17

patulla, kiti lubią tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • patulla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i genetycznie. Tylko, że moja mama we wszystkich ciążach żygala do 9 miesiąca ciąży, moja starsza siostra we wszystkich ciążach do połowy żygala. A u mnie chyba już geny słabsze, bo w żadnej ciąży nie żygalam.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jest jakaś szansa na dziewczynkę ;) chociaż jedno co się dla mnie liczy to, żeby było zdrowe :)

dqpr3e5e0v8168du.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen24 wrote:
    U nas z imieniem dla dziewczynki jest mały kłopot chcieliśmy Alicję ale chyba nie przejdzie może Patrycja zobaczymy. Też chce kolejnego bobasa urodzić naturalnie choć w ostatnim byłam nacinana i ciężko znosiłam jak się goiło
    Na pocieszenie mogę Ci tylko powiedzieć, że po pierwszym porodzie długo dochodziła do siebie i długo bolało (też byłam nacinana), za to po drugim porodzie od razu było super, a też byłam nacinana.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pewnie i tak się zdecyduje na cesarke w prywatnym szpitalu :) chyba że mi się odwidzi i będę chciała naturalnie :) zobaczymy za parę miesięcy:)

1JyDp2.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi w poprzedniej ciazy bylo bardzo niedobrze i mam chlopca

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 02:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie tak boje tego bolu, ze tez sie zastanawialam nad cc. Ogolnie zawsze bylam zwolenniczka sn, ale nie wiem jakos nigdy nie slyszalam od nikogo, ze dziecko ma cos tam, bo cc sie nie udalo. A przy sn jest masa komplikacji zagrazajacych dziecku, mogacych doprowadzic do uposledzenia. Czasem sobie mysle czy nam tego nie wciskaja, bo tak jest taniej... Ale sprobuje sn, mam nadzieje, ze dam rade. Ostatnim razem rodzilam tylko kilka h, a juz tracilam przytomnosc :/

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 02:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didlina tez chcialam Basia dla dziewczynki, ale maz jest wciaz na nie. A Franek to tez jego wymysl, ale mi sie spodobalo Franciszek, Franus, Franek, Franio ;) zreszta jeszcze czas na negocjacje!

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w sobotni poranek :)

Przespałam cała noc, padłam wczoraj po 20 ;)
    Jakie plany na dziś?

eikt9n733qx6yvg8.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja też dziś przespałam cała noc :) wieczorem wypiłam duży kubek ciepłego mleka z miodem i może to pomogło :)
    U nas w sobotę rano tradycyjnie sprzątanie a później jedziemy na budowę oglądać postępy z naszym domkiem:) a jakie plany u Ciebie?

1JyDp2.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też o dziwo spalam jak niemowlak dzis :) tzn bylam raz w ubikacji tylko. A co do planów. Sprzątanie A później jakiś plac zabaw z synem.... :P ładna pogoda może dziś będzie....jak narazie się dobrze zapowiada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 06:57

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ma któraś z was tak ze plami na różowo jakis czas ale tylko jednorazowo i nie da sie okreslic jaki jest powód. Ja tak mialam w pon i wczoraj i bylam w szpitalu wczoraj i we wtorek u gina i nie bylo zadnych sladow krwi ani w pochwie ani w macicy. Mam juz dosc tego jezdzenia. Jestem w 10tyg a mialam juz 6 razy usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 07:41

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes wrote:
    Dzień dobry :) ma któraś z was tak ze plami na różowo jakis czas ale tylko jednorazowo i nie da sie okreslic jaki jest powód. Ja tak mialam w pon i wczoraj i bylam w szpitalu wczoraj i we wtorek u gina i nie bylo zadnych sladow krwi ani w pochwie ani w macicy. Mam juz dosc tego jezdzenia. Jestem w 10tyg a mialam juz 6 razy usg.

A zauważyłaś kiedy tak się dzieje? Może po bzykaniu? ;) albo aplikujesz luteine dopochwowo? Albo jak masz zaparcia? Bo to może być uszkodzenie jakiegoś naczynka krwionośnego i stąd lekkie plamienie.

1JyDp2.png
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie nie bzykamy bo laduje proga dopochwowo ale raczej sie nie skaleczylam. A i od niedzieli jestem chora. Ciagly kaszel katar i kichanie. Dzis juz ustapilo takze moze jakies naczynka pekaly. Nie wiem

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo możliwe że pękają. Możesz brać wit c bo uszczelnia naczynia krwionośne. Mi siniaki zaczęły wychodzić i doktorek właśnie wit C kazał brać.

1JyDp2.png
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes wrote:
    My sie nie bzykamy bo laduje proga dopochwowo ale raczej sie nie skaleczylam. A i od niedzieli jestem chora. Ciagly kaszel katar i kichanie. Dzis juz ustapilo takze moze jakies naczynka pekaly. Nie wiem

ja też przyjmuję luteinę dopochwowo i to w dużej dawce 2×2, ale nie przeszkadza to we współżyciu :) ja miałam taki sluz po luteinie, bo ona wysusza sluzowkę i dochodzi do podrażnień, albo właśnie łatwo można się skaleczyć aplikatorem. nic się nie przejmuj ;)

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ