X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Dziewczyny boje sie mam brazowe plamienie,dzwobilam do lekarza kazal zwiekszyc duphaston 3x1 obserwowac,w razie boli nospa forte,i jakby byla zywa krew to zglosic sie do szpitala jezu boje sie!!!!!jutro usg

Nie jestes czasem w potencjalnym terminie okresu?

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene kciuki zeby okej było!

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym na Twoim miejscu już jechała na ip

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Dziewczyny boje sie mam brazowe plamienie,dzwobilam do lekarza kazal zwiekszyc duphaston 3x1 obserwowac,w razie boli nospa forte,i jakby byla zywa krew to zglosic sie do szpitala jezu boje sie!!!!!jutro usg

Ja bede ciagle powtarzac
    . Obojętnie jakie plamienie jest trzeba zglosic sie do szpitala lub lekarza. Stres nie pomoze w tym a bedziesz widziala tez maluszka :)
    Ja mialam trzy tyg temu plamienie brazowe i zglosilam sie do szpitala. Tydzien temu rozowe i przedwczoraj tez rozowe i za kazdym razem bylam w szpitalu. Musza sprawdzic a i bedziesz spokojniejsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 12:05

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Za szybko pochwaliłam się, że mdłości i wymioty mi ustąpiły :(

Madlene88 jeśli masz się martwić to lepiej pojechać i to sprawdzić bo będzie gorzej jak będziesz w domu się zamartwiala i stresowala.

Druśka91 strasznie mi przykro :(

f5b59272af.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    Nie jestes czasem w potencjalnym terminie okresu?
    Nie wlasnoe...

ckai9n73kv974yz0.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes wrote:
    Ja bede ciagle powtarzac
    . Obojętnie jakie plamienie jest trzeba zglosic sie do szpitala lub lekarza. Stres nie pomoze w tym a bedziesz widziala tez maluszka :)
    Ja mialam trzy tyg temu plamienie brazowe i zglosilam sie do szpitala. Tydzien temu rozowe i przedwczoraj tez rozowe i za kazdym razem bylam w szpitalu. Musza sprawdzic a i bedziesz spokojniejsza.

40% kobiet w ciazy plami lub krwawi, wszystkie maja jezdzic na ip?

smeg lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi powiedzial lekarz na ip, ze jezeli jest bol i duzo krwi lub bardzo mocne bole w podbrzuszu wtedy trzeba przyjechac. Madlene88 skarzylas sie na bole, moze to jest ten czas kiedy trzeba jechac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 12:10

smeg lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    Az sobie pogrzebalam. Unikanie goracych kapieli przez kobiety w ciazy jest zalecany zarowno przez brytyjski nhs, amerykanskie pregnancy ass. i who.
    ale chyba nikt nie mowi o jakis wrzacych kapielach tylko normalnej coeplej wodzie...kurcze ja rozumiem,ze wiele z was mialo problemy ale trzeba zyc normalnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 12:10

Bella_Bella lubi tę wiadomość

• natty85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja krwawilam i pojechałam na ip w sobotę. Usg chcieli zrobić mi dopiero w poniedziałek. Oczywiście zrobiłam awanturę i zagrozilam ze się wypisze itp. I usg zrobili mi łaskawie w niedzielę. Na szczęście wszystko było ok. Nie wiem czy jest sens jechać na izbę w niedzielę. Zwiększ progesteron i jak to tylko plamienie poczekaj do jutra.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Dziewczyny ja krwawilam i pojechałam na ip w sobotę. Usg chcieli zrobić mi dopiero w poniedziałek. Oczywiście zrobiłam awanturę i zagrozilam ze się wypisze itp. I usg zrobili mi łaskawie w niedzielę. Na szczęście wszystko było ok. Nie wiem czy jest sens jechać na izbę w niedzielę. Zwiększ progesteron i jak to tylko plamienie poczekaj do jutra.
    w poprzedniej ciazy 2 razy mialam lekkie plamienie,pojechalam do szpitala i bez problemu usg zrobili

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaliczyłam dziś atak paniki :( tak zaczęłam się stresować i płakać że coś jest nie tak ze mąż od razu zawiózl mię na IP gin-poloznczy. Zbadali mnie i jest wszystko w porządku tylko miałam dość wysokie ciśnienie pewnie z nerwów. Maluch rośnie, juz ma 2,94 cm, fhr 180 i pani dr po badaniu stwierdziła że szyjka zamknięta, brak jakichkolwiek oddzielen kosmowki także jej zdaniem nic nie zapowiada żeby mogło się coś stać niedobrego.

1JyDp2.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mnie narazie wogole nie boli wczoraj bolalo przy podcieraniu dzis brazowy sluz .Jezeli sie to rozwinie to pojade a takto co im powoen mialan plamki i znikly,oni zawsze gadaja jak bedzie krwawienoe czy duzy bol to prosze przyjechac,...

ckai9n73kv974yz0.png
  • Morenadenna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wy sie wykonczycie...:/

• Mayes Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola ok tyle kobiet ma plamienia ale nie kazda jest taka sama i przyjmuje ze spokojem. Ja mam akurat taki szpital ze mnie zawsze przyjma poza godzinami przyjec mojego lekarza i to ich obowiazek by sprawdzili czy wszystko ok. Lekarz mnie tez od razu przyjmie bez kokejki i to na kase. Ale ja place sama ubezpieczenie zdrowotne i mieszkam w Niemczech

2nn3w1d350qllfew.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:
    ale chyba nikt nie mowi o jakis wrzacych kapielach tylko normalnej coeplej wodzie...kurcze ja rozumiem,ze wiele z was mialo problemy ale trzeba zyc normalnie...
    Kochana nie masz pojęcia jakbym chciała żyć normalnie Ale jestem po 4 stratach zarodków jednej ciąży biochemicznej. 4 lata walczyłam z mężem o dziecko. Przeszłam hsg, histeroskopie bez znieczulenia i szczepienia krwia męża. Chyba nie muszę pisać ile to bolu i łez mnie kosztowało. Niestety ja nie potrafię żyć normalnie na pewno nie do porodu...choc bardzo bym chciała.

Starania od 2013r.
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:
    w poprzedniej ciazy 2 razy mialam lekkie plamienie,pojechalam do szpitala i bez problemu usg zrobili
    Pojechałam w sobotę wieczorem. Szpital Matka Polka Łódź

Starania od 2013r.
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Kochane mnie narazie wogole nie boli wczoraj bolalo przy podcieraniu dzis brazowy sluz .Jezeli sie to rozwinie to pojade a takto co im powoen mialan plamki i znikly,oni zawsze gadaja jak bedzie krwawienoe czy duzy bol to prosze przyjechac,...

Ja raz dzwonilam do szpitala to mnie uspakajali. Ok na drugi dzien pojechalam do gina ktory juz czekal na mnie a w czwartek znow plamienie ale nie dzwobilam do szpitala tylko od razu pojechalam. Lepiej jechac bez uprzedzania ich i musza zbadac

2nn3w1d350qllfew.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Kochana nie masz pojęcia jakbym chciała żyć normalnie Ale jestem po 4 stratach zarodków jednej ciąży biochemicznej. 4 lata walczyłam z mężem o dziecko. Przeszłam hsg, histeroskopie bez znieczulenia i szczepienia krwia męża. Chyba nie muszę pisać ile to bolu i łez mnie kosztowało. Niestety ja nie potrafię żyć normalnie na pewno nie do porodu...choc bardzo bym chciała.
    kochana ja rozumiem i jest mi bardzo przykro,tylko sprobuj sie wyluzowac,naprawde kapiel w wannie nie ma wplywu na ciaze,wiem,ze ciezko ci musi byc ale oszalejesz z tych nerwow,bedzie dobrze :)

• madlene88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Tak tez lekarz mi radzil obserwowac i zwiekszyc progesteron...

ckai9n73kv974yz0.png
‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ