Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
madlene88 wrote:Dziewczyny boje sie mam brazowe plamienie,dzwobilam do lekarza kazal zwiekszyc duphaston 3x1 obserwowac,w razie boli nospa forte,i jakby byla zywa krew to zglosic sie do szpitala jezu boje sie!!!!!jutro usg
Nie jestes czasem w potencjalnym terminie okresu?Piotruś
Helenka
-
madlene88 wrote:Dziewczyny boje sie mam brazowe plamienie,dzwobilam do lekarza kazal zwiekszyc duphaston 3x1 obserwowac,w razie boli nospa forte,i jakby byla zywa krew to zglosic sie do szpitala jezu boje sie!!!!!jutro usg
Ja bede ciagle powtarzac
. Obojętnie jakie plamienie jest trzeba zglosic sie do szpitala lub lekarza. Stres nie pomoze w tym a bedziesz widziala tez maluszka
Ja mialam trzy tyg temu plamienie brazowe i zglosilam sie do szpitala. Tydzien temu rozowe i przedwczoraj tez rozowe i za kazdym razem bylam w szpitalu. Musza sprawdzic a i bedziesz spokojniejsza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 12:05
Aniołeczek [*] 29.06.2016
-
Mayes wrote:Ja bede ciagle powtarzac
. Obojętnie jakie plamienie jest trzeba zglosic sie do szpitala lub lekarza. Stres nie pomoze w tym a bedziesz widziala tez maluszka
Ja mialam trzy tyg temu plamienie brazowe i zglosilam sie do szpitala. Tydzien temu rozowe i przedwczoraj tez rozowe i za kazdym razem bylam w szpitalu. Musza sprawdzic a i bedziesz spokojniejsza.
40% kobiet w ciazy plami lub krwawi, wszystkie maja jezdzic na ip?smeg lubi tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
mi powiedzial lekarz na ip, ze jezeli jest bol i duzo krwi lub bardzo mocne bole w podbrzuszu wtedy trzeba przyjechac. Madlene88 skarzylas sie na bole, moze to jest ten czas kiedy trzeba jechac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 12:10
smeg lubi tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
Lola83 wrote:Az sobie pogrzebalam. Unikanie goracych kapieli przez kobiety w ciazy jest zalecany zarowno przez brytyjski nhs, amerykanskie pregnancy ass. i who.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 12:10
Bella_Bella lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja krwawilam i pojechałam na ip w sobotę. Usg chcieli zrobić mi dopiero w poniedziałek. Oczywiście zrobiłam awanturę i zagrozilam ze się wypisze itp. I usg zrobili mi łaskawie w niedzielę. Na szczęście wszystko było ok. Nie wiem czy jest sens jechać na izbę w niedzielę. Zwiększ progesteron i jak to tylko plamienie poczekaj do jutra.Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
natty85 wrote:Dziewczyny ja krwawilam i pojechałam na ip w sobotę. Usg chcieli zrobić mi dopiero w poniedziałek. Oczywiście zrobiłam awanturę i zagrozilam ze się wypisze itp. I usg zrobili mi łaskawie w niedzielę. Na szczęście wszystko było ok. Nie wiem czy jest sens jechać na izbę w niedzielę. Zwiększ progesteron i jak to tylko plamienie poczekaj do jutra.
-
A ja zaliczyłam dziś atak paniki
tak zaczęłam się stresować i płakać że coś jest nie tak ze mąż od razu zawiózl mię na IP gin-poloznczy. Zbadali mnie i jest wszystko w porządku tylko miałam dość wysokie ciśnienie pewnie z nerwów. Maluch rośnie, juz ma 2,94 cm, fhr 180 i pani dr po badaniu stwierdziła że szyjka zamknięta, brak jakichkolwiek oddzielen kosmowki także jej zdaniem nic nie zapowiada żeby mogło się coś stać niedobrego.
-
Lola ok tyle kobiet ma plamienia ale nie kazda jest taka sama i przyjmuje ze spokojem. Ja mam akurat taki szpital ze mnie zawsze przyjma poza godzinami przyjec mojego lekarza i to ich obowiazek by sprawdzili czy wszystko ok. Lekarz mnie tez od razu przyjmie bez kokejki i to na kase. Ale ja place sama ubezpieczenie zdrowotne i mieszkam w NiemczechAniołeczek [*] 29.06.2016
-
Morenadenna wrote:ale chyba nikt nie mowi o jakis wrzacych kapielach tylko normalnej coeplej wodzie...kurcze ja rozumiem,ze wiele z was mialo problemy ale trzeba zyc normalnie...Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Morenadenna wrote:w poprzedniej ciazy 2 razy mialam lekkie plamienie,pojechalam do szpitala i bez problemu usg zrobiliStarania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
madlene88 wrote:Kochane mnie narazie wogole nie boli wczoraj bolalo przy podcieraniu dzis brazowy sluz .Jezeli sie to rozwinie to pojade a takto co im powoen mialan plamki i znikly,oni zawsze gadaja jak bedzie krwawienoe czy duzy bol to prosze przyjechac,...
Ja raz dzwonilam do szpitala to mnie uspakajali. Ok na drugi dzien pojechalam do gina ktory juz czekal na mnie a w czwartek znow plamienie ale nie dzwobilam do szpitala tylko od razu pojechalam. Lepiej jechac bez uprzedzania ich i musza zbadacAniołeczek [*] 29.06.2016
-
natty85 wrote:Kochana nie masz pojęcia jakbym chciała żyć normalnie Ale jestem po 4 stratach zarodków jednej ciąży biochemicznej. 4 lata walczyłam z mężem o dziecko. Przeszłam hsg, histeroskopie bez znieczulenia i szczepienia krwia męża. Chyba nie muszę pisać ile to bolu i łez mnie kosztowało. Niestety ja nie potrafię żyć normalnie na pewno nie do porodu...choc bardzo bym chciała.
-
natty85 wrote:Dziewczyny ja krwawilam i pojechałam na ip w sobotę. Usg chcieli zrobić mi dopiero w poniedziałek. Oczywiście zrobiłam awanturę i zagrozilam ze się wypisze itp. I usg zrobili mi łaskawie w niedzielę. Na szczęście wszystko było ok. Nie wiem czy jest sens jechać na izbę w niedzielę. Zwiększ progesteron i jak to tylko plamienie poczekaj do jutra.