Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
KaroLove wrote:A wiecie ze ja w pierwszej ciazy o tym nie wiedziałam i normalnie się w wannie moczyłam
mamy 2 łazienki w jednej prysznic w jednej wanne. ....będę chodziła pod prysznic.
Kochana masz ochotę na relaks w wannie raz na jakiś czas to sobie nie odmawiaj -
Mayes wrote:Lola jedz na ip
po co? To nie jest mocne krwawienie, nie mam boli. Mam na szyjce polipa i niestety on moze krwawic.
Dostalam precyzyjne info od lekarza na ip kiedy powinno sie jechac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 10:54
Piotruś
Helenka
-
Bella_Bella wrote:Kochana masz ochotę na relaks w wannie raz na jakiś czas to sobie nie odmawiaj
! Dzięki
Lorry co tam? Dawno Cię tu nie było? Co oznaczają te 3 kropeczki? Mam nadzieję ze wszystko okej!!? Tule....Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 11:04
-
W początkowej ciąży nie jest wskazana sauna i gorąca kąpiel gdyż ciało się nagrzewa i mogą wystąpić problemy z krążeniem zwłaszcza u osób które biorą leki.Cieplo wpływa również na skurcze macicy. Wiadomo wszystko z umiarem
Ja zrezygnowałam z gorących kąpieli w 1 trymestrze zwłaszcza że brałam leki na rozzedzenie krwi ale ja jestm po ivf a to inna bajka;)
Diddlina lubi tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Witam się w 12. tygodniu
Za 2 tygodnie drugi trymestr - jak na początku strasznie mi się ta ciąża dłużyła, tak teraz czas szybko leci
Nie mogę się doczekać prenatalnych za tydzień, dawno nie byłam u gina i już mnie trochę niepokoi, że nie wiem co słychać w brzuchu.
Diddlina, KaroLove, Kimmy, suri2016 lubią tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
Ja mam na koniec września ale często tu zaglądam:)
Diddlina lubi tę wiadomość
Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Dziewczyny, ja mam wizytę dopiero 4.04, czyli po 5 tygodniach od poprzedniej (dlatego że wyjeżdzam na urlop), uważacie, że to za rzadko? Jak czytam o waszych obawach i częstotliwości usg to się zastanawiam, czy się nie zgłosić gdzieś wcześniej. Chciałabym bardzo zerknąć co tam we mnie się dzieje, ale z drugiej strony chyba nie mam jakiś specjalnych przesłanek? Czuję się średnio, raz lepiej raz gorzej, odczuwam mdłości o różnych porach dnia, zero krwawienia, śluz jest, ale nie za dużo, tak jakbym miała dni płodne;) no i od czasu do czasu bóle podbrzusza, jakby okresowe, zwłaszcza wieczorem, czasem też zakłuje, ale zganiam to na zaparcia, bo mam z nimi problem od kilku dni... Jak myślicie? Schizuję?
-
U mnie żadnych skurczy nie było, żadnych leków nie biorę oprócz witamin kwasu foliowego magnezu i dupka. Ciazy zagrożonej też raczej nie mam. I nie jestem po in vitro.
tez uważam że wszystko z umiarem. Można się zrelaksować od czasu do czasu jeśli wiemy że wszystko jest wporzadku A teksty ze szkodzą zarodkowi sa wyssane z palca.
Kiedyś się oparzylam gorącym olejem (trochę, odpryslo mi na koszulkę jak smazylam) na brzuchu.....byłam wtedy w jakimś 35 tyg ciazy. Oczywiście poleciałam do ginekologa....uspokajal mnie. Syn się urodził cały i zdrowy....Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 11:34
-
Na zaparcia ponoć dobre są czopki Eva qu. Ja nie próbowałam bo na razie nie potrzebuje ale koleżanka zachwalala
BurzaHormonów lubi tę wiadomość
Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
BurzaHormonów wrote:Dziewczyny, ja mam wizytę dopiero 4.04, czyli po 5 tygodniach od poprzedniej (dlatego że wyjeżdzam na urlop), uważacie, że to za rzadko? Jak czytam o waszych obawach i częstotliwości usg to się zastanawiam, czy się nie zgłosić gdzieś wcześniej. Chciałabym bardzo zerknąć co tam we mnie się dzieje, ale z drugiej strony chyba nie mam jakiś specjalnych przesłanek? Czuję się średnio, raz lepiej raz gorzej, odczuwam mdłości o różnych porach dnia, zero krwawienia, śluz jest, ale nie za dużo, tak jakbym miała dni płodne;) no i od czasu do czasu bóle podbrzusza, jakby okresowe, zwłaszcza wieczorem, czasem też zakłuje, ale zganiam to na zaparcia, bo mam z nimi problem od kilku dni... Jak myślicie? Schizuję?
No trochę pozno masz ten termin. A tego 4.04 będziesz miec prenatalne? Bo tak wychodzi prenatalne robi sie do 14 tyg ciazy.Aniołeczek [*] 29.06.2016
-
Mnie lekarz po ivf zabronił gorących kąpieli a tak to miałam funkcjonować normalnie Ale tak jak pisałam to trochę inna sytuacjaStarania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤