Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
dżdżownica wrote:To tak jak ja
A dobrze widzę że bliźniaki?
Takbardzo bobrze
dżdżownica, Paaat1988 lubią tę wiadomość
-
Paaat1988 wrote:Dżdżownica, jeżeli mogę zapytać to czemu akurat ten ? ma coś czego inne nie mają ? bo sama cały czas się zastanawiam czy kupić
Tak szczerze to przypadkiem zobaczyłam reklamę i jak przeczytałam recenzje to wydaje się że jest ok. Nawet na inne nie patrzyłam -
Cześć Wam, ja dziś byłam na tym usg, dzidziuś rośnie, serduszko bije jak szalone, tylko chyba spał, bo nie ruszał rączkami i nóżkami
Mężowi pisałam smsa właśnie w formie jako dzidziuś ("rośnie, spał chyba, serduszko mu biło") i pisze mi, o to znaczy, że chłopak
faceci hahaha no ale powiedziałam, że jeszcze niewiadomo, za tydzień może razem dostaniemy jakąś początkową informację co do płci
Po za tym mój pieseł się rozchorował, ale byłam też u weterynarza, dostał zastrzyk na mdłości i powinno przejść do jutra, właśnie mu gotuje jedzonko na kilka dni, ze względu na to że nie jadł wczoraj i trzeba delikatnie się obchodzić z brzuszkiem teraz
Ogólnie brak mdłości, trochę siły tylko brak, 3 razy wchodziłam na 4 piętro w tą i z powrotem i trochę się umęczyłamMimo wyciszenia objawów po dzisiejszej wizycie jestem spokojna, bo wszystko jest ok
Paaat1988, Natikka123, patulla, kiti, dżdżownica lubią tę wiadomość
-
A co to za lista lekarzy? Czy skoro mojego gina tam nie ma to mam sie zglosic do innego ktory na liscie występuje? Znam wielu dobrych ginekologow i nie ma ich na liście. Specjalnie tez nie bede szukac do badan prenatalnych tylko poprostu zrobie u swojego gina. Bez przesadyAniołeczek [*] 29.06.2016
-
Mayes to chyba chodzi, że na tej liście są lekarze, którzy mają te certyfikaty, może dopytaj swojego gina czy ma taki certyfikat i będzie z głowy
Mój lekarz jest do którego się zapisałam na prenatalne, a gin do której chodzę normalnie nie ma na tej liście i ona mi mówiła, że nie wykonuje tych badań.
-
nadziejastru wrote:Cześć Wam, ja dziś byłam na tym usg, dzidziuś rośnie, serduszko bije jak szalone, tylko chyba spał, bo nie ruszał rączkami i nóżkami
Mężowi pisałam smsa właśnie w formie jako dzidziuś ("rośnie, spał chyba, serduszko mu biło") i pisze mi, o to znaczy, że chłopak
faceci hahaha no ale powiedziałam, że jeszcze niewiadomo, za tydzień może razem dostaniemy jakąś początkową informację co do płci
Po za tym mój pieseł się rozchorował, ale byłam też u weterynarza, dostał zastrzyk na mdłości i powinno przejść do jutra, właśnie mu gotuje jedzonko na kilka dni, ze względu na to że nie jadł wczoraj i trzeba delikatnie się obchodzić z brzuszkiem teraz
Ogólnie brak mdłości, trochę siły tylko brak, 3 razy wchodziłam na 4 piętro w tą i z powrotem i trochę się umęczyłamMimo wyciszenia objawów po dzisiejszej wizycie jestem spokojna, bo wszystko jest ok
super, ze z dzidzia (dzidziem) wszytsko dobrze
bosheee co ja bym dala za taki zastrzyk na mdlosci...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 12:51
nadziejastru lubi tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
Dokładnie ta lista jakaś niekompletna. Bo moich wykwalifikowanych panów od usg prenatalnych nie ma
A detektor? Jak nie będzie tętna, bo coś się pokiełbasi, to bedziecie biegać do lekarza ciągle? Szkoda pieniędzy. Jak bedą ruchy dziecka, to będzie zabawa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 12:53
-
To lista lekarzy, którzy mają specjalne przeszkolenia i programy do kompleksowej oceny budowy dziecka. Mój ginekolog (który certyfikatu FMF nie ma) sam zasugerował żeby do tak istotnego badania wybrać się do specjalisty, który potrafi wyłapać wszelkie nieprawidłowości, jednak przymusu absolutnie nie ma.
-
Nie bede pytac o kompetencje lekarza. Kazdy moze sobie kupic papierek. Poprostu jak mnie wysle gdzie indziej to pojde ale mysle ze on bedzie robic bo na jego stronie widnieje ze wykonuje takie badania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 12:54
orientalna lubi tę wiadomość
Aniołeczek [*] 29.06.2016
-
Mayes wrote:Nie bede pytac o kompetencje lekarza. Kazdy moze sobie kupic papierek. Poprostu jak mnie wysle gdzie indziej to pojde ale mysle ze on bedzie robic bo na jego stronie widnieje ze wykonuje takie badania
To chodzi o certyfikat, a nie czy potrafi coś robić, więc to jest normalne pytanie, ale skoro nie potrzebujesz takiej wiedzy, to obojętnie u kogo robisz i zostań przy nim. -
nadziejastru wrote:Ja może bym się pokusiła o ten detektor jakbym mogła sobie pozwolić, ale nie bardzo mogę, więc jakoś dam radę bez, odkładam na nianię z monitorem oddechu
Moja mama miała go przy mojej siostrze.. super sprawa.. też jest na mojej liście do zakupu -
nick nieaktualnyA ja przepraszam, że się wypowiem, ale uważam, że lista jest zupełnie kompletna, lekarze których znam i nie robią prenatalnych nie manich na liście, a do Tych do krórych się zgłosiłam na prenatalne i Ci których znam, że takowe badanie robią są wpisani... U mnie wszystko sie zgadza
smeg lubi tę wiadomość
-
dżdżownica wrote:Angel Sounds
I sprawdziłam swojego doktorka - jest na liście:) dzięki za linka
Według mnie to fajny gadżet. Bo jak się martwimy to nie trzeba od razu lecieć do gina tylko sprawdzić serduszko. Jak się już raz znajdzie w którym miejscu jest dzidzia to potem już nie ma problemów ze znalezieniemAntosia 10tc[*] 17.03.2017
Tomuś 39tc [*] 6.03.2016