Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
dżdżownica wrote:Koniczynka herbata z miodem i cytryna, a jak masz gorączkę to apap tylko. Jak mnie dopadły zatoki to robiłam inhalacje z olejkiem olbas Oil i w dwa dni przeszło.
Dzięki
Też muszę sobie inhalacje zrobić.
Póki co kupiłam sobie prenalen.
Mam nadzieje że dzidzi nic nie będzie. -
Ja już walczę 4 tydzień z grypą/infekcją czy jakimś innym gównem...
Najpierw był ból gardła a potem dostałam goraczki kaszel, zatoki zatkane i już był komplet...
na gardło: tabletki do ssania isla moos i picie dużej ilości ciepłej (nie gorącej) wody z miodem i cytryną
na kaszel: syrop z cebuli możesz zrobić lub kupić syrop prospan
na zatoki: "parówki" czyli wrzatek z olejkiem eukaliptusowym wlewasz do miski, nakrywasz głowę ręcznikiem i to wdychasz 15min i nagrzewanie zatok lampą na podczerwień
ja jeszcze dodatkowo piłam syrop z miodu, imbiru tartego i cytryny
gorączkę możesz zbić paracetamolem - mi lekarz zalecił 3x dziennie 1g ale ja brałam 3x500mg i wystarczyło po dwóch dniach gorączka przeszła
Ogólnie wszystko mi ładnie przeszło tylko kaszel został i jak do jutra nie przejdzie to niestety antybiotyk....Paaat1988 lubi tę wiadomość
-
KarolciaDE1988 wrote:Ja już walczę 4 tydzień z grypą/infekcją czy jakimś innym gównem...
Najpierw był ból gardła a potem dostałam goraczki kaszel, zatoki zatkane i już był komplet...
na gardło: tabletki do ssania isla moos i picie dużej ilości ciepłej (nie gorącej) wody z miodem i cytryną
na kaszel: syrop z cebuli możesz zrobić lub kupić syrop prospan
na zatoki: "parówki" czyli wrzatek z olejkiem eukaliptusowym wlewasz do miski, nakrywasz głowę ręcznikiem i to wdychasz 15min i nagrzewanie zatok lampą na podczerwień
ja jeszcze dodatkowo piłam syrop z miodu, imbiru tartego i cytryny
gorączkę możesz zbić paracetamolem - mi lekarz zalecił 3x dziennie 1g ale ja brałam 3x500mg i wystarczyło po dwóch dniach gorączka przeszła
Ogólnie wszystko mi ładnie przeszło tylko kaszel został i jak do jutra nie przejdzie to niestety antybiotyk....
Dzięki
z pewnością skorzystam z porad
a jak dzidziuś? -
Wizytę mam dopiero 20 więc siedzę jak na szpilkach.
Pocieszam się tym, że mam wszystkie możliwe objawy - okropnie wrażliwe piersi, mdłości (na szczęście nie wymiotuję) mogłabym non stop spać a siedzę już miesiąc na zwolnieniu więc zmęczona nie jestem, więc utrzymuje mnie to przy nadziei że wszystko jest OK...Zielona_konczynka lubi tę wiadomość
-
Kończynko jeśli masz inhalator to jeszcze inhalacje z soli fizjologicznej możesz robić, ewentualnie jeśli nie masz inhalatora to do wrzątku dodaj 4 łyżki soli na 1 litr wody.
I na katar można krople do nosa nasivin (najlepiej dla dzieci) ale max 3dni i ja tylko na noc psiukałam po razie aby móc przespać noc- to akurat mi polecono w klinice, bo byłam na kontroli jak dostałam tej wysokiej gorączki i dodatkowo od kaszlu i smarkania bardzo bolał mnie brzuch - wiadomo mięśnie mocno ciągle spinałam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 10:15
Zielona_konczynka lubi tę wiadomość
-
KarolciaDE1988 wrote:Kończynko jeśli masz inhalator to jeszcze inhalacje z soli fizjologicznej możesz robić, ewentualnie jeśli nie masz inhalatora to do wrzątku dodaj 4 łyżki soli na 1 litr wody.
I na katar można krople do nosa nasivin (najlepiej dla dzieci) ale max 3dni i ja tylko na noc psiukałam po razie aby móc przespać noc- to akurat mi polecono w klinice, bo byłam na kontroli jak dostałam tej wysokiej gorączki i dodatkowo od kaszlu i smarkania bardzo bolał mnie brzuch - wiadomo mięśnie mocno ciągle spinałam...
właśnie robie sobie inhalacje -
nick nieaktualny
-
Mam to już za sobą, poinformowałam szefa, powiedziałam, że w miare możliwości będę pracować z domu (mam dość odpowiedzialne stanowisko, niemożliwe jest tak zniknąć z dnia na dzień). Szef nawet nie był zaskoczony, podszedł bardzo spokojnie do sprawy, powiedział, że mam mysleć o sobie a w pracy wszystko się ułoży:)
dżdżownica, aaniluap, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość
-
Używałam detektora bardzo przydatna i fajna rzecz mnie często uspokajał
u nas powoli do przodu maluszek rośnie brzuch nie dokucza jakoś specjalnie więc jest ok. Nasz synek ma na imię Robert
pisałyście o witaminach ja biorę femibion 1, wit d3, magnez no i luteinę 2x100
-
Dziewczyny ważna sprawa
Na facebooku, jedna z dziewczyn znalazla taki portal gdzie sprawdza się czy dany lekarz ma uprawnienia i kompetencje do wykonywania usg prenatalnego , przesyłam link , żeby sprawdzićw zakładce Country oczywiście należy wybrać POLAND
https://courses.fetalmedicine.com/lists/web
nadziejastru lubi tę wiadomość