X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka herbata z miodem i cytryna, a jak masz gorączkę to apap tylko. Jak mnie dopadły zatoki to robiłam inhalacje z olejkiem olbas Oil i w dwa dni przeszło.

Zielona_konczynka lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Koniczynka herbata z miodem i cytryna, a jak masz gorączkę to apap tylko. Jak mnie dopadły zatoki to robiłam inhalacje z olejkiem olbas Oil i w dwa dni przeszło.

Dzięki :)
    Też muszę sobie inhalacje zrobić.
    Póki co kupiłam sobie prenalen.

Mam nadzieje że dzidzi nic nie będzie.

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • KarolciaDE1988 Debiutantka

Wysłany: 14 marca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już walczę 4 tydzień z grypą/infekcją czy jakimś innym gównem...
    Najpierw był ból gardła a potem dostałam goraczki kaszel, zatoki zatkane i już był komplet...
    na gardło: tabletki do ssania isla moos i picie dużej ilości ciepłej (nie gorącej) wody z miodem i cytryną
    na kaszel: syrop z cebuli możesz zrobić lub kupić syrop prospan
    na zatoki: "parówki" czyli wrzatek z olejkiem eukaliptusowym wlewasz do miski, nakrywasz głowę ręcznikiem i to wdychasz 15min i nagrzewanie zatok lampą na podczerwień
    ja jeszcze dodatkowo piłam syrop z miodu, imbiru tartego i cytryny
    gorączkę możesz zbić paracetamolem - mi lekarz zalecił 3x dziennie 1g ale ja brałam 3x500mg i wystarczyło po dwóch dniach gorączka przeszła

Ogólnie wszystko mi ładnie przeszło tylko kaszel został i jak do jutra nie przejdzie to niestety antybiotyk....

Paaat1988 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgk6invohm.png

Wysłany: 14 marca 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolciaDE1988 wrote:
    Ja już walczę 4 tydzień z grypą/infekcją czy jakimś innym gównem...
    Najpierw był ból gardła a potem dostałam goraczki kaszel, zatoki zatkane i już był komplet...
    na gardło: tabletki do ssania isla moos i picie dużej ilości ciepłej (nie gorącej) wody z miodem i cytryną
    na kaszel: syrop z cebuli możesz zrobić lub kupić syrop prospan
    na zatoki: "parówki" czyli wrzatek z olejkiem eukaliptusowym wlewasz do miski, nakrywasz głowę ręcznikiem i to wdychasz 15min i nagrzewanie zatok lampą na podczerwień
    ja jeszcze dodatkowo piłam syrop z miodu, imbiru tartego i cytryny
    gorączkę możesz zbić paracetamolem - mi lekarz zalecił 3x dziennie 1g ale ja brałam 3x500mg i wystarczyło po dwóch dniach gorączka przeszła

Ogólnie wszystko mi ładnie przeszło tylko kaszel został i jak do jutra nie przejdzie to niestety antybiotyk....

Dzięki :)

z pewnością skorzystam z porad :)

a jak dzidziuś? :)

3i49io4p7lvf8hsy.png

Wysłany: 14 marca 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam dopiero 20 więc siedzę jak na szpilkach.
    Pocieszam się tym, że mam wszystkie możliwe objawy - okropnie wrażliwe piersi, mdłości (na szczęście nie wymiotuję) mogłabym non stop spać a siedzę już miesiąc na zwolnieniu więc zmęczona nie jestem, więc utrzymuje mnie to przy nadziei że wszystko jest OK...

f2w3rjjgk6invohm.png

Wysłany: 14 marca 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kończynko jeśli masz inhalator to jeszcze inhalacje z soli fizjologicznej możesz robić, ewentualnie jeśli nie masz inhalatora to do wrzątku dodaj 4 łyżki soli na 1 litr wody.

I na katar można krople do nosa nasivin (najlepiej dla dzieci) ale max 3dni i ja tylko na noc psiukałam po razie aby móc przespać noc- to akurat mi polecono w klinice, bo byłam na kontroli jak dostałam tej wysokiej gorączki i dodatkowo od kaszlu i smarkania bardzo bolał mnie brzuch - wiadomo mięśnie mocno ciągle spinałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 10:15

f2w3rjjgk6invohm.png

Wysłany: 14 marca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę dopiero w kwietniu :(

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaFasola wrote:
    Cześć. Ja mam termin na 13.10.2017 :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1aabf950415d.jpg

Dwa Bobaski :) <3

Paaat1988 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png

Wysłany: 14 marca 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolciaDE1988 wrote:
    Kończynko jeśli masz inhalator to jeszcze inhalacje z soli fizjologicznej możesz robić, ewentualnie jeśli nie masz inhalatora to do wrzątku dodaj 4 łyżki soli na 1 litr wody.

I na katar można krople do nosa nasivin (najlepiej dla dzieci) ale max 3dni i ja tylko na noc psiukałam po razie aby móc przespać noc- to akurat mi polecono w klinice, bo byłam na kontroli jak dostałam tej wysokiej gorączki i dodatkowo od kaszlu i smarkania bardzo bolał mnie brzuch - wiadomo mięśnie mocno ciągle spinałam...

właśnie robie sobie inhalacje :)

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 20:16

Wysłany: 14 marca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mana wrote:
    Mi wlasnie pomógł prenalen mama. I czosnek z miodem maslem i mlekiem. A bylam bardzo przeziebiona ze nawet antybiotyk dostalam ale balam sie go wziac

A na kontroli poźniej u lekarza byłaś?

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie czytałam że jest takie coś- detektor tętna plodu :) w domu można posłuchać serduszka już od 12 tc i się zastanawiam czy sobie nie kupić:)
    Czy któraś z Was używała?

1JyDp2.png
  • Diddlina Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżdżownica ja używałam i powiem wam że super. Używałam tego od 10tyg już tylko można się wystraszyc jak nie będzie się umiało znaleźć na początku tętna

dżdżownica lubi tę wiadomość

Antosia 10tc[*] 17.03.2017 :(
    Tomuś 39tc [*] 6.03.2016 :(
  • Patrycj@ Znajoma

Wysłany: 14 marca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to już za sobą, poinformowałam szefa, powiedziałam, że w miare możliwości będę pracować z domu (mam dość odpowiedzialne stanowisko, niemożliwe jest tak zniknąć z dnia na dzień). Szef nawet nie był zaskoczony, podszedł bardzo spokojnie do sprawy, powiedział, że mam mysleć o sobie a w pracy wszystko się ułoży:)

dżdżownica, aaniluap, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

w57vyx8d7gsquido.png
  • Carmen24 Debiutantka

Wysłany: 14 marca 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używałam detektora bardzo przydatna i fajna rzecz mnie często uspokajał :) u nas powoli do przodu maluszek rośnie brzuch nie dokucza jakoś specjalnie więc jest ok. Nasz synek ma na imię Robert :) pisałyście o witaminach ja biorę femibion 1, wit d3, magnez no i luteinę 2x100

o148gu9r446kwueb.png

o14890bv44onksia.png

• Paaat1988 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ważna sprawa :)

Na facebooku, jedna z dziewczyn znalazla taki portal gdzie sprawdza się czy dany lekarz ma uprawnienia i kompetencje do wykonywania usg prenatalnego , przesyłam link , żeby sprawdzić :) w zakładce Country oczywiście należy wybrać POLAND :)
    https://courses.fetalmedicine.com/lists/web

nadziejastru lubi tę wiadomość

f2w3rjjg8qb54afp.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)
    Właśnie zamówiłam detektor i mąż dziś podjedzie odebrać bo akurat firma z poz więc zaoszczędze na kosztach przesyłki :D

Paaat1988, Diddlina lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • Paaat1988 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Dzięki dziewczyny :)
    Właśnie zamówiłam detektor i mąż dziś podjedzie odebrać bo akurat firma z poz więc zaoszczędze na kosztach przesyłki :D
    Który zamówiłaś ?

f2w3rjjg8qb54afp.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel Sounds

I sprawdziłam swojego doktorka - jest na liście:) dzięki za linka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 12:09

1JyDp2.png
  • Paaat1988 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżdżownica, jeżeli mogę zapytać to czemu akurat ten ? ma coś czego inne nie mają ? bo sama cały czas się zastanawiam czy kupić :)

f2w3rjjg8qb54afp.png
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ