X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka herbata z miodem i cytryna, a jak masz gorączkę to apap tylko. Jak mnie dopadły zatoki to robiłam inhalacje z olejkiem olbas Oil i w dwa dni przeszło.

Zielona_konczynka lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Koniczynka herbata z miodem i cytryna, a jak masz gorączkę to apap tylko. Jak mnie dopadły zatoki to robiłam inhalacje z olejkiem olbas Oil i w dwa dni przeszło.

Dzięki :)
    Też muszę sobie inhalacje zrobić.
    Póki co kupiłam sobie prenalen.

Mam nadzieje że dzidzi nic nie będzie.

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • KarolciaDE1988 Debiutantka

Wysłany: 14 marca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już walczę 4 tydzień z grypą/infekcją czy jakimś innym gównem...
    Najpierw był ból gardła a potem dostałam goraczki kaszel, zatoki zatkane i już był komplet...
    na gardło: tabletki do ssania isla moos i picie dużej ilości ciepłej (nie gorącej) wody z miodem i cytryną
    na kaszel: syrop z cebuli możesz zrobić lub kupić syrop prospan
    na zatoki: "parówki" czyli wrzatek z olejkiem eukaliptusowym wlewasz do miski, nakrywasz głowę ręcznikiem i to wdychasz 15min i nagrzewanie zatok lampą na podczerwień
    ja jeszcze dodatkowo piłam syrop z miodu, imbiru tartego i cytryny
    gorączkę możesz zbić paracetamolem - mi lekarz zalecił 3x dziennie 1g ale ja brałam 3x500mg i wystarczyło po dwóch dniach gorączka przeszła

Ogólnie wszystko mi ładnie przeszło tylko kaszel został i jak do jutra nie przejdzie to niestety antybiotyk....

Paaat1988 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgk6invohm.png

Wysłany: 14 marca 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolciaDE1988 wrote:
    Ja już walczę 4 tydzień z grypą/infekcją czy jakimś innym gównem...
    Najpierw był ból gardła a potem dostałam goraczki kaszel, zatoki zatkane i już był komplet...
    na gardło: tabletki do ssania isla moos i picie dużej ilości ciepłej (nie gorącej) wody z miodem i cytryną
    na kaszel: syrop z cebuli możesz zrobić lub kupić syrop prospan
    na zatoki: "parówki" czyli wrzatek z olejkiem eukaliptusowym wlewasz do miski, nakrywasz głowę ręcznikiem i to wdychasz 15min i nagrzewanie zatok lampą na podczerwień
    ja jeszcze dodatkowo piłam syrop z miodu, imbiru tartego i cytryny
    gorączkę możesz zbić paracetamolem - mi lekarz zalecił 3x dziennie 1g ale ja brałam 3x500mg i wystarczyło po dwóch dniach gorączka przeszła

Ogólnie wszystko mi ładnie przeszło tylko kaszel został i jak do jutra nie przejdzie to niestety antybiotyk....

Dzięki :)

z pewnością skorzystam z porad :)

a jak dzidziuś? :)

3i49io4p7lvf8hsy.png

Wysłany: 14 marca 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam dopiero 20 więc siedzę jak na szpilkach.
    Pocieszam się tym, że mam wszystkie możliwe objawy - okropnie wrażliwe piersi, mdłości (na szczęście nie wymiotuję) mogłabym non stop spać a siedzę już miesiąc na zwolnieniu więc zmęczona nie jestem, więc utrzymuje mnie to przy nadziei że wszystko jest OK...

f2w3rjjgk6invohm.png

Wysłany: 14 marca 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kończynko jeśli masz inhalator to jeszcze inhalacje z soli fizjologicznej możesz robić, ewentualnie jeśli nie masz inhalatora to do wrzątku dodaj 4 łyżki soli na 1 litr wody.

I na katar można krople do nosa nasivin (najlepiej dla dzieci) ale max 3dni i ja tylko na noc psiukałam po razie aby móc przespać noc- to akurat mi polecono w klinice, bo byłam na kontroli jak dostałam tej wysokiej gorączki i dodatkowo od kaszlu i smarkania bardzo bolał mnie brzuch - wiadomo mięśnie mocno ciągle spinałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 10:15

f2w3rjjgk6invohm.png

Wysłany: 14 marca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę dopiero w kwietniu :(

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaFasola wrote:
    Cześć. Ja mam termin na 13.10.2017 :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1aabf950415d.jpg

Dwa Bobaski :) <3

Paaat1988 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png

Wysłany: 14 marca 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolciaDE1988 wrote:
    Kończynko jeśli masz inhalator to jeszcze inhalacje z soli fizjologicznej możesz robić, ewentualnie jeśli nie masz inhalatora to do wrzątku dodaj 4 łyżki soli na 1 litr wody.

I na katar można krople do nosa nasivin (najlepiej dla dzieci) ale max 3dni i ja tylko na noc psiukałam po razie aby móc przespać noc- to akurat mi polecono w klinice, bo byłam na kontroli jak dostałam tej wysokiej gorączki i dodatkowo od kaszlu i smarkania bardzo bolał mnie brzuch - wiadomo mięśnie mocno ciągle spinałam...

właśnie robie sobie inhalacje :)

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 20:16

Wysłany: 14 marca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mana wrote:
    Mi wlasnie pomógł prenalen mama. I czosnek z miodem maslem i mlekiem. A bylam bardzo przeziebiona ze nawet antybiotyk dostalam ale balam sie go wziac

A na kontroli poźniej u lekarza byłaś?

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie czytałam że jest takie coś- detektor tętna plodu :) w domu można posłuchać serduszka już od 12 tc i się zastanawiam czy sobie nie kupić:)
    Czy któraś z Was używała?

1JyDp2.png
  • Diddlina Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżdżownica ja używałam i powiem wam że super. Używałam tego od 10tyg już tylko można się wystraszyc jak nie będzie się umiało znaleźć na początku tętna

dżdżownica lubi tę wiadomość

Antosia 10tc[*] 17.03.2017 :(
    Tomuś 39tc [*] 6.03.2016 :(
  • Patrycj@ Znajoma

Wysłany: 14 marca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to już za sobą, poinformowałam szefa, powiedziałam, że w miare możliwości będę pracować z domu (mam dość odpowiedzialne stanowisko, niemożliwe jest tak zniknąć z dnia na dzień). Szef nawet nie był zaskoczony, podszedł bardzo spokojnie do sprawy, powiedział, że mam mysleć o sobie a w pracy wszystko się ułoży:)

dżdżownica, aaniluap, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

w57vyx8d7gsquido.png
  • Carmen24 Debiutantka

Wysłany: 14 marca 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używałam detektora bardzo przydatna i fajna rzecz mnie często uspokajał :) u nas powoli do przodu maluszek rośnie brzuch nie dokucza jakoś specjalnie więc jest ok. Nasz synek ma na imię Robert :) pisałyście o witaminach ja biorę femibion 1, wit d3, magnez no i luteinę 2x100

o148gu9r446kwueb.png

o14890bv44onksia.png

• Paaat1988 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ważna sprawa :)

Na facebooku, jedna z dziewczyn znalazla taki portal gdzie sprawdza się czy dany lekarz ma uprawnienia i kompetencje do wykonywania usg prenatalnego , przesyłam link , żeby sprawdzić :) w zakładce Country oczywiście należy wybrać POLAND :)
    https://courses.fetalmedicine.com/lists/web

nadziejastru lubi tę wiadomość

f2w3rjjg8qb54afp.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)
    Właśnie zamówiłam detektor i mąż dziś podjedzie odebrać bo akurat firma z poz więc zaoszczędze na kosztach przesyłki :D

Paaat1988, Diddlina lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • Paaat1988 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Dzięki dziewczyny :)
    Właśnie zamówiłam detektor i mąż dziś podjedzie odebrać bo akurat firma z poz więc zaoszczędze na kosztach przesyłki :D
    Który zamówiłaś ?

f2w3rjjg8qb54afp.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel Sounds

I sprawdziłam swojego doktorka - jest na liście:) dzięki za linka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 12:09

1JyDp2.png
  • Paaat1988 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżdżownica, jeżeli mogę zapytać to czemu akurat ten ? ma coś czego inne nie mają ? bo sama cały czas się zastanawiam czy kupić :)

f2w3rjjg8qb54afp.png
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ