X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro tak zalecil tak rob. Lepiej sluchac w tym przypadku lekarza. Gdyby mi moj kazal isc tez bym poszla. Narazie nie widzi przeciwskazan ale gdy będzie jakieś ale odrazu idę.

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Dzdzownica ale nigdy nie mialam problenow. Zawsze jadlam wszystko i bylo ok. W marcu 2016 roku postanowiłam się odchudzić. Odstawiłam wszystko....W grudniu mialam tragedię :P gdyby było coś nie tak z celiakia to bym od zawsze chyba miała problemy nie? Czy się mylę (nie znam sie)

Bella ja zawsze myślę haha... tzn chodzi Ci o to ze wymyslam tak? :D

No właśnie nie. Ja też nie miałam nigdy żadnych problemów które by wskazywały celiakie. Czasem zaparcia, bezsenność, problemy skórne. No i duże problemy z zajściem w ciążę. Ale żadnych objawów typowych.

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja idź na zwolnienie i dużo leż. Ja w poprzedniej ciąży miałam plamienia i leżałam plackiem przez 5 tygodni. Bierz leki, nie dzwigaj nic i dużo odpoczywaj. Będzie dobrze a w pracy napewno zrozumieja :)

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove a długo się staraliscie o drugie dziecko?

1JyDp2.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny z rana, już jutro wizyta, nie mogę się doczekać :) Miłego dnia!

eikt9n733qx6yvg8.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O pierwsze nie zdążyliśmy się chcieć starać A już byłam w ciazy <3 a o drugie droszke dłużej. Ale psychika robi swoje +chyba nie wylapywalam kiedy mam owulacje. Kupiłam kwas foliowy i postanowiłam mierzyć temperaturę i się udało w 1 cyklu (nowych staran). Tu nawet wiem kiedy impalntacja byla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 06:49

dżdżownica lubi tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almaanies ttzymam kciuki :)

Ps wg belly zaczynam dziś 10 tc :) a wg mnie jutro 9 huh

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • Diddlina Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja lepiej pójść na to l4. W pracy nie mają wyjścia. Twoje i maluszka zdrowie najważniejsze.

Bella_Bella śliczny maluszek <3

Bella_Bella lubi tę wiadomość

Antosia 10tc[*] 17.03.2017 :(
    Tomuś 39tc [*] 6.03.2016 :(
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    Mój mały sportowiec ma dziś zawody "sportowy zajaczek" więc trzymajcie kciuki :)

Paaat1988, Zielona_konczynka, Diddlina, nadziejastru lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycj@ wrote:
    Ale dziś mam dzień. Podsumowując: nigdy nic nie można planować.

Ze względu na plamienie, które miałam w piątek (rano śluz rozmieszany z krwią, potem zmienił się w jasnobrązowe upławy i zniknął w piątek wieczorem na dobre). Plamieniom nie towarzyszył żaden ból, ale żeby być spokojniejsza stwierdziłam, że dziś pójdę sprawdzić. Mój gin nie przyjmował akurat, więc poszłam do innego. Dodam, że u mojego byłam tydzień temu i wszystko było super, jedynie powiedział o tyłozgięciu.

Dziś lekarz zbadał mnie, stwierdził od razu, że moja ciążą jest "za nisko" jak na pierwszą ciążę i że jeśli mi na niej zależy muszę iść na zwolnienie. Przepisał też luteinę dopochwowo 2x dziennie. Oszołomiona i wystraszona wzięłam zwolnienie, skierowanie na dodatkowe usg i wyszłam, a teraz główkuję. Czy miał rację? Czy dobrze zrobiłam biorąc to zwolnienie na miesiąc???
    Dodam, że w pracy jeszcze nie powiedziałam, muszę tam jechać jutro, oznajmić, że jestem w ciąży i nie będzie mnie przez miesiąc...

Czy któraś z was słyszała o podobnych przypadkach??

Miałam identycznie w pierwszej ciązy. 9 tydz ciąży plamienie nie wiadomo skad. Dostalam zwolnienie na 2 tyg. Potem znowu plamienie, znowu ip, znowu ginekolog, zwolnienie na 2 miesiac, podobno nisko łożysko. Nawet mi Uj nie powiedzial tylko przy wyjsciu zerknelam na zwolnienie, wrocilam i zapytalam kiedy wroce do pracy. Odpowiedzial, ze po porodzie. Siedzialam w domu nie pamietam ile, ale czulam sie dobrze, plamienia ustaly, bylo cos kolo 14 tyg. Poszlam do innego ginekologa, powiedzial, ze wszystko jest ok i poprosilam go o zaswiadczenie o zdolnosci do pracy i wrocilam do roboty gdzies w 15 tyg. 28 tydz ciazy znowu plamienie. Znowu ip, tym razem 3 dni w szpitalu, znonwu nie wiadomo skad i spiewka, ze lozysko nisko. Wtedy juz maz sie na mnie wsiekl i zwolnienie do konca ciazy. Urodzilam w 36 tyg, corka 2500 g.

Nie jestem w stanie Ci poradzic, nie wiem czy wczesny porod mial cos wspolnego z tymi plamieniami. W kazdym razie gdybym znalazla sie z powrotem w tamtym czasie, siedzialabym na zwolnieniu. Ale kazdy swoja sytuacje musi rozpatrywac indywidualnie.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • KarolaFasola Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ja mam termin na 13.10.2017 :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1aabf950415d.jpg

aaniluap, dżdżownica, E_w_c_i_a, patulla, kiti, Natikka123, Zielona_konczynka, Paaat1988, Bella_Bella, Diddlina, nadziejastru, Kimmy lubią tę wiadomość

16udgov3pp3xggo2.png
    Marcysia i Julek <3 <3 22.08.2017.-1780g 43cm, 1550g 42cm

26tyg+0dni ok. 780g 770g
    27tyg+4dni ok. 950g 970g
    29tyg+5dni ok.1100g
    31tyg+6dni ok.1300g(ch) 1500g(d)

10.10.2014. Aniołek 11 tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie:) Miłego dnia wam życzę. My dzisiaj zaczynamy 9 tydzień i wygląda na to, że lada dzień 3 miesiąc, chodź kalendarz juz pokazuje, że to 3 ;p
    Do wizyty jeszcze 15 dni... Powiem wam, że ten miesiąc nieszczęsny MARZEC trwa już chyba ze 3 miesiące... Tak mi sie duży, jakby jeden dzień trwał wieczność :/

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaFasola wrote:
    Cześć. Ja mam termin na 13.10.2017 :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1aabf950415d.jpg

To tak jak ja :)
    A dobrze widzę że bliźniaki? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 08:45

1JyDp2.png
  • Łososiczka Znajoma

Wysłany: 14 marca 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam poranek z gorszymi wiadomościami. Właśnie odebrałam wyniki TSH. norma od 0,27 a ja mam 0,027. Niby się mieszczę w normie dla I trymestru bo jest 0,01-2,32, ale i tak mnie to zestresowało. Wizyta u endo w czwartek.

ckailhb87rmslm7h.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łososiczka a bierzesz coś na tarczyce? Jak mi tak spadło to doktorek zmniejszył dawkę leku.

1JyDp2.png
  • PazdziernikowaMama Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na badania idę jutro rano.. też obawiam się tsh i ft4, bo w pierwszej ciąży miałam niedoczynność ciążową.. :/

n59ydf9h5739w1oo.png

bhywx1hpndslmkne.png
  • Łososiczka Znajoma

Wysłany: 14 marca 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Łososiczka a bierzesz coś na tarczyce? Jak mi tak spadło to doktorek zmniejszył dawkę leku.

Nic nie biorę. Kiedyś się leczyłam, ale lekarze stwierdzili, że to było młodzieńcze i mi przeszło i nie widzą wskazań do dalszego leczenia. Miałamtylko regularnie kontrolować poziom TSH. Przed ciążą robiłam badanie i wynik był w normie, więc to na pewno związane z ciążą.

Codziennie piję wodę z jodem i aż się boję pomyśleć jaki bym miała wynik bez tego.

ckailhb87rmslm7h.png
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradźcie co robić
    Przeziębiłam się , mam katar kaszel ból gardła i temp
    Brać coś czy do lekarza?

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • Paaat1988 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_konczynka wrote:
    Dziewczyny poradźcie co robić
    Przeziębiłam się , mam katar kaszel ból gardła i temp
    Brać coś czy do lekarza?

Z tego co wiem to tylko można paracetamol i jakieś specjalne specyfiki dla kobiet w ciąży (tabletki do ssania i syrop) .

Zielona_konczynka lubi tę wiadomość

f2w3rjjg8qb54afp.png
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaat1988 wrote:
    Z tego co wiem to tylko można paracetamol i jakieś specjalne specyfiki dla kobiet w ciąży (tabletki do ssania i syrop) .

Dzięki :)

3i49io4p7lvf8hsy.png
‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ