Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Przyszedł dziś mój detektor tętna Sonoline B 3 Mhz i juz go wypróbowałam ..
U mnie dzisiaj 10 t 6 d i niestety znalazłam tylko swoje tętno ...
Mam nadzieje ze z maluszkiem wszystko ok . Mimo wszystko sie nie przejmuje bo zakldam ze jeszcze za wczesnie. Plus dziewczyny na forach pisały ze za pierwszym razem szukały po 30 min ale ja nie chciałam tak tym mieszać po brzuszku , wiec po 3 min sie poddałam ..
A wy jakie macie doświadczenia / rady ? -
Nadzieja ja do tej pory tez za kazda wizyte placilam 250 zł dopiero w sobote miałam pierwsza wizytę za która mi po liczyli 200 zł
Paaat sama nie mam detektora ale z tego co wiem to 11 tc to troche za wcześnie zebys mogla sama detektorem uslyszec maluszka moim zdaniem jeszcze z tydzień max dwa i bez problemu znajdziesz dzidzie tylko się czasami nie nakrecaj ze dzis mialas problemWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 17:05
Paaat1988 lubi tę wiadomość
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Paaat1988 wrote:Przyszedł dziś mój detektor tętna Sonoline B 3 Mhz i juz go wypróbowałam ..
Mam nadzieje ze z maluszkiem wszystko ok . Mimo wszystko sie nie przejmuje bo zakldam ze jeszcze za wczesnie. Plus dziewczyny na forach pisały ze za pierwszym razem szukały po 30 min ale ja nie chciałam tak tym mieszać po brzuszku , wiec po 3 min sie poddałam ..
A wy jakie macie doświadczenia / rady ?
Mi się wydawało że coś znalazłam ale jak policzyłam to ewidentnie było to moje tętno. Ale też się nie przejmuję bo teoretycznie od 12 tcPaaat1988 lubi tę wiadomość
-
Co do cen , to ja miałam na prawdę szczęście bo trafiłam do kliniki gdzie wizyta kosztuje 70 zł a usg 20 zł , do tego skierowanie na (prawdopodobnie darmowe) badanie prenatalne + test pappa . Gdybym jednak miała zapłacić to usg + badanie pappa kosztuje 200 zł w sumie , więc szok
Jedynie nasz lekarz bardziej się specjalizuje w niepłodności i ewidentnie to go kręci , więc np podczas usg ciążowego jest mega szybki (nic nie pokazuje na ekranie, nie tlumaczy itd ) , tylko dostaje zdjęcie usg , dlatego dodatkowo zapisałam się do innego lekarza na usg żebym mogła więcej zobaczyć i tu już niespodzianka bo 250 zł wizyta z usg ..
-
Paaat1988 wrote:Co do cen , to ja miałam na prawdę szczęście bo trafiłam do kliniki gdzie wizyta kosztuje 70 zł a usg 20 zł , do tego skierowanie na (prawdopodobnie darmowe) badanie prenatalne + test pappa . Gdybym jednak miała zapłacić to usg + badanie pappa kosztuje 200 zł w sumie , więc szok
Jedynie nasz lekarz bardziej się specjalizuje w niepłodności i ewidentnie to go kręci , więc np podczas usg ciążowego jest mega szybki (nic nie pokazuje na ekranie, nie tlumaczy itd ) , tylko dostaje zdjęcie usg , dlatego dodatkowo zapisałam się do innego lekarza na usg żebym mogła więcej zobaczyć i tu już niespodzianka bo 250 zł wizyta z usg ..Paaat1988, nadziejastru, dżdżownica lubią tę wiadomość
. Małgosia 2017
Aniołki
No za takie duże pieniądze, to już nawet trzeba żądać wyczerpujących wizyt
Ja płacę mniej, ostatnio jestem też nad wyraz zadowolona, bo z tego mojego panikowania, mogę co tydzień przychodzić sprawdzać serduszko na usg za darmo u tej gin, to super z jej strony, 5 min wizyta, ale ile spokoju
0202oliwcia lubi tę wiadomość
-
nadziejastru wrote:Bella genetyczne nie musi być kolorowe, ja idę właśnie na genetyczne w 2D, dopiero na kolejne będę się wybierać w 3D.
Co do spania na lewym boku, to też słyszałam, że najlepsza pozycja dla dziecka, to taka, w której jest mamie najwygodniej, chociaż ja akurat i tak śpię na lewym boku najwięcej, więc u mnie akurat pasuje do tego mitu
Gratuluję udanych wizyt
Wiem wiem, chodziło mi głównie o to, że więcej się bada na takim usg niż na zwykłym podczas wizytynadziejastru lubi tę wiadomość
-
Klauka90 wrote:Pocieszcie beta 22.02.2017 2300 beta 27.02.2107 11 000 beta 14.03 111 118 ... Przyrost według kalkulatorów i moich obliczeń dużo za maly wystraszlam sie zla jestem na siebie ze wogole robilam a pierwsze usg bo na ostatnim sam pecherzyk mam dopiero dzis wieczorem i chce dostac zawału... Ostatnia miesiaczka 14.01 ale serduszkowanie 29.01. 16dc nie wiem kiedy ovu ale
tylko wtedy
Dziewczyny dzięki !! U mnie OK także mam nauczkę nigdy więcej bety, przeliczników kalkulatorów za dużo nerwów mnie to kosztowało...serduszko bije według USG 7tydz 6dniCRL 147mm
Możecie mnie dopisać - termin 26.10.2017dżdżownica, Paaat1988, Bella_Bella, 0202oliwcia, Kimmy, kiti, BeBeBe, Demetria lubią tę wiadomość
Klauka -
Paaat1988 wrote:Przyszedł dziś mój detektor tętna Sonoline B 3 Mhz i juz go wypróbowałam ..
A wy jakie macie doświadczenia / rady ?
Ja jak czytałam o tym to ponoć w tak wczesnej ciąży trzeba szukać tętna dziecka bardzo niziutko na podbrzuszu, tam nisko nisko -
Żeby nie wyszło że mój ginekolog jest jakiś oschły
mamy z nim super relacje (leczyliśmy się u niego przez 6 miesięcy , po 2- 3 wizyty w miesiącu - monitoring cyklu , stymulacje owulacji itd) tylko po prostu widać że bardziej kręci go niepłodność i operacje
Jeżeli mamy jakieś pytania to zawsze jest bardzo rzetelny , ale brakuje mi takiego podejścia jak ma np mamaginekolog
-
dżdżownica wrote:Oliwcia i co mówił o takim szybkim pulsie dziecka? Bo mój nie mierzy a na IP miałam 180 ale Pani dr powiedziala tylko że prawidłowe.
A no i jeszcze powiedział ze czym starszy dzidzius tym ta akcja serduszka taje sie wolniejsza spokojniejsza i sie wyciszaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 17:59
dżdżownica, Paaat1988 lubią tę wiadomość
. Małgosia 2017
Aniołki
Klauka90 wrote:Dziewczyny dzięki !! U mnie OK także mam nauczkę nigdy więcej bety, przeliczników kalkulatorów za dużo nerwów mnie to kosztowało...serduszko bije według USG 7tydz 6dni
CRL 147mm
Możecie mnie dopisać - termin 26.10.2017to twoja pierwsza ciąża?
-
nick nieaktualny
-
Demetria wrote:Dziewczyny jak mam temperaturę 37,5 i chce iść spać. I nie wiem czy wziąć już paracetamol czy nie? Boję się, że w nocy mi bardziej urośnie
Demetria lubi tę wiadomość