Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A najlepsze jest to ze dziś lub jutro znów mi zrobią usg hehe jupii
a co do krwiaka to 100% pewności nie ma ale lekarz mówił ze czasem krwiakow maleńkich nie widać na usg i ze najprawdopodobniej to jest to
uff. ........
-
Bella genetyczne nie musi być kolorowe, ja idę właśnie na genetyczne w 2D, dopiero na kolejne będę się wybierać w 3D.
Co do spania na lewym boku, to też słyszałam, że najlepsza pozycja dla dziecka, to taka, w której jest mamie najwygodniej, chociaż ja akurat i tak śpię na lewym boku najwięcej, więc u mnie akurat pasuje do tego mitu
Gratuluję udanych wizyt -
nick nieaktualnyJa piernicze... Moja gin kazała mi zrobić awitność wirusy cytomegalii, bo przeszłam go ale w danej chwili nie choruje i właśnie dzwoniłam zapytać kosztuje to 127 zł
Wiec tak w najbliższym czasie :
Awitność: 127 zł
Test papa: 180 zł
Wizyta+cytologia: 200zł
Usg prenatalne: 300 zł
Plus jeszcze duphaston, który idzie jak woda bo mam 3x1:/
Z 900 zł nie moje... To jest jakaś masakra:( Mąż mnie z domu wyrzuci ;p -
dżdżownica wrote:Ja nie robilam cukru tylko hemoglobine glikowana więc nie wiem. Ale skoro jest w górnej granicy to lepiej już teraz trochę się wziąć za to niż później.
Kurcze tylko w sumie ginekoloszka nic nie mówiłapołożna stwierdziła ze powtórzymy następnym razem
-
Agnesqe wrote:Ja piernicze... Moja gin kazała mi zrobić awitność wirusy cytomegalii, bo przeszłam go ale w danej chwili nie choruje i właśnie dzwoniłam zapytać kosztuje to 127 zł
Wiec tak w najbliższym czasie :
Awitność: 127 zł
Test papa: 180 zł
Wizyta+cytologia: 200zł
Usg prenatalne: 300 zł
Plus jeszcze duphaston, który idzie jak woda bo mam 3x1:/
Z 900 zł nie moje... To jest jakaś masakra:( Mąż mnie z domu wyrzuci ;p
W poniedziałek w zeszłym tygodniu badania 1 trymestru 160 zł
Przy dni później wizyta z USG 200 zł
Po 3 dniach recepta Duphaston też 3 razy dziennie i clexan zastrzyki 0.6 razem 200 zł
Dziś Papp-a 200 zł plus badania krzepliwosc krwi ze wzgledu na clexan 66 zł
A za dwa dni mam USG genetyczne i kolejne 250 zł jeszcze nie koniec miesiaca a juz prawie 1100 zł
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Anuśka19 wrote:taaa a jak zapobiegać
Unikać produktów o wysokim indeksie glikemicznym- słodycze, białe pieczywo, makarony, owsianka, slodzonych napoje i slodzonych jogurty. A jak chcesz mieć pewność jak jest z cukrem we krwi to zrób hemoglobine glikowana- ok 30 zł kosztuje.Anuśka19 lubi tę wiadomość
-
0202oliwcia wrote:Kochana nie wymiekaj mój mówi ze go z torbami puszcze ostatnio nawet sie o to scielismy
W poniedziałek w zeszłym tygodniu badania 1 trymestru 160 zł
Przy dni później wizyta z USG 200 zł
Po 3 dniach recepta Duphaston też 3 razy dziennie i clexan zastrzyki 0.6 razem 200 zł
Dziś Papp-a 200 zł plus badania krzepliwosc krwi ze wzgledu na clexan 66 zł
A za dwa dni mam USG genetyczne i kolejne 250 zł jeszcze nie koniec miesiaca a juz prawie 1100 zł
U mnie też kosmos!
Każda wizyta 250 - raz w tyg.
Prolutex - 148 zł tygodniowo
Badania krwi- chyba 250
I teraz usg 300 i pappa 200.
Droga impreza te nasze perełki:) -
nick nieaktualnyOliwcia mój mi cały czas mówi: "Ta nasza gonekolog naciąga nas na koszty" "Kiedyś kobiety do żadnych ginekologów nie chodziły i dobrze było" A z torbami to juz z 5 razy poszliśmy ;p Ahhh i bym zapomniała jeszcze jednego tekstu: "Mój syn nie potrzebuje, żadnych badań i leków bo jest silny, piękny i mądry jak tatuś" Oczywiście o płci nie mamy zielonego pojęcia;p
0202oliwcia, nadziejastru, Bella_Bella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dżdżownica wrote:Unikać produktów o wysokim indeksie glikemicznym- słodycze, białe pieczywo, makarony, owsianka, slodzonych napoje i slodzonych jogurty. A jak chcesz mieć pewność jak jest z cukrem we krwi to zrób hemoglobine glikowana- ok 30 zł kosztuje.
O kochana słodyczy nie jadam pieczywa tez prawie wcale ... owsianke zjadłam kilka razy ostatnio ale najzwyklejsza bez dodatkow jak wymiotowałam ... od jogurtow tez mnie odrzucilo w sumie -
Oj droga imprezka kochane droga z córeczka to ja nawet nie wiedziałam co to jest Beta HCG a teraz Kongo po prostu ale no cóż jak to mój maz jeszcze mówi cierp ciało czego sie chciało a no i jeszcze ze garba sie zaraz dorobi
Do tej całej mojej listy wydatkow trzeba jeszcze doliczyc witaminy prenatalne 40 zł na miesiąc plus kwas foliowy, wit B6 i B12 a wszystko sciagane z zagranicy bo przez moja mutacje nie mogę zwykłych tylko misze metylowane wiec razem wychodzi kolejne 150 zł na miesiąc
Agnesqe fajnie by było tak jak twój M mówi żeby nie były nam te wszystkie wizyty potrzebne te leki badania stresu ale niestety nie zawsze jest tak kolorowo jak byśmy chciały a szkoda bo mogły byśmy sie wtedy cieszyć ciąża a nie tylko zamartwiac ...,
Dżdżownica takiego faceta to tylko na rekach nosićmój to takie ma wahania jakby sam w ciąży był wczoraj marudzil a jak mu dzis powiedzialam ze u naszego gina za plytke przy genetycznym trzeba doplacic 70 zł to stwierdził od razy bierzemy i juz mu noe przeszkadzalo ze trzeba dołożyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 16:31
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Agnesqe wrote:Ja mam jeszcze 13 dni do wizyty i już wariuje:/ Czytam jakieś artykuły, słucham swojego ciała jak nigdy w życiu... Słuchajcie dzisiaj prawie całą noc nie spałam bo sie naczytałam, że prawidłowa pozycja do snu kobiety w ciąży jest na lewym boku, czyli tym boku, którego nieznoszę
No i cala noc się męczyłam by na tym boku spać... Naczytałam sie jakie niebezpieczne dla płodu jest spanie na prawym boku, plecach czy nie daj Boże na brzuchu...
Zwariowałam a świat całkiem wywrócił się do góry nogami:/
Mnie np. lekarz kazał spać na brzuchu, bo mam tylnozgięcie macicy. Wydaje mi się, że najważniejsze jest, żeby Tobie było wygodnie, to i dziecku będzie dobrze.