X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najlepsze jest to ze dziś lub jutro znów mi zrobią usg hehe jupii :) a co do krwiaka to 100% pewności nie ma ale lekarz mówił ze czasem krwiakow maleńkich nie widać na usg i ze najprawdopodobniej to jest to :) uff. ........

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja spie wiekszosc nocy na prawym albo na brzuchu.
    sledze mame ginekolog i to z tym spaniem to troche jak mity ;) twierdzi ze mozna spac na prawym na lewym na plecach i na brzuchu a nasze cialo samo wie doskonale kiedy pozycje zmienic :)

6sutskjolve431gm.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Masz fotkę tych Śliczności? :)
    Niestety nie :(

Mam nadzieję, że na prenatalnych dostanę cała sesje :)

KaroLove lubi tę wiadomość

f5b59272af.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam pytanko jeszcze :-) rano miałam pobrana krew cukier z krwi 96... położna marudziła ze na górnej granicy niby... lekarka nic... któras tak miała?

p19udqk3biqtk3ub.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robilam cukru tylko hemoglobine glikowana więc nie wiem. Ale skoro jest w górnej granicy to lepiej już teraz trochę się wziąć za to niż później.

1JyDp2.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella genetyczne nie musi być kolorowe, ja idę właśnie na genetyczne w 2D, dopiero na kolejne będę się wybierać w 3D.

Co do spania na lewym boku, to też słyszałam, że najlepsza pozycja dla dziecka, to taka, w której jest mamie najwygodniej, chociaż ja akurat i tak śpię na lewym boku najwięcej, więc u mnie akurat pasuje do tego mitu :D

Gratuluję udanych wizyt :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piernicze... Moja gin kazała mi zrobić awitność wirusy cytomegalii, bo przeszłam go ale w danej chwili nie choruje i właśnie dzwoniłam zapytać kosztuje to 127 zł :/
    Wiec tak w najbliższym czasie :
    Awitność: 127 zł
    Test papa: 180 zł
    Wizyta+cytologia: 200zł
    Usg prenatalne: 300 zł
    Plus jeszcze duphaston, który idzie jak woda bo mam 3x1:/
    Z 900 zł nie moje... To jest jakaś masakra:( Mąż mnie z domu wyrzuci ;p

• Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Ja nie robilam cukru tylko hemoglobine glikowana więc nie wiem. Ale skoro jest w górnej granicy to lepiej już teraz trochę się wziąć za to niż później.

Kurcze tylko w sumie ginekoloszka nic nie mówiła :-/ położna stwierdziła ze powtórzymy następnym razem

p19udqk3biqtk3ub.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Kurcze tylko w sumie ginekoloszka nic nie mówiła :-/ położna stwierdziła ze powtórzymy następnym razem

Ale lepiej zapobiegać niż leczyć:)

1JyDp2.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Ale lepiej zapobiegać niż leczyć:)
    taaa a jak zapobiegać ;-)

p19udqk3biqtk3ub.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Ja piernicze... Moja gin kazała mi zrobić awitność wirusy cytomegalii, bo przeszłam go ale w danej chwili nie choruje i właśnie dzwoniłam zapytać kosztuje to 127 zł :/
    Wiec tak w najbliższym czasie :
    Awitność: 127 zł
    Test papa: 180 zł
    Wizyta+cytologia: 200zł
    Usg prenatalne: 300 zł
    Plus jeszcze duphaston, który idzie jak woda bo mam 3x1:/
    Z 900 zł nie moje... To jest jakaś masakra:( Mąż mnie z domu wyrzuci ;p
    Kochana nie wymiekaj mój mówi ze go z torbami puszcze ostatnio nawet sie o to scielismy :-)
    W poniedziałek w zeszłym tygodniu badania 1 trymestru 160 zł
    Przy dni później wizyta z USG 200 zł
    Po 3 dniach recepta Duphaston też 3 razy dziennie i clexan zastrzyki 0.6 razem 200 zł
    Dziś Papp-a 200 zł plus badania krzepliwosc krwi ze wzgledu na clexan 66 zł
    A za dwa dni mam USG genetyczne i kolejne 250 zł jeszcze nie koniec miesiaca a juz prawie 1100 zł

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    taaa a jak zapobiegać ;-)

Unikać produktów o wysokim indeksie glikemicznym- słodycze, białe pieczywo, makarony, owsianka, slodzonych napoje i slodzonych jogurty. A jak chcesz mieć pewność jak jest z cukrem we krwi to zrób hemoglobine glikowana- ok 30 zł kosztuje.

Anuśka19 lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Kochana nie wymiekaj mój mówi ze go z torbami puszcze ostatnio nawet sie o to scielismy :-)
    W poniedziałek w zeszłym tygodniu badania 1 trymestru 160 zł
    Przy dni później wizyta z USG 200 zł
    Po 3 dniach recepta Duphaston też 3 razy dziennie i clexan zastrzyki 0.6 razem 200 zł
    Dziś Papp-a 200 zł plus badania krzepliwosc krwi ze wzgledu na clexan 66 zł
    A za dwa dni mam USG genetyczne i kolejne 250 zł jeszcze nie koniec miesiaca a juz prawie 1100 zł

U mnie też kosmos!
    Każda wizyta 250 - raz w tyg.
    Prolutex - 148 zł tygodniowo
    Badania krwi- chyba 250
    I teraz usg 300 i pappa 200.
    Droga impreza te nasze perełki:)

1JyDp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia mój mi cały czas mówi: "Ta nasza gonekolog naciąga nas na koszty" "Kiedyś kobiety do żadnych ginekologów nie chodziły i dobrze było" A z torbami to juz z 5 razy poszliśmy ;p Ahhh i bym zapomniała jeszcze jednego tekstu: "Mój syn nie potrzebuje, żadnych badań i leków bo jest silny, piękny i mądry jak tatuś" Oczywiście o płci nie mamy zielonego pojęcia;p

0202oliwcia, nadziejastru, Bella_Bella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniecznie muszę mężowi pokazać wasze wiadomości ;p Musi ogarnąć, że taka kasa to standard ;p

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chociaż mój M ma do tego dobre podejscie- jak ja narzekam ile kasy idzie to on mi mowi ze kasa jest po to żeby wydawać i że musi więcej zapierdalac żeby zarobić :)

Paaat1988 lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Unikać produktów o wysokim indeksie glikemicznym- słodycze, białe pieczywo, makarony, owsianka, slodzonych napoje i slodzonych jogurty. A jak chcesz mieć pewność jak jest z cukrem we krwi to zrób hemoglobine glikowana- ok 30 zł kosztuje.

O kochana słodyczy nie jadam pieczywa tez prawie wcale ... owsianke zjadłam kilka razy ostatnio ale najzwyklejsza bez dodatkow jak wymiotowałam ... od jogurtow tez mnie odrzucilo w sumie ;-)

p19udqk3biqtk3ub.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj droga imprezka kochane droga z córeczka to ja nawet nie wiedziałam co to jest Beta HCG a teraz Kongo po prostu ale no cóż jak to mój maz jeszcze mówi cierp ciało czego sie chciało a no i jeszcze ze garba sie zaraz dorobi <3

Do tej całej mojej listy wydatkow trzeba jeszcze doliczyc witaminy prenatalne 40 zł na miesiąc plus kwas foliowy, wit B6 i B12 a wszystko sciagane z zagranicy bo przez moja mutacje nie mogę zwykłych tylko misze metylowane wiec razem wychodzi kolejne 150 zł na miesiąc

Agnesqe fajnie by było tak jak twój M mówi żeby nie były nam te wszystkie wizyty potrzebne te leki badania stresu ale niestety nie zawsze jest tak kolorowo jak byśmy chciały a szkoda bo mogły byśmy sie wtedy cieszyć ciąża a nie tylko zamartwiac ...,

Dżdżownica takiego faceta to tylko na rekach nosić :-) mój to takie ma wahania jakby sam w ciąży był wczoraj marudzil a jak mu dzis powiedzialam ze u naszego gina za plytke przy genetycznym trzeba doplacic 70 zł to stwierdził od razy bierzemy i juz mu noe przeszkadzalo ze trzeba dołożyć <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 16:31

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • BeBeBe Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Ja mam jeszcze 13 dni do wizyty i już wariuje:/ Czytam jakieś artykuły, słucham swojego ciała jak nigdy w życiu... Słuchajcie dzisiaj prawie całą noc nie spałam bo sie naczytałam, że prawidłowa pozycja do snu kobiety w ciąży jest na lewym boku, czyli tym boku, którego nieznoszę :/ No i cala noc się męczyłam by na tym boku spać... Naczytałam sie jakie niebezpieczne dla płodu jest spanie na prawym boku, plecach czy nie daj Boże na brzuchu...
    Zwariowałam a świat całkiem wywrócił się do góry nogami:/

Mnie np. lekarz kazał spać na brzuchu, bo mam tylnozgięcie macicy. Wydaje mi się, że najważniejsze jest, żeby Tobie było wygodnie, to i dziecku będzie dobrze.

p19u43r85jesg206.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ta kasa idzie jak woda...

Dżdżownica jakie masz drogie wizyty 250 zł :O

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ