Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
melonek wrote:pierwsze maleństwo: choroba nie ma wpływu na poziom bety, możesz robić.
alfa, ale ceny tam u Ciebie, ja za betę płacę 21,60.
No proszę. W Luxmedzie chcieli 60 zł, więc wydawało mi się, że 35 to tanio.
-
baassiia wrote:A ja mysle, ze to kwestia psychiki. Ja nie robilam bety i nie zamierzam, dla mnie to badanie nic nie wnosi. Test paskowy sprawdza przeciez te same hormony. Jesli wychodzi pozytywnie to jestem w ciazy, nie ma plamien itd. Wiec czekam na wizyte spokojnie. A to porownywanie do statystyk to juz w ogole dla mnie bez sensu. Sa kobiety, ktore maja problemy.hormonalne albo poronienia nawykowe i takie owszem bardziej musza kontrolowac, ale to i tak ginekolog powinien prowadzic
Dzisiaj jestem o tydzień ciąży mądrzejsza (jak to brzmi!), więc nabrałam już na szczęście trochę pokory i dystansubaassiia lubi tę wiadomość
-
Alfa_Centauri wrote:Dzisiaj jestem o tydzień ciąży mądrzejsza (jak to brzmi!), więc nabrałam już na szczęście trochę pokory i dystansu
A i testow sikowych z 10 zrobilam w pierwszej ciazy, teraz 3 chybaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 11:26
-
Ogolnie jesli chodzi o ceny badan to zawsze najtaniej wychodza w, duzych labach przy placowkach NFZ. Wszystkie prywatne laby spora czesc badan wysylaja do tych przy szpitalnych i wiadomo musza swoja marze dorzucic. Np w moim miescie tarczycowe potrafia byc 2 razy drozsze w prywatnych SICK!
-
baassiia wrote:Jesli chodzi o garderobe to ja doradze, zeby sie nieobkupywac zbytnio w typowo ciazowe bo ja chodzilam w swoich zwyklych, a najwiekszy brzuch mialam w trakie zimy i dalo rade.
Jedyne co to kilka par getrow ciazowych najbardziej lubie te z h&m za 40xl i 2 pary spodni. W zasadzie spodni nie lubialam bo jakos zle sie w nich czulam, no ale na mrozy to nie bylo wyjscia. Po domu getry.
Bluzki to zamist XS-S kupowolam M, albo o luznym fasoni i teraz tez w nich chodze. Jesli chodzi o swetry, marynarki to kupowalam takie bez guzikowe wiec tez do konca spokojnie sie w nie ubieralam.
Właśnie nad tym sów zastanawiałam. Nie chcę kupować takich super drogich ciuchów w których będę wyglądać okropnie i równie dobrze mogłabym worekzałożyć. Planuję takie bluzeczki o luzniejszym kroju co będą mogły mi później również służyć. Ze spodniami też tak kombinuje co kupić by nie wydać majątku. Dlatego zobaczę oczywiście jak będę wyglądać w tych co mam, jednak mam nadzieję że się nadadzą bo mają taki luźny fason. Nie chcę dać się zwariować. Niestety bluzki to mam może dwie trzy które się nadadzą. Z resztą to nie mam co liczyć bo będzie mi bębenek wystawać
PS wybaczcie za błędy ale niestety słownik w telefonie jest bezlitosny. -
A może by... wrote:Właśnie nad tym sów zastanawiałam. Nie chcę kupować takich super drogich ciuchów w których będę wyglądać okropnie i równie dobrze mogłabym worekzałożyć. Planuję takie bluzeczki o luzniejszym kroju co będą mogły mi później również służyć. Ze spodniami też tak kombinuje co kupić by nie wydać majątku. Dlatego zobaczę oczywiście jak będę wyglądać w tych co mam, jednak mam nadzieję że się nadadzą bo mają taki luźny fason. Nie chcę dać się zwariować. Niestety bluzki to mam może dwie trzy które się nadadzą. Z resztą to nie mam co liczyć bo będzie mi bębenek wystawać
PS wybaczcie za błędy ale niestety słownik w telefonie jest bezlitosny.
-
W Lidlu jutro mają być bluzki i spodnie ciążowe ☺ Z doświadczenia wiem że spodnie z pasem ciazowym u mnie to podstawa więc może kupię i tak się do Lidla jutro wybieram mojej małej po body. Swoją drogą body z lidla są jak dla mnie najlepsze
baassiia, kaka470, Demetria lubią tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
melonek wrote:pierwsze malenstwo, a gdzie pracujesz? Obyś się nie rozchorowała jeszcze bardziej.
W sklepie spożywczym. Lekarz pow mi ze mam leżeć bo ta choroba potrzebuje siły na walczenie organizmu. Dzis musze isc mam nadzieje ze gorzej nie bedzie jutro mam zamiar leżeć cały dzien, szefowa mówiła ze jutro i w piątek bede miała wolne i ona pójdzie za mnie a w weekend spowrotem do pracy. Dostalam pare lekarstw powinno mi przejść po paru dniach
Baaasiaa dla nas niektórych to jest pierwsza ciąża i każda z nas ma obawy przed poronieniem czy wszystko jest Ok a wizyty sa jeszcze przed nami. Sama mam obawy i miałam dzis zrobic betę ale słabo sie dzis czuje i pójdę w inny dzien zrobic bo pewnie lekarz poprosi i zrobienie kolejnej bety tak jak mojej koleżance[/link] -
aleksandrazz wrote:W Lidlu jutro mają być bluzki i spodnie ciążowe ☺ Z doświadczenia wiem że spodnie z pasem ciazowym u mnie to podstawa więc może kupię i tak się do Lidla jutro wybieram mojej małej po body. Swoją drogą body z lidla są jak dla mnie najlepsze
No, ja też jestem wielką fanką Lidla -
Jeśli chodzi o ciuchy, to miesiące z największym brzuchem przypadają na lato, więc na pewno wykorzystam wszystkie swoje sukienki i suknie, na szczęście mam takie z wiązaniem pod piersiami, więc powinno być OK, a tak to też planuję legginsy plus tuniki, zastanawiam się ewentualnie nad szortami dla ciężarnych, bo w upały to wiadomo, że w leginsach ciężko, a nie zawsze będzie mi się chciało wkładać sukienkę np. na wyjazdach jakichś.
Demetria lubi tę wiadomość
-
melonek wrote:Właśnie wróciłam z drugiej bety, powiem Wam szczerze, że denerwuje się jak nie wiem co ;/
Potwierdzam nie kupujcie za dużo ubrań ciążowych naprawdę wystarczy ze 3 pary getr typowo ciążowych i do tego luźniejsze tuniki, a brzuszki będziemy mieć latem głównie a każda z nas ma na pewno jakieś zwiewne sukienki.
Co do robienia bety, rozumiem że niektóre nie chcecie robić tego badania i ok, ale mnie np uspokaja jak widzę ładny wzrost.
Co do balsamów, uważajcie na składy w 1szym trymestrze. Poza tym jest to sprawa bardzo indywidualna, jeśli ma się genetyczne predyspozycje do rozstępów to wiele nie pomoże, ja stosowałam elancyl biooil palmers i mam sporo rozstępów, dokładnie taki sam układ jak moja mama. No cóż trzeba się pogodzić i tyle.
Wiadomo brzuszek trzeba smarować żeby skóra była elastyczna, ale nie będę wydawać tym razem tyle kasy na te super balsamy typu Elancyl. Aha bardzo ważny jest peeling raz w tygodniu, żeby złuszczyć stary naskórek.
W moim przypadku większość rozstępów pojawiła się już po porodzie, jak brzuch się gwałtownie zmniejszał. -
Ja chyba takich zwiewnych sukienek to właśnie nie mam. Bardzo się boję właśnie tego okresu letniego kiedy będę w zaawansowanej ciąży. Tak to zawsze grill jazda na rowerze i piwko lub Cydr. Nie wiem co teraz będę robić skoro wszystko właściwie odpada..
-
nick nieaktualnyJa strasznie nie lubie tych ciuchow robionych specjanie dla ciezarnych. Jedna z Was wspomniala ze do najladniejszych nie naleza i ja sie z tym zgadzam
Pracuje w takim biurze ze musze sie jakos ubierac, moze nie zawsze szpilki, marynarka czy garsonka ale musze trzymac jakis poziom hehe A jak wszysyko bedzie OK to na urolp moge isc najwczesniej 6 tygodni przed porodem tak ze bede musiala sie z czasem wzrostu brzucha zaopatrzac w nowe rzeczy.
Ale pierwszy zakup to bedzie stanik- i to juz pewnie bardzo niedlugo....
baassiia lubi tę wiadomość
-
Dokładnie ubrań ciążowych nie mam zamiaru kupować bo to nie ma sensu ogólnie chodzę w szerszych rzeczach bo do szczupłych nie należę wiec dopiero kupie ciuchu jak KIMMY czyli jak beda za małe stanik tez pewnie bede kupować niebawem chodz juz w jeden troszkę większy sie zaopatrzyłam wiec na jakiś czas bedzie dobry
Demetria lubi tę wiadomość
[/link] -
A może by... wrote:Ja chyba takich zwiewnych sukienek to właśnie nie mam. Bardzo się boję właśnie tego okresu letniego kiedy będę w zaawansowanej ciąży. Tak to zawsze grill jazda na rowerze i piwko lub Cydr. Nie wiem co teraz będę robić skoro wszystko właściwie odpada..
grillować możesz dalej, ja np jadłam pstrąga zrobionego w folii na grillu, rower rzeczywiście odpada, ale jest masa zajęć dla ciężarnych, mogę polecić z własnego doświadczenia aquafitness.
Poza tym będziesz kompletować wyprawkę, a wierz mi jest tego trochę
Mam wynik bety, jest ładny przyrost. Jestem dużo spokojniejsza.Kimmy, Demetria, A może by... lubią tę wiadomość
-
Ciężko was nadrobić.Co do balsamow słyszałam że dobry jest bo Oil i palmers.To już mam.Wiez niebawem będę zaczynać,aby nawilzyc skórę od początku.Ciesze się z dobrych waszych wiadomości.I coraz bliżej każdej do wizyt!super!Zmniejsza się niepokój a to ważne.Co do ubrań z jednej str się obawiam bo lato,a tusza będzie większa hahaga z drugiej str myślę w sumie coś się lekkiego załozy i będzie git!