Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Tez chyba jutro wybiorę się do lidla chociaż dzisiaj zaczęłam się martwić. Od poniedziałku mam dużo stresów a dzisiaj zauważyłam minimalne plamki krwi ale tylko, ze tak brzydko powiem przy podcieraniu, dosłownie 2-3 razy. Czy ktoś mógłby powiedzieć czy to jest powód do niepokoju? To jest dopiero początek 6 tygodnia. Czy od razu powinnam umawiać się do lekarza?
-
Paulina099 wrote:Tez chyba jutro wybiorę się do lidla chociaż dzisiaj zaczęłam się martwić. Od poniedziałku mam dużo stresów a dzisiaj zauważyłam minimalne plamki krwi ale tylko, ze tak brzydko powiem przy podcieraniu, dosłownie 2-3 razy. Czy ktoś mógłby powiedzieć czy to jest powód do niepokoju? To jest dopiero początek 6 tygodnia. Czy od razu powinnam umawiać się do lekarza?
A kiedy masz wizytę?
-
Paulina099 wrote:Wizytę planowana dopiero na za tydzień . Ale zawsze mogę iscszybciej. Tylko nie chce za bardzo panikować
Paulinko, jeśli poza plamieniami odczuwasz też ból to ja bym na twoim miejscu postarała się przyspieszyć wizytę. Zawsze lepiej sprawdzić niż się niepotrzebnie zamartwiać przez cały tydzień
Trzymam kciuki, żeby szybko sie wyjasniło, że to nic niepokojącego. -
Paulina099 też bym poszła do lekarza tak na wszelki wypadek.
Ja w sumie żałuję, że na betę iść nie mogę. Na wizytę umówię się dopiero za 3 tygodnie a tak to miałabym jakąkolwiek informację.
A w ogóle jestem teraz tak samo podekscytowana jak za pierwszym razem Zrobiłam chyba z 6 testów i nadal nie mogę uwierzyć, że nam się tak udało za pierwszym i na dodatek jedynym razem
Dziś dopiero 12 dpo a popołudniu wyszła ładna, ciemna kreskaDemetria lubi tę wiadomość
-
W temacie wątku ciuszkowego: ostatnio kupowałam sukienkę na wesele online na Zalando.pl i przy okazji widziałam, że są też fajne ciuchy ciążowe dla mam w sporych promocjach. Kupowałam już przez Zalando i polecam. Można zwracać ciuchy nawet w promocji, wszystko trwa sprawnie i szybko, a promocje / wyprzedaże są naprawdę spote (nawet do 70%) i ciuchy całkiem ładne
Demetria lubi tę wiadomość
-
Wpinka wrote:W temacie wątku ciuszkowego: ostatnio kupowałam sukienkę na wesele online na Zalando.pl i przy okazji widziałam, że są też fajne ciuchy ciążowe dla mam w sporych promocjach. Kupowałam już przez Zalando i polecam. Można zwracać ciuchy nawet w promocji, wszystko trwa sprawnie i szybko, a promocje / wyprzedaże są naprawdę spote (nawet do 70%) i ciuchy całkiem ładne
-
Ja mam trochę luźnych rzeczy więc obejdzie się bez większych zakupów. Moja teściowa jest mistrzem wyszukiwania perełek w ciucholandach więc pewnie mi wynajdzie jakieś fajne sukienki na lato bo szkoda mi kasy na kupowanie czegoś tylko na ciążę :p
patulla, Demetria lubią tę wiadomość
-
melonek wrote:Ja mam trochę luźnych rzeczy więc obejdzie się bez większych zakupów. Moja teściowa jest mistrzem wyszukiwania perełek w ciucholandach więc pewnie mi wynajdzie jakieś fajne sukienki na lato bo szkoda mi kasy na kupowanie czegoś tylko na ciążę :p
patulla, Kasiulka03 lubią tę wiadomość
-
Paulina a nie możesz zadzwonić do gina? Może najpierw spróbuj z nim porozmawiać i ciekawe co on na te plamienie powie.
Co do ubrań to ja mam dużo luźnych bluzek, sukienek na lato. Myślę, że konieczne będzie tylko zaopatrzyć się w ciążowe spodnie jeansy a tak to raczej nic więcej z ciążowych ciuchów mi się nie przyda.
14.02 - 4mm serduszko
07.03 - 2cm szczęścia
04.04 - 8,2cm i prawdopodobnie będzie Elena
02.05 - wizyta
-
Piersi bolą mnie okrutnie... Nawet jak chodzę to je czuje i muszę przytrzymywac Jeszcze mnie chyba nigdy tak mocno nie bolały.
AA nie powiedziałam wam jak tatuś zareagował Najpierw myślał że go wkrecam i nie mógł uwierzyć. Ale potem zobaczył dwie kreski na teście i baaardzo się ucieszył. Aż nie spodziewałam się takiej reakcji a dzisiaj po piersiach poznał, że faktycznie coś jest na rzeczy bo już się sporo powiększyły jego zdaniem14.02 - 4mm serduszko
07.03 - 2cm szczęścia
02.05 - wizyta
-
melonek wrote:Ja mam trochę luźnych rzeczy więc obejdzie się bez większych zakupów. Moja teściowa jest mistrzem wyszukiwania perełek w ciucholandach więc pewnie mi wynajdzie jakieś fajne sukienki na lato bo szkoda mi kasy na kupowanie czegoś tylko na ciążę :p
Kupiłam dzisiaj też witaminy dla kobiet w ciąży . Na pewno nie zaszkodza a myślę, że mogę mieć jakieś witaminowe braki więc tak na wszelki wypadek wolę braćWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 17:40
14.02 - 4mm serduszko
07.03 - 2cm szczęścia
02.05 - wizyta
-
Demetria wrote:Kupiłam dzisiaj też witaminy dla kobiet w ciąży . Na pewno nie zaszkodza a myślę, że mogę mieć jakieś witaminowe braki więc tak na wszelki wypadek wolę brać
Z tymi witaminami bywa różnie. Generalnie nie powinny zaszkodzić, jeśli jesteśmy w 100% zdrowe. Ja nie mogę przyjmować typowych ciążowych mieszanek witaminowych poniewaz w większości zawierają jod, na który mam embargo od endokrynologa. Przyjmuję pojedyńczo kwas foliowy i wtaminę D.