X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • gosiak1982 Znajoma

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne ciążowe ciuchy ma Bonprix, chociaż tam często loteria z jakością i rozmiarem. Mam nadzieję,że uda mi się jutro wyskoczyć do Lidla na polowanie :)

madlene88 lubi tę wiadomość

• Paulina099 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez chyba jutro wybiorę się do lidla :) chociaż dzisiaj zaczęłam się martwić. Od poniedziałku mam dużo stresów a dzisiaj zauważyłam minimalne plamki krwi ale tylko, ze tak brzydko powiem przy podcieraniu, dosłownie 2-3 razy. Czy ktoś mógłby powiedzieć czy to jest powód do niepokoju? To jest dopiero początek 6 tygodnia. Czy od razu powinnam umawiać się do lekarza?

• Kimmy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Tez chyba jutro wybiorę się do lidla :) chociaż dzisiaj zaczęłam się martwić. Od poniedziałku mam dużo stresów a dzisiaj zauważyłam minimalne plamki krwi ale tylko, ze tak brzydko powiem przy podcieraniu, dosłownie 2-3 razy. Czy ktoś mógłby powiedzieć czy to jest powód do niepokoju? To jest dopiero początek 6 tygodnia. Czy od razu powinnam umawiać się do lekarza?
    Niestety nie wiem jak to wygląda z tymi plamieniami.
    A kiedy masz wizytę?

f5b59272af.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę planowana dopiero na za tydzień . Ale zawsze mogę iscszybciej. Tylko nie chce za bardzo panikować :)

• Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Wizytę planowana dopiero na za tydzień . Ale zawsze mogę iscszybciej. Tylko nie chce za bardzo panikować :)

Paulinko, jeśli poza plamieniami odczuwasz też ból to ja bym na twoim miejscu postarała się przyspieszyć wizytę. Zawsze lepiej sprawdzić niż się niepotrzebnie zamartwiać przez cały tydzień :)
    Trzymam kciuki, żeby szybko sie wyjasniło, że to nic niepokojącego.

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym raczej na wszelki wypadek poszła do lekarza . Koleżanka z pracy tak miała i od razu poleciała do lekarza. Historia się dobrze skończyła :)

preg.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nic nie boli. Ale cały czas nie daje mi to spokoju. Ehh, czy to już tak cały czas będzie? Dziękuje dziewczynki :* postaram się jeszcze na jutro zapisać.

Alfa_Centauri lubi tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym poszla dla swietego spokoju. Ja wiem tylko, ze taki brazowawy sluz w okolicach spodziewanego okresu jest zazwyczaj normalny. Kolezanka to wogole przez pierwsze 2 mies ciazy miala miala taki szczatkowy okres.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 też bym poszła do lekarza tak na wszelki wypadek.

Ja w sumie żałuję, że na betę iść nie mogę. Na wizytę umówię się dopiero za 3 tygodnie a tak to miałabym jakąkolwiek informację.

A w ogóle jestem teraz tak samo podekscytowana jak za pierwszym razem ;) Zrobiłam chyba z 6 testów i nadal nie mogę uwierzyć, że nam się tak udało za pierwszym i na dodatek jedynym razem :P

Dziś dopiero 12 dpo a popołudniu wyszła ładna, ciemna kreska :)

Demetria lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Wpinka Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie wątku ciuszkowego: ostatnio kupowałam sukienkę na wesele online na Zalando.pl i przy okazji widziałam, że są też fajne ciuchy ciążowe dla mam w sporych promocjach. Kupowałam już przez Zalando i polecam. Można zwracać ciuchy nawet w promocji, wszystko trwa sprawnie i szybko, a promocje / wyprzedaże są naprawdę spote (nawet do 70%) i ciuchy całkiem ładne :)

a88e25d763.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpinka wrote:
    W temacie wątku ciuszkowego: ostatnio kupowałam sukienkę na wesele online na Zalando.pl i przy okazji widziałam, że są też fajne ciuchy ciążowe dla mam w sporych promocjach. Kupowałam już przez Zalando i polecam. Można zwracać ciuchy nawet w promocji, wszystko trwa sprawnie i szybko, a promocje / wyprzedaże są naprawdę spote (nawet do 70%) i ciuchy całkiem ładne :)
    Ooo fajnie wiedzieć właśnie nigdy na zalando nie kupowalam

ckai9n73kv974yz0.png
  • melonek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam trochę luźnych rzeczy więc obejdzie się bez większych zakupów. Moja teściowa jest mistrzem wyszukiwania perełek w ciucholandach więc pewnie mi wynajdzie jakieś fajne sukienki na lato bo szkoda mi kasy na kupowanie czegoś tylko na ciążę :p

patulla, Demetria lubią tę wiadomość

thgf9n73vx4bobyi.png
    56505fea16.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melonek wrote:
    Ja mam trochę luźnych rzeczy więc obejdzie się bez większych zakupów. Moja teściowa jest mistrzem wyszukiwania perełek w ciucholandach więc pewnie mi wynajdzie jakieś fajne sukienki na lato bo szkoda mi kasy na kupowanie czegoś tylko na ciążę :p
    Sama chodzę czasem na ciucholand nieraz można trafić na zaje***te rzeczy.Zreszta co tu dużo mówić jak jestem zakupocholiczka

patulla, Kasiulka03 lubią tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że nie musimy tak strasznoe się zaopatrzac w ciążowe ciuszki,najważniejsze to wygodne bluzki kiedy brzuszek urośnie,coś szerszego czy większego niż dotychczas

ckai9n73kv974yz0.png
  • Demetria Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina a nie możesz zadzwonić do gina? Może najpierw spróbuj z nim porozmawiać i ciekawe co on na te plamienie powie.

Co do ubrań to ja mam dużo luźnych bluzek, sukienek na lato. Myślę, że konieczne będzie tylko zaopatrzyć się w ciążowe spodnie jeansy a tak to raczej nic więcej z ciążowych ciuchów mi się nie przyda.

14.02 - 4mm serduszko <3
    07.03 - 2cm szczęścia
    04.04 - 8,2cm i prawdopodobnie będzie Elena <3
    02.05 - wizyta
    tt1d65e6.png
    tt1d6895.png
  • Demetria Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piersi bolą mnie okrutnie... Nawet jak chodzę to je czuje i muszę przytrzymywac :D Jeszcze mnie chyba nigdy tak mocno nie bolały.

AA nie powiedziałam wam jak tatuś zareagował :D Najpierw myślał że go wkrecam i nie mógł uwierzyć. Ale potem zobaczył dwie kreski na teście i baaardzo się ucieszył. Aż nie spodziewałam się takiej reakcji :) a dzisiaj po piersiach poznał, że faktycznie coś jest na rzeczy bo już się sporo powiększyły jego zdaniem :D

14.02 - 4mm serduszko <3
    07.03 - 2cm szczęścia
    02.05 - wizyta
    tt1d65e6.png
    tt1d6895.png
  • Demetria Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melonek wrote:
    Też lubię się czasami przejść do ciucholandu. Chociaż trzeba mieć dużo czasu żeby coś fajnego znaleźć ;)

Kupiłam dzisiaj też witaminy dla kobiet w ciąży . Na pewno nie zaszkodza a myślę, że mogę mieć jakieś witaminowe braki więc tak na wszelki wypadek wolę brać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 17:40

14.02 - 4mm serduszko <3
    07.03 - 2cm szczęścia
    02.05 - wizyta
    tt1d65e6.png
    tt1d6895.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do witamin to mój lekarz mówił że najlepiej brać po 7-8 tyg kiedy zakończy się proces organolezy

ckai9n73kv974yz0.png
  • melonek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam wyniki drugiej bety - 1108, przyrost od poniedziałku o 140 % :)

Alfa_Centauri, Pierwsze maleństwo, smeg, Wpinka, madlene88, Kasiulka03, patrycja32, Demetria lubią tę wiadomość

thgf9n73vx4bobyi.png
    56505fea16.png
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demetria wrote:
    Kupiłam dzisiaj też witaminy dla kobiet w ciąży . Na pewno nie zaszkodza a myślę, że mogę mieć jakieś witaminowe braki więc tak na wszelki wypadek wolę brać

Z tymi witaminami bywa różnie. Generalnie nie powinny zaszkodzić, jeśli jesteśmy w 100% zdrowe. Ja nie mogę przyjmować typowych ciążowych mieszanek witaminowych poniewaz w większości zawierają jod, na który mam embargo od endokrynologa. Przyjmuję pojedyńczo kwas foliowy i wtaminę D.

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ