X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • gosiak1982 Znajoma

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne ciążowe ciuchy ma Bonprix, chociaż tam często loteria z jakością i rozmiarem. Mam nadzieję,że uda mi się jutro wyskoczyć do Lidla na polowanie :)

madlene88 lubi tę wiadomość

• Paulina099 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez chyba jutro wybiorę się do lidla :) chociaż dzisiaj zaczęłam się martwić. Od poniedziałku mam dużo stresów a dzisiaj zauważyłam minimalne plamki krwi ale tylko, ze tak brzydko powiem przy podcieraniu, dosłownie 2-3 razy. Czy ktoś mógłby powiedzieć czy to jest powód do niepokoju? To jest dopiero początek 6 tygodnia. Czy od razu powinnam umawiać się do lekarza?

• Kimmy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Tez chyba jutro wybiorę się do lidla :) chociaż dzisiaj zaczęłam się martwić. Od poniedziałku mam dużo stresów a dzisiaj zauważyłam minimalne plamki krwi ale tylko, ze tak brzydko powiem przy podcieraniu, dosłownie 2-3 razy. Czy ktoś mógłby powiedzieć czy to jest powód do niepokoju? To jest dopiero początek 6 tygodnia. Czy od razu powinnam umawiać się do lekarza?
    Niestety nie wiem jak to wygląda z tymi plamieniami.
    A kiedy masz wizytę?

f5b59272af.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę planowana dopiero na za tydzień . Ale zawsze mogę iscszybciej. Tylko nie chce za bardzo panikować :)

• Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Wizytę planowana dopiero na za tydzień . Ale zawsze mogę iscszybciej. Tylko nie chce za bardzo panikować :)

Paulinko, jeśli poza plamieniami odczuwasz też ból to ja bym na twoim miejscu postarała się przyspieszyć wizytę. Zawsze lepiej sprawdzić niż się niepotrzebnie zamartwiać przez cały tydzień :)
    Trzymam kciuki, żeby szybko sie wyjasniło, że to nic niepokojącego.

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym raczej na wszelki wypadek poszła do lekarza . Koleżanka z pracy tak miała i od razu poleciała do lekarza. Historia się dobrze skończyła :)

preg.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nic nie boli. Ale cały czas nie daje mi to spokoju. Ehh, czy to już tak cały czas będzie? Dziękuje dziewczynki :* postaram się jeszcze na jutro zapisać.

Alfa_Centauri lubi tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym poszla dla swietego spokoju. Ja wiem tylko, ze taki brazowawy sluz w okolicach spodziewanego okresu jest zazwyczaj normalny. Kolezanka to wogole przez pierwsze 2 mies ciazy miala miala taki szczatkowy okres.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 też bym poszła do lekarza tak na wszelki wypadek.

Ja w sumie żałuję, że na betę iść nie mogę. Na wizytę umówię się dopiero za 3 tygodnie a tak to miałabym jakąkolwiek informację.

A w ogóle jestem teraz tak samo podekscytowana jak za pierwszym razem ;) Zrobiłam chyba z 6 testów i nadal nie mogę uwierzyć, że nam się tak udało za pierwszym i na dodatek jedynym razem :P

Dziś dopiero 12 dpo a popołudniu wyszła ładna, ciemna kreska :)

Demetria lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Wpinka Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie wątku ciuszkowego: ostatnio kupowałam sukienkę na wesele online na Zalando.pl i przy okazji widziałam, że są też fajne ciuchy ciążowe dla mam w sporych promocjach. Kupowałam już przez Zalando i polecam. Można zwracać ciuchy nawet w promocji, wszystko trwa sprawnie i szybko, a promocje / wyprzedaże są naprawdę spote (nawet do 70%) i ciuchy całkiem ładne :)

a88e25d763.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpinka wrote:
    W temacie wątku ciuszkowego: ostatnio kupowałam sukienkę na wesele online na Zalando.pl i przy okazji widziałam, że są też fajne ciuchy ciążowe dla mam w sporych promocjach. Kupowałam już przez Zalando i polecam. Można zwracać ciuchy nawet w promocji, wszystko trwa sprawnie i szybko, a promocje / wyprzedaże są naprawdę spote (nawet do 70%) i ciuchy całkiem ładne :)
    Ooo fajnie wiedzieć właśnie nigdy na zalando nie kupowalam

ckai9n73kv974yz0.png
  • melonek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam trochę luźnych rzeczy więc obejdzie się bez większych zakupów. Moja teściowa jest mistrzem wyszukiwania perełek w ciucholandach więc pewnie mi wynajdzie jakieś fajne sukienki na lato bo szkoda mi kasy na kupowanie czegoś tylko na ciążę :p

patulla, Demetria lubią tę wiadomość

thgf9n73vx4bobyi.png
    56505fea16.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melonek wrote:
    Ja mam trochę luźnych rzeczy więc obejdzie się bez większych zakupów. Moja teściowa jest mistrzem wyszukiwania perełek w ciucholandach więc pewnie mi wynajdzie jakieś fajne sukienki na lato bo szkoda mi kasy na kupowanie czegoś tylko na ciążę :p
    Sama chodzę czasem na ciucholand nieraz można trafić na zaje***te rzeczy.Zreszta co tu dużo mówić jak jestem zakupocholiczka

patulla, Kasiulka03 lubią tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że nie musimy tak strasznoe się zaopatrzac w ciążowe ciuszki,najważniejsze to wygodne bluzki kiedy brzuszek urośnie,coś szerszego czy większego niż dotychczas

ckai9n73kv974yz0.png
  • Demetria Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina a nie możesz zadzwonić do gina? Może najpierw spróbuj z nim porozmawiać i ciekawe co on na te plamienie powie.

Co do ubrań to ja mam dużo luźnych bluzek, sukienek na lato. Myślę, że konieczne będzie tylko zaopatrzyć się w ciążowe spodnie jeansy a tak to raczej nic więcej z ciążowych ciuchów mi się nie przyda.

14.02 - 4mm serduszko <3
    07.03 - 2cm szczęścia
    04.04 - 8,2cm i prawdopodobnie będzie Elena <3
    02.05 - wizyta
    tt1d65e6.png
    tt1d6895.png
  • Demetria Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piersi bolą mnie okrutnie... Nawet jak chodzę to je czuje i muszę przytrzymywac :D Jeszcze mnie chyba nigdy tak mocno nie bolały.

AA nie powiedziałam wam jak tatuś zareagował :D Najpierw myślał że go wkrecam i nie mógł uwierzyć. Ale potem zobaczył dwie kreski na teście i baaardzo się ucieszył. Aż nie spodziewałam się takiej reakcji :) a dzisiaj po piersiach poznał, że faktycznie coś jest na rzeczy bo już się sporo powiększyły jego zdaniem :D

14.02 - 4mm serduszko <3
    07.03 - 2cm szczęścia
    02.05 - wizyta
    tt1d65e6.png
    tt1d6895.png
  • Demetria Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melonek wrote:
    Też lubię się czasami przejść do ciucholandu. Chociaż trzeba mieć dużo czasu żeby coś fajnego znaleźć ;)

Kupiłam dzisiaj też witaminy dla kobiet w ciąży . Na pewno nie zaszkodza a myślę, że mogę mieć jakieś witaminowe braki więc tak na wszelki wypadek wolę brać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 17:40

14.02 - 4mm serduszko <3
    07.03 - 2cm szczęścia
    02.05 - wizyta
    tt1d65e6.png
    tt1d6895.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do witamin to mój lekarz mówił że najlepiej brać po 7-8 tyg kiedy zakończy się proces organolezy

ckai9n73kv974yz0.png
  • melonek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam wyniki drugiej bety - 1108, przyrost od poniedziałku o 140 % :)

Alfa_Centauri, Pierwsze maleństwo, smeg, Wpinka, madlene88, Kasiulka03, patrycja32, Demetria lubią tę wiadomość

thgf9n73vx4bobyi.png
    56505fea16.png
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demetria wrote:
    Kupiłam dzisiaj też witaminy dla kobiet w ciąży . Na pewno nie zaszkodza a myślę, że mogę mieć jakieś witaminowe braki więc tak na wszelki wypadek wolę brać

Z tymi witaminami bywa różnie. Generalnie nie powinny zaszkodzić, jeśli jesteśmy w 100% zdrowe. Ja nie mogę przyjmować typowych ciążowych mieszanek witaminowych poniewaz w większości zawierają jod, na który mam embargo od endokrynologa. Przyjmuję pojedyńczo kwas foliowy i wtaminę D.

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ