Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Pierwsze maleństwo Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2017, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak sie czujecie ? Jak samopoczucia dzis ? Ja juz pomału dochodzę do siebie :) jest coraz lepiej jedynie meczy jeszcze kaszel :( No ale tak szybko nie przejdzie :( brzuch mnie strasznie boli od tego kaszlu.. mało co spałam.. dzis po pracy odpoczywam całe popołudnie z chrześnicą :) plan na dzis do pracy a po pracy odpoczynek który sie w koncu należy :)

Miłego dnia Mamusie :)

3jgxdqk3xw3b1905.png[/link]
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze maleństwo a nie miałaś mieć dzisiaj wolnego?
    Najgorzej z tym kaszlem ale jak już lepiej się czujesz to tyle dobrze

U mnie mdłości i najchętniej zostalabym w domku pod kolderka :(

f5b59272af.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smeg ooo też chcę juz takiego kropka zobaczyć ;)

f5b59272af.png
  • paula_89 Znajoma

Wysłany: 2 lutego 2017, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

Ja już nie spię. Dzisiaj wizyta, wiec to pewnie z nerwów.
    Co prawda jestem w 4t6d, ale wizytę miałam umówiona już miesiąc temu, nim jeszcze wiedziałam o ciąży.
    Co do objawów, to póki co lekki ból podbrzusza i bolące piersi.

• Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ;)! Gratuluje wszystkim dzidziolkow ;) Jestem mamą listopadowa 2016;) mój synek postanowił wcześniej wyskoczyć i zostało mi 19 sztuk zastrzyków CLEXANE (niestety nie miałam ich refundowanych ;() jeśli któraś z mamus ma taki problem i potrzebuje, to niech napisze do mnie prywatna wiadomość ;) oczywiście sprzedam taniej niż w aptece ;*

Wszystkim życzę nudnych ciąży bez komplikacji i szybciutkich, bezbolesnych porodów ;)! Buziaki;)!!

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)

Wysłany: 2 lutego 2017, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy miałam miec wolne i dzis cały dzien przeleżeć ale stwierdziłam wczoraj wieczorem ze czuje sie duzo lepiej a jutro mam tak czy tak wolne a na rano do 14 szybko Zleci tak ze pow ze pójdę jednak do pracy :) a po południu sobie bede leżeć i odpoczywać i zeby przeszła ta grypa szybko :)

Paula dawaj znac po wizycie :) trzymamy kciuki aby wszystko było w porządku :)

• Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze maleństwo, program można obejrzeć na TVN player w internecie albo w tv jeśli masz smart tv :)

preg.png

Wysłany: 2 lutego 2017, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia Dziekuje dzis sobie obejrzę na pewno bo bede miła chwile dla siebie :)

• Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze malenstwociesze sie ze juz lepiej sie czujesz

CodotatyTwojej fasolki to moze trzeba mu dac trochę czasu na oswojenie sie z sytuacja
    Tez moze trzeba pewne rzeczy zakomunikować wprost jakie badanie ile one kosztują itd
    Musimy swoich mężów uświadomić

Np. Mój mąż nie wiedział ze kobiet w ciąży nie mozna straszyć

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj przeżyłam pierwsze mdłości
    Wczoraj zajadalam sie jajkami na twardo a dzisiaj jak poczułam jajko w lodówce to ja szybko zamknęłam bo był odruch wymiotny

Brrrr

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie dziś mdłości dopadły. Niedobrze mi i czuję się pełna. W nocy mi palce spuchly tak że musiałam zdjąć obrączkę i to jeszcze na sline bo inaczej nie chciała ruszyć. Do tego 0.4 kg więcej, a jem mało bo prawie ciągle po pracy śpię :/ jeszcze na twarzy wysypało mnie okrutnie! Byłam u dermatologa wczoraj ale nie wiele może pomóc.. generalnie wybaczcie ale przez te mdłości i niewyspanie to jestem dziś strasznie marudna i zmęczona.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy też odczuwacie , ciągniecie , ból jajników i krzyża , trochę się nie pokoje wizytę mam na 6 lutego, chyba oszaleje , ból nie jest jakiś mocny ale odczuwalny w nocy i w dzień co chwilę latam do wc sprawdzić czy nic niepokojącego się nie dzieje , to moja druga ciąża , ale w pierwszej nie miałam takich dolegliwości , dziś męczą mnie mega zawroty głowy . Mam nadzieję że z moją fasolką wszystko dobrze!

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak nie mam. Myślę, że to pewnie nic takiego ale na wszelki wypadek bym się skontaktowała z lekarzem jeśli tylko masz możliwość. Będziesz mogła spokojnie poczekać do 6 bez nerwów i zmartwień.

kaka470 lubi tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • melonek Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja dzisiaj w domu w łóżku, żeby porządnie wyleczyć przeziębienie.

Tak czytam, że Wy już macie mdłości, mnie to na szczęście omija póki co. Jedynie brzuch boli co jakiś czas ;/

thgf9n73vx4bobyi.png
    56505fea16.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melonek wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Ja dzisiaj w domu w łóżku, żeby porządnie wyleczyć przeziębienie.

Tak czytam, że Wy już macie mdłości, mnie to na szczęście omija póki co. Jedynie brzuch boli co jakiś czas ;/

Zazdroszczę. Ja miałam delikatne na początku w 4 tygodniu. Później przeszły i myślałam że nie jest najgorzej.. a teraz nie dość że mam zaparcia to jeszcze mnie mdli. Co za nie fart. Chyba będę chodząca kompilacja objawów ciążowych.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • melonek Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by: jesteś tydzień dalej niż ja więc pewnie jeszcze wszystko przede mną :P

thgf9n73vx4bobyi.png
    56505fea16.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melonek wrote:
    A może by: jesteś tydzień dalej niż ja więc pewnie jeszcze wszystko przede mną :P

Melonek wrzuć suwaczek:) będzie łatwiej się rozeznać:) wiele bym dziś dała by zostać w domu, a tutaj taki klops i musiałam iść do pracy. Nawet nie mam jak na chorobowe.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajcie się nie dopuścić do zaparć. Ja tak zrobiłam w 1 ciąży i szyjka na tym ucierpiała . Najlepszy sposób to kilka śliwek rano zalanych wrzątkiem wieczorem albo kiwi. Mi jest ciężko przez wymioty jeść cokolwiek więc stosuje to co drugi dzień Ale i tak lepiej niż w ciąży z córką raz na tydzień

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Starajcie się nie dopuścić do zaparć. Ja tak zrobiłam w 1 ciąży i szyjka na tym ucierpiała . Najlepszy sposób to kilka śliwek rano zalanych wrzątkiem wieczorem albo kiwi. Mi jest ciężko przez wymioty jeść cokolwiek więc stosuje to co drugi dzień Ale i tak lepiej niż w ciąży z córką raz na tydzień

Dzięki za radę. Kiwi to dobry pomysł. Śliwki chyba mu przez gardło nie przejdą w takiej postaci. Nie wiedziałam że kiwi też ma takie właściwości.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • gosiak1982 Znajoma

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie coś na kształt dusznosci? Czuję taką kluchę w gardle i jakos gorzej mi się oddycha. Do tego jak tylko coś wrzucę do żołądka to mam dzienr mrowienia. Już chyba wolę te wcześniejsze bóle krzyża...

‹‹ ‹ 45 46 47 48 49 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ