X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Pierwsze maleństwo Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2017, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak sie czujecie ? Jak samopoczucia dzis ? Ja juz pomału dochodzę do siebie :) jest coraz lepiej jedynie meczy jeszcze kaszel :( No ale tak szybko nie przejdzie :( brzuch mnie strasznie boli od tego kaszlu.. mało co spałam.. dzis po pracy odpoczywam całe popołudnie z chrześnicą :) plan na dzis do pracy a po pracy odpoczynek który sie w koncu należy :)

Miłego dnia Mamusie :)

3jgxdqk3xw3b1905.png[/link]
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze maleństwo a nie miałaś mieć dzisiaj wolnego?
    Najgorzej z tym kaszlem ale jak już lepiej się czujesz to tyle dobrze

U mnie mdłości i najchętniej zostalabym w domku pod kolderka :(

f5b59272af.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smeg ooo też chcę juz takiego kropka zobaczyć ;)

f5b59272af.png
  • paula_89 Znajoma

Wysłany: 2 lutego 2017, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

Ja już nie spię. Dzisiaj wizyta, wiec to pewnie z nerwów.
    Co prawda jestem w 4t6d, ale wizytę miałam umówiona już miesiąc temu, nim jeszcze wiedziałam o ciąży.
    Co do objawów, to póki co lekki ból podbrzusza i bolące piersi.

• Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ;)! Gratuluje wszystkim dzidziolkow ;) Jestem mamą listopadowa 2016;) mój synek postanowił wcześniej wyskoczyć i zostało mi 19 sztuk zastrzyków CLEXANE (niestety nie miałam ich refundowanych ;() jeśli któraś z mamus ma taki problem i potrzebuje, to niech napisze do mnie prywatna wiadomość ;) oczywiście sprzedam taniej niż w aptece ;*

Wszystkim życzę nudnych ciąży bez komplikacji i szybciutkich, bezbolesnych porodów ;)! Buziaki;)!!

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)

Wysłany: 2 lutego 2017, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy miałam miec wolne i dzis cały dzien przeleżeć ale stwierdziłam wczoraj wieczorem ze czuje sie duzo lepiej a jutro mam tak czy tak wolne a na rano do 14 szybko Zleci tak ze pow ze pójdę jednak do pracy :) a po południu sobie bede leżeć i odpoczywać i zeby przeszła ta grypa szybko :)

Paula dawaj znac po wizycie :) trzymamy kciuki aby wszystko było w porządku :)

• Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze maleństwo, program można obejrzeć na TVN player w internecie albo w tv jeśli masz smart tv :)

preg.png

Wysłany: 2 lutego 2017, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia Dziekuje dzis sobie obejrzę na pewno bo bede miła chwile dla siebie :)

• Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze malenstwociesze sie ze juz lepiej sie czujesz

CodotatyTwojej fasolki to moze trzeba mu dac trochę czasu na oswojenie sie z sytuacja
    Tez moze trzeba pewne rzeczy zakomunikować wprost jakie badanie ile one kosztują itd
    Musimy swoich mężów uświadomić

Np. Mój mąż nie wiedział ze kobiet w ciąży nie mozna straszyć

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj przeżyłam pierwsze mdłości
    Wczoraj zajadalam sie jajkami na twardo a dzisiaj jak poczułam jajko w lodówce to ja szybko zamknęłam bo był odruch wymiotny

Brrrr

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie dziś mdłości dopadły. Niedobrze mi i czuję się pełna. W nocy mi palce spuchly tak że musiałam zdjąć obrączkę i to jeszcze na sline bo inaczej nie chciała ruszyć. Do tego 0.4 kg więcej, a jem mało bo prawie ciągle po pracy śpię :/ jeszcze na twarzy wysypało mnie okrutnie! Byłam u dermatologa wczoraj ale nie wiele może pomóc.. generalnie wybaczcie ale przez te mdłości i niewyspanie to jestem dziś strasznie marudna i zmęczona.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy też odczuwacie , ciągniecie , ból jajników i krzyża , trochę się nie pokoje wizytę mam na 6 lutego, chyba oszaleje , ból nie jest jakiś mocny ale odczuwalny w nocy i w dzień co chwilę latam do wc sprawdzić czy nic niepokojącego się nie dzieje , to moja druga ciąża , ale w pierwszej nie miałam takich dolegliwości , dziś męczą mnie mega zawroty głowy . Mam nadzieję że z moją fasolką wszystko dobrze!

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak nie mam. Myślę, że to pewnie nic takiego ale na wszelki wypadek bym się skontaktowała z lekarzem jeśli tylko masz możliwość. Będziesz mogła spokojnie poczekać do 6 bez nerwów i zmartwień.

kaka470 lubi tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • melonek Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja dzisiaj w domu w łóżku, żeby porządnie wyleczyć przeziębienie.

Tak czytam, że Wy już macie mdłości, mnie to na szczęście omija póki co. Jedynie brzuch boli co jakiś czas ;/

thgf9n73vx4bobyi.png
    56505fea16.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melonek wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Ja dzisiaj w domu w łóżku, żeby porządnie wyleczyć przeziębienie.

Tak czytam, że Wy już macie mdłości, mnie to na szczęście omija póki co. Jedynie brzuch boli co jakiś czas ;/

Zazdroszczę. Ja miałam delikatne na początku w 4 tygodniu. Później przeszły i myślałam że nie jest najgorzej.. a teraz nie dość że mam zaparcia to jeszcze mnie mdli. Co za nie fart. Chyba będę chodząca kompilacja objawów ciążowych.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • melonek Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by: jesteś tydzień dalej niż ja więc pewnie jeszcze wszystko przede mną :P

thgf9n73vx4bobyi.png
    56505fea16.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melonek wrote:
    A może by: jesteś tydzień dalej niż ja więc pewnie jeszcze wszystko przede mną :P

Melonek wrzuć suwaczek:) będzie łatwiej się rozeznać:) wiele bym dziś dała by zostać w domu, a tutaj taki klops i musiałam iść do pracy. Nawet nie mam jak na chorobowe.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajcie się nie dopuścić do zaparć. Ja tak zrobiłam w 1 ciąży i szyjka na tym ucierpiała . Najlepszy sposób to kilka śliwek rano zalanych wrzątkiem wieczorem albo kiwi. Mi jest ciężko przez wymioty jeść cokolwiek więc stosuje to co drugi dzień Ale i tak lepiej niż w ciąży z córką raz na tydzień

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Starajcie się nie dopuścić do zaparć. Ja tak zrobiłam w 1 ciąży i szyjka na tym ucierpiała . Najlepszy sposób to kilka śliwek rano zalanych wrzątkiem wieczorem albo kiwi. Mi jest ciężko przez wymioty jeść cokolwiek więc stosuje to co drugi dzień Ale i tak lepiej niż w ciąży z córką raz na tydzień

Dzięki za radę. Kiwi to dobry pomysł. Śliwki chyba mu przez gardło nie przejdą w takiej postaci. Nie wiedziałam że kiwi też ma takie właściwości.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • gosiak1982 Znajoma

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie coś na kształt dusznosci? Czuję taką kluchę w gardle i jakos gorzej mi się oddycha. Do tego jak tylko coś wrzucę do żołądka to mam dzienr mrowienia. Już chyba wolę te wcześniejsze bóle krzyża...

‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ