Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jak sie czujecie ? Jak samopoczucia dzis ? Ja juz pomału dochodzę do siebie jest coraz lepiej jedynie meczy jeszcze kaszel No ale tak szybko nie przejdzie brzuch mnie strasznie boli od tego kaszlu.. mało co spałam.. dzis po pracy odpoczywam całe popołudnie z chrześnicą plan na dzis do pracy a po pracy odpoczynek który sie w koncu należy
Miłego dnia Mamusie[/link] -
Hej kochane ! Gratuluje wszystkim dzidziolkow Jestem mamą listopadowa 2016;) mój synek postanowił wcześniej wyskoczyć i zostało mi 19 sztuk zastrzyków CLEXANE (niestety nie miałam ich refundowanych ;() jeśli któraś z mamus ma taki problem i potrzebuje, to niech napisze do mnie prywatna wiadomość oczywiście sprzedam taniej niż w aptece ;*
Wszystkim życzę nudnych ciąży bez komplikacji i szybciutkich, bezbolesnych porodów ! Buziaki;)!! -
Kimmy miałam miec wolne i dzis cały dzien przeleżeć ale stwierdziłam wczoraj wieczorem ze czuje sie duzo lepiej a jutro mam tak czy tak wolne a na rano do 14 szybko Zleci tak ze pow ze pójdę jednak do pracy a po południu sobie bede leżeć i odpoczywać i zeby przeszła ta grypa szybko
Paula dawaj znac po wizycie trzymamy kciuki aby wszystko było w porządku[/link] -
Pierwsze malenstwociesze sie ze juz lepiej sie czujesz
CodotatyTwojej fasolki to moze trzeba mu dac trochę czasu na oswojenie sie z sytuacja
Tez moze trzeba pewne rzeczy zakomunikować wprost jakie badanie ile one kosztują itd
Musimy swoich mężów uświadomić
Np. Mój mąż nie wiedział ze kobiet w ciąży nie mozna straszyć -
I mnie dziś mdłości dopadły. Niedobrze mi i czuję się pełna. W nocy mi palce spuchly tak że musiałam zdjąć obrączkę i to jeszcze na sline bo inaczej nie chciała ruszyć. Do tego 0.4 kg więcej, a jem mało bo prawie ciągle po pracy śpię jeszcze na twarzy wysypało mnie okrutnie! Byłam u dermatologa wczoraj ale nie wiele może pomóc.. generalnie wybaczcie ale przez te mdłości i niewyspanie to jestem dziś strasznie marudna i zmęczona.
-
Dziewczyny czy wy też odczuwacie , ciągniecie , ból jajników i krzyża , trochę się nie pokoje wizytę mam na 6 lutego, chyba oszaleje , ból nie jest jakiś mocny ale odczuwalny w nocy i w dzień co chwilę latam do wc sprawdzić czy nic niepokojącego się nie dzieje , to moja druga ciąża , ale w pierwszej nie miałam takich dolegliwości , dziś męczą mnie mega zawroty głowy . Mam nadzieję że z moją fasolką wszystko dobrze!
-
melonek wrote:Cześć dziewczyny
Ja dzisiaj w domu w łóżku, żeby porządnie wyleczyć przeziębienie.
Tak czytam, że Wy już macie mdłości, mnie to na szczęście omija póki co. Jedynie brzuch boli co jakiś czas ;/
Zazdroszczę. Ja miałam delikatne na początku w 4 tygodniu. Później przeszły i myślałam że nie jest najgorzej.. a teraz nie dość że mam zaparcia to jeszcze mnie mdli. Co za nie fart. Chyba będę chodząca kompilacja objawów ciążowych. -
melonek wrote:A może by: jesteś tydzień dalej niż ja więc pewnie jeszcze wszystko przede mną
Melonek wrzuć suwaczek:) będzie łatwiej się rozeznać wiele bym dziś dała by zostać w domu, a tutaj taki klops i musiałam iść do pracy. Nawet nie mam jak na chorobowe. -
Starajcie się nie dopuścić do zaparć. Ja tak zrobiłam w 1 ciąży i szyjka na tym ucierpiała . Najlepszy sposób to kilka śliwek rano zalanych wrzątkiem wieczorem albo kiwi. Mi jest ciężko przez wymioty jeść cokolwiek więc stosuje to co drugi dzień Ale i tak lepiej niż w ciąży z córką raz na tydzień
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
aleksandrazz wrote:Starajcie się nie dopuścić do zaparć. Ja tak zrobiłam w 1 ciąży i szyjka na tym ucierpiała . Najlepszy sposób to kilka śliwek rano zalanych wrzątkiem wieczorem albo kiwi. Mi jest ciężko przez wymioty jeść cokolwiek więc stosuje to co drugi dzień Ale i tak lepiej niż w ciąży z córką raz na tydzień
Dzięki za radę. Kiwi to dobry pomysł. Śliwki chyba mu przez gardło nie przejdą w takiej postaci. Nie wiedziałam że kiwi też ma takie właściwości.