Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
madlene88 wrote:Co do witamin to mój lekarz mówił że najlepiej brać po 7-8 tyg kiedy zakończy się proces organolezy
Te moje są dla kobiet starających się o ciążę oraz w ciąży więc wierzę, że nie zaszkodzą a ja mam również spore niedobory.
Na zalando również ja kupuję od kiedy mam po 10 godzin dziennie pracy i brak grama czasu by kupić ciuchy i uważam, że jest to cudowne rozwiązanie. Zamówię, odbieram w pracy, mierzę w domu na spokojnie bez stania w kolejkach do przymierzalni itd. jak mi nie pasuje pakuję w ten sam kartonik i oddaję również w pracy . Oddawałam może ze dwa ciuchy a kupiłam już kilka ciuchów i jedną parę butów! Meeegaaa wygodne. skórzane botki za 150 zł przecenione z 350 i faktycznie w sklepie widziałam takie same za 350. Przeszłam w nich 50 km po Londynie więc uwielbiam te buty.
Z ciuchlandami we Wrocławiu to problem. Łatwiej mi kupić u koleżanki coś w Oławie niż znaleźć we Wrocławiu, a teraz niestety już nawet na to nie mam czasu. Na studiach to buszowałam.. w tym kupiłam świetną tunikę z atmosphere którą wynosiłam chyba całe studia. Uwielbiałam ją.. niestety przybyło tu i uwdzie i się już nie mieszczę po ciąży schudnęWpinka lubi tę wiadomość
-
Alfa_Centauri wrote:Z tymi witaminami bywa różnie. Generalnie nie powinny zaszkodzić, jeśli jesteśmy w 100% zdrowe. Ja nie mogę przyjmować typowych ciążowych mieszanek witaminowych poniewaz w większości zawierają jod, na który mam embargo od endokrynologa. Przyjmuję pojedyńczo kwas foliowy i wtaminę D.
Mi lekarz polecił kwas foliowy, witaminę D3 i witaminy OmegaMed, bo mają najlepszą dawkę jodu. Ale kwas foliowy i witaminy prenatalne biorę już od 8-9 miesięcy, od kiedy zaczęliśmy się starać, więc chyba nie mam już niedoborów )
PS. AAAA jutro pierwsza wizyta u gina, a w piątek mamy rodziców wszystkich na kawie (moja mama i teściowa mają urodziny tego samego dnia ). Chcemy im powiedzieć, mam nadzieję, że będzie co!
Kimmy, smeg lubią tę wiadomość
-
A może by... wrote:Te moje są dla kobiet starających się o ciążę oraz w ciąży więc wierzę, że nie zaszkodzą a ja mam również spore niedobory.
Na zalando również ja kupuję od kiedy mam po 10 godzin dziennie pracy i brak grama czasu by kupić ciuchy i uważam, że jest to cudowne rozwiązanie. Zamówię, odbieram w pracy, mierzę w domu na spokojnie bez stania w kolejkach do przymierzalni itd. jak mi nie pasuje pakuję w ten sam kartonik i oddaję również w pracy . Oddawałam może ze dwa ciuchy a kupiłam już kilka ciuchów i jedną parę butów! Meeegaaa wygodne. skórzane botki za 150 zł przecenione z 350 i faktycznie w sklepie widziałam takie same za 350. Przeszłam w nich 50 km po Londynie więc uwielbiam te buty.
Z ciuchlandami we Wrocławiu to problem. Łatwiej mi kupić u koleżanki coś w Oławie niż znaleźć we Wrocławiu, a teraz niestety już nawet na to nie mam czasu. Na studiach to buszowałam.. w tym kupiłam świetną tunikę z atmosphere którą wynosiłam chyba całe studia. Uwielbiałam ją.. niestety przybyło tu i uwdzie i się już nie mieszczę po ciąży schudnę -
Wpinka wrote:Mi lekarz polecił kwas foliowy, witaminę D3 i witaminy OmegaMed, bo mają najlepszą dawkę jodu. Ale kwas foliowy i witaminy prenatalne biorę już od 8-9 miesięcy, od kiedy zaczęliśmy się starać, więc chyba nie mam już niedoborów )
PS. AAAA jutro pierwsza wizyta u gina, a w piątek mamy rodziców wszystkich na kawie (moja mama i teściowa mają urodziny tego samego dnia ). Chcemy im powiedzieć, mam nadzieję, że będzie co! -
Właśnie wróciłam od gina Jest pęcherzyk ciążowy (3 mm), żółtkowy i kropka która ponoć jest zarodkiem w środku Serduszka jeszcze nie widać. Nie założył mi jeszcze karty ciąży, ale zlecił dużo badań krwi i moczu, MumOmega, witaminę D i inne witaminy. Dostałam też receptę na 2 zastrzyki Clexane, profilaktycznie przed podróżą samolotem. Następna wizyta za 4 tygodnie, nie mogę się doczekać
Asiaa91, Kimmy, Kasiulka03, A może by..., Wpinka, Alfa_Centauri, Demetria lubią tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
A tu moje usg, chłop już oprawił je w ramkę, jako pierwsze zdjęcie dziecka https://naforum.zapodaj.net/93bc8f1bbbe4.jpg.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 21:11
patulla, Kasiulka03, Wpinka, Kimmy, madlene88, Alfa_Centauri, dobuska, kaka470, Demetria lubią tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
Pierwsze maleństwo wrote:Dzien dobry noc w miarę przespana ale nie obeszło sie od budzenia kaszlem zaraz zmykam do lekarza i mam nadzieje ze to nic poważnego.. pozniej do pracy wiec musze byc na siłach a jak tu byc jak tak strasznie złe sie czujesz ?
Kasiulka w którym tyg wtedy bedziesz jak pójdziesz do gin?
Ja bede wtedy w 4 tyg i 6 dniu Wiem ze nic nie bedzie widać ale chce wykluczyć ciąże pozamaciczna
-
Kochane w końcu was nadrobiłam
Smeg- gratuluje Piękne zdjęcie i zazdroszczę Ja już się nie mogę doczekać swojego zdjęcia
Melonek gratuluje przyrostu bety
Pierwsze maleństwo dużo zdrówka życzę i oszczędzaj sie w tej pracy
Apropo kremów: ja obecnie stosuje neurogennego ale w weekend kupie cos na roztepy Ja wole stosować od początku pinieważ nawet gdy bede miała roztepy to bede wiedzieć ze zrobiłam wszystko zeby ich ńie było
Apropo ubrań jestem dyrektorem jest wskazany jest strój biznesowy Więc niestety z konieczności bede musiała kupic więcej ubrań Chociaż porobie sobie zestawy
Ale faktycznie nawet jak sie ma kase to nie ma fajnych ubrań Wiem co przeżywała moja siostra Ale moda działam na nasz korzyść i jest duzo trapezowych sukienek bluzek które mozna pozńiej wykorzystaćsmeg lubi tę wiadomość
-
Kasiulka03 wrote:Kochane w końcu was nadrobiłam
Smeg- gratuluje Piękne zdjęcie i zazdroszczę Ja już się nie mogę doczekać swojego zdjęcia
Melonek gratuluje przyrostu bety
Pierwsze maleństwo dużo zdrówka życzę i oszczędzaj sie w tej pracy
Apropo kremów: ja obecnie stosuje neurogennego ale w weekend kupie cos na roztepy Ja wole stosować od początku pinieważ nawet gdy bede miała roztepy to bede wiedzieć ze zrobiłam wszystko zeby ich ńie było
Apropo ubrań jestem dyrektorem jest wskazany jest strój biznesowy Więc niestety z konieczności bede musiała kupic więcej ubrań Chociaż porobie sobie zestawy
Ale faktycznie nawet jak sie ma kase to nie ma fajnych ubrań Wiem co przeżywała moja siostra Ale moda działam na nasz korzyść i jest duzo trapezowych sukienek bluzek które mozna pozńiej wykorzystać
Polecam Ci właśnie zakupy online, chociażby na Zalando, są ładne ciuchy marek premium, ale w sensownych cenach np. koszule biznesowe albo ładne sukienki, jeśli będziesz musiała chodzić do pracy w zaawansowanej ciąży -
Kasiulka Dziekuje bardzo a od ktorej jest ten program i w jakie dni ? Moze akurat bede miała chwile to tez z przyjemnością go obejrzę ostatnio to lekarze praca grypa na nic czasu nie mam a tak powinnam sie teraz oszczędzać ale sie nie da musze pracować teraz zeby miec na badania itd wiem ze niektóre NFZ nie refunduje a tu ojciec dziecka dalej siedzi na dupie..[/link]